Page 22

22

ΠΑΤΡΙΣ της Δευτέρας

ΠΑΤΡΙΣ ∆ευτέρα 28 Μαΐου 2012

Από τα 77 υπάρχοντα µόνο τα 40 βρίσκονται εν µέρει σε καλή κατάσταση…

Σε αρκετά καλή κατάσταση παραµένει εδώ και χρόνια το ∆ηµ. Στ. Λεχαινών

ΤΑ ΓΗΠΕ∆Α ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Χρειάζονται συντήρηση… και όχι εγκατάλειψη!

Μ

Του Γ. Παπαφωτόπουλου

πορεί ακόµα να βρισκόµαστε στο τέλος Μαΐου και η σεζόν να ολοκληρώνεται µε τα τελευταία µπαράζ ανόδου και παραµονής , ενώ τα τοπικά πρωταθλήµατα επαναρχίζουν σε τρεις µήνες, όµως είναι µια ευκαιρία τώρα που δεν υπάρχουν αγώνες, οι οµάδες σε συνεργασία µε τους ∆ήµους που ανήκουν, να βάλουν τις «πινελιές» που απαιτούνται στο καθένα, ώστε να µην βρεθεί η επιτροπή ελέγχου στην δυσάρεστη θέση όταν χρειαστεί να κάνει τον απαιτούµενο έλεγχο να βγάλει κάποια ακατάλληλα! Βέβαια όσο περνούν τα χρόνια τα πράγµατα γίνονται και καλύτερα… αφού οι αρµόδιοι φορείς φροντίζουν για τις εγκαταστάσεις του τόπου τους , µε αποτέλεσµα σε πολλά γήπεδα να έχει µπει χορτάρι, όµως σε κάποια λείπουν ακόµα πράγµατα, ενώ σε κάποια άλλα χρειάζεται βελτίωση του αγωνιστικού τους χώρου, των αποδυτηρίων, της περίφραξης, ενώ οι τουαλέτες είναι πολυτέλεια! Παίρνοντας αφορµή από την «εγκατάλειψη» των περισσοτέρων γηπέδων από την ηµέρα που τελείωσε η κανονική περίοδος των πρωταθληµάτων, και τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει η Ε.Π./ΕΠΣΗ ψάχνοντας γήπεδα για να ορίσει τα µπαράζ, είναι µια ευκαιρία να θυµηθούµε σήµερα τα γήπεδα όλης της Ηλείας. Άλλωστε το περασµένο Σάββατο λίγο έλειψε να αναβληθεί το µπαράζ Αγ. Γεώργιος – Καλλίκωµο στο γήπεδο του Επιταλίου, όπου οι πόρτες ήταν ανοιχτές, η περίφραξη είχε πέσει

σε ένα σηµείο της, τα αποδυτήρια επικοινωνούσαν µε τους φιλάθλους, ενώ ο αγωνιστικός χώρος είχε «κουρευτεί» µε καταστροφέα… και ήταν σε άθλια κατάσταση! Ας δούµε αναλυτικά όλα τα γήπεδα της Ηλείας ανά περιφέρεια.

Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Πύργου ∆ηµοτικό Στάδιο Πύργου Βοηθητικό Στάδιο Πύργου Αµπελώνα Βαρβάσαινας Βουνάργου Κατακόλου Κολιρίου (ξερό) Λαµπετίου Μυρτιάς Ξυλοκέρας (ξερό) Πρασίνου (ξερό) Κορυφής (ξερό) Κατσαρού Ελαιώνα Αλποχωρίου Σαλµώνης (ξερό) Σκουροχωρίου Σπιάντζας (Eνωσιακό)

Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Αµαλιάδας ∆ηµοτικό Στάδιο Αµαλιάδας ∆ουνέικα Μελιτσόπουλου Χάβαρι Σαβάλια (ξερό) Αµπελόκαµπος Καρδαµάς (ξερό) Σιµόπουλο (ξερό) Καλύβια (φυσικό χορτάρι) Σώστι (ξερό) Γεράκι (ξερό) Κεραµιδιά (ξερό) Κέντρο (ξερό)

Σε καλή κατάσταση είναι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ∆ουνεΐκων, το οποίο διαθέτει άριστα αποδυτήρια και αίθουσα γυµναστικής!

Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Γαστούνης ∆ηµοτικό Στάδιο Γαστούνης Αγία Μαύρα (ξερό) Κόροιβος (ξερό) Παλαιοχώρι

ήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Βαρθολοµιού Γή ∆ηµοτικό Στάδιο Βαρθολοµιού Βοηθητικό γήπεδο Βαρθολοµιού Λυγιάς (ξερό) Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Ζαχάρως ∆ηµοτικό Στάδιο Ζαχάρως Βοηθητικό γήπεδο Ζαχάρως(ξερό) Κακόβατου Νεοχωρίου (ξερό) Ν. Φιγαλείας Γιαννιτσοχωρίου (ξερό)

Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Κρεστένων ∆ηµοτικό Στάδιο Κρεστένων Επιταλίου Αλφειούσας Μακρισίων Καλλικώµου (ξερό) Ανεµοχωρίου

Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Λεχαινών ∆ηµοτικό Στάδιο Λεχαινών Κάστρο Μυρσίνης Νεοχωρίου – Κυλλήνης Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Ανδραβίδας ∆ηµοτικό Στάδιο Ανδραβίδας Τραγανό

Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Βάρδας ∆ηµοτικό Στάδιο Βάρδας Ν. Μανολάδας Π. Μανολάδας Κουρτεσίου Καπελέτου (ξερό)

Γήπεδα περιφέρειας ΑΤ. Πελοπίου Χειµαδιό Καράτουλα Μαγούλα Πελόπιο Λαντζόι (άρχισαν έργα κατασκευής χλοοτάπητα ) Ωλενας (ξερό) Λανθίου (γίνονται έργα για χλοοτάπητα) Γούµερο (άρχισαν έργα κατασκευής χλοοτάπητα) Κουτσοχέρα (ξερό) Μουζάκι (ξερό)

Σε πολύ άσχηµη κατάσταση βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Επιταλίου(φωτό από το µπαράζ Αγ. Γεώργιος – Καλλίκωµο).

Γήπεδα περιφέρειας Α.Τ. Αρχ. Ολυµπίας Στρεφίου Πανόπουλου Χελιδόνια (ξερό) Σµίλα (ξερό) Λάλα (ξερό) Γήπεδα περιφέρειας Α.Τ. Ανδρίτσαινας Ανδρίτσαινας

Κριτήρια ελέγχου των γηπέδων Τα κριτήρια ελέγχου αθλητικών εγκαταστάσεων είναι τα εξής: η περίφραξη, η στατικότητα κερκίδων και υπολοίπων χτισµάτων, οι κανόνες ασφαλείας, η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο χλοοτάπητας, οι χώροι υγιεινής (αποδυτήρια, τουαλέτες κ.λ.π.). Με αυτά τα κριτήρια λοιπόν η επιτροπή ελέγχου νοµού Ηλείας αποφασίζει και κρίνει αν ένα γήπεδο είναι κατάλληλο ή όχι. ∆ηλαδή αν υπάρχουν προβλήµατα συντήρησης, έλλειψη χώρων υγιεινής κ.λ.π. τότε όπως είναι φυσιολογικό η επιτροπή δεν µπορεί να δώσει καταλληλότητα σε

αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ να επισηµάνουµε ότι η συντήρηση και η έλλειψη χώρων υγιεινής είναι τα συνήθη προβλήµατα που παρατηρούνται.

Η εύκολη δικαιολογία Η εύκολη δικαιολογία που χρησιµοποιούν όλοι οι Πρόεδροι – παράγοντες σωµατείων που χρησιµοποιούν τα γήπεδα για µόνιµη έδρα, προκειµένου να µην επισκευάσουν π.χ. µια πόρτα χαλασµένη, τα διαλυµένα αποδυτήρια, τις κατεστραµµένες τουαλέτες κ.α. είναι ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο χρηµατικό ποσό για να επισκευαστούν οι ζηµιές που έγιναν και οι οποίες δεν προϋπήρχαν, ιδίως τώρα µε την οικονοµική κρίση. Ζητώντας πάντα την λύση των ∆ηµοτικών Αρχών! Και η δική µου ερώτηση είναι η εξής: ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΓΗΠΕ∆Α ∆ΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΝΕΙΣ. Πώς γίνεται αυτό;;;

Επανασπορά του χλοοτάπητα έγινε στο γήπεδο της Αλφειούσας από τους παράγοντες της οµάδας καθώς δεν ήταν σε καλή κατάσταση!

patris,news  

patris,pirgos

Advertisement