Page 1


p

news

EUMARIA

Ολοκληρωμένη σειρά ναυτιλιακών χρωμάτων για τη συντήρηση του σκάφους

Το θαλάσσιο περιβάλλον επιδρά βλαπτικά στα σκάφη, προκαλώντας φθορά είτε μέσω της διάβρωσης (όσμωση στον πολυεστέρα, διάβρωση στον χάλυβα και αλλοίωση στο ξύλο) είτε μέσω της ρύπανσης (βακτηρίδια, άλγη, φύκια, οστρακοειδή και γενικά οργανισμοί που προσκολλώνται στα ύφαλα των σκαφών). Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητο τον σωστό προγραμματισμό εργασιών συντήρησης και προστασίας. Η μελετημένη φροντίδα του σκάφους, με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών και με τη χρήση ποιοτικών προϊόντων, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αλλοιώσεις και καταστροφές στις επιφάνειες, που μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές και μειωμένες αποδόσεις.

plefsi / 30

Η Eumaria, η νέα επιχειρηματική μονάδα του Ομίλου Αφών Γιαννίδη AE, αντιπροσωπεύει μια πλήρη σειρά ναυτιλιακών χρωμάτων, μια ολοκληρωμένη λύση για τις απαιτητικές ανάγκες της συντήρησης σκαφών. Τα χρώματα έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη Μεσόγειο και τις ελληνικές θάλασσες. Όσον αφορά την γκάμα των υφαλοχρωμάτων, τα προϊόντα φέρουν την πιστοποίηση του οίκου Lloyd’s, και αυτό είναι μια σημαντική αναγνώριση της μακροχρόνιας έρευνας και της συνεχούς ανάπτυξης που οδήγησαν στη δημιουργία τους. Επιπλέον, είναι εγκεκριμένα ως βιοκτόνα αντιρρυπαντικής προστασίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Τα προϊόντα Eumaria είναι διεθνών προδιαγραφών, εύκολα στην εφαρμογή, ανθεκτικά, φιλικά προς το περιβάλλον και παράγονται με τη βοήθεια υψηλής, σύγχρονης τεχνολογίας. Έχοντας πραγματοποιήσει εξονυχιστικές δοκιμές και με αποδεδειγμένη απόδοση των προϊόντων της σε πολυάριθμες εφαρμογές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Eumaria είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα σκάφη που βγαίνουν έξω τον φετινό χειμώνα για την απαραίτητη συντήρηση. Ο στόχος της είναι ένας: να σας βοηθήσει να προστατέψετε αυτό που αγαπάτε και που σας προσφέρει μοναδικές στιγμές κάθε καλοκαίρι. Όλα τα στάδια συντήρησης θα πρέπει να συμβάλλουν ώστε το σκάφος να ανταποκρίνεται στους κανόνες ασφαλείας από πλευράς φθορών, να είναι οικονομικά συμφέρουσα η χρήση του και να χαρακτηρίζεται από μια άψογη εμφάνιση. Ιδιαίτερα σημαντικές παράμετροι για τη σωστή σχεδίαση και τον προγραμματισμό των εργασιών είναι η κατανόηση των αιτιών φθοράς, η προετοιμασία της επιφάνειας και τα βήματα εφαρμογής των προϊόντων. Κάθε είδος επιφάνειας αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και παρουσιάζει συγκεκριμένες ανάγκες.


Όσον αφορά στα πολυεστερικά σκάφη, κατά την περίοδο του χειμώνα θα πρέπει να προστατεύονται από την υγρασία, ενώ λίγο πριν την έναρξη των εργασιών συντήρησης ένας πλήρης θερμογραφικός έλεγχος, σε συνδυασμό με ειδικά υγρασιόμετρα, θα βοηθήσει στον εντοπισμό σημείων με συσσωρευμένη υγρασία και, στη συνέχεια, στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Στις χαλύβδινες επιφάνειες, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η αύξηση της τραχύτητας και η μείωση του πάχους του μετάλλου, ενώ στις ξύλινες επιφάνειες, που δεν παρουσιάζουν την ίδια ανθεκτικότητα στην επίδραση του νερού, η παρακολούθηση και η συντήρηση πρέπει να γίνονται με πολλή προσοχή. Το ξύλο απορροφάει νερό με την πάροδο του χρόνου και γίνεται όλο και πιο ευάλωτο. Έτσι, κάθε φορά που το σκάφος βγαίνει από το νερό, πρέπει να γίνεται προσεκτικός έλεγχος και να αντικαθίστανται τα τυχόν χαλασμένα μέρη του με καινούργια. Το αντιοσμωτικό/αντιδιαβρωτικό αστάρι Eumaria Epoxy Primer δημιουργεί το ιδανικό φιλμ προστασίας από τη διάβρωση/ όσμωση και, σε συνδυασμό με τον εποξειδικό στόκο Eumaria Epoxy Osmosis Filler, αντιμετωπίζει όλες τις μικρές ατέλειες της γάστρας, δημιουργώντας μια λεία και προστατευμένη επιφάνεια. Στην περίπτωση κατά την οποία απαιτείται γέμισμα μεγάλης επιφάνειας, συνιστάται η χρήση του εποξειδικού στόκου Eumaria Epoxy Light Filler, που, λόγω του ότι είναι ελαφρύς, δεν προσθέτει μεγάλο βάρος στο σκάφος. Η ολοκλήρωση του αντιοσμωτικού συστήματος Eumaria και, ταυτόχρονα, ο σύνδεσμος για το αντιρρυπαντικό σύστημα Eumaria προσφέρονται από το αστάρι Eumaria Vinyl Primer. Με υψηλή περιεκτικότητα σε αλουμίνιο και μεγάλη πρόσφυση με τα υφαλοχρώματα Eumaria, είναι ένα σημαντικό προϊόν, που χρησιμοποιείται και για την απομόνωση παλιών ή μη συμβατών υφαλοχρωμάτων. Για την ολοκλήρωση των εργασιών θα πρέπει να εφαρμόζεται, λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη καθέλκυση, το αντιρρυπαντικό σύστημα Eumaria, το οποίο θα επιλεχθεί ανάλογα με την ταχύτητα του σκάφους. Οι τρεις οικογένειες υφαλοχρωμάτων, Classic (έως 20 κόμβους), Ultra (έως 32 κόμβους) και Racing (60+ κόμβους), μπορούν να προστατέψουν τη γάστρα όταν υπάρξει εφαρμογή δύο στρώσεων (αν εφαρμόζεται με ρολό, συνίστανται 3 στρώσεις) των 120 μm WFT (πάχος υγρής στρώσης). Την γκάμα των υφαλοχρωμάτων συμπληρώνουν τα προϊόντα Ultra Multi και Racing Plus, που είναι ιδανικά για σκάφη κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή για τα μέρη του σκάφους που είναι κατασκευασμένα από ελαφριά κράματα (π.χ. άξονες, πτερύγια, προπέλες). www.eumaria.com

Οι σελίδες των News δεν είναι διαφημιστικές

plefsi / 31

Plefsi Mag (Issue 167)- eumaria yacht paints  
Plefsi Mag (Issue 167)- eumaria yacht paints  
Advertisement