Page 6

ΠΑΤΡΙΣ Πέµπτη 6 Σεπτεµβρίου 2012

6 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑ∆ΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟ∆ΙΚΩΝ

Κ

Σχεδίαζε επί µήνες να σκοτώσει τον ιερέα – σύζυγό της * Για ανθρωποκτονία κατηγορείται και ο 41χρονος, Νίκος Παναγόπουλος, που είπε ότι ήταν πολύ ερωτευµένος µε την παπαδιά

άτωχρη, συντετριµµένη, πίσω από τις πλάτες ενός αστυνοµικού για να µην είναι άµεσα ορατή βγήκε από το γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας Παν. Μεϊδάνη η 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα Αυγεροπούλου χθες το µεσηµέρι.

Λίγο νωρίτερα είχε ακούσει από τον Εισαγγελέα τις κατηγορίες που την βαρύνουν. Ηθική αυτουργία και άµεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Είχε ακούσει επίσης τον Εισαγγελέα να της λέει σε αυστηρό τόνο ότι τέτοιο ειδεχθές έγκληµα πρώτη φορά αντιµετώπιζε στην πολυετή καριέρα του. Εκείνη την ώρα, ίσως, συνειδητοποίησε ότι την περιµένει η φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής της. Και είναι γεγονός ότι µέχρι να προσαχθεί στον Εισαγγελέα έλεγε στους αστυνοµικούς που την φρουρούσαν «εντάξει, εγώ σας τα είπα, ο άλλος τον σκότωσε, αφήστε µε τώρα να φύγω... Εγώ δεν έκανα τίποτα...». Το έλεγε και το πίστευε; Ωστόσο όλα άλλαξαν κατά την προσαγωγή της. Αµέσως µόλις βγήκε από το αυτοκίνητο της Ασφάλειας δεµένη µε χειροπέδες έσκυψε το κεφάλι. ∆εκάδες συγκεντρωµένοι πολίτες άρχισαν να την χλευάζουν κάποιοι την έβρισαν, κάποιοι άλλοι την έφτυναν. Αυτή παρέµεινε ανέκφραστη. Ταυτόχρονα προσήχθη και ο Νίκος Παναγόπουλος 41 χρ. αγρότης που πυροβόλησε τον ιερέα. Οι αποδοκιµασίες ήταν έντονες χωρίς άλλες αντιδρά-

χρησιµοποίησε ο δράστης. Ο ίδιος µόλις συνελήφθη και οµολόγησε για να παραπλανήσει τους αστυνοµικούς, τους είπε ότι πυροβόλησε µία φορά µε µια παλιά «τσάγκρα» που είχε και στη συνέχεια την εκσφενδόνισε σε έναν παρακείµενο γκρεµό µε καλαµιές και βούρκο. Μάλιστα τους υπέδειξε και το σηµείο όπου πέταξε το όπλο. Οι αστυνοµικοί έκαναν πολύωρες και κοπιαστικότατες έρευνες χωρίς όµως να εντοπίσουν το όπλο. Τελικά, χθες το απόγευµα οι έρευνες απέδωσαν και οι αστυνοµικοί βρήκαν το όπλο σε άλλο σηµείο. Συγκεκριµένα, πρόκειται για δίκαννο το οποίο είχε λύσει και το είχε κρύψει σε ένα πουρνάρι σε απόσταση 50 µ. από το σπίτι του στους Κρουνούς. ∆ίπλα από το όπλο οι αστυνοµικοί βρήκαν και ένα δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης, ενώ ποσότητα χασίς είχαν βρει και στο σπίτι του. Οι αστυνοµικοί εκτιµούν ότι ο δράστης πυροβόλησε από πίσω δύο φορές τον ιερέα, αλλά αυτό θα το προσδιορίσει το πόρισµα του ιατροδικαστή το οποίο δεν είχε σταλεί µέχρι χθες.

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Αλγεινή εντύπωση Αλγεινή εντύπωση εκτός των άλλων έκανε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό µέγαρο Πύργου το γεγονός ότι η 43χρονη παπαδιά εµφανίστηκε µε µαύρα ρούχα και κόκκινο σουτιέν κατά την προσαγωγή της. Το χρώµα του εσωρούχου (που φάνηκε από το αµάνικο µπλουζάκι της) σχολιάστηκε εκτεταµένα από πολλούς παρισταµένους.

Αλγεινή εντύπωση από το κόκκινο σουτιέν

Με σκυφτό το κεφάλι προσήχθη η 43χρονη παπαδιά

σεις. Η κατηγορία ήταν βαριά και γι’ αυτόν. Ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνοµη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο δικηγόρος του, Τάσος Τσατάς, ζήτησε από την ανακρίτρια 48ωρη προθεσµία για να ετοιµάσει ο πελάτης του την απολογία του και η ίδια προθεσµία δόθηκε και στην παπαδιά, η οποία δε θέλησε να έχει δικηγόρο. Οι δύο κατηγορούµενοι θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή στις 11 π.µ.

Πίστευε ότι θα την άφηναν ελεύθερη µετά την οµολογία της

Νέες λεπτοµέρειες

Στο µεταξύ, χθες έγιναν γνωστές και νέες λεπτοµέρειες που αφορούν τον «βίο και την πολιτεία» της παπαδιάς ορισµένες από τις οποίες, ναι µεν δεν έχουν άµεση σχέση µε την υπόθεση της δολοφονίας του ιερέα αλλά προσδιορίζουν τη συµπεριφορά της κατηγορούµενης στο οικογενειακό της περιβάλλον στο χωριό που ζούσε. Μία από αυτές αφορούσε την ερωτική της ζωή καθώς ο 41χρονος φαίνεται ότι δεν ήταν η µοναδική εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε. Για το λόγο αυτό προφανώς το ζευγάρι είχε καθηµερινούς καυγάδες που τους γνώριζε όλο σχεδόν το χωριό. Μάλιστα, πριν από τον περ. Μάιο, που σύναψε τη σχέση της µε τον Παναγόπουλο, η παπαδιά φέρεται να είχε ερωτική σχέση µε άλλον Ηλείο για τον οποίο αρχικά υπήρξαν κάποιες υπόνοιες ότι συµµετείχε στο φονικό. Για το λόγο αυτό εξετάστηκε από την αστυνοµία, αλλά απεδείχθη ότι πέραν της σχέσης που είχε και διεκόπη ουδεµία άλλη συµµετοχή είχε στην υπόθεση, ενώ βρέθηκε να έχει και ισχυρότατο άλλοθι. Λέγεται πάντως ότι διέκοψε τη σχέση του µε την παπαδιά επειδή η τελευταία του είχε ζητήσει να «φάει» τον ιερέα.

Πυροβόλησε µε δίκαννο

Ένα από τα στοιχεία που παρέµεναν σε εκκρεµότητα ήταν το όπλο που

Κάτωχρη η 43χρονη βγαίνει από το γραφείο του Εισαγγελέα

Ο 41χρονος κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα

υ βρέθηκε ο π ο ν ν α ίκ δ Με ικούς τον µ ο ν υ τ σ α ς υ ο από τ ο δράστης πυροβόλησε

Η σύλληψη του 41χρονου

Εντυπωσιακό της εξάρτησης που είχε από την παπαδιά ο 41χρονος, Νίκος Παναγόπουλος, είναι το στοιχείο που αφορά τη σύλληψή του από τους αστυνοµικούς. Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» όταν η παπαδιά οµολόγησε και κατονόµασε τον συνεργό της, οι αστυνοµικοί της ζήτησαν να του τηλεφωνήσει και να του πει ότι βρίσκεται στο ΚΤΕΛ και να πάει να τη συναντήσει. Το τηλεφώνηµα έγινε και ο 41χρονος χωρίς να σκεφτεί το παραµικρό (αν και γνώριζε ότι η παπαδιά ήταν στην αστυνοµία για να δώσει κατάθεση) έφυγε από το σηµείο που βρισκόταν και σε δέκα λεπτά ήταν στο ΚΤΕΛ αναζητώντας την ερωµένη του. Εκεί βέβαια τον περίµεναν οι αστυνοµικοί και τον συνέλαβαν. Σηµειώνεται ότι ο 41χρονος είναι παντρεµένος και έχει αποκτήσει ένα παιδί µε τη σύζυγό του. ∆εκάδες συγκεντρωµένοι πολίτες αποδοκίµασαν το «σατανικό ζευγάρι».

Γ

Η συνέντευξη Τύπου του Αστυνοµικού ∆ντη και του ∆ιοικητή Ασφαλείας

ια την υπόθεση της δολοφονίας του ιερέα έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου ο αστυνοµικός ∆ντής Ηλείας, Ταξίαρχος ∆ηµήτρης Αλεξόπουλος και ο ∆ιοικητής της υποδ/νσης Ασφαλείας Πύργου, αστυνοµικός ∆ντης Παναγιώτης Ηλιόπουλος που διενήργησε την προανάκριση.

Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στη διαδικασία της προανάκρισης επισηµαίνοντας το άµεσο αποτέλεσµα της Ασφάλειας, το έργο της οποίας συνέδραµε το Α.Τ. Κρεστένων και επιβεβαίωσε ότι το ερωτικό πάθος ήταν αυτό που οδήγησε στη δολοφονία του ιερέα. Από την πλευρά του ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε

ότι από την πρώτη στιγµή οι έρευνες στράφηκαν προς την παπαδιά, καθώς τα ευρήµατα του φονικού δεν ταίριαζαν µε την περιγραφή που έκανε. ∆ηµιουργήθηκαν ισχυρές υποψίες εναντίον της από τις αντιφάσεις που περιέπεσε οι οποίες την οδήγησαν σε αδιέξοδο και τελικά οµολόγησε αβίαστα.

patris,news  

patris,pirgos

Advertisement