Page 1

GRATIS UITGAVE TER PROMOTIE VAN KUNSTENFESTIVAL ARTIBOSCH OP ZATERDAG 5 EN ZONDAG 6 SEPTEMBER 2015 IN ‘S-HERTOGENBOSCH

ARTIBOSCH FESTIVALKRANT FOTO EXPO

FABRICS

KUNSTMARKT

LEGS BOELEN

TALKSHOW

Dertig fotografische interpretaties van het thema chaos te bewonderen in een expositie op de Parade.

De jonge Bosche urban cultuur-community Fabrics of Culture krijgt prominente festivalplek.

Alle kunstenaars van de ArtIbosch Kunstmarkt op de Parade op een rij, inclusief websites.

Muzikant, kunstenaar, dichter, fotograaf en 37 jaar creatief docent in de gevangenis in Vught.

De Grote Chaotische ArtiBosch Talkshow met presentator Marieke van den Groenendaal.

3

3

CHAOS FILMSPECIAL IN VERKADEFABRIEK In samenwerking met de Verkadefabriek organiseert ArtiBosch op zaterdag 5 september vanaf 15.30 uur een filmprogramma rondom het thema chaos. Achtereenvolgens zijn te zien: The Salt of the Earth, Victoria en Birdman. Voorafgaand aan de eerste twee films zijn er lezingen. Tickets verkrijgbaar via www.verkadefabriek.nl en aan de kassa. Meer dan 1 film bezoeken betekent 2,50 korting per film!

(Aanvang: 19.30 uur, IMDB: 8.2) Deze met lof overladen vernieuwende film van regisseur Sebastian Schipper bestaat uit een enkel ruim twee uur durend camerashot Een risicovol experiment dat zich volledig uitbetaalt in een fantastische film. Met in de hoofrol de jonge Catalaanse actrice Laia Costa die een jonge Spaanse speelt op zoek naar spanning in de dancescène van Berlijn. Winnaar van een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Birdman

(Aanvang: 22.00 uur, IMDB: 7.9) Deze met vier Oscars bekroonde comebackfilm met Michael Keaton vertelt het verhaal van een acteur in de nadagen van zijn carrière. Met wonderbaarlijk script, subliem camerawerk, mooie special effects en een grensverleggende montage is het een film die je niet snel vergeet. Een perfecte afsluiting van de ArtiBosch Chaos Filmspecial.

KINDEREN AAN DE SLAG ArtiBosch is ook prima geschikt voor kinderen. Niet alleen vinden ze het prachtig om naar het werk van alle kunstenaars, muzikanten en designers te kijken. De kleintjes kunnen ook aan zelf aan de slag. In de Artikids hoek op het

6

7

DE KRACHT VAN CHAOS

Victoria

The Salt of the Earth

(Aanvang: 15.30 uur, IMDB: 8.4) Prachtige documentaire gemaakt door Wim Wenders en Juliano Ribeiro Salgado over de wereldberoemde fotograaf Sebastião Salgado. Onmetelijk mooie plaatjes van zelden dooor de mens betreden gebieden. Bekroond met de speciale Juryprijs (Un Certain Regard) op het Filmfestival van Cannes in 2014. Met een inleiding door kunstenaar/fotograaf Rieneke de Vries.

5

Sint Janslerkhof kunnen ze zich helemaal creatief uitleven. Onder begeleiding van kunsteducatie professionals mogen ze gratis zelf een kunstwerk maken. Na afloop mag de creatie mee naar huis.

Foto: Martine van den Oever. Een van de beelden uit de foto-expo Chaos op zondag 6 september. Graag heten we u op zaterdag 5 en zondag 6 september welkom op multidisciplinair kunstenfestival ArtiBosch in ’s-Hertogenbosch. Dit jaar voor het eerst twee dagen; zaterdag een filmprogramma in de Verkadefabriek, zondag het kunstenfestival rond de Sint-Janskathedraal. In aanloop naar deze editie van ArtiBosch ging het gesprek vaak over de wereld die steeds sneller lijkt te veranderen en de overweldigende hoeveelheid informatie, tegenstrijdig vaak ook nog eens, die op ons af komt. Over het onvermogen om alles te kunnen volgen,

overzien en doorgronden en de persoonlijke maar soms ook collectieve verwarring die hier mee verbonden is. We nemen u mee in ons onderzoek naar CHAOS. Een begrip dat zowel verwijst naar het natuurkundige, wiskundige en maatschappelijke (de –schijnbare- wanorde in structuren) en het persoonlijke ( het subjectieve karakter en de emotie die chaos oproept). Meestal roept het woord negatieve associaties op. Chaos is onoverzichtelijk, ellende, destructie. Chaos is echter ook een voorwaarde om in beweging te komen en om iets nieuws te scheppen. Veel creatieve uitingen

KUNSTSTOELEN TE KOOP Zondag 6 september kunt u op ArtiBosch tussen 11.00 en 17.00 uur inschrijven op bijzondere door kunstenaars gepimpte designstoelen. De opbrengst komt ten goede aan ArtiBosch (en gedeeltelijk aan de kunstenaar).

ontstaan door chaos, het streven naar orde of puur toeval. Kunstenaars pogen de wereld om ons heen inzichtelijk te maken en te duiden; van persoonlijke verhalen tot complexe maatschappelijke ontwikkelingen; proberen grip te krijgen op de chaos in onze dagelijkse wereld en als dit niet mogelijk blijkt, ons deelgenoot maken van hun verwarring. Of ze worstelen met de persoonlijke chaos in hun hoofd; rond spinnende en neurotische gedachten Dompel uzelfeen onder in deruis. chaos of misschien zingende op 5 en 6 september en ontdek de persoonlijke interpretaties van kunstenaars van het thema. Bijzonder trots zijn we op de fotoexpositie op de Parade waarin ruim 30 fotografen u meenemen in hun zoektocht. Op het Sintjans Kerkhof vindt doorlopend een podiumprogramma plaats met talkshow, cultuurquiz, muziek en poëzie. Alles weten over ons programma? Lees dan deze krant en kijk op onze website www.artibosch.nl Ik wens u twee inspirerende dagen toe.

De kunststoelen (en tafels) zijn te vinden nabij het hoofdpodium op de Parade. Aan elke stoel hangt een kaartje met een minimumprijs. Bij de ArtiBosch informatiekraam op de Parade kunt u bieden op het meubilair. De hoogste bieder mag de stoel aan het einde van de dag mee naar huis nemen. Voorzitter Leonie Gossens

Profile for Patrick Van Engelen

ArtiBosch Festivalkrant 2015  

Festivalkrant ter promotie van Kunstenfestival ArtiBosch 2015 in 's-Hertogenbosch op 5 en 6 september 2015.

ArtiBosch Festivalkrant 2015  

Festivalkrant ter promotie van Kunstenfestival ArtiBosch 2015 in 's-Hertogenbosch op 5 en 6 september 2015.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded