Page 1

TB Design in glas betaalbare decoratie in glas

GLASFUSING Glasfusing, het smelten van glas, stamt uit de tijd van de Romeinen. Tot het moment waarop het glasblazen wordt ontdekt, is het een gangbare veel voorkomende techniek. Door het glasblazen raakt het in de vergetelheid. Het wordt weer pas herontdekt in de jaren vijftig in Amerika. Sindsdien heeft het (weer) bekendheid gekregen en wordt het op redelijk ruime schaal toegepast. Met name in de sierkunst en de ambachtelijke glaswerkplaatsen.


HET PROCEDE De techniek waarmee de schalen tot stand komen heet fusen. Fusing is het verhitten van glas tot hoge temperaturen en het weer gecontroleerd laten afkoelen volgens een gecontroleerd procĂŠdĂŠ. Op elkaar en tegen elkaar aan gelegde glasstukken vermengd met poeder versmelten zo tot schalen, vazen, wanddecoraties en andere objecten. De kleuren en daarmee de patronen worden aangebracht door middel van gekleurd glaspoeder.


Voorzijde schaal Brillant € 30,00 Links wandlamp Donau € 35,00 Onder doorschijnende kaarsen € 7,50 Achterzijde kerkje voor de kerstboom € 5,00


INSPIRATIE De gebruikte kleuren en de gemaakte patronen zijn geĂŻnspireerd op de (kleurige) kleding die gedragen wordt door de Afrikaanse vrouwen van het Dogon-volk uit Mali, uit Burkina Faso en van nomaden-volken uit Tsjaad. Alsmede op het werk van een Chinese beeldend kunstenares uit Hong Kong. Voor het materiaal maak ik zoveel mogelijk (her) gebruik van bestaand vensterglas.

Ted Bark, glazenier Gefascineert door het materiaal glas, waar ik een eigen(tijdse) invulling aan wil geven. Door het maken van artikelen en objecten die bruikbaar en betaalbaar zijn in het dagelijks leven, maar die wel authentiek zijn in de uitvoering en het design. Na het volgen van een cursus besloot ik voor mezelf te gaan glasfushen. Dat is een techniek die je je aldoende steeds beter eigen kan maken. Ik ben nu zover dat ik me kan richten op vorm- en kleurcombinaties.�

Tereschkovahof 8 3402 EV IJsselstein mobiel 06-11053202 info@designinglas.nl

G I

www.designinglas.nl

TB Design in glas betaalbare decoratie in glas


Design in Glas  

folder, folder

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you