Page 51

Revistă Nomen Artis –

supliment de

ninge cum s-a frânt cerul în colţul ăsta strâmb în care eu unul mă simt bine şi soarele are o anume lumină dimineaţa, Apusul are mereu un roşu jar în el de oriunde l-ai privi, iar luna se ridică pe cer în fiecare seară să-mi lumineze nesomnul de noapte. Stiu, n-ai putea sa abdici de la crezurile tale doar pentru că eu am alta lumină în ochii şi privesc dintr-un alt colţ, în care tu nu te afli, deci nu poţi! Ştii, mi-e ciudat zumzetul zilei fără conversaţia de dimineaţă şi nu pot spune că eu sunt eu! Într-un final ne-am găsit chiar dacă asta ne-a costat viaţa fiecăruia.

Colţ alb Mă-ncearcă mana stângă iar un nou hotar, un vechi hotar… şi trec! Mă-ntind în marginea de lemn cioplit din drept în strâmb şi stau aşa şi-aştept un semn şi nu mai vine nici un gând, nici un fior, nimic! Mă ia cu frig de subţiori şi pulpa mi-a ngheţat deja şi n-o mai simt cum mă ridic din carnea mea sfios, Cum nu păşesc, cum nu te-ating din subţierea mea de-acum Cu roşu în obraji te văd, iar piatra mă trage-n ea lichid vâscos îmbrăţişat cu greutatea ei rămân şi mut şi nemişcat de alb, Tu stai aici cât vrei şi-apoi te du’!

Crăciun

25.XII.2011

Cal troian Tu mi-ai sădit aproape de timpan cuvântul, limbă fluida a pământului ce esti, ram Cu şoapta ta de vânt dulceag şi susurat, Ele au crescut de atunci înalt cu rădăcini adânci înfipte din ureche până-n sold Udate ocazional cu lacrimi neperechi pe când loveam cu pumnul în pereţi, Ele s-au înmulţit, eu am rămas un vas nencăpător şi mic, înfrânt de greutatea lor, Un colţ de gură e zâmbind, iar cel’lalt este sarut! Cât de copil poţi tu să fi copil? Cum poţi trăi aşa…? Zgâriind pe suprafaţa netedă de-argint să nu vezi aurul în viaţa ta? Eu sunt ucis, o ştiu, dar ce-am luptat… şi încă lupt cu albul foii de din faţa mea în timp ce caii se nechează-n stea, făpturi fluide de pământ ce sunt cu potcoavele de fier lovind adânc în piatra grea, Eu am murit, prea bine-o ştiu, dar ce-am trăit… şi înca mai trăiesc cu mâna tremurănd pe un penel ieşit din carnea mea în timp ce câinii latră-n lună ‘nebuniţi cu colţii lor ‘nsetaţi de sănge din suflet virgin, Cât de copil poţi tu să fi copil? Cum poţi trăi aşa…?

50

Revista Nomen Artis - Revista de cultura universala, Supliment de craciun 2011  

Revista Nomen Artis - Revista de cultura universala - Supliment de craciun, Anul I, 2011

Revista Nomen Artis - Revista de cultura universala, Supliment de craciun 2011  

Revista Nomen Artis - Revista de cultura universala - Supliment de craciun, Anul I, 2011

Advertisement