Page 1


El llibre dels morts es una col·lecció de sortilegis que s'incloïen en les tombes del Regne Nou, i pretenien ajudar al difunt en el seu difícil camí al Més Enllà ien el judici d'Osiris. El seu títol original es podria traduir com "La sortida al dia". La mort no era mes que un renaixement, igual que el sol surt cada dia, així el difunt accedia a un nou renéixer. El seu origen es troba en "Els Textos de les piràmides" del Regne Antic. Aquests van derivar en "Els textos dels sarcòfags" durant el Regne Mitjà. El papir amb les fórmules adequades per ajudar l'ànima del difunt es dipositava al costat de la mòmia, a la tomba. Però el llibre no només comprèn fórmules per superar el judici d'Osiris, sinó també passatges perquè el difunt reconegui als déus que li seran favorables o perquè pugui orientar-se en el seu viatge per "les 12 Regions de la Duat". Eren els sacerdots-lectors els encarregats de llegir certs passatges de el Llibre tornats cap a la mòmia. El Libro consta de aproximadamente 200 capítulos o sortilegios. La versión más conocida y más completa es el Papiro de Ani, un texto compuesto por 3 capas de hojas de papiro pegadas entre si, El papiro fue realizado por 3 escribas diferentes, como puede apreciarse en las diferentes grafías que en él aparecen, pero sólo uno realizó los dibujos. Originalmente es posible que no fuese encargado por Ani, un escriba de hacia el año 1300 a.C., o al menos no en su totalidad, pues su nombre aparece escrito con una escritura diferente. El papiro contiene algunos errores derivados de la falta de atención. Existe una versión electrónica del Papiro de Ani.


LLISTA DIARIS DE CATALUNYA -La vanguardia -El país -El mundo -El periódico de catalunya -20 minuts Barcelona - Ara -Sport -Mundo deportivo -Diari de Sabadell -Diari de Terrasa L’ACTUAL EGIPTE L'actual Egipte és el país àrab més poblat, té al voltant de 74 milions d'habitants i limita al nord amb el mar Mediterrani, a l'est amb Israel i el mar Roig, al sud amb Sudan ia l'oest amb Líbia. La seva capital, el Caire, és la ciutat més poblada del continent africà, amb 16 milions. La major part de la societat egípcia és bastant homogènia, ja que la influència mediterrània (com són els grecs i els italians) i l'àrab són presents a tot el territori, però, no es deslliguen dels llaços culturals amb la societat egípcia antiga , la qual ha estat sempre considerada rural i la més populosa comparada amb les demografies veïnes.


BES: Nan amb barba i cabellera, apareix sempre nu o amb una pell de lleó, i traient la llengua. Se li associava amb els nens i les embarassades. A aquestes les assistia al part i les protegia dels esperits malignes amb uns ganivets. La seva figura es va convertir en amulet.

AMÀN: Nom egipci del normalment denominat "devorador". Criatura composta, part lleona, part hipopòtam, part cocodril, sol representanda asseguda. Figura en les pintures del judici davant Osiris del Llibre dels Morts i en els frescs de Deir el-Medina.


Els de la tunica blanca són els faraons, després també està l’Aman es una criatura composta, part lleona, part hipopòtam, part cocodril, sol representanda asseguda. Figura en les pintures del judici davant Osiris, el que te un cap d’ocell es en tot el déu de l'escriptura, de les biblioteques, de la llengua i el senyor de les paraules divines. Representava les matematiques, l'astronomia i les ciències en general. Era per això símbol de saviesa i senyor dels discursos convincents, de l'astúcia i de la màgia. El que te cap de falcó era un déu solar i antic déu de la guerra. Es representava com un home amb cap de falcó que portava plomes i el disc solar i al capdavant de la Enéada de Karnak. El que te cap de llop era un déu que presidia les momificacions i guardian habitual de les necròpolis. Es representava com un xacal negre o com un home amb cap de xacal o de gos. Guiava l'ànima del difunt en el més enllà. Protegia el cos d'Osiris durant, i després, que aquest hagués estat embalsamat. Després seria integrat en la religió d'Osiris, sent llavors fill de Neftis.


Egipte les piramides  

Es un tema bastant interesant jo nomes tinc 12 anys i es lo que se de moment pero ja nire afegint coses espero que us agradi i sobretot susc...

Egipte les piramides  

Es un tema bastant interesant jo nomes tinc 12 anys i es lo que se de moment pero ja nire afegint coses espero que us agradi i sobretot susc...

Advertisement