Page 7

ΠΑΤΡΙΣ Πέµπτη 6 Αυγούστου 2012

ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ 7 ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΙΕΡΕΩΝ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

∆εκαµελής σπείρα «ξάφριζε» κληρικούς Τ

Μαρία Καραµπάτση (karabatsimaro@yahoo.gr)

έλος στη δράση της σπείρας που εξαπατούσε ιερείς, µε «θύµατα» και από την Ηλεία, µπαίνει µετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από τις αστυνοµικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Στη δικογραφία που έχει σχηµατιστεί από τις αστυνοµικές αρχές, συµπεριλαµβάνονται δέκα άτοµα τα οποία εξαπατούσαν κληρικούς αποσπώντας τους µεγάλα χρηµατικά ποσά, ενώ επικεφαλής της σπείρας θεωρείται ένας 35χρονος.

Τετράµηνη δράση

Σύµφωνα µε την έρευνα της αστυνοµίας, η δράση της σπείρας έλαβε χώρα από τον ∆εκέµβριο του 2011 µέχρι και τον Μάρτιο του 2012 και οι δράστες εξαπάτησαν συνολικά 24 κληρικούς από διάφορες περιοχές των Πατρών, αλλά και της Ηλείας, καθώς και της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους κατάφεραν

να αποσπάσουν το συνολικό ποσό των 455.000 ευρώ. Παράλληλα όµως, επεχείρησαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς από διάφορες περιοχές της χώρας, ζητώντας το συνολικό ποσό των 210.000 ευρώ. Αφορµή για την εξάρθρωση της σπείρας, είναι η σύλληψη ενός 35χρονου στην Πάτρα πριν από έξι µήνες, µετά από καταγγελία για ανάλογη απάτη. Οι αστυνοµικές αρχές της περιοχής είχαν ζητήσει από όλες τις Αστυνοµικές ∆ιευθύνσεις της χώρας να υποβάλουν εκεί τις δικογραφίες που είχαν σχηµατιστεί για παρόµοιες υποθέσεις και αποκαλύφθηκε ότι το κύκλωµα είχε εξαπατήσει µεταξύ άλλων ιερείς στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κω, την Αριδαία και το Αγρίνιο.

35χρονος ο εγκέφαλος

Οι περισσότερες απάτες της σπείρας, δεκαεπτά τον αριθµό, είχαν γίνει στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή και οι υπόλοιπες επτά στη Θεσσαλονίκη.

∆εκάδες περιπτώσεις σε Αχαΐα, Ηλεία και Θεσσαλονίκη Η έρευνα της αστυνοµίας καταδεικνύει τον 35χρονο ως εγκέφαλο της σπείρας, καθώς αυτός επικοινωνούσε τηλεφωνικά µε τους ιερείς, στους οποίους συστηνόταν ως εκπρόσωπος του Ταµείου Κληρικών και λέγοντάς τους ότι ήταν δικαιούχοι αναδροµικών από το συγκεκριµένο ταµείο, τους έπειθε να καταθέτουν µέρος των χρηµάτων αυτών σε τραπεζικούς λογαριασµούς που ανήκαν σε συγκατηγορούµενούς του και εν συνεχεία γινόταν η ανάληψή από τα µέλη της σπείρας. Η δικογραφία που έχει σχηµατιστεί από τις αστυνοµικές αρχές, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πληµµελειοδικών Θεσσαλονίκης.

«ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ» ΣΕ 61ΧΡΟΝΟ Ο∆ΗΓΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ Ο∆Ο ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

Τ

Τροχαίο µετά από τσίµπηµα µέλισσας!

υχερός µέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 61χρονος από την Ανδραβίδα, ο οποίος δέχτηκε «επίθεση» από µία µέλισσα την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Το περιστατικό σηµειώθηκε λίγο µετά τις 4 χθες το απόγευµα, την ώρα που ο 61χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης. Η µέλισσα «εισέβαλε» στο αυτοκίνητο από το ανοιχτό παράθυρο και πριν καλάκαλά καταλάβει ο οδηγός τι είχε συµβεί, η µέλισσα τον είχε τσιµπήσει! Ο 61χρονος αιφνιδιάστηκε και το αποτέλεσµα ήταν να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο βρέθηκε εκτός οδοστρώµατος και εν συνεχεία προσέκρουσε στο προστατευτικό στηθαίο. Ο οδηγός βγήκε αλώβητος από το τροχαίο, όχι όµως και από τη µέλισσα και

Απόπειρα αυτοκτονίας 84χρονου Τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να βάλει ένας 84χρονος από περιοχή του Ηλειακού κάµπου, το απόγευµα της Τρίτης. Ο 84χρονος, για άγνωστους λόγους, προχώρησε στη λήψη µεγάλης ποσότητας φαρµάκων, προκειµένου να αυτοκτονήσει, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τους οικείους του και µεταφέρθηκε άµεσα στο Νοσοκοµείο της Αµαλιάδας. Οι γιατροί αντιµετώπισαν άµεσα το περιστατικό και ο 84χρονος νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του Νοσοκοµείου Αµαλιάδας. Μ.Κ.

Στο ύψος της Γαστούνης χρειάστηκε να µεταφερθεί στο Νοσοκοµείο της Αµαλιάδας για να αντιµετωπιστεί το περιστατικό, καθώς υπήρχαν φόβοι για την εκδήλωση αλλεργίας. Το αυτοκίνητο βέβαια του 61χρονου υπέστη µικρή ζηµιά, ωστόσο απεφεύχθησαν τα χειρότερα, ενώ του συµβάντος έχει επιληφθεί το Τµήµα της Τροχαίας Αµαλιάδας. Μαρία Καραµπάτση (karabatsimaro@yahoo.gr)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ∆ΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Μ

Κατέθεσε χθες ο πρώην ∆ιοικητής Π.Υ, Θεοδ. Κοτσώνης

ε την εξέταση του πρώην διοικητή της Π.Υ Πύργου Θεόδωρου Κοτσώνη, συνεχίστηκε χθες στο Πρωτοδικείο Ηλείας η πολύκροτη δίκη για τις φωτιές. Την περίοδο των πυρκαΚοτσώνης γιών του 2007, ο κ.Κ υπηρετούσε ως διοικητής της Π.Υ Ζακύνθου αλλά είχε παρακολουθήσει τις συνοµιλίες των συναδέλφων του µέσω του ασυρµάτου της Πυροσβεστικής. Ένα χρόνο µετά δε, το 2008, µετατέθηκε στην Π.Υ Πύργου και Κοπάλι ως διοικητής. Έτσι, ο κ.Κ τσώνης κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήµατα των δικηγόρων που αφορούν κυρίως στον συντονισµό

των ενεργειών των πυροσβεστικών δυνάµεων σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και στις προτεραιότητες που δίνουν, όταν απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Σηµείωσε µάλιστα ο ίδιος πως, απ’ όσο γνωρίζει, δεν δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν το χωριό αλλά, δεν υπήρχε και εντολή να παραµείνουν συγκεντρωµένοι σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο ή πλατεία. Από την πλευρά πάντως των οικογενειών Φούτων θυµάτων, ο δικηγόρος κ.Φ σας υπενθύµισε για µια ακόµα φορά τις συνέπειες του γεγονότος ότι η φωτιά δεν τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές

δυνάµεις και κάλεσε τον µάρτυρα να εξηγήσει, αν µπορεί, τους λόγους για τους οποίους δεν υπήρχε συντονισµός από καµία εµπλεκόµενη πλευρά.

ȆǼȇȈǹǿȃǿȉǾ-ǿǺǹȃȍĭ ǻǿȅȃȊȈǿǹ

ȉȠ țȪȡȠȢ, Ș ȝĮțȡȩȤȡȠȞȘ İȝʌİȚȡȓĮ ȝĮȢ țĮȚ Ș ĮȟȚȠʌȚıIJȓĮ IJȠȣ ȠȞȩȝĮIJȠȢ ǼĬȃǿȀȅ ȍǻǼǿȅ, ĮʌȠIJİȜȠȪȞ İȖȖȪȘıȘ ȖȚĮ IJȚȢ ıȦıIJȑȢ ȝȠȣıȚțȑȢ ıʌȠȣįȑȢ IJȦȞ ʌĮȚįȚȫȞ ıĮȢ.

x x x

x x x x

Ȇǿǹȃȅ Ǻǿȅȁǿ ȀǿĬǹȇǹ ǾȁǼȀȉȇ. ȀǿĬǹȇǹ ǾȁǼȀȉȇ. ȂȆǹȈȅ ȂȆȅȊǽȅȊȀǿ ȈǹȄȅĭȍȃȅ

Γιορτάζει παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας Το Σάββατο, 8 Σεπτεµβρίου, εορτής της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εισοδιωτίσσης Αγίου Ιωάννου, ένθα στεγάζεται η Σχολή Βυζ. Αγιογραφίας και Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας. Την Παρασκευή το εσπέρας παραµονή της εορτής, και ώρα 6.30 θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ όστις θα κηρύξει και το θείο λόγο. Την 11η νυχτερινή θα τελεστεί αγρυπνία υπό των Αιδεσ. Γρηγορίου Πάπαρη και Αιδ. Παναγιώτου Κλουκίνα, θα ψάλει ο κ. Αργύρης Ζέζας, πρωτοψάλτης της Ενορίας Καβασίλων. Το πρωί, κυριώνυµο ηµέρα της εορτής, θα τελεστεί ο όρθρος και η Θ. Λειτουργία υπό του Παν/του Αρχιµ. ∆αµασκηνού Πετράκου, ιεροκήρυκος, όστις θα κηρύξει και το θείο λόγο. Το εσπέρας την 7η απογευµατινή θα τελεστεί παράκληση υπέρ υγείας και σωτηρίας όλου του κόσµου υπό του Παν/του Αρχιµ. Χριστοφόρου Κωλέτη, όστις θα κηρύξει και το θείο λόγο. Εις τις άνω ιερές ακολουθίες θα ψάλουν µέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ηλείας και καηθηγητές της σχολής της Ι. Μητρόπολής µας κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Γεωργουλής και Λάζαρος Ασµής, πλαισιούµενοι από τους µαθητές της σχολής µας. Όθεν καλούνται οι φιλακόλουθοι κάτοικοι της περιοχής Πύργου και των περιχώρων, όπως συµµετάσχουν εις τις ως άνω ιερές ακολουθίες προς σωµατική και ψυχική των υγεία.

Συνελήφθη µε 800 γραµµάρια κάνναβης

ǿįȡȣIJȒȢ: ȂĮȞȫȜȘȢ ȀĮȜȠȝȠȓȡȘȢ 86 ȤȡȩȞȚĮ ʌȡȠıijȠȡȐȢ ıIJȘ ȝȠȣıȚțȒ İțʌĮȓįİȣıȘ ȆǹȇǹȇȉǾȂǹ ȆȊȇīȅȊ ǻ/ȃȉȇǿǹ:

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖ. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΠΥΡΓΟΥ

ȈȋȅȁǼȈ *ȀȁǹȇǿȃǼȉȅ dz Ȁȁǹȇǿȃȅ *Ȃȅȃȍǻǿǹ *ĬǼȍȇǾȉǿȀǹ *ǼǿǻǿȀȅ ǹȇȂȅȃǿǹȈ *ȍǻǿȀǾ * ȆȇȅǼȉȅǿȂǹȈǿǹ īǿǹ ǹǼǿ

ȃǼǹ ȂǼǿȍȂǼȃǹ ǻǿǻǹȀȉȇǹ (ǼȍȈ Ȁǹǿ 1,5 ȂǾȃǼȈ ȁǿīȅȉǼȇǹ ǼȉǾȈǿȍȈ) Ȁǹǿ ǼȆǿȆȁǼȅȃ ǼȀȆȉȍȈǾ īǿǹ ȅǿȀȅīǼȃǼǿǼȈ ǹȆȅ ǻȊȅ Ȇǹǿǻǿǹ

*ȆȐȡIJİ ȝȑȡȠȢ ıIJĮ ǻȍȇǼǹȃ ǻȅȀǿȂǹȈȉǿȀǹ ȂǹĬǾȂǹȉǹ ȆǿǹȃȅȊ ȖȚĮ ȘȜȚțȓİȢ Įʌȩ 4-6 İIJȫȞ ȝĮȗȓ ȝİ IJȘ ȝĮȝȐ Ȓ IJȠ ȝʌĮȝʌȐ: ȈȪȝijȦȞĮ ȝİ ʌĮȚįȠȥȣȤȠȜȠȖȚțȑȢ ȝİȜȑIJİȢ

İȓȞĮȚ ıʌȠȣįĮȓȠ Ș İȞĮıȤȩȜȘıȘ IJȠȣ ʌĮȚįȚȠȪ ȝİ IJȘ ȝȠȣıȚțȒ ȞĮ ȟİțȚȞȐ ı’ ĮȣIJȒ IJȘȞ ȘȜȚțȓĮ ȖȚĮ IJȘȞ ȕȑȜIJȚıIJȘ ĮȞȐʌIJȣȟȘ IJȘȢ ĮȣIJȠıȣȖțȑȞIJȡȦıȘȢ țĮȚ ȞȠȘȝȠıȪȞȘȢ IJȠȣ, ȑIJıȚ IJȠ ʌȠȞIJȚțȐțȚ ȂȅȉȈǹȇȉ țĮȚ IJȠ ĮȡțȠȣįȐțȚ ȂȆǼȉȅǺǼȃ ıĮȢ ʌȡȠıțĮȜȠȪȞ ıIJȚȢ ʌİȡȚʌȑIJİȚȑȢ IJȠȣȢ țĮșȫȢ ȝĮșĮȓȞȠȣȞ ʌȚȐȞȠ.

ǼīīȇǹĭǼȈ ǹȆȅ ȉǼȉǹȇȉǾ 5 ȈǼȆȉǼȂǺȇǿȅȊ 2012

ȀĮșȘȝİȡȚȞȐ 6:00–9:00ȝȝ, & ȈȐȕȕĮIJȠ 9:00 ʌȝ– 8:00ȝȝ ǼȃǹȇȄǾ ȂǹĬǾȂǹȉȍȃ ȆǹȇǹȈȀǼȊǾ 7 ȈǼȆȉǼȂǺȇǿȅȊ 2012

ȉ.ȀǹǽǹǽǾ 24 (ȆȇȍǾȃ ǹȋǿȁȁǼȍȈ Ȁȅȃȉǹ Ȉȉȅȃ ȅȉǼ) ȉǾȁ. 26210 26858 – Ȁǿȃ. 6932 247564

Η δίκη θα συνεχιστεί σήµερα µε εξέταση υπηρετούντων πυροσβεστών αλλά και προέδρων ορεινών τοπικών κοινοτήτων. Ν.Σ

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Ζα χάρως, ένας 55χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηµατίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και πυροµαχικών. Ειδικότερα, οι Αστυνοµικοί του Τµήµατος ∆ίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σύµφωνα µε τις οποίες ο 55χρονος διακινούσε µεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ενήργησαν νοµότυπη έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν α) ποσότητα κάνναβης βάρους 835,6 γραµµ., β) δύο (2) κινητά τηλέφωνα, γ)έντεκα (11) κάλυκες πυροβόλου όπλου, δ) δύο (2) φυσίγγια περιστρόφου και ε) το χρηµατικό ποσό των 2300 ευρώ.

patris,news  

patris,pirgos

Advertisement