Page 3

ΠΑΤΡΙΣ Κυριακή 26 Σεπτεµβρίου 2010

3

Η άλλη όψη Η άλλη

Του Ηλία Φροντιστή iliasfrontistis@in.gr

Η επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΤΑ στην Ηλεία Θετικό είναι ότι η ηγεσία της εταιρείας «Τουριστικά Ακίνητα», δηλαδή η πρόεδρος και ο διευθύνων σύµβουλος, στην οποία ανήκουν τα κάθε είδους ακίνητα του πρώην ΕΟΤ κλπ, επισκέπτονται τους νοµούς της χώρας, για να αποκοµίσουν προσωπικές εκτιµήσεις, το πώς βρίσκονται αυτά, πώς λειτουργούν κλπ. Και έχει ιδιαίτερη σηµασία, για τις περιοχές του Καϊάφα, της Κυλλήνης, του Κουνουπελίου κλπ. Ειδικότερα είναι γνωστές επι δεκαετίες, οι κάθε είδους προσπάθειες και εξαγγελίες περί αξιοποίησης της περιοχής του Καϊάφα, όπως ακόµα και η περίπτωση στην περιοχή της Κυλλήνης, καθώς επίσης κατά περιόδους, έστω και επδερµικά σε κάποιες περιπτώσεις για το Κουνουπέλι. Για να ξεκαθαρίζουµε ορισµένα πράγµατα ότι αυτή η επίσκεψη είναι κατόπιν κυβερνητικής εντολής σε µία προσπάθεια, η διοίκηση της εταιρείας να προβεί σε εισηγήσεις για την όλη κατάσταση, πού βρίσκονται τα ακίνητα , οι εκτάσεις της εταιρείας, η εκµετάλλευσή τους, όπου γίνεται, αφού αφορούν στην ουσία το Ελληνικό ∆ηµόσιο. Αλλά το κυριότερο για να βαλθεί µία τάξη µε ένα συγχρονισµό που να φέρει κάποιο αποτέλεσµα ουσιαστικό. ∆ε θα αναφερθεί η στήλη στις δηλώσεις της προέδρου ούτε του διευθύνοντος συµβούλου. Όχι για τίποτα άλλο γιατί και αυτοί, από την πλευρά τους, όπως και οι προηγούµενοι, επόµενο είναι να επιθυµούν να παράγουν έργο. Το µεγάλο πρόβληµα, το διαχρονικό, βρίσκεται εδώ στην Ηλεία. Γιατί οι πάντες µιλούν για ανάπτυξη, για αξιοποίηση, αλλά ο καθένας ανάλογα µε την περίπτωση, οι κάθε εκπρόσωποι την βλέπουν την ανάπτυξη ή την αξιοποίηση, µε το δικό τους τρόπο και µε τα δικά τους µάτια. Και φυσικά για τα κάθε είδους µικροσυµφέροντα, που εξυπηρετούνται, παρά από τον επηρεασµό και του πολιτικού προσωπικού του νοµού, που και αυτό υποχρεώνεται να προσαρµόζεται… Το πρόβληµα είναι µόνο και µόνο εδώ στην Ηλεία και πουθενά αλλού…

[

∆ίνει στίγµα για σύµπνοια και συνεννόηση!...

Αξιοποιούνται νέοι και παλιοί για το καλύτερο!

Α

νανεωµένο από κάθε άποψη εκτιµάται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο του υποψ. περιφερειάρχη της Ν∆ στην Ηλεία. Πρόθεση άλλωστε και του ίδιου του κ.Παπαναστασίου είναι να εµπιστευθεί και να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που µπορούν και θέλουν να προσφέρουν Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

στην

Τούτο όµως δε σηµαίνει ότι µένουν στο περιθώριο έµπειρα στελέχη και δη, της σηµερινής Νοµαρχιακής παράταξης. Αντιθέτως η εµπλοκή τους και η ενδεχόµενη υποψηφιότητά τους στην παράταξη του κ.Παπαναστασίου χαρακτηρίζεται πολύτιµη… Χ.Π.

Ο

διευρυµένος υπό τον «Καλλικράτη» δήµος Αρχαίας Ολυµπίας απαιτεί σύγχρονη αντίληψη, ώριµη σκέψη και σταθερά διεκδικητικά βήµατα ανάπτυξης. Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην Ελλάδα και τον κόσµο µας δίνει τις δυνατότητες και τις … «ευκαιρίες» που χρειαζόµαστε. Αρκεί εµείς οι ίδιοι να ξεφύγουµε από τη «µιζέρια» της γκρίνιας και των αντιπαραθέσεων και να σταθούµε αντάξιοι των συνθηκών που επιβάλλει το µέλλον αυτού του δήµου…

Με τα λόγια αυτά µιλούσε χθες ο υποψήφιος δήµαρχος της Ολυµπίας Θύµιος Κοτζιάς σε συνάντηση που είχε µε τους συµπατριώτες του και φίλους της παράταξής του. Αναµφιβόλως είναι στην ορθή κατεύθυνση οι επιδιώξεις του που κινούνται πάντα σε πνεύµα σύµπνοιας και συνεννόησης. Είναι κάτι που επιτέλους χρειάζεται όσο ποτέ ο τόπος και η Ολυµπία µας! Π.Α.

]

Με ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό!

Σχόλια

Μέρα µε τη µέρα διευρύνεται όλο και περισσότερο η κοινωνική αποδοχή στον Καλλικρατικό ∆ήµο Πύργου για τον υποψήφιο ∆ήµαρχο Νώντα Κυριαζή. Ο ίδιος δέχεται µε φανερή ικανοποίηση το «ρεύµα» της εµπιστοσύνης που του δείχνει ο κόσµος, διαπιστώνοντας περισσότερο από ποτέ ότι µια πραγµατικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση µπορεί να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία και δυνατότητα στην Ηλειακή πρωτεύουσα. Έτσι ετοιµάζεται να συγκροτήσει µε σταθερά βήµατα το ψηφοδέλτιό του, και να δώσει τέλος στα σενάρια και τις φήµες που τον θέλουν να µην βρίσκει συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια... Χ.Π.

Στη µάχη…

Αναµένεται η ενίσχυση

Τ

Πάει για την υπέρβαση... Έτοιµος για την υπέρβαση είναι ο επικεφαλής της µείζονος µειοψηφίας στο ∆ήµο Σκιλλούντος Γιαν. Νικολόπουλος. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι σύντοµα θα προβεί σε δηµόσια δήλωση – ανακοίνωση, µε την οποία θα γνωστοποιεί τη συµµετοχή του στο ψηφοδέλτιο του δηµάρχου Σάκη Μπαλιούκου, του οποίου η υποψηφιότητα είναι χωρίς κοµµατικό χρίσµα ή στήριξη... Η δηµοτική παράταξη του δηµάρχου Σκιλλούντος συγκροτείται από στελέχη προερχόµενα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Π.Α.

ις προσεχείς εβδοµάδες αναµένεται να υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά την ενίσχυση της Νοµαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΙΚΑ Πύργου, στην οποία προέκυψαν ανάγκες µετά τις συνταξιοδοτήσεις αρκετών εργαζόµενων. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει αλλεπάλληλες παρεµβάσεις προς τις κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ από τον ∆/ντη της ΝΜΥ Νικ. Γαλανόπουλο, ο οποίος

Οικογενειακή παρεξήγηση…

Α

ίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει η οικογενειακή παρεξήγηση που σηµειώθηκε σε χωριό της Ηλείας και είχε σαν αποτέλεσµα να φύγει από το σπίτι της, µια νεαρή µητέρα µε τα τρία παιδιά της.

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 6ήµερη Αεροπορικώς ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ - ΤΙΒΕΡΙΑ∆Α - ΙΟΡ∆ΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ - ΤΑΦΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΛΥ∆Α - ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ Αναχ. 15 Οκτωβρίου ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 5ήµερη οδικώς

Αναχ. 23 Νοεµβρίου

Η γυναίκα µε τα παιδιά της σύµφωνα µε πληροφορίες διέµεινε σε συγγενικό της πρόσωπο και αναµένεται σύντοµα να διευθετηθεί η παρεξήγηση… Κ.Α.

1. ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ 3ήµερη Αναχ. 19 Νοεµβρίου 2. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 3ήµερη Αναχ. 12 Νοεµβρίου

ΤΥΝΗΣΙΑ 7ήµερη Αεροπορικώς

ΝΤΟΥΜΠΑΪ 5ήµερη Αεροπορικώς

Αναχ. 14 ∆εκεµβρίου

Αναχ. 21 Οκτωβρίου

ΝΙΚΑΙΑ –ΚΑΝΝΕΣ –ΜΟΝΑΚΟ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 10ήµερη οδικώς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ 3ήµερη οδικώς Αναχ. 26 Νοεµβρίου ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 4ήµερη Αεροπορικώς Αναχ. 04 Νοεµβρίου

Αναχ. 27 Οκτωβρίου ΚΑΪΡΟ –ΛΟΥΞΟΡ ΑΣΟΥΑΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ

έπειτα από την ορθοπεδική επέµβαση που έκανε θα επανέλθει σύντοµα στα καθήκοντά του (και σαν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ΠύργουΟλυµπίας). Στο διάστηµα που ο κ. Γαλανόπουλος βρίσκεται εκτός των καθηκόντων του λόγω της απαραίτητης θεραπείας , παρακολουθεί ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις, δίνοντας συγχρόνως τις απαραίτητες συµβουλές και οδηγίες προς τους εργαζόµενους γύρω από τη λειτουργία της µονάδας. Κ.Α.

Αναχ. 28 ∆εκεµβρίου

Στη «µάχη» για την αντιµετώπιση των σηµαντικών προβληµάτων που αντιµετωπίζουν οι επαγγελµατίες , θα ριχτεί το νέο ∆.Σ. του Εµπορικού Συλλόγου Βάρδας. Τα µέλη του ∆.Σ. συγκεκριµένα απαρτίζουν οι: Παν. Χατζής (πρόεδρος), Λαζ. Ιορδανίδης (αντιπρόεδρος), Αρτ. ∆ιαµαντόπουλος (Γ.Γ.) , Νικ. ∆ιαµαντόπουλος (Ταµίας) και Θεόδ. Κουργιαλάς (µέλος).

Θετικά µηνύµατα Θετικά είναι τα µηνύµατα που δέχεται από την καθηµερινή του επαφή µε τους πολίτες του διευρυµένου δήµου Ζαχάρως –Φιγαλείας, ο υποψήφιος δήµαρχος Κώστας Αγραπιδάς. Έχοντας προσεγγίσει τα σοβαρά προβλήµατα του τόπου, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία µε την τοπική κοινωνία. Το κύµα αποδοχής στο πρόσωπό του διαρκώς µεγαλώνει, καθώς είναι δίπλα τους ενεργά, µε σοβαρότητα και συνέπεια, προτείνοντας λύσεις για τα σοβαρά προβλήµατα του τόπου… Π.Μ.

patrisnews  

patris,pirgos

Advertisement