__MAIN_TEXT__

Page 1

EEN ACTIEF LE VEN VRAAGT OM EEN GOEDE NACHTRUST

beds of Norway


EEN ACTIEF LEVEN VRAAGT OM EEN GOEDE NACHTRUST beds of Norway

Goed slapen is de basis voor een energieke dag. U voelt zich uitgerust, blij en heeft het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Uitgerust wakker worden in een goed bed geeft u dit geluksgevoel elke dag weer. Jaar in jaar uit.


Noorse kwaliteit De boxsprings van Wonderland worden gemaakt in het Noorse Åndalsnes. In onze eigen fabriek zijn we al sinds 1969 gespecialiseerd in het maken van boxsprings met het beste slaapcomfort. Doordat wij al vele jaren samenwerken met slaapwetenschappers weten we als geen ander wat er tijdens uw slaap gebeurt. Met deze ervaring en expertise maken we het beste bed voor u!

Slaapambassadeur Samen met onze slaapambassadeurs focussen wij op het belang van een goede nachtrust; de basis van een goede gezondheid en betere kwaliteit van leven. Een actief leven vraagt om een goede nachtrust. Met vriendelijke groeten uit Noorwegen

Frontpage:

Rannveig Aamodt 

Claudia Ziegler

04 Recyclebaar textiel 06 Unieke eigenschappen 08 Pocketvering 10 Continental bed 14 Verstelbaar bed 18 Bed en slaapkwaliteit 20 7 tips voor goede nachtrust 22 Herstel voor prestatie 24 Milieu en duurzaamheid 26 Een gezond slaapmilieu 28 Geproduceerd in Noorwegen Productoverzicht: 30 Continental bed 32 Verstelbaar bed Store Trolltind, 1.788 m, Åndalsnes, Noorwegen 

Rannveig Aamodt 

Terje Aamodt

34 Topper, hoofdbord, stoffen, accessoires


Goed voor jou. Goed voor het milieu.

Rannveig Aamodt, Ambassador of Sleep

Claudia Ziegler


Recyclebaar textiel Wonderland RECYCLABLE is een textiel gemaakt van bijproducten. Upcycling vermindert de noodzaak van het gebruik van nieuwe natuurlijke hulpbronnen door afvalstoffen op nieuwe creatieve manieren te hergebruiken. Wonderland RECYCLABLE is een OEKO-TEX®-gecertificeerd textiel van de beste kwaliteit en met een lange levensduur. Het textiel is wasbaar op 60°C. Er is geen water nodig om het textiel te produceren en lage productietemperaturen verlagen het energieverbruik. Het textiel kan worden gerecycled tot nieuwe producten.

Gemaakt van bijproducten. Gebruikt geen water in productie. Recyclebaar. Wasbaar op 60°C.

Wonderland RECYCLABLE is een belangrijke stap in onze inspanningen om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Onze bedden hebben een lange levensduur en ons doel is dat elk onderdeel gemakkelijk kan worden vervangen en gerecycled. Goed voor jou. Goed voor het milieu.

i Meer over duurzaamheid: p. 25 - 27.

100% Harmolan. PFC-vrij. OEKO-TEX®-gecertificeerd.

Lees meer

5


Forest 84


De unieke eigenschappen van een Wonderland boxspring bieden u een heerlijke nachtrust, een diepe slaap, ontspanning en herstel van uw lichaam.

Film

instelbare heupzone

wasbare stoffen

Past de stevigheid van het bed aan naar jouw lichaam. Geeft jou rustiger slaap en beter herstel.

Geeft een bed dat altijd schoon is en behaaglijk om in te slapen.

scho uderzone

keerbare matr assen

Geeft minder druk op de schouders en een betere ontspanning voor de rug en de nek.

Verlengt de levensduur van het bed en geeft jaar in jaar uit hetzelfde comfort.


Air 81


Sensitive Pocket Wonderland heeft als doel de beste bedden voor een goede nachtrust te maken. Daarom hebben we de Sensitive Pocket ontwikkeld. Een pocketverensysteem dat u een uitmuntende ondersteuning geeft, ongeacht de lighouding. Sensitive Pocket onderscheidt zich van andere verensystemen. Door vier keer zoveel pocketveren te gebruiken, ontwikkelde Wonderland een bed dat stabiel en rustig ligt, en dat het lichaam de beste drukverlaging geeft. Sensitive Pocket is gebaseerd op de ’Active Support’ technologie, waarbij elke veer actief werkt om u de juiste ondersteuning te geven. Samen met de instelbare heupzone van Wonderland krijgt

u een persoonlijk aangepast bed dat u een nog betere ontspanning en slaapkwaliteit geeft. Sensitive Pocket, met 11 slagen in de veer, is volgens het exclusieve productiesysteem ’Fine Wire Technology’ geproduceerd – een gevoelige en individuele vering met een hoge duurzaamheid. Dat geeft hetzelfde goede comfort tijdens de hele levensduur van het bed.

Sensitive Pocket: 4 x meer pocketveren

Standard, Comfort en Exclusive Pocket

Active Support Fine Wire Technology 4 x meer pocketveren 11 slagen Zachte schouderzone Gevoelige en individuele vering

Pocketvering met 25 jaar garantie De pocketvering van Wonderland is van hele hoge kwaliteit en heeft een garantietermijn van 25 jaar. Iedere afzonderlijke pocketveer is in een stoffen zakje (pocket) genaaid, dat ervoor zorgt dat alle veren individueel werken. Hoe beter de pocketvering is, des te beter het bed steun en drukverlaging geeft.

Standard Pocket

Comfort Pocket

Exclusive Pocket

Sensitive Pocket

Geeft goede steun en drukverlaging. 5 slagen. Zachte schouderzone.

Geeft steun en drukverlaging op de juiste plaatsen. 6 slagen. Zachte schouderzone.

Vernieuwende pocketvering die zacht aanvoelt, maar steviger wordt naarmate de belasting toeneemt. 8 slagen. Zachte schouderzone.

Vier keer meer vering geeft stabiliteit, ontspanning en individuele vering. 11 slagen. Zachte schouderzone. 9


continental bed beds of Norway

De Continental bedden van Wonderland zijn standaard voorzien van een instelbare heupzone zodat u de diepte van de heup ten opzichte van de schouder kunt aanpassen. Doordat de stevigheid van het bed instelbaar is, kan de individuele lighouding geoptimaliseerd worden. De spieren kunnen zich beter ontspannen, de slaapkwaliteit verbetert en u wordt uitgerust wakker. Kortom: U bent klaar voor een nieuwe dag! Bekijk alle modellen op pagina 30.


Forest 84


Rain 82


verstelbaar bed beds of Norway

Verstelbare bedden worden steeds populairder bij alle leeftijdsgroepen. Perfect als u de mogelijkheid wilt hebben om zowel een lig- als zithouding in te stellen. Zo creĂŤert u een heerlijke plek voor ontspanning, om tv te kijken of een goed boek te lezen. Bekijk alle modellen op pagina 32.


GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN EEN VERSTELBAAR BED

Het rugdeel • Makkelijker ademhalen • Reduceert snurken

Het voeteneinde • Betere bloedcirculatie, rustigere hartslag en u komt sneller in de slaapmodus • Betere ontspanning van de spieren in heup en rug

Rug- en voetendeel • Ideaal voor goede ontspanning • Sneller herstel na een actieve dag • Perfecte ergonomie als u wilt lezen of tv kijken

Vlak versteld • Comfort als een continental bed

Lapis 27


Rain 82


Poppy 25


Wat uw bed betekent voor de slaapkwaliteit “Kort nadat we in slaap vallen komen we in een diepe slaap terecht. Tijdens deze diepe slaap herstelt het lichaam. Het is dan ook belangrijk dat we zo lang mogelijk in deze diepe slaap blijven. Daarom is een op uw eigen lichaam ingesteld bed essentieel.” “Slaap heeft grote invloed op hoe wij ons voelen in ons dagelijks leven. Als teamlid van Wonderland zorg ik er in de praktijk voor dat we beter te weten komen hoe we goed kunnen slapen”, zegt Inger Birgitte Tandstad van Wonderland. “De ontwikkeling van de producten binnen Wonderland is gebaseerd op de meest actuele slaaponderzoeken. Daarom werken we samen met slaapwetenschappers. Dat zorgt ervoor dat wij weten wat noodzakelijk is voor de beste slaapkwaliteit. We kunnen hierdoor de boxsprings samenstellen met de juiste materialen en eigenschappen.”

tips

Test een nieuw bed altijd in uw favoriete slaaphouding. De combinatie van de soepele schouderzone en de instelbare heupzone van Wonderland, zorgt ervoor dat u altijd een juiste ondersteuning vindt. Vraag uw adviseur hoe u dit eenvoudig zelf kunt instellen.

“Een rechte positie van de wervelkolom is onmisbaar voor een goede nachtrust en ondersteuning. Slaap je het liefst op je schouder, dan moet de schouderzone soepel zijn. Je schouder kan dan goed in het bed wegzinken. Met de instelbare heupzone van Wonderland kun je de stevigheid van het bed en de heuppositie aanpassen.” “Als het bed aan jouw persoonlijke lighouding is aangepast, kunnen de spieren zich beter ontspannen. Je kunt langer in een diepe slapen blijven, krijgt een betere nachtrust en je zult je meer uitgerust voelen als je ontwaakt”, aldus Inger Birgitte van Wonderland.

Met de instelbare heupzone past u de stevigheid van het bed aan aan uw eigen lichaam.

19


Meer tips 20

Rice 24


7 tips

voor goede nachtrust 1. Voldoende nachtrust Ontdek wanneer u naar bed moet gaan om genoeg slaap te krijgen en uitgerust wakker te worden.

2. Ontspannen

Rannveig Aamodt

Nathan Welton

Ontspan voor het slapen gaan. Neem een warme douche, lees een boek, luister naar muziek of drink iets warms.

3. Goed dag- en nachtritme

Een onderkomen voor ontspanning “De slaapkamer is de plek waar ik rust kan vinden. Hier ontspan ik mij na een lange en actieve dag.” De in Romsdalen opgegroeide Rannveig Aamodt is professioneel bergbeklimster en slaapambassadeur voor Wonderland. “Goed slapen legt een basis voor alles wat ik doe. Als ik een langere periode te weinig slaap, presteer ik minder op de trainingen. Ik word moe en ongeconcentreerd en voel dat mijn lichaam niet voldoende herstelt van eerdere trainingen. Als slaapambassadeur van Wonderland draag ik bij om het belang van slaap te onderstrepen om maximaal te kunnen presteren.”

“Wij hebben allemaal een druk leven waar we proberen de balans te vinden tussen werk, gezin en vrije tijd. Een goede nachtrust geeft je meer energie en je ervaart minder onrust en stress.” “Een actief leven vraagt om een goede nachtrust.” Rannveig Aamodt Professioneel klimmer en slaapambassadeur voor Wonderland rannveigaamodt

Om een goed dag- en nachtritme te krijgen is het belangrijk om op dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan.

4. Uw slaapomgeving Waar houdt u van om goed te kunnen slapen? Donkere gordijnen, een koude of warme kamer, één of meerdere kussens? Maak van uw slaapkamer een oase van rust.

5. Een bed dat bij u past U kunt zich beter ontspannen in een bed dat afgestemd is op uw lichaam. Het lichaam komt tot rust waardoor u dieper zult slapen.

6. Lighouding Als u een bed kiest met instelbare heupzone en een goede schouderzone dan bent u verzekerd van de beste lighouding en slaapt u het meest ontspannen.

7. Was het bed regelmatig Gaan slapen in een bed met net gewassen beddengoed is een heerlijk gevoel. Een bed waarvan ook nog alle stoffen gewassen kunnen worden, geeft jarenlang een gezond en behaaglijk slaapmilieu.

21


beds of Norway

Skiri, Åndalsnes, Noorwegen 

Rannveig Aamodt 

Terje Aamodt


Rannveig Aamodt 

Nathan Welton

Herstel voor prestatie “Goed slapen legt een basis voor alles wat ik doe. Als slaapambassadeur van Wonderland draag ik bij om het belang van slaap te onderstrepen om maximaal te kunnen presteren.” “Ik ben professioneel bergbeklimmer en lange tijd geloofde ik dat het klimmen ervoor zorgde dat mijn armen ’s nachts onrustig en gevoelloos waren. Inmiddels heb ik gemerkt dat zowel het bed als het kussen veel invloed heeft op de bloedcirculatie in mijn schouder. De gevoelloosheid is inmiddels verdwenen.” “Als slaapambassadeur van Wonderland ben ik mij meer bewust welk bed en kussen voor mij geschikt is. Nu kan ik de hele nacht doorslapen, zonder mij telkens te moeten omdraaien. Dat geeft mij een betere slaapkwaliteit.”

“Goed herstel is extra belangrijk wanneer ik train. Na een lange en actieve dag is het perfect om tot rust te komen met de benen iets omhoog. Dat bevordert de bloedcirculatie waardoor mijn lichaam sneller herstelt. Het is bovendien extra luxe om het rugdeel van het bed aan te kunnen passen als ik me wil ontspannen met een paar afleveringen van mijn favoriete serie.” Rannveig Aamodt Professioneel klimmer en slaapambassadeur voor Wonderland rannveigaamodt

23


Milieu en duurzaamheid “In Wonderland proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Ook dragen we met duurzame producten en veilige materialen bij aan een gezond en goed slaapmilieu.” “We stellen hoge eisen aan de materialen die wij kiezen voor onze boxsprings. Alle onderdelen van het bed zijn duurzaam en voorzien van milieucertificaten. De juiste mix van de door ons gebruikte materialen geven een gezond slaapmilieu, betere slaapkwaliteit, rust en herstel”, zegt Arne Ove Grøvdal, productontwikkelaar van Wonderland. “Wonderland is gecertificeerd door Eco-Lighthouse, de meest bekende Noorse certificering op het gebied van milieu voor bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. We zijn ook lid van Grønt Punkt Norge, wat inhoudt dat wij verantwoordelijkheid nemen voor het milieu met betrekking tot recycling van verpakkingsmaterialen”, zegt Arne Ove Grøvdal.

Wij bekommeren ons, om jou, om hoe je slaapt, om onze aarde. Daarom produceren wij uw bed hier in Noorwegen, met onderdelen die milieuvriendelijk zijn. Je kunt de stof wassen, matrassen draaien, het comfort aanpassen, en onderdelen vervangen indien nodig. Alles om je bed lang mee te laten gaan. Goed voor jou. Goed voor het milieu.

Lees meer Romsdalen, Noorwegen Emelie Forsberg, Ambassador of Sleep Kilian Jornet

25


Pulse® Latex is een milieuvriendelijke en OEKO-TEX® gecertificeerde latex.

26


Een gezond slaapmilieu “Wasbaar textiel maakt het bed duurzamer en zorgt voor een allergievrij slaapmilieu.”

Veilig textiel met OEKO-TEX® keurmerk De stoffen van Wonderland hebben het OEKO-TEX® keurmerk. Dat betekent dat het textiel is getest op schadelijke chemicaliën. OEKO-TEX® gaat een stuk verder dan de wettelijke vereisten. De Europese OEKO-TEX® milieucertificering garandeert dat de materialen geen enkele schade aan de gezondheid van mensen kunnen toebrengen.

FSC-gecertificeerd hout Alle houten frames worden in Måndalen geproduceerd, 25 minuten verwijderd van de Wonderland fabriek. De gebruikte houtproducten zijn FSC-gecertificeerd en hebben een grote duurzaamheid met 25 jaar garantie.

Wist u dat...

94% heeft een favoriete houding als ze gaan slapen.

75% het liefst op de zij slaapt.

“Wonderland vindt een gezond slaapklimaat erg belangrijk. Dat is de reden dat we het gehele bed voorzien van wasbare stoffen, dus niet alleen voor het matras. Elk wasbaar onderdeel kunt u losritsen en wassen in een normale wasmachine, gewoon bij u thuis”, zegt Arne Ove Grøvdal, productontwikkelaar van Wonderland. “De huisstofmijt woont in elk huis en elk bed. Mensen met een allergie voor huisstofmijt kunnen ademhalingsklachten krijgen. Om van huisstofmijt af te komen,

is het belangrijk om het textiel op tenminste 60°C te wassen.” “We stellen zeer hoge eisen aan de duurzaamheid van onze gebruikte stoffen. U kunt er daarom op vertrouwen dat het textiel keer op keer gewassen kan worden en toch zijn kwaliteit, kleur en vorm behoudt”, zegt Arne Ove Grøvdal van Wonderland.

Wasbare stoffen voor een schoon en allergievrij bed.

Natuurlijk welzijn met Pulse® Latex “Pulse Latex is een milieuvriendelijke en OEKO-TEX gecertificeerde latex die gemaakt wordt uit het sap van de tropische rubberboom.” “De Pulse® Latex in onze topper is van nature soepel waardoor de druk op de drukpunten van uw lichaam, zoals schouders en heupen, verlaagd wordt. De duurzame topper voelt daarom heerlijk zacht aan en biedt tevens een uitstekende ondersteuning daar waar nodig”, zegt Arne Ove Grøvdal, productontwikkelaar van Wonderland.

nature antibacterieel en weert het schimmel en huisstofmijt. Dit garandeert een schoon en gezond slaapklimaat”, vertelt Arne Ove Grøvdal.

“Pulse® Latex heeft een hele speciale celstructuur van miljoenen kleine luchtbellen waardoor de topper optimaal ventileert. Ook is latex van 27


28


Geproduceerd in Noorwegen “Onze fabriek ligt in Åndalsnes, in het Noorse Romsdalen, midden in een woeste en mooie natuur die ons heel veel inspiratie geeft. Hier maakt Wonderland sinds 1969 haar bedden.” “We werken nauw samen met meerdere lokale toeleveranciers. We vinden het belangrijk dat lokale ondernemers elkaar steunen. Het is onnodig om producten van ver te halen terwijl ze om de hoek van de straat prima verkrijgbaar zijn”, vertelt commercieel manager Kurt Arild Dahle. “Het schuim dat we in de Wonderlandbedden verwerken, wordt op slechts 300 meter van onze fabriek geproduceerd. Het kunststofbeslag voor onze instelbare heupzone, wordt gemaakt door

Topper productie

een andere buurman van ons. En de houten frames worden in Måndalen geproduceerd op slechts 25 minuten van Åndalsnes.” “Het is belangrijk voor ons om de productie in Romsdalen te houden. Als één van de grootste bedrijven in de regio, willen wij bijdragen aan de versterking van onze lokale gemeenschap, en het creëren van arbeidsplaatsen”, aldus Kurt Arild Dahle.

Moderne technologie

Nesaksla 715 m, met uitzicht over Åndalsnes, Noorwegen.

29


continental bed beds of Norway

W2 Continental

W3 Continental

W5 Continental

Een minimalistisch, prima kwaliteitsbed.

Een bed met persoonlijke aanpassing en uitstekend comfort.

Comfort Pocketvering geeft steun en drukverlaging op de juiste plaatsen.

Unieke eigenschappen: Wasbare stoffen, schouderzone, keerbaare matras Topper: Premium Hyperflex Hoofdmatras: Standard Pocket, 5 slagen Boxspring: Basic Pocket Vulling: Welun Bodem: Lattenbodem Stevigheid: Medium, Stevig Hoogte: 64 cm (incl. poten en topper) Maat: 160/180 x 200, 180 x 210

Unieke eigenschappen: Instelbare heupzone, wasbare stoffen, schouderzone, keerbaare matras Topper: Premium Hyperflex Hoofdmatras: Standard Pocket, 5 slagen Boxspring: Standard Pocket, 5 slagen Vulling: Welun Bodem: Verende latten, instelbare stevigheid Stevigheid: Medium, Stevig, Extra stevig Hoogte: 64 cm (incl. poten en topper) Maat: 160/180 x 200, 180/210 x 210

Unieke eigenschappen: Instelbare heupzone, wasbare stoffen, schouderzone, keerbaare matras Topper: Premium Pulse Latex Hoofdmatras: Comfort Pocket, 6 slagen Boxspring: Standard Pocket, 5 slagen Vulling: Latex Bodem: Verende latten, instelbare stevigheid Stevigheid: Medium, Stevig, Extra stevig Hoogte: 64 cm (incl. poten en topper) Maat: 160/180 x 200, 180/210 x 210

30


tips

Heb jij een favoriete lighouding als je slaapt? Denk eraan om het bed in dezelfde lighouding te testen om sneller te ontdekken welk bed voor jou geschikt is.

W8 Continental

W10 Continental

W12 Continental

Prima ondersteuning en support voor uw lichaam. Exclusive Pocket biedt ontspannen en exclusief comfort.

Een eersteklas bed dat een perfecte ontspanning voor nek, schouder en rug geeft. Exclusive Pocket biedt ontspannen en exclusief comfort.

Het topmodel van Wonderland voor optimaal slaapcomfort. De Sensitive Pocket is van absolute topklasse.

Unieke eigenschappen: Instelbare heupzone, wasbare stoffen, schouderzone, keerbaare matras Topper: Superior Pulse Latex Hoofdmatras: Exclusive Pocket, 8 slagen Boxspring: Standard Pocket, 5 slagen Vulling: Latex Bodem: Verende latten, instelbare stevigheid Stevigheid: Medium, Stevig, Extra stevig Hoogte: 67 cm (incl. poten en topper) Maat: 160/180 x 200, 180/210 x 210

Unieke eigenschappen: Instelbare heupzone, wasbare stoffen, schouderzone, keerbaare matras Topper: Superior Pulse Latex Hoofdmatras: Exclusive Pocket, 8 slagen Boxspring: Exclusive Pocket, 8 slagen Vulling: Latex Bodem: Verende latten, instelbare stevigheid Stevigheid: Medium, Stevig, Extra stevig Hoogte: 72 cm (incl. poten en topper) Maat: 160/180 x 200, 180/210 x 210

Unieke eigenschappen: Instelbare heupzone, wasbare stoffen, schouderzone, keerbaare matras Topper: Superior Pulse Latex Hoofdmatras: Sensitive Pocket, 11 slagen Boxspring: Exclusive Pocket, 8 slagen Vulling: Latex Bodem: Verende latten, instelbare stevigheid Stevigheid: Medium, Stevig Hoogte: 72 cm (incl. poten en topper) Maat: 160/180 x 200, 180/210 x 210

Stoen

Check

stoffen

Check met deze QR code onze actuele stoencollectie. Simpel met de camera van uw smartphone.

31


verstelbaar bed beds of Norway

W3 532 Verstelbaar

W5 532 Verstelbaar

W8 532 Verstelbaar

Vind uw favoriete houding eenvoudig terug met de opslagfunctie van uw afstandsbediening of de app.

Comfort Pocket geeft goede steun. Sla uw favoriete houding op in de afstandsbediening of in de app op uw telefoon.

Exclusive Pocket biedt ontspannen en exclusief comfort. Sla uw favoriete houding.

Unieke eigenschappen: Wasbare stoffen, schouderzone, keerbare matras Topper: Premium Hyperflex Hoofdmatras: Standard Pocket, 5 slagen Vulling: Welun Bodem: Zonepocket Stevigheid: Medium, Stevig Motoren: 2 (voet, rug) Bediening: Draadloos. App voor iOS en Android. Opslagfunctie: Ja Hoogte: 68 cm (incl. poten en topper) Maat: 80/90/105 / 120x 200, 90/105 x 210, 90 x 220

Unieke eigenschappen: Wasbare stoffen, schouderzone, keerbare matras Topper: Premium Pulse Latex Hoofdmatras: Comfort Pocket, 6 slagen Vulling: Latex Bodem: Zonepocket Stevigheid: Medium, Stevig, Extra stevig Motoren: 2 (voet, rug) Bediening: Draadloos. App voor iOS en Android. Opslagfunctie: Ja Hoogte: 68 cm (incl. poten en topper) Maat: 80/90/105 / 120x 200, 90/105 x 210, 90 x 220

Unieke eigenschappen: Wasbare stoffen, schouderzone, keerbare matras Topper: Superior Pulse Latex Hoofdmatras: Exclusive Pocket, 8 slagen Vulling: Latex Bodem: Zonepocket Stevigheid: Medium, Stevig, Extra stevig Motoren: 2 (voet, rug) Bediening: Draadloos. App voor iOS en Android. Opslagfunctie: Ja Hoogte: 71 cm (incl. poten en topper) Maat: 80/90/105 / 120x 200, 90/105 x 210, 90 x 220

32


W10 733 Verstelbaar

W12 733 Verstelbaar

Met de instellingen voor nek-, rug-, en voeteneinde vindt u altijd uw favoriete houding.

Wonderlands topmodel! Met de instellingen voor nek-, rug-, en voeteneinde vindt u altijd uw favoriete houding.

Unieke eigenschappen: Wasbare stoffen, schouderzone, keerbare matras Topper: Superior Pulse Latex Hoofdmatras: Exclusive Pocket, 8 slagen Vulling: Latex Bodem: Zonepocket Stevigheid: Medium, Stevig, Extra stevig Motoren: 3 (voet, rug, nek) Bediening: Draadloos. App voor iOS en Android. Opslagfunctie: Ja Hoogte: 71 cm (incl. poten en topper) Maat: 90 x 200, 90/105 x 210, 90 x 220

Unieke eigenschappen: Wasbare stoffen, schouderzone, keerbare matras Topper: Superior Pulse Latex Hoofdmatras: Sensitive Pocket, 11 slagen Vulling: Latex Bodem: Zonepocket Stevigheid: Medium, Stevig Motoren: 3 (voet, rug, nek) Bediening: Draadloos. App voor iOS en Android. Opslagfunctie: Ja Hoogte: 71 cm (incl. poten en topper) Maat: 90 x 200, 90/105 x 210, 90 x 220

Stoen

Check

stoffen

Check met deze QR code onze actuele stoencollectie. Simpel met de camera van uw smartphone.

33


Toppers Materialen in de toppers

Premium Hyperflex*

Premium Pulse® Latex*

Superior Pulse® Latex*

H: +/- 7 cm. Textiel: Rapid Dry

H: +/- 7 cm. Textiel: Rapid Dry

H: +/- 8 cm. Textiel: 37°

* Wordt ook aangeboden als Split

topper voor verstelbare bedden.

Pulse® Latex is een soepele, duurzame latex die de rondingen van het lichaam optimaal volgt. Ventileert uitstekend en garandeert het beste slaapklimaat. Hyperflex is een soepel schuim met hoge elasticiteit en ventilatie. 37° zorgt ervoor dat het bed op een optimale temperatuur van ongeveer 37°C blijft. Rapid Dry zorgt ervoor dat het vocht extra goed afgevoerd wordt en het lichaam droog houdt tijdens de slaap.

Hoofdborden

W200 Hoofdbord

W400 Hoofdbord

Harlequin Hoofdbord*

Module Hoofdbord*

H: 105 cm, D: 4 cm

H: 105 cm, D: 8 cm

H: 105 cm, D: 5 cm

H: 150 cm, B: 270 cm (3 modules) of 180 cm (2 modules), D: 11 cm

*Alleen in recyclebaar textiel.

*Standalone systeem, geen bevestiging aan de box voorzien.

Hoofdborden

Pique Hoofdbord

Quilt Hoofdbord

Wall Hoofdbord

H: 130 cm, D: 11 cm

H: 130 cm, D: 8 cm

H: 130, 160 cm, D: 10 cm

34


Poten a mbassador of sleep Square

Black, Whitewashed, Oak, Grey H: 13, 19 cm

Swing, Time, Steel H: 13, 19 cm

Support poten Metaal H: 13, 19 cm

Round

Edge

Triago

Black, Whitewashed, Oak, Grey H: 13, 19 cm

Black, Brass H: 13, 19 cm

Black, Brass H: 13 cm

Wonderland werkt al jarenlang samen met de meest vooraanstaande slaapwetenschappers. Doel is meer over slaap te leren en te begrijpen hoe belangrijk het is om goed te herstellen. Wonderland wil ertoe bijdragen dat de wereld beter slaapt en uitrust. Doel is de beste bedden te maken.

beds of norway

Accessoires

In het prachtige landschap van Noorse bergen en fjorden begint in 1969 een droom vorm te krijgen. Tegenwoordig is Wonderland één van de leidende merken op het gebied van bedden en slaap, met producten die gemaakt zijn volgens Noorse kwaliteit en Scandinavisch design.

Hoofdkussen

Qube Nachtkastje

Latex, H: 8, 12 cm

B: 45, D: 45, H: 55 cm

25 jaar gar antie Wonderland stelt zeer hoge eisen aan de gebruikte materialen en duurzaamheid van haar bedden. Daarom geven we maar liefst 25 jaar garantie op veer- en framebreuk en 5 jaar op overige producten.

Stoffen Check met deze QR code onze actuele stoffencollectie. Simpel met de camera van uw smartphone. Check

stoffen

milieucertificering Alle materialen in een Wonderland bed hebben één of meer milieucertificaten. Het bedrijf geeft voorrang aan plaatselijke leveranciers. Wonderland is Eco-Lighthouse gecertificeerd. Dit is de meest gebruikte certificering van Noorwegen voor bedrijven die werken aan het beperken van de voetafdruk ten opzichte van natuur en milieu.


Air 81

goed bed, goede sl aap, goede nacht. Een bed dat bij u past en gemaakt is van de juiste materialen zorgt ervoor dat het lichaam langer in een diepe slaapfase kan blijven. Goed en diep slapen heeft op diverse gebieden bewezen gezondheidseffecten. Een actief leven vraagt om een goede nachtrust.

Wonderland, N-6300 Ă…ndalsnes, Norway Tel: +47 71 22 78 00 info@wonderlandbeds.com www.wonderlandbeds.com

beds of Norway

Profile for Wonderland beds

Wonderland beds of Norway for Netherlands and Belgium  

Wonderland beds of Norway for Netherlands and Belgium  

Profile for pauluda