Page 1

ACTIVITATS ADICIONALS Informàtica 4rt

1.-Busca informació del procés d' engegada d'un ordinador. -Què és un MBR? Un MBR és un Master Boot Record és un dispositiu de un en el que es pot guardar informació com un disc dur on es guarda la informació d' arrencada. -Què és el GRUB? El GRUB és un Gestor que es fa servir per iniciar mes d' un sistema operatiu en un mateix ordinador. -Què és una distribucó Linux? Una distribució de Linux la podem definir com un sistema operatiu que conté el nucli Linux i un programari. -Què és una instal·lació dual? Vol dir tenir una instalació de 2 sistemes operatius diferents en el mateix ordinador. -Què es el gestor d'arrancada? És un programa que es carrega en el moment d' arrancar l' ordinador i que et permet triar el sistema operatiu que tinguis. -Quin tipus de gestor instala la linkat? El Grub. -Que és un repositori? És un dipòsit o arxiu o es guarda i es manté la informació digital habitualment bases de dates o archius informatics. -Què és Synaptic? És un programa que selecciona els programes que volen instal·lar. -Quins són els sistemes de fitxers més habituals en Windowa?i el Linux? En Windows es pot utilitzar NTFS i en Linux s'utilitza el ex32. Pau Alarcón


-Quins tipus d'entorns gràfics podem fer servir a Linux? A linux es poden fer servir entorns gràfics com KDE o Gnome. -Quina diferencia hi ha entre un software lliure i un altre gratuït. Normalment el softwale lliure es graruït i ,es pot anar fent diferents modificacions,en canvi el software gratuït no sempre es pot modificar.

2.-Busca informació sobre les diferents distribucions de Linux, tant genèriques com educatives. S'hi ha de reflectir qüestions com:

NOM DISTRIBUCIÓ

ANY D'INICI

NUM ADMINISTRACIÓ VERSIÓ VERSIÓNS LINXES ES VASA

PROGRAMARI LLIURE O TAMBE PROPIETERI

TIPUS ORIGEN

Ubuntu

2004

12

Canonical Ltd

Debian

Lliure

Mundial

Fedora

2003

14

Red Hat

Devian

Lliure

Mundial

Debian

1993

05/06/10 Projecte de Debian

Unic

Lliure

Mundial

Guadalinex

2004

7

Junta d'Andalucia

Devian Ubuntu

Lliure

Andalucia

Lliurex

2006

13

Generalitat Valenciana

Unic

Lliure

Valencia

Madrid_linux

2002

10

Comunidad de Madrid

Dabian

Lliure

Madrid

gnuLinEx

2003

7

Junta de Extremadura

Debian

Lliure

Extremadura

Pau Alarcón


3.-Basant-nos en qualsevol distribució de Linux, respon a les següents qüestions: -Amb quin programa podem escoltar música ? Amb el Rhythmbox -Amb quin programa podem veure una peli? Amb el Tòtem -Amb programa podem grabar un CD d' audio? Amb Brasero -Amb quin programa podem grabar un DVD? Amb Brasero -Amb quin programa podem editar una imatge,foto,etc? Amb el F-Spot -Amb quin programa podem navegar per internet? Amb el Motzilla fire Fox -Amb quin programa podem xatejar? Amb el Empathy -Amb quin programa podem crear i editar una pàgina web? Amb el Motzilla fire Fox -Amb quins programes podem jugar? Amb el snake, el buscaminas, el ajedrez, etz. -Es poden instal·lar més jocs?Com? Si, amb el Synaptic. -Amb quin programa podem editar un text?I un full de càlcul? Per editar un text utilitzem el Open Office i el full de calculs amb l' OpenOffice (Hoja de Calculo).

Pau Alarcón

Treball  

Pau Alarcon info

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you