Page 1

Pavlina Sedlakova architecture portfolio of a coffee lover sedlakova.pav@gmail.com + 45 50 29 35 36


sedlakova.pav@gmail.com +45 50 29 35 36


ONTENTS PROFILE

INDUSTRIAL ARCHITECTURE NEW BRIDGE FOR JAROMER LIGHTHOUSE HOLIDAY RESORT HOUSING & SUSTAINABILITY CULTURAL FACILITIES HANDS–ON EXPERIENCE


Hello } I’m Pavlina, optimistic architect and traveller.

I believe that architecture has to relate to its context while being innovative. But above all, I always think of the people who are using it.

My passion is communication and through the dialogue I help to clearly transmit vital information to the clients, architects, and engineers.

+45 50 29 35 36 sedlakova.pav@gmail.com


Studieskolen, Copenhagen Work–related Danish Language 2016 – present Sprogcenter Aalborg Work–related Danish Language 2014 – 2016

C. F. Møller, Aalborg Semestral Internship Autumn 2015 Cigler Marani Architects, Prague Internship Summer 2014 Atelier 2H, Prague Competition collaboration Autumn 2013

Competitions Lighthouse Sea Hotel, 2016 Kildeparken 2020: 3rd phase, 2015 New Bridge in Jaromer, 2013 Primary School Extension, 2013 Superstudio – 24h contest, 2013

Software ArchiCAD AutoCAD 2D Revit Adobe Photoshop Adobe Illustrator Adobe Indesign SketchUp + Vray Rhino + Grasshopper BSim, Be15 Velux Daylight Autodesk Robot MS Office, Prezi

KILLSET

Czech Technical University, Prague, Czech Republic Bc. in Architecture and Engineering 2010 – 2014

XPERIENCE

DUCATION

Aalborg University, Denmark MSc. in Architecture and Design 2014 – 2016

Skills Sketching Modelling Photography Presentation Languages English – proficient Danish – intermediate Czech – native


Winery: Holistic Design for Production and Experience

NDUSTRY

MASTER THESIS – BASED ON A COMPETITION BRIEF (2016), GROUP WORK (3 MEMBERS) Wine presents the core of the design, so the production has to be clearly organized and uncompromised. In the same sense, different sets of experiences for visitors have to be continuously and thought­fully built up. The technical knowledge has been constantly informing the architectural decisions, so a truly integrated design has been achieved. CLICK HERE FOR 360° IMAGE

LONGITUDINAL SECTION WITH HIGHLIGHTED PRODUCTION DETAILS


South-oriented PV panels

Hybrid Ventilation

North-oriented Skylights

Protected Loading Area

Reflective Finish & Fire Safety

INTEGRATED DESIGN OF THE ROOF: GRAPE–DRYING HALL

20 15

Desired range [8–15°C]

10 5 °C JAN

DEC

■ Initial Steady State - out of desired temperature range ■ Final Temperature Profile

ANNUAL TEMPERATURE PROFILE: MATURATION HALL [BSIM]

MATURATION HALL


Storages

Trucks access Grape Inlet on highest position Loading Area

Grape Inlet

Wine Production Area Kitchen

Office

Restaurant

Presentation Rooms

Landscape Orientation

Framed View

Courtyard & Lobby

Best views to the landscape

Accommodation Workaway Lodge Parking Lot

Entrance to underground Parking

Shop Entrance

Street Orientation

Best possible access

Residential Area

ONING

Industrial Area

The production area is oriented towards North with an easy access for the trucks. On the contrary, the visitor facilities are located on the southern side, close to the calm residential area, with the best orientation to the remote views and the south-west. The orientation of functions in the transition zone is defined either by orientation to the street and incoming visitors (Office, Shop, Entrance), or by connection to the landscape (Restaurant, Framed View). The Core of the project is formed by the Courtyard and the Presentation Area.


CONTEXT


New Bridge for Jaromer

UBLIC

COMPETITION (2013), COLLABORATION WITH ATELIER 2H


PUBLIC PLAZA

CHURCH

PARK

During a disastrous flooding in 2013, the original bridge connecting main public areas was devastated. The new proposal opens up to attractive views and that is achieved by designing SCHOOL the load-bearing structure underneath the bridge deck.

MORE AT

2H


Lighthouse Sea Hotel: Invigorated Heritage

OURISM

COMPETITION (2016), TEAM WORK (2 MEMBERS) The resort is making the most of the attractivity and natural uniqueness of the surrounding area by promoting the local heritage. It is situated on the edge of the cliff, exposed to natural forces, but providing a safe shelter for its inhabitants. Since the accommodation capacity is split into small replicable units, the design is sensitive to its surroundings and the environment.

CLICK FOR MORE


SEA

DOUBLE–SKIN FACADE – SHADING PROTECTED TERRACE

GLAZED WALL – ROOM EXTENSION 6,75 m

CONSTRUCTED WETLAND

SEAVIEW FROM THE BED

VIEWS FOR BOTH DINING PERSONS

RAISED BED HEADBOARD

SHADED WINDOW – DAYLIGHT FOR KITCHEN 7,5 m

THE WALL – GUIDING ELEMENT every unit is identified by name and supergraphics referring to one of the local attractions

OWN KITCHEN SHOWER – VIEW TOWARDS THE SEA

INTEGRATED WARDROBE

A PLACE TO SIT

TECH ROOM – ACCESSIBLE FROM OUTSIDE

SIDE LIGHT 5,0 m NORTH ORIENTATION (possible options) LOCAL HERITAGE

PROTECTED ENTRANCE


Family House: Living in a Slope

OUSING

BACHELOR THESIS – FROM CONCEPT TO BUILDING PERMISSION (2014), INDIVIDUAL WORK The proposal aims to fulfill all family needs while being sensitive to the environment. This diagram displays and describes several design features by using both own presentation material (model, renderings) and inspirational moodboard.

5 ENTRANCE ZONE

2

LIVING ZONE

1 PRIVATE ZONE

6 RELAX ZONE

8 7 3

9

4


NORTHERN ATRIUM

SOIL AS THERMAL MASS

1

GREEN ROOF

2

4

6

• • • •

• south-west orientation • direct connection to kitchen and living room • outlook on Prague‘s cityscape

FAMILY GARDEN

7

• waste water treatment plant • biomimicry - natural look • produces water for irrigation

STEEP SOUTHERN SLOPE

hidden in the slope privacy for master bedroom safe & shaded area for small kids pleasant room in hot days

MAIN TERRACE

• rainwater retention • thermal acumulation • context sensitive solution

CONSTRUCTED WETLAND

3

5

• stable indoor environment • direct and close contact with garden • context sensitive solution

• • • •

• direct connection • zoning • western part in natural sloping, suitable for taller trees

CHILDREN PLAYZONE • flat lawn just next to the main terrace, parental supervision • suitable for all kinds of games

8

key challenge for the design located in protected natural area extreme risk of overheating ideal for garden - sun all day

TERRACED PLANT BEDS

9

• vegetable garden • better access to plants • irrigated with treated waste water from nearby reservoir


6 300

40

300

-0,340

-3,900

-3,900

2 090 100

100

S5

1 100

300

-3,070 -3,370

800

-2,800

100

S1

70 100100

1 970

2 460

-0,650

3 400

-0,500

340

200

Âą0,000

2 110

1 400 100

S2

200

S4

1 335

2 600

2 200

765

+2,200

+0,500 Âą0,000

+3,500

5%

40

+2,600 +2,200

RAWINGS

1,6%

700

360 400

3 500 2 140

+3,340

2 010

+2,600 +2,300

S3

2,1%

130250

1 360

5%

160

This section drawing through the Entrance zone documents the selected solution for building in a steep slope. Construction diagrams describing the approach are presented on the next page.

-2,800

UT -2,860


RINCIPLES

FOUNDATION OF THE BASEMENT

FOUNDATION OF THE 1ST FLOOR

CONCRETE BASE 70 mm REINFORCED FLOOR SLAB 100 mm SELF–STANDING STAIRCASE

CONCRETE BASE 70 mm REINFORCED FLOOR SLAB 100 mm

HYDRO AND THERMAL INSULATION LOAD–BEARING CONCRETE WALLS 200 mm

CONCEALED BEAMS LOAD–BEARING CONCRETE WALLS 200 mm STEEL COLUMNS (DISTRIBUTING PLATES)

MONOLITHIC CONCRETE SLAB 200 mm

MONOLITHIC CONCRETE SLAB 250 mm SCHOCK KXT INSULATED CONNECTION


City Gardens: Net–Zero Polyfunctional Complex

OUSING

SEMESTRAL PROJECT (2015), GROUP WORK (5 MEMBERS) This design focuses on bringing qualities of sub-urban living to a dense city center. With DGNB certification as a guideline, the sustainable criteria have been considered and challenged already from the initial sketching. The final proposal integrates solutions for quality of both indoor and outdoor spaces and meets BR 2020 energy requirements. Some of the features are showcased on the diagrams to the right.

WATCH A VIDEO HERE!


ENERG

SUN FOR NEIGHBOURS DIFFUSED LIGHT AT THE GALLERY INTEGRATED PV‘s (roof – 30°) NATURAL VENTILATION (cross, stack effect) INTEGRATED PV‘s (facade – 90°) SUN SHADING (overhang, louvers) ENERGY OPTIMISED WINDOWS (S: double glazing, N: triple glazing) PREVENTION OF HEAT LOSSES (insulation, N windows, demand controlled ventilation) BUILDING‘S TECHNOLOGY (district heating, mech. ventilation + heat recovery, el. grid)

‘s

PV PV‘s

terrace terrace green area

NON-RES

‘s

prevailing winds

PV PV‘s

sun angle 38° 1st March

NON-RES

NON-RES


entrances

gardens


The Sub–Urban Living IN A CITY CENTER

SECTION

From a distant point of view, the “snake's” geometry (see a part of the volume on the left page) creates two different spatial organizations. Firstly, the entrances are safe and inviting areas, where the motion naturaly slows down before entering the building. Secondly, the semi-private gardens serve to the inhabitants and offer much more informal interaction than the semipublic entrance area.

GROUND FLOOR (PART)

All together, the design merges the qualities of sub-urban living, such as “knowing your neighbour” or “safe place to play”, with the advantages of a living in a city center.

FIRST FLOOR (PART)


Museum of Yachting: From Concept to Detailing

ULTURE

TWO-SEMESTRAL PROJECT (2013, 2014), INDIVIDUAL WORK To be true professional, an architect must understand the constructional principle of his design. Firstly, this project has been designed during standard Design Studio Course; afterwards, it has been finished with static calculation, building physics evaluation, and microenvironmental engineering.


DETAIL A – ROOF JOINT

DETAIL B – WINDOW LINTEL

DETAIL C – DOOR SILL


MUSEUM OF YACHTING CULTURE SPOT

CZECH YACHTCLUB

DO

Q

UA Y

-

BU

SY

S

PROMENADE

PO

CAFÉ + TERRACE

E

PLAYGROUND

EM

REARRANGED MARINA

B

K AN

M

EN

T

A W

LL

TH

RESTAURANT

T

R

EE

T


The connection of the exhibition hall and the river has been the most important parameter for the design. The exhibition hall is opened up to the watercourse where the ships are sailing, and to the outdoor exhibition area. Since this part of the peninsula is very close to the busy and noisy transit street, the decision to avert the volume has been made. In the area where the marina starts to open up and the distance from the road is increased, the visual connection is maintained. The Entrance, Café, and staff facilities are located in this part.

MARINA

EXHIBITION HALL

+6,200

±0,000

–5,200

THE VLTAVA RIVER

+7,700


Hatlehol: Tectonic Church

ULTURE

SEMESTRAL PROJECT (2014), GROUP WORK (5 MEMBERS)

In order to comply with tectonic principles, the traditional architectural values (context, concept, aesthetics etc.) have been complemented with thorough evaluation and documentation. This included simulations of static behaviour, daylight studies, and acoustic performance of designed spaces.


STRUCTURE

DAYLIGHT

ACOUSTICS


The church hall forms the largest and most impressive space of the whole complex. Furthermore, there is a mourning chapel in the same building, a community center with activity rooms, and a congregation hall together with the staff facilities.


FROM THE MEZZANINE


+21,250

2 INTERIOR BIRCH CLADDING LATHS 40 x 50 mm VAPOR BARRIER STRUCTURAL INSULATED PANEL (SIP) OSB SHEET 20 mm INSULATION EPS 300 mm OSB SHEET 20 mm

+18,300

sheet metal paneling

HYDRO INSULATION LAYER 2 LAYERS OF LATHS 40 x 50 mm EXTERIOR LARCH CLADDING

3

3 ROOF LARCH CLADDING 2 LAYERS OF LATHS 40 x 50 mm HYDRO INSULATION LAYER STRUCTURAL INSULATED PANEL (SIP) OSB SHEET 20 mm INSULATION EPS 350 mm OSB SHEET 20 mm

12 0

VAPOR BARRIER

35 0

20

wedge

INTERIOR BIRCH CLADDING

11 00

20

glued rigid joint (finger joint principle)

0 40

LATHS 40 x 50 mm

MATERIALS

±0,000 = 25,000 alt. Designed by:

Group 6

GSEducationalVersion

The shape of the roof has been designed and detailed with regards to statics and acoustics. Moreover, the amount and character of light coming in and out has been analysed and a good energy performance has been secured.

THERMAL INSULATION EPS

OSB SHEET

2

Supervisors:

Claus Kristensen, Dario Parigi

Semester:

MSc01 ARK

Module:

Tectonic Design: Structure and Construction

Project:

Hatlehol Parish

Drawing:

Detail A - Roof connection

Period:

Autumn 2014

Scale:

1:20

Drawing No.:

12


ANDS–ON

Design & Construction VARIOUS PROJECTS (2014–2016), TEAM WORK

Through my hands–on experience, I learned the importance of forethought details which often determine the quality of final construction. In building–scale, I believe in the power of BIM since I am an active user of ArchiCAD.


A PLACE TO ASCEND

DOG ARCHITECTURE

SOFA TABLE

In the course Tectonic Studies and Experimentation at AAU, the challenge was to design and construct a piece of architecture in furniture scale from two plywood sheets. The resulting structure is self-standing and the joints are manufactured without any nails or glue.

This project was an exciting opportunity to both design and construct a small house for a dog. The structure is made of timber frame, complemented with EPS insulation and water protection. All in all, the design provides a comfortable shelter for a happy, mid-sized dog.

Ordinary boxes from IKEA and passion for custom made design formed this table which we build for our living room. Its light, almost levitating structure contains a number of both hidden and open shelves which help to keep the main board tidy and beautiful.


Thank you for your time.


Drop me a line! sedlakova.pav@gmail.com +45 50 29 35 36

Architecture Portfolio 2016  

Selection of works within the field of architecture, design, and sustainability.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you