Page 1

ELS TRES PORQUETS Anna Altarriba Bruna Capdevila Mònica Espuña Judit Ferrés Paula Gabino


HI HAVIA UNA VEGADA TRES PORQUETS QUE VIVIEN EN UNA GRANJA. SEMPRE ESTAVEN MOLT AVORRITS, I VAN DECIDIR ANAR A FER UNA VOLTA PEL BOSC.


EL BOSC ELS HI VA AGRADAR TANT QUE VAN DECIDIR CONSTRUIR-SE UNA CASA CADA UN. EL MÉS PETIT, SE LA VA FER DE PALLA. EL MITJÀ, DE TRONCS. I EL MÉS GRAN, DE MAONS.


EL PRIMER EN ACABAR DE FER LA CASA VA SER EL PETIT. LA VA FER DE PALLA PERQUÈ VA PENSAR QUE A DINS HI ESTARIA MOLT CALENTÓ.


EL MITJÀ LA VA FER DE TRONCS PERQUÈ VA PENSAR QUE, D’AQUESTA MANERA, LA CASA SEMBLARIA MÉS REAL.


I, FINALMENT, EL MÉS GRAN SE LA VA FER DE MAONS PERQUÈ PENSAVA QUE AIXÍ NINGÚ MAI LA PODRIA DESTROSSAR.


ES VA ACOSTAR LA NIT I CADA UN SE’N VA ANAR A DORMIR A LA SEVA CASA. DE COP I VOLTA, VAN SENTIR COM UN LLOP CRIDAVA. TOTS TRES ESTAVEN MOLT ESPANTATS I ES VAN QUEDAR A DINS DE LES CASES.


EL LLOP, VIGILAVA ELS TRES PORQUETS DE BEN APROP, PENSANT DE QUINA MANERA PODRIA CAÇAR-LOS.


VA COMENÇAR A BUFAR I BUFAR, FINS QUE VA DESTROSSAR LA CASA DE PALLA. EL PORC VA ANAR CORRENTS A LA CASA DE MAONS.


DESPRÉS, VA COMENÇAR A BUFAR I BUFAR ENCARA MÉS FORT, I VA DESTROSSAR LA CASA FETA DE TRONCS. I EL PORQUET TAMBÉ VA ANAR CORRENTS A LA CASA DE MAONS.


VA TORNAR A BUFAR A LA CASA DE MAONS, PERÒ NO VA PODER. ELS TRES PORQUETS ESTAVEN A DINS, MOLT ESPANTATS PERQUÈ EL LLOP NO SE’LS MENGÉS.


QUAN VAN VEURE QUE EL LLOP JA NO HI ERA, VAN ANAR AL POMER QUE HI HAVIA AL COSTAT DE LA CASA DE MAONS. VAN AGAFAR UNES QUANTES POMES, I VAN TORNAR CORRENTS A LA CASA PERQUÈ EL LLOP NO SE’LS MENGÉS.


EL LLOP, ANAVA OLORANT LA CASETA DELS TRES PORQUETS I SENTIA OLOR DE MELMELADA DE POMA. ELS PORQUETS ESTAVEN FENT UN MENJAR BONÍSSIM.


VA DECIDIR AGAFAR UNA ESCALA I PUJAR PER LA SEMENEIA PER PODER ENTRAR DINS LA CASA I MENJAR-SE ELS TRES PORQUETS.


PERÒ COM QUE ELS TRES PORQUETS HAVIEN FET FOC A LA LLAR, EL LLOP VA QUEDAR AMB EL CUL BEN ESCALFAT I NO SE’LS VA PODER MENJAR. ELS TRES PORQUETS ESTAVEN FELIÇOS PERQUÈ S’HAVIEN SALVAT D’AQUEST LLOP TANT DOLENT.


FI

Els tres porquets  

Aquestes són les imatges claus del conte dels tres porquets.