Page 21

ΠΑΤΡΙΣ Κυριακή 26 Σεπτεµβρίου 2010

9•21

Ε νοικω

Με φίλους από την Ινδονησία και την Ουκρανία.

Στο Ντουµπάι. λιτισµό…’’ Κατά την διάρκεια της φοίτησής της ασχολήθηκε µε εργασίες οι οποίες είχαν ως σκοπό την ανάδειξη οµοιοτήτων και διαφορών της Ιταλικής, Ισπανικής, Αραβικής κουλτούρας καθώς και την σύµπλεξη αυτών. Επιπρόσθετα εντρύφησε σε θέµατα «∆ιδακτικής» αυτών των γλωσσών. Αξίζει δε να σηµειωθεί η συµµετοχή της σε συνέδρια, διαλέξεις και οµιλίες σχετικές µε το αντικείµενο, εντός και εκτός Ελλάδας. Kατά την διάρκεια των Ολυµπιακών Αγώνων 2004 υπήρξε µέλος (N.O.C ASSISTANT) στη ∆ιεύθυνση των ∆ιεθνών Σχέσεων της Αθήνας 2004 ως επίσηµη µεταφράστρια της Εθνικής Ολυµπιακής Επιτροπής της COSTA RICA (κράτος κεντρικής Λατινικής Αµερικής) µε αρµοδιότητες διερµηνείας, συνοδείας και ξενάγησης αξιωµατούχων / αθλητών / υψηλών προσκεκληµένων, καθώς και ενασχόλησης µε θέµατα δηµοσίων σχέσεων. Επιπρόσθετα συµµετείχε στο πρόγραµµα «Ανοικτά Στάδια-Η Γιορτή του Ολυµπισµού συνεχίζεται» µε αφορµή τον ένα χρόνο από την διοργάνωση των Ολυµπιακών Αγώνων όπου πραγµατοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισµού και της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού. Σκοπός του οποίου ήταν η ανάδειξη και προώθηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό του κλασικού Ολυµπιακού Ιδεώδους και των αξιών που το συνοδεύουν, καθώς και η ανάπτυξη και εφαρµογή υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, που άµεσα ή έµµεσα συνδέονται µε την προστασία και αξιοποίηση της υλικής και άυλης κληρονοµιάς των Ολυµπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Μετά από κάλεσµα της διοίκησης της ΕΡΤ ορίστηκε µέλος των διεθνών σχέ-

σεων του 51ου ∆ιαγωνισµού Τραγουδιού, EUROVISION ATHENS 2006, που πραγµατοποιήθηκε τον Μάιο του 2006 στην Αθήνα. Υπήρξε Συνοδός στην Αποστολή της Μάλτας µε ιδιότητες µετάφρασης, διερµηνείας και ξενάγησης. Συνεργάστηκε µε το Ελληνο-Ιταλικό Επιµελητήριο και συµµετείχε σε προγράµµατα της UNICEF για τα δικαιώµατα των παιδιών και την ισονοµία γυναικών ενώ ταυτόχρονα συνεργάστηκε µε διάφορους ∆ιεθνείς Οργανισµούς και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Καλλιτεχνική φλέβα… Μέσα σε όλα αυτά, η ∆ιονυσία έχει προσωπικό χρόνο, χρόνο να ασχοληθεί µε άλλα πράγµατα που αγαπά. «Το γεγονός ότι προέρχοµαι από µια ιδιαίτερα εµπνευσµένη-καλλιτεχνική οικογένεια µε µεράκι και δηµιουργική ιδιοσυγκρασία µε τροφοδοτεί µε φαντασία για χειροποίητες δηµιουργίες κάθε είδους. Ο πατέρας µου ήταν για χρόνια καθηγητής στην λαïκή επιµόρφωση, ενώ ακόµα και σήµερα και οι δύο γονείς µου κάθονται στα θρανία παρακολουθώντας σεµινάρια ψηφιδωτού, κοσµηµάτων κτλ!!!!». Η ίδια αγαπά την µουσική, παίζει κιθάρα και αρµόνιο ενώ λατρεύει την µαγειρική «….ακόµα µια βόλτα στα άδυτα της φαντασίας-επιστρατεύοντας τις 5 αισθήσεις!».

Ταξιδεύοντας… Μεγάλη της αγάπη είναι και τα ταξίδια. «Για ‘µένα ταξίδι σηµαίνει εικόνες, διαφορετικές κουλτούρες, ήθηέθιµα…ταξίδι για ‘µένα είναι η ψευδαίσθηση ότι προς στιγµήν γίνεσαι ένα µε

τους ντόπιους …ΣΥΓΧΡΩΤΙΖΕΣΑΙ!…µια παροδική περιπλάνηση που σε κάνει να ζεις, να εµπνέεσαι, να ζείς µε πάθος και να αντιλαµβάνεσαι τα πράγµατα διαφορετικά… Μ’ αρέσει να ταξιδεύω µε φίλους ή να τους επισκέπτοµαι στις χώρες τους, ενώ αναπόσπαστο ταξιδιωτικό µου ταίρι είναι και η µητέρα µου. Έχω ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά…η Αφρική και πιο συγκεκριµένα οι Αραβικές χώρες είναι προορισµοί που µε ελκύουν στο µέγιστο και µε παρασύρουν σε γλυκιά µέθη αυθεντικών εικόνων. Πάντα µε διασκεδάζουν οι αντιδράσεις και η έκπληξη των ντόπιων όταν αντιλαµβάνονται πως µιλώ την γλώσσα τους… τα αραβικά καθώς και η εκτίµηση που τρέφουν για την χώρα, την γλώσσα και τον πολιτισµό µας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και δελεαστική ήταν και η επαγγελµατική πρόταση που δέχτηκα κατά την επίσκεψή µου στο Dubai». Αγαπηµένος της προορισµός είναι το Μαρακές, ένα συνονθύλευµα µαγευτικών χρωµάτων και αρωµάτων, ένας τόπος µε σαγηνευτικές εικόνες και ξεχωριστό παλµό…παραµυθάδες, γητευτές…ένα πραγµατικό ταξίδι στον χρόνο! Ιδανικός προορισµός; «…Σε αναζήτηση αυτού…!!! Εύχοµαι σε λίγα χρόνια από τώρα … η απάντηση να είναι Ηλεία. Τα υπέροχα ηλιοβασιλέµατα, ο εκπληκτικός φυσικός πλούτος, η ιερή αύρα, ο πολιτισµός, η αξιοποιήσιµη γη να πάψουν να µένουν ανεκµετάλλευτα και να συναρµολογήσουν έναν τόπο προικισµένο από την φύση αλλά ταυτόχρονα καταρτισµένο µε υποδοµές, νέες ιδέες και αναπτυξιακή διαχείριση...έναν πραγµατικό πόλο έλξης για τους νέους».

Στην Πνύκα, µετά την απόκτηση του master.

Με τους αγαπηµένους της γονείς και τον αδερφό της, την ηµέρα της ορκωµοσίας της.

Με συµφοιτητές και φίλους από όλο τον κόσµο.

patrisnews  

patris,pirgos

Advertisement