__MAIN_TEXT__

Page 1

Patrik Grändevall David Andersson


InnehĂĽll


4 Vad är Qumo? 5 Om oss 6 Mission 7 Vision 8 Värdeord 10 Tonalitet 11 Logotypen 12 Varianter 13 Friyta 14 Rätt & fel 15 Typografi 16 Josefin Sans 17 Montserrat 18 Färger 19 Basfärger 20 Komplementfärger 21 Mönster


Vad är Qumo?


Om oss

.......................................... Qumo ser till att din spelupplevelse blir så optimal som möjligt. Genom ett stort bibliotek av spel att välja mellan kan du välja de spel som passar just dig. Spelbiblioteket består av PC-spel från spelutvecklare som t. ex. EA, Activision och Ubisoft. Du kan även starta spelet direkt i din dator istället för att vänta på den 3-5 dagar långa frakten av fysiska spel och slipper installationstider. Genom strömlinjeformad upplevelse blir spelandet lättillgängligt, flexibelt och kul.

5


Mission

..........................................

Göra det enklare att spela spel genom att använda ett spelbibliotek som innehåller en stor samling spel att välja mellan. Vårt fokus ligger på användaren och att skapa en så fulländad och kul upplevelse som möjligt för alla användare.

6


Vision

..........................................

Vi vill göra spelandet till något lättillgängligt, flexibelt och kul och att göra gaming-on-demand till en grej. Vi vill vara det självklara valet för att spela spel.

7


Lättillgängligt Flexibelt Kul


Värdeord

.......................................... Vi tycker att spel ska vara enkelt att få tag på, så därför har vi alla spel i ett enda bibliotek. Du kan enkelt välja vilket spel du vill ha och få det i spelbart skick direkt till din dator.

Alla spel passar inte alla. Men hur vet du om du inte gillar ett spel utan att ha testat det? Med Qumo blir det en riskfri chansning att spela alla spel som finns i vårat bibliotek. Om du inte gillar det ena spelet är det bara att avsluta och sätta igång nästa.

Vi tycker att spela spel i grund och botten handlar om att ha kul. Därför jobbar vi hårt för att våra användare ska få en rolig upplevelse varje gång de använder vår tjänst.

9


Tonalitet

.......................................... Lättillgängligt

Vårt språk ska vara enkelt att hitta och framför allt lätt att ta till sig. Sättet vi uttrycker oss på är därför begripligt och öppet mot alla.

Flexibelt

Våra användare är alla som älska att spela spel och det finns över hela världen. Därför är vårt sätt att uttrycka oss flexibelt och ska fungera lika bra i Sverige som i Japan.

Kul

Att spela spel är kul. För oss är det lika viktigt att vara enkel och tydlig i vår kommunikation som att göra något kul och underhållande av det.

10


Logotypen


Varianter

..........................................

12


Friyta

.......................................... Logotypens friyta ska vara en tredjedel av logotypens bredd med namnet inräknat. Om det endast är symbolen är det en tredjedel av symbolens bredd som ska vara fri.

Den liggande logotypen ska ha en friyta på hälften av logotypens höjd åt varje håll.

x/3

y/2

y

13

x


Användning

..........................................

Namnet ska stå under symbolen.

Namnet ska stå till höger om symbolen.

Logotypen får visas med endast symbolen

Logotypen får vara mot en bakgrund om kontrasten är tillräcklig

14


Logotypens don’ts

.......................................... Logotypen får inte vridas.

Namnet får inte vara för nära symbolen

Logotypen får inte speglas.

Namnet får inte vara ovanför symbolen.

Logotypens färger får inte ändras.

Logotypen får inte visas utan symbolen.

15


Typografi


Josefin sans

.......................................... Josefin sans är teckensnittet som används till vår logotyp. Den ska då användas i endast versaler för att skriva ut namnet.

17


Montserrat

.......................................... Till brÜdtext och rubriker används teckensnittet Montserrat. I brÜdtext ska det vara Regular och i rubriker ska det vara Bold.

18


Färger


Basfärg

.......................................... RGB: (21, 179, 255) CMYK: (68, 17, 0, 0)

RGB: (230, 230, 230) CMYK: (11, 8, 8, 0)

RGB: (39, 67, 149) CMYK: (94, 78, 0, 0)

RGB: (153, 153, 153) CMYK: (37, 29, 29, 16)

RGB: (0, 117, 190) CMYK: (85, 47, 0, 0) Pantone 3005 C

RGB: (204, 204, 204) CMYK: (23, 17, 18, 1) Pantone 420 C

20


Komplementfärg

.......................................... RGB: (255, 255, 255) CMYK: (0, 0, 0, 0)

RGB: (19, 20, 32) CMYK: (79, 68, 43, 82) Pantone Black 6 C

21


Mรถnster


Profile for Patrik Grändevall

Qumo brandbook  

Qumo brand book av Patrik Grändevall och David Andersson

Qumo brandbook  

Qumo brand book av Patrik Grändevall och David Andersson

Advertisement