Page 1

2016 tavasz

MAGAZIN, AMI ÖSSZEKÖT

Érzékek ébredése A könnyed elegancia kellékei

Akciós kuponok! Müller • Charles Vögele • Praktiker Fressnapf • Gyógyszertár • Telenor Vision Express • PecaPláza • Líra Intersport • Coffeeshop • Skiny Burger King • Kulcsmásoló Háda

Belestünk a nyuszi kosarába

Nagy tavaszi lakásátalakítás

„Én szívből működöm.” Interjú Dióssy Klárival Kövessék megújult honlapunkat és blogunkat a www.marketcentral.hu-n.


K Ó I C K A I P A SZÜLIN árcius 19-én, szombaton! an m

az Intersportb

20% Csak március 19-én, szombaton további

*A kedvezmény szórólapos termékekre nem vehető igénybe, azonban leárazott cipőkre igen. Egyéb akcióval nem összevonható. A kedvezmény csak a ferihegyi áruházban érvényes 2016. március 19-én.

kedvezmény MINDEN CIPŐRE!*

HÚSVÉT SPORTBAN! A Z I N T E R Számos jó ajánlattal várjuk! Intersport Ferihegy Market Centrál Vecsés, Fő út 246–248. Tel: 06 (29) 557 631 Nyitva: H – P: 10:00 – 20:00, SZO: 9:00 – 20:00

SZÉLES KÍNÁLAT – MÁRKÁS TERMÉKEK – REMEK AKCIÓK – IGAZI SZAKTANÁCSADÁS

A kuponfüzet letölthető a www.intersport.hu–ról


KÖSZÖNTO˝

Kedves olvasóink!

A

lig vártam a tavaszt, hogy a virágba boruló természet a maga semmihez sem hasonlítható, üde színeivel és illatával engem is felpezsdítsen. Ilyenkor alaposan kitakarítok, átrendezem a lakást, felfrissítem a család ruhatárát és újra használatba vesszük a kerti szerszámokat. Tavaszi lapszámunkban mindehhez Önöknek is szeretnénk hasznos tippeket, tanácsokat adni: megmutatjuk például, hogyan varázsolhatják újjá, majd öltöztethetik üde tavaszba az otthonukat. Stíluskalauz rovatunkat is a tavaszi megújulás és az érzékek ébredése ihlette, s az üzleteink gazdag kínálatából válogatva kirándulást teszünk a könnyed, elegáns párizsi divatban éppúgy, mint a pasztellszínű irodai trendben. A kertészkedés szerelemeseinek is igazán különleges témával készültünk: tippeket adunk a sikeres konténerkertészkedéshez,

melyhez a Praktiker olyan széles termékkínálattal várja Önöket, hogy mindenképpen érdemes ellátogatni hozzánk. A jó időben mozogni, sportolni is egyre jobban esik. Sport­rovatunkban ezért kicsit már a nyárra is kikacsintunk, hiszen ha a bikiniszezonra szeretnének csúcsformába kerülni, már most el kell kezdeni az edzést. Természetesen a legkisebbekre és a családtagjaikra is gondoltunk, ezért ajándékbazár-rovatunkban belestünk a nyuszi kosarába. Témáinkat, aktualitásainkat és akcióinkat megtalálják a megújult és számos újdonsággal, például a blogrovattal kibővült weboldalunkon is. Várjuk Önöket szeretettel tavasszal is, remélem, hogy hamarosan találkozunk az újra csobogó szökőkutunknál. Üdvözlettel, Temesi Katalin – központüzemeltetési vezető

MEGÚJULT

a weboldalunk! Új designnal és témákkal, számos MARKET CENTRAL újdonsággal, köztük a blogrovattalPasszázs várjuk IÖnöket!

3


MARKET CENTRAL KRÓNIKA

Ez történt a MARKET CENTRALON Megszépült a Kik üzlet

A női, férfi- és gyermekruházatot, továbbá lakásdekorációs termékeket kedvező áron kínáló Kik üzlet a három hétig tartó felújítási és átépítési munkálatok után gyönyörű designnal, nagyobb eladótérrel és kibővült árukínálattal várja újra a vásárlókat.

Széles kínálat a Pepcoban

A lengyel kiskereskedemi üzlethálózat, a Pepco decemberben nyitotta meg üzletét bevásárlóparkunkban. A trendi női, férfi- és gyermekruházati termékek mellett az üzletben kedvezményes áron szerezhető be számos szezonális termék, lakberendezési tárgy és irodai kellék.

Környékbeli modelleket keresünk! Szeretne megismerkedni a divat világával? Magabiztosan mozog a kamera előtt? Nem kell, hogy profi modell legyen, elég ha igényes és érdeklik a trendek. Ha kedvet érez ahhoz, hogy Ön mutassa be a Market Central Ferihegy Bevásárlópark divatüzleteinek ruháit, írjon nekünk. Kérjük, hogy küldjön magáról 3 fotót, amelyből legalább az egyik egész alakos. Legyen akár fiatal, idős, férfi vagy nő, szívesen látjuk jelentkezését, amit a modell@marketcentral.hu e-mail címre küldhet el. A jelentkezők automatikusan feliratkoznak a Market Central Ferihegy havi elektronikus hírlevelére, melyről bármikor le lehet iratkozni.

4 MARKET CENTRAL I Passzázs

Raiffeisen ATM

A Raiffeisen fiók bezárását követően január közepétől a bank egy új Raiffeisen ATM-automatát helyezett el a bevásárlóparkunkban. A készülék a lángosos pavilon, a kulcsmásoló és a játszótér közelében található.

Facebook nyereményeső

Facebook-oldalunk követői bizonyára több játékban is részt vettek már, ahol vásárlási utalványokat és Market Central ajándékokat sorsoltunk ki. Érdemes követni minket ezután is, hiszen folyamatosan újabb játékokkal és meglepetésekkel készülünk!

Impresszum Kiadó: Market Central Ferihegy Bevásárlópark; 2220 Vecsés, Fő út 246–248. Web: www.marketcentral.hu E-mail: info@marketcentral.hu facebook.com/MarketCentralFerihegy Tel.: +36 29 557 000 Kivitelezés: Régió Lapkiadó Kft. Főszerkesztő: Fülöp Monika Szerkesztő: Fekete Lotti Szerkesztőbizottság: dr. Melihercsik Szilvia, Temesi Katalin Divatfotók: Antal László Címlap- és címlapsztori fotó: MTVA, Zih Zsolt Haj: Gellérthegyi Dávid Smink: Csomor Adrienn A kiadványban szereplő árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk.


A HÓNAP KÉRDÉSE

Ön mit szeretne újjávarázsolni, átalakítani idén tavasszal? A természet megújulásával mi is olthatatlan vágyat érzünk a környezetünk, a ruhatárunk, s nem ritkán az életmódunk átalakítására. Egy napsütéses délutánon arról faggattuk a Market Central vásárlóit, hogy milyen változtatást terveznek idén tavasszal. A budapesti Mohácsik Imre szerint akik családi házban élnek, soha nem unatkoznak, hiszen legalább annyi munka akad a házban, mint a ház körül. Több átalakítás is tervben van náluk: a felesége a meglévő konyhaszekrény felújítását fontolgatja, és a fürdőszobában is átalakításokat terveznek. Emiatt már most elkezdtek nézelődni, hogy mire lesz szükségük a munkálatokhoz. A gyömrői Martinovics Szabolcs családjának sikerült eladni a lakásukat, majd az év végén egy szép, újépítésű házba költöztek. Éppen ezért nagyon várják a jó időt, hiszen a házkörüli tennivalók, a kert, a füvesítés és az egyéb tereprendezési feladatok még csak most kezdődnek. Persze addig sem tétlenkednek, hiszen rossz idő esetén a kisebb belső munkálatokat fejezik be. Szabolcs mosolyogva jegyezte meg, hogy tervek mindig vannak, ám az újévi fogadalmakhoz hasonlóan nehéz betartani azokat.

A reptéren dolgozó Németh Gábornak és párjának egyik nagy álma teljesült azzal, hogy sikerült lakást vásárolniuk. Ám mert a lakásban mindent ki szeretnének cserélni, az idei tavasz náluk a teljes megújulásról fog szólni. A monori Horváth Szilvia pont egy éve, tavasszal határozta el, hogy teljesen életmódot vált. Ez nem okozott különösebb nehézséget, hiszen úgy véli a tavasz kezdete és a megújuló természet még inkább segítette tervei megvalósításában. Persze idén is vannak céljai, folytatja eddigi egészség- és sporttudatos terveit, egyre többet szeretne kimenni a szabadba is mozogni, ugyanis nagyon szeret futni. Egy újabb hobbijának is szeretne több időt szentelni, ez a scrapbook (fényképes emlékalbumozás, szerk. megj.). Nem titkolt vágya, hogy ezekbe a tevékenységekbe a gyermekeit is bevonja, hiszen szokták mondani, még ha a gyerekek sok mindenben ellenállnak is, mégis csak másolják a szüleiket. Passzázs I MARKET CENTRAL 5


CÍMLAPSZTORI

„Én szívből működöm.” Új műsorában, a Ridikülben találkozhatunk vele a képernyőn, ahol éppúgy, mint a magánéletben, jókedvű és mosolygós. Dióssy Klári, aki a munkájában elhivatottnak, anyukaként pedig esendőnek tartja magát, örömmel engedett bepillantást az életébe a Passzázs magazin olvasóinak. –  Hogy érzed magad új műsorod, a Ridikül műsorvezetőjeként? –  Azt nem merném mondani, hogy teljesen elégedett vagyok magammal, inkább hogy még alakulok. Kicsit olyan ez, mint a hullámvasút, hol jobban sikerül, hol kevésbé, de bíztatók a nézettségi adatok és egyre inkább érzem magaménak a feladatot. Mindemellett, úgy érzem, hogy még hónapoknak kell eltelniük ahhoz, hogy megnyugodjak és azt mondhassam, a helyemen vagyok. Maximalista vagyok. –  Miben más ez a feladat, mint mondjuk a Család-barát című műsor vezetése volt? –  Tulajdonképpen mindenben. Hiszen noha mindkét műsor a beszélgetős műsorok műfajába tartozik, míg a Család-barátban egy műsor sok apró témával foglalkozik, a Ridikülben a műsorok egy-egy nagy témát járnak körbe. Utóbbi azért nagy feladat, mert úgy kell egy témát érdekesen, mélységeiben is kibontani, hogy közben egységben kell tartani a négy beszélgetőpartnert, figyelve például arra is, hogy mindenki ugyanannyi lehetőséget kapjon a megszólalásra. Ráadásul, itt nem elég jól kérdezni, hiszen ahhoz, hogy meg tudjanak nyílni az emberek, az egész személyiségemmel részt kell vennem a beszélgetésben. 6 MARKET CENTRAL I Passzázs

Fotó: MTVA, Zih Zsolt

–  Ez azt is jelenti, hogy készülni is másként kell egy-egy műsorra? –  Természetesen, hiszen a felkészülés során alaposan bele kell ásnom magam a témákba. Ez gyakran több száz oldal átolvasását jelenti hetente. A felkészüléssel kapcsolatban azt is el kell mondanom, hogy képzett szerkesztőgárda segíti a munkámat, akik interjúk, összefoglalások formájában adják át számomra a lehető legtöbb információt. Az azonban, hogy mindezek ismeretében milyen mélyen tudunk belemenni egy-egy témába, mennyire tudnak megnyílni a beszélgetőpartnereim, már kizárólag rajtam múlik. –  Évek óta kamerák előtt dolgozol. Izgulsz még? –  Izgulok, persze. De ez nem azt a hagyományos értelemben vett izgalmat jelenti, amitől remeg az ember hangja vagy izzad a tenyere, hanem egy olyasfajta belső drukkot, pozitív felfokozott állapotot, ami a legjobbat hozza ki belőlem. Azt hiszem, hogy e nélkül nem is lehetne csinálni. –  Magyar-ének szakos tanárként végeztél, de nem egy iskolában kezdtél el dolgozni, hanem a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójában. Így alakult, vagy mindig erre a pályára készültél?


CÍMLAPSZTORI –  Bár sosem mondtuk ki, mégis kicsi korom tartsuk. Ő ugyanis, bár nagyon ragaszkodó óta egyértelmű volt, hogy ebbe az irányba fogok kisfiú, megérti, ha anyának vagy apának, netán elindulni. Részt vettem számos szép kiejtési és mindkettőnknek dolgozni kell menni. Az első anyanyelvi versenyen, szavaltam, szerepeltem. évünk egyébként csak róla szólt, én csak vele Az én drága szüleim pedig támogattak ebben, voltam, semmilyen munkát nem vállaltam el. mindössze annyi elvárásuk volt, hogy legyen egy Izgultam is nagyon, hogy mi lesz, ha visszamediplomám. Ők is pedagógusok, én pedig a nőgyek dolgozni. De ez a szenzációs kisfiú, aki vérem után a magyar-ének szakra mentem. egyébként egy mosolygós szeretetkupac, Persze, ha akkor lett volna kommumég sosem sírt emiatt. nikáció szak, egészen biztosan azt Hiszem, hogy választom. De így sem érzem –  A párod ezek szerint teljes nem véletlen, milyen azt, hogy bármiről lemaradmértékben részt vesz Máté utat járunk végig úgy a tam volna, hiszen a Szegedi nevelésében? magánéletünkben, mint a hivaKörzeti Stúdióban mindent   –  Nem csak hogy részt megtanulhattam a műsorvetásunkban. Mégis, leginkább ab- vesz, de ő remek apuka, zetésről. Én például annyira akiről tényleg csak szuperlaban hiszek, hogy a kezünkben az alapoknál kezdtem, hogy tívuszokban tudok beszélni. tartjuk a sorsunkat, és rajtunk három évig szóba sem jöheSanyi az első pillanattól múlik, hogy hová tett, hogy műsort vezessek. kezdve mindent ugyanúgy jutunk el. megcsinál Máté körül, mint én. –  Azután egyre több műfajban A legnagyobb örömömre, szeret a próbálhattad ki magad. Híradóztál és kisfiunkkal lenni, vele játszani. Ezért számos magazinműsort is vezettél, majd a fővábármikor nyugodt szívvel bízom rá. Egyébként rosban folytattad a munkát. hihetetlen türelme van, fényévekkel több, mint –  Noha tudtam, ahhoz hogy továbbléphesnekem. sek, Budapesten kell folytatnom, mégis nehezen szántam rá magam a költözésre. Főként azért, –  Sándor szakmabeli. Ez inkább előny, vagy mert nagyon fontos volt számomra az a fajta hátrány a kapcsolatotok szempontjából? szakmai háttér, szellemi közeg, amit a Bán –  Mindenképpen előny. Elsősorban azért, János vezette szegedi stúdió jelentett. Így bár mert mivel ismeri azt a közeget, amiben dolegyre több, a fővároshoz kötődő ajánlatot kapgozom, abszolút meg tudja érteni a működését, tam, sokáig kitartottam Szegeden, amire a mai úgy a sokszor nem éppen szokványos időbeosznapig nagyon büszke vagyok. tásomat, mint azt, ha egy-egy adás nem teljesen úgy sikerül, ahogy szerettem volna, és szomorú –  Hiszel a sorsszerűségben? vagyok miatta. –  Hiszem, hogy nem véletlen, milyen utat járunk végig úgy a magánéletünkben, mint a –  Érzékeny vagy? hivatásunkban. Mégis, leginkább abban hiszek, –  Nagyon. Ezért például el sem olvasom a hogy a kezünkben tartjuk a sorsunkat, és rajtunk névtelen kommenteket, amit rólam írnak. Igaz, múlik, hogy hová jutunk el. ezzel nem tudom teljesen mentesíteni magam, mert bizony az is előfordult, hogy miközben –  A hivatásod szerelmese vagy, nagyon sokat Mátét toltam a babakocsiban az utcán, valaki dolgozol. De ugyanilyen intenzitással neveled rám kiabált, hogy mit képzelek én, hogy éppen másfél éves kisfiadat is. Hogyan tudod mindezt egy ilyen műsort vezetek. Ez is nagyon tud egyensúlyban tartani? bántani. De ha a műsorvezetés valakinek nem –  Segítséggel. Elsősorban a páromra, Saa munkája, hanem a hivatása, akkor sokkal nyira számíthatok, de sokat segít nekünk Sanyi erősebb, mint ahogyan magáról gondolja, és hisz édesanyja is. És bár van egy tündéri bébiszitabban, hogy ahogyan lent, úgy fent, a mérleg terünk is, azt hiszem, hogy a kisfiam, Máté az, nyelve mindig kiegyenlítődik. Fülöp Monika aki lehetővé teszi, hogy mindezt egyensúlyban Az interjú a www.marketcentral.hu blogján folytatódik. Passzázs I MARKET CENTRAL 7


BEAUTY

Age Control

Szépségünket megtartani a kor előrehaladtával? Nem lehetetlen! A megoldást az anti aging szépségápolási termékek jelentik, amelyekkel a bőr öregedési folyamata jelentősen lassítható. Dr.Organic csigagél Müller

Neovadiol compensating complex 9   400 Ft Szent Ferenc gyógyszertár

L’oréal Triple Active hidratáló nappali krém 50 ml 1   450 Ft EuroFamily

A kiváló minőségű argánolaj puhítja a száraz bőrt, enyhíti a ráncokat, finom vonalakat. A szőlőmagolaj táplálja a bőrt és javítja a rugalmasságát. Balea Vital arcápolóolaj dm 8 MARKET CENTRAL I Passzázs

A csigagélkivonat egyedülálló arányban tartalmaz AHA-savat, kollagént, elasztint, allantoint, vitaminokat és ásványi anyagokat, ezáltal erősíti és revitalizálja a bőrt, segít helyreállítani a sérült szöveteket és visszaállítja a bőr nedvességtartalmát.


BEAUTY

Pigmentáció elleni krém 50+ Müller A gránátalmamag-olaj kívülről befelé ápolja bőrt, eközben aktívan re­generálja azt. Erős kontúrfeszesítő hatással bír és serkenti a bőr sejtmegújítási folyamatát.

Dr.Scheller gránátalmás krém Müller Balea Vital 5in1 szemkörnyékápoló dm

Vichy Liftactív ránctalanító 8   190 Ft Szent Ferenc gyógyszertár

Balea Vital éjszakai regeneráló arckrém dm

A víz szépítő ereje Nem elég csak külsőleg gondoskodni bőrünkről, a belső táplálás legalább olyan fontos. Ha nincs elegendő víz a szervezetben, a bőr könnyen elveszti rugalmasságát, ráncossá válik és kiszárad. Mivel a test közel 70%-a vízből áll, mindennap legalább 3 liter folyadék (ásványvíz, tisztított víz, tea) elfogyasztása szükséges. Amennyiben megfelelően gondoskodunk a folyadékbevitelről, nem csak energiával töltjük fel testünket, hanem lassulnak az öregedési folyamatok is, nem tudnak lerakódni a salakanyagok, és bőrünk is később kezd el ráncosodni.

A regeneráló éjszakai krém a hialuronsav segítségével támogatja a bőr saját megújulási folyamatát, a benne lévő argánolaj pedig védi a kiszáradástól.

Passzázs I MARKET CENTRAL 9


STÍLUSKALAUZ

Egy csipetnyi Párizs pulóver 8   990 Ft H&M

Egy leheletnyi blúz, egy könnyű poncsó és egy stílusos napszemüveget kiemelő, finom rúzs, kifinomult eleganciát kölcsönöz minden hölgynek. Élvezzük a franciás sikket és a könnyed nőies vonzerőt.

poncsó 5   990 Ft H&M

kabát 10   900 Ft ruha F&F 5   900 Ft F&F

mikroszálas push-up melltartó 5   990 Ft H&M

táska 7   390 Ft CCC tregging 3   990 Ft H&M rúzs 2   990 Ft H&M szoknya 12   990 Ft H&M

tanga 1   790 Ft H&M loafer 10   900 Ft Deichmann Az F&F termékek

a Tesco hipermarketben kaphatók.

10 MARKET CENTRAL I Passzázs

szandál 7   390 Ft CCC


STÍLUSKALAUZ

Bianka, Monor (balra)

blúz 4 990 Ft F&F nadrág 5 490 Ft F&F fülbevaló 1 790 Ft CCC táska 6 500 Ft F&F szandál 6 900 Ft F&F

Evelyn, Gyál (jobbra)

top 1 990 Ft Charles Vögele poncsó 7 990 Ft Charles Vögele farmer 5 690 Ft C&A cipő 6 990 Ft Deichmann karkötő 2 990 Ft Charles Vögele táska 4 990 Ft Skiny Helyszín: Müller, Market Central Bevásárlópark Passzázs I MARKET CENTRAL 11


STÍLUSKALAUZ

Pasztell az irodában Az alkalmi és a társasági összejövetelek után a finom elegancia idén a munkahelyeket is meghódítja. Bátran frissítsük fel az irodai ruhatárunkat egy-egy púderszínű darabbal.

GUCCI szemüvegkeret 84   990 Ft Vision Express

kézitáska 6   490 Ft Deichmann

kardigán 6   990 Ft H&M

blézer 8   990 Ft H&M

sál 2   990 Ft Skiny

melltartó 5   990 Ft H&M

Az F&F termékek a Tesco hipermarketben kaphatók.

12 MARKET CENTRAL I Passzázs

csipkeblúz 8   990 Ft H&M

táska 6   900 Ft F&F

2 db-os öv 1  790 Ft C&A körömcipő 11   900 Ft Deichmann


STÍLUSKALAUZ Edit, Monor

felső 7 990 Ft Charles Vögele nadrág 9 990 Ft Charles Vögele blézer 19 990 Ft Charles Vögele öv 2 490 Ft Charles Vögele

Ivett, Maglód

top 1 990 Ft Charles Vögele blúz 7 990 Ft Charles Vögele blézer 19 990 Ft Charles Vögele nadrág 4 590 Ft C&A cipő 6 390 Ft CCC Helyszín: Vecsés, Quadrum irodaház Passzázs I MARKET CENTRAL 13


STÍLUSKALAUZ

Érzékek ébredése

ruha 6 990 Ft H&M

Ahogy ébred a természet, mi is egyre élénkebbek, frissebbek, vidámabbak vagyunk. S ha ezt még fokozhatjuk egy finom illattal, egy jól megválasztott kiegészítővel, esetleg egy virágos fehérneművel, miért ne tennénk meg? parfüm Müller

2 db-os kendőszett 1 990 Ft C&A

melltartó 3 990 Ft H&M

alsó 1 790 Ft H&M blúz 5 990 Ft H&M cipő 6 490 Ft CCC

farmer 6 990 Ft F&F

Az F&F termékek a Tesco hipermarketben kaphatók.

14 MARKET CENTRAL I Passzázs

táska 4 490 Ft Deichmann melltartó 3 990 Ft H&M


STÍLUSKALAUZ

Magdi, Budapest

nadrág 4 990 Ft C&A lenkabát 19 900 Ft H&M velúr bevásárlótáska 19 900 Ft H&M szandál 14 990 Ft H&M Helyszín: Müller, Market Central Bevásárlópark Passzázs I MARKET CENTRAL 15


LADIES karperec 1490 Ft H&M Miki Ninn szemüvegkeret 17 990 Ft Vision Express

A könnyed elegancia kellékei

Kati, Budapest, XVIII. kerület

táska 5 590 Ft C&A blúz 3 590 Ft C&A trikó 1290 Ft C&A farmer 7 590 Ft C&A cipő 5 990 Ft Deichmann Helyszín: Vecsés, Quadrum irodaház

Egy lezserebb szabásvonalú blúz, egy az alakot kiemelő fazonú nadrág és néhány stílusos kiegészítő elég ahhoz, hogy a hétköznapokon is könnyednek, mégis elegánsnak érezzük magunkat. Ha ügyesen válogatjuk össze az outfitünket, akár egy délutáni randit is betervezhetünk.

blúz 3 990 Ft H&M

parfüm Müller

szandál 11 500 Ft CCC

sál 2 490 Ft C&A nadrág 6 990 Ft H&M

shopper 6 990 Ft C&A fonott öv 1290 Ft H&M

16 MARKET CENTRAL I Passzázs


xxx

k u A le t p o ö lt k u no k n öt t é po em s o no t th é k r a on v P t é a k nye kin Am s e s ag z r ázs ess se yo Fer azi i he n i n k m e gy gye m . üz l ne ag a ny Az é tato e te s e n ibő e l az i om r v t t l, i vih l l e e tő nb t a én tve a y a t é te M a e n o r lud ke s t . t v a r t Ce n á

20 %

2016. április 7–9-ig Részletek a hátoldalon.

20 % t l i s r al .

10 %

2016. márc. 16-tól jún. 14-ig

Részletek a hátoldalon.

2016. március 18–31-ig

Részletek a hátoldalon.

20 % 2 000Ft 2016. március 18–31-ig

Részletek a hátoldalon.

Részletek a hátoldalon.

15%

20 %

2016. márc. 18-tól ápr. 12-ig

2016. március 24–25–26.

Részletek a hátoldalon.

Részletek a hátoldalon.

30 Market Central I P asszázs

2016. március 1–31-ig

Passzázs I Market Central 17


xxx

A kuponakció részletei, feltételei

20 % kedvezmény a teljes választékra.

k u A le t p o ö lt k u no k n öt t é po em s o no t th é k r a on v P t é a k nye kin Am s e s ag z r ázs ess se yo Fer azi i he n i n k m e gy gye m . üz l ne ag a ny Az é tato e te s e n ibő e l az i om r v t t l, i vih l l e e tő nb t a én tve a y a t é te M a e n o r lud ke s t . t v a r t Ce n á

A kedvezmény nem vonatkozik az ajándékutalványokra és más kuponakcióval vagy kedvezménnyel nem összevonható. A kedvezmény a kasszánál kerül levonásra.

20 % kedvezmény a vásárlás végösszegéből a Market Central Ferihegyen található Burger King® étteremben.

10 000 Ft feletti vásárlás esetén 10 % visszajár* Praktiker vásárlási utalvány formájában.

*Jelen kedvezmény a Market Central Ferihegyen (2220 Vecsés, Fő u. 246–248.) található Praktiker áruházban történő 10 000 Ft feletti személyes vásárlás esetén, a bruttó vásárlási végösszeg után kerül kalkulálásra és vásárlási utalvány formájában a vásárló részére átadásra. A kedvezmény az akcióban (www.praktiker.hu/Reklámajánlat/Tájékoztatás), kiárusításban szereplő termékek esetében nem vehető igénybe. Vásárlásonként kizárólag egy darab kupon használható fel! Az utalványt az áruház főinformációs pultjánál lehet átvenni a vásárlási bizonylat felmutatása, a vásárló személyi adatainak (név, lakcím) rögzítése, illetve egy átvételi elismervény aláírását követően. Egy bizonylat ellenében kizárólag a bizonylat keltének napján és a vásárlás helyén kerülhet sor az utalvány kiváltására! Az utalvány a kiállítástól számított 1 évig használható fel.

t l i s r al .

(2220 Vecsés, Fő út 246–248.) Más kedvezményekkel nem összevonható. Akciós termékekre nem érvényes.

2 000 Ft kedvezmény minimum 10 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Vásárolj egy L-es kávékülönlegességet és mellé 20 % kedvezménnyel kapsz egy csokoládés sajttortát!

Érvényes a teljes árú termékekre. Az akció alól kivételt képeznek az ajándékutalványok, több darabos vásárlás esetén árkedvezménnyel kínált termékek, leértékelt termékek, Conti Osvaldo táskák, divatékszerek, idegen márkák és az akciós magazin címlap és hátlaptermékei. Készpénzre nem váltható. Más akciókkal nem vonható össze.

Az akció más kedvezménnyel nem vonható össze. Az akció időtartama: 2016. március 1–31.

20 % kedvezmény minden termék teljes fogyasztói árából.

A kupon beváltása ellenében 15 % kedvezményt adunk egy kedvenc termékre.

A kupon kizárólag a Market Central Ferihegy Bevásárlóközpontban található Vision Express üzletben váltható be a kuponon jelzett napokon felvett megrendelések esetén. A kupon kedvezménye más kedvezménnyel nem vonható össze. A beváltás további feltételeit keresse üzletünkben.

Szórólapos, GoPro, Polar és KTM termékeire nem vehető igénybe, más akcióval nem összevonható.

30 Market Central I P asszázs

Az esetleges elírásokért elnézéstI kérünk! A Market Central Ferihegy üzemeltetése és az üzletek az elírásokkal kapcsolatban nem vállalnak felelősséget. 18 Market Central Passzázs


xxx

Telenor ügyfeleknek 20 % kedvezmény minden utángyártott tartozék vásárlása esetén.

k u A le t p o ö lt k u no k n öt t é po em s o no t th é k r a on v P t é a k nye kin Am s e s ag z r ázs ess se yo Fer azi i he n i n k m e gy gye m . üz l ne ag a ny Az é tato e te s e n ibő e l az i om r v t t l, i vih l l e e tő nb t a én tve a y a t é te M a e n o r lud ke s t . t v a r t Ce n á

Más kedvezménnyel nem összevonható.

15 % kedvezmény minden könyvre, kivéve szótárak, akciós és tankönyvek.

A kedvezmény csak az Market Central Ferihegy Energofish üzletében érhető el. Az akció más kedvezményekkel nem összevonható.

Más akcióval nem vonható össze!

20 % kedvezmény legalább 3 db kulcs másolása, vagy 3 pár cipő javítása esetén.

20 % KeDVeZMÉnY minden samponra, kefére és fésűre!

t l i s r al .

10 % kedvezmény a teljes árukészletre.

10 % kedvezmény a teljes árukészletre.

A kupon 2016. március 18-tól május 31-ig beváltható a Fressnapf Ferihegy Áruházban. Az akció egyéb kedvezményekkel és kuponakciókkal nem összevonható! A kedvezmény az Outlet Sziget termékeire nem vonatkozik. A kupon egy alkalommal használható fel, készpénzre nem váltható, értékéből készpénz nem adható vissza. A kupont a fizetés előtt kérjük, adja át a pénztárosnak! Sérült, hamis kupont nem áll módunkban elfogadni.

Minden Vichy, Lrp, Bioderma, Babe, uriage kozmetikumaiból 20 % kedvezményt adunk.

3000 Ft fölötti vásárlás esetén 500 Ft kedvezmény.

Beválható március 31-ig, kizárólag a Market Centrálban található Háda üzletben. A kedvezmény más akciókkal nem összevonható!

30 Market Central I P asszázs

Az esetleges elírásokért elnézést kérünk! A Market Central Ferihegy üzemeltetése és az üzletek az elírásokkal kapcsolatban nem vállalnak felelősséget. Passzázs I Market Central 19

A Kulcsszerviz a parkolóban a játszótér mellett található, ahol élezés és elemcsere-szolgáltatás is igénybe vehető.


xxx

10 %

k u A le t p o ö lt k u no k n öt t é po em s o no t th é k r a on v P t é a k nye kin Am s e s ag z r ázs ess se yo Fer azi i he n i n k m e gy gye m . üz l ne ag a ny Az é tato e te s e n ibő e l az i om r v t t l, i vih l l e e tő nb t a én tve a y a t é te M a e n o r lud ke s t . t v a r t Ce n á

20 %

2016. márc. 18-tól máj. 31-ig

15 %

10 %

Részletek a hátoldalon.

2016. április 1–30-ig

2016. márc. 26-tól ápr. 30-ig

Részletek a hátoldalon.

Részletek a hátoldalon.

Kulcsszerviz

Kulcsmásolás és cipőjavítás

20 %

20 %

2016. márc. 18-tól máj. 31-ig

2016. márc. 18-tól ápr. 30-ig

Részletek a hátoldalon.

Részletek a hátoldalon.

500 Ft

20%

2016. márc. 18-tól márc. 31-ig

2016. április 7–9-ig

Részletek a hátoldalon.

Részletek a hátoldalon.

MarketCentral CentralI P I asszázs Passzázs 3020Market

t l i s r al .

Részletek a hátoldalon.

2016. márc. 18-tól máj. 31-ig


GENTLEMAN

A LENDÜLETES ELEGANCIA KELLÉKEI A tavaszi férfiruhatár kulcsdarabjai most igazán üde hatást keltenek, így érdemes beszerezni egy-két friss darabot, hogy a klasszikus megjelenés vonzó és dinamikus legyen.

Karcsi, Vecsés

ing 7 990  Ft Charles Vögele pulóver 9 990  Ft Charles Vögele nadrág 7 990  Ft Charles Vögele öv 4 990  Ft Charles Vögele

parka 19 990 Ft H&M pamuting 5 990 Ft H&M

Helyszín: Charles Vögele, Market Central Bevásárlópark

dzseki 4 790 Ft Vestar nadrág 5 990 Ft H&M

táska 9 790 Ft CCC cipő 4 090 Ft F&F

prémium pulóver 9 490 Ft H&M

bőröv 3 990 Ft H&M Passzázs I MARKET CENTRAL 21


AJÁNDÉKBAZÁR

Belestünk a nyuszi kosarába A húsvét a gyerekek körében nemcsak a csokitojásról szól, éppen ezért egy kosárnyi ajándékot válogattunk össze, amelyek éppúgy megállják a helyüket a nyuszifészekben, mint a díszes tojások. foglalkoztató 1 249 Ft Líra

kislánypóló 1290 Ft Kik

Jégvarázs puzzle 3 090 Ft Vestar Édes csábítás puzzle 1000 db-os Müller

táska 3 490 Ft H&M

jégvarázs akvarell Müller felső 990 Ft Vestar

dekoratőr Playmobil Müller

hátizsák 5 490 Ft Deichmann

Az F&F termékek a Tesco hipermarketben kaphatók.

Réka, Vecsés

póló 720  Ft Pepco nadrág 1 490  Ft Pepco dzseki 2 490  Ft Pepco Lasocki cipő 8 190  Ft CCC Genesis Melissa 16-os lány kerékpár 44 990  Ft Intersport 22 MARKET CENTRAL I Passzázs

Léna, Budapest

2 db-os pólószett 2 990  Ft C&A farmer 5 590  Ft C&A kardigán 2 990  Ft C&A tornacipő 6 990  Ft Deichmann TecnoPro Power squash ütő 6 990  Ft Intersport


AJÁNDÉKBAZÁR

JD BUG classic 125 roller 12 990  Ft Firefly Arrow roller 145 24 990  Ft

Helyszín: Intersport, Market Central Bevásárlópark

Wader-játék 2 190 Ft Vestar

Brainbox világtörténelem memóriajáték Müller

Logico 1 800 Ft Lira Barni, Monor

ing 3 490  Ft Charles Vögele farmer 4 990  Ft Charles Vögele kabát 9 990  Ft Charles Vögele Pro Touch Oz Pro gyerek futócipő 9 990  Ft Intersport

kisfiú póló 1 990 Ft C&A

atlasz 3 499 Ft Lira póló 2 390 Ft H&M

cipő 1 790 Ft Vestar

Passzázs I MARKET CENTRAL 23


SPORT

ALAPOZZUK MEG

A NYÁRI ALAKOT Marchut Mária instruktor

Ha elkeseredett önsanyargatás és cseppet sem örömteli turbó diéták nélkül szeretnénk a bikiniszezonra csúcsformába kerülni, már most, kora tavasszal érdemes elkezdeni az edzést. Marchut Mária, az Éden Szépségsziget instruktora hasznos tippeket osztott meg velünk.

A

hhoz, hogy nyárra elérjük a kívánt alakot és büszkén viseljük a kedvenc bikininket, az első lépés, hogy olyan célt tűzzünk ki magunk elé, ami a mindennapi tennivalók mellett is reálisan elérhető. Sokan sajnos ugyanis amiatt nem tudják sikerrel végigcsinálni az edzéstervüket, hogy nem mérik fel jól az egészségi állapotukat, a teherbírásukat vagy az edzésre fordítható időt. A csúcsforma elérésének 3 fontos alapja van:   •  tudatos testedzés   •  helyes táplálkozás   •  regeneráció.

Tudatos testedzés Az alakformálás leghatékonyabb módja, amikor a kardió, a zsírégető és az erősítő edzéseket megfelelő arányban végezzük. Gyakori hiba, amikor csak a kardió és a zsírégető mozgásokat váltogatjuk, és emellett hanyagoljuk az erősítő, a súlyzós vagy a saját testsúlyos gyakorlatokat. Ezekben az esetekben ugyanis a testsúlyunkból veszítünk, de az izmaink nem válnak tónusossá és feszessé.

Tippek erősítő gyakorlatokra Helyi zsírégetés és alakformálás ugyan nem létezik, de vannak olyan területek, izomcsoportok, amelyekre a hölgyek mindig nagyobb hangsúlyt fektetnek. Ilyen pl. az „integetőizomként” ismert tricepsz. 24 MARKET CENTRAL I Passzázs

Puma Burst Graphic női top 9 290 Ft Intersport

kettlebell 9 990 Ft Intersport

cipő 9 990 Ft Deichmann

Otthon/parkban végezhető tricepszgyakorlatok Vegyünk egy kézi súlyzót vagy egy ásványvizes palackot a kezünkbe. Emeljük fel a karunkat függőleges állapotba a fej mellé, majd a könyökízületben hajlítva-nyújtva mozgassuk az alkarunkat fel és le. Fontos, hogy a másik kezünkkel támasszuk meg a felkart, hogy az ne tudjon elmozdulni. Kezdetben 4x8 alkalommal végezzük karonként, majd fokozatosan emeljük a sorozatok és az ismétlések számát. Hasizomgyakorlat   •  Talpunk legyen a talajon és végezzünk teljes felüléseket előre nyújtott kézzel, majd érintsük meg a bokánkat. A húzódások elkerülése érdekében lassan, csigolyánként haladva feküdjünk vissza a talajra. Kezdetnek 3x10 felülést végezzünk, amit fokozatosan emelhetünk.   •  Plank, statikus tartás: helyezkedjünk el hasra fordulva a talajon, majd támaszkodjunk meg az alkaron és a lábujjon. Zárjuk össze a lábainkat, feszítsük meg a feneket, a törzsizmot és a combokat. Tartsuk meg ezt a megfeszített pozíciót 3x30 másodpercig. Fontos, hogy a gerincünk végig egyenes legyen. Edzésenként emelhetjük a terhelést 5-10 másodperccel.


SPORT sportmelltartó 5 990 Ft H&M

project gyékény 1 c m vastag 5 990 Ft Intersport

Puma All Eyes On Me női ¾-es nadrág 13 990 Ft Intersport sportmelltartó 2 990 Ft F&F

műanyag palack 920 Ft Kik

sportnadrág 5 990 Ft H&M

fitneszfelső 2 790 Ft C&A

Puma Evader XT női fitneszcipő 20 990 Ft Intersport

Láb-popsi   •  Helyezkedjünk el vállszélességű terpeszállásba, és végezzünk guggoló gyakorlatokat úgy, hogy a térdünk a boka fölött maradjon és a comb párhuzamos legyen a talajjal. Kezdetnek 4x15-öt végezzünk.   •  A végén váltott lábbal sétálókitöréseket végezzünk. A gyakorlatoknál figyeljünk arra, hogy a térd a boka fölött maradjon.

  •  Fogyasszunk magas fehérjetartalmú húsokat, halakat, zöldségeket. A gyümölcsök fogyasztását az esti órákban lehetőleg kerüljük.   •  Kerüljük a cukrozott ételeket és italokat, valamint a fehérlisztből készült termékeket.

Táplálkozási tippek

Regeneráció

  •  Fontos, hogy mindennap reggelivel indítsuk a napot, hiszen ez megfelelő energiával látja el a szervezetet. Fogyasszunk lassan felszívódó szénhidrátokat, fehérjét és rostokban gazdag ételeket (pl.: natúr joghurt, zabpehely, amelyet a kedvenc idénygyümölcsünkkel ízesíthetünk).   •  Lehetőleg azonos időpontokban étkezzünk, legalább 4-5-ször egy nap.

Tanuljunk meg pihenni, lazítani. Nézzünk meg egy jó filmet, töltsünk minél több időt a családunkkal és a barátainkkal. Ha tehetjük, járjunk időközönként masszázsra. S ne feledjük, ne féljünk segítséget kérni a szakemberektől, az edzőktől és a táplálkozási tanácsadóktól, akik személyre szabott segítséget tudnak nyújtani céljaink elérésében. Passzázs I MARKET CENTRAL 25


KERT

10

TIPP a sikeres konténerkertészkedéshez

Akkor is hódolhatunk kertészeti szenvedélyünknek, ha csupán egy kisebb erkély vagy terasz áll rendelkezésünkre. A konténerkertészet lényege, hogy olyan méretű edényeket választunk a növényeknek, amelyekben ugyanúgy érzik magukat, mintha a kertbe lennének kiültetve.

A konténerkertészet előnyei •   A növények egészségesen fejlődnek, mert elegendő hely áll rendelkezésükre gyökérzetük fejlődéséhez. •   Nem kell naponta öntöznünk és hetente tápoldatoznunk őket. •   Akár egy hétre is szabadságra mehetünk anélkül, hogy károsodnának. •   A konténerben termesztett zöldségeket és fűszernövényeket folyamatosan frissen fogyaszthatjuk. •   Bármilyen megfelelő méretű edénybe – vö­dörbe, talicskába, rossz hordóba, ládába, zsákba – ültethetjük a növényeket, ízlésünknek és lehetőségeinknek megfelelően.

1

AZ ÉLTETŐ NAPFÉNY Szép konténerkertészetben csak jól benapozott teraszon tudunk gyönyörködni. Ha nem éri legalább napi 6-8 óra közvetlen sugárzás a kiszemelt helyet, akkor számolnunk kell a növények gyengébb fejlődésével. Ilyen helyre érdemes inkább árnyéktűrő növények közül válogatnunk. Ezeket leginkább az évelő dísznövények között fogjuk megtalálni. 26 MARKET CENTRAL I Passzázs

2

A VÍZBŐL SOHA NEM ELÉG! Akár zöldségeket, akár egynyári növényeket ültetünk konténerbe, az ültetőközeg kiegyensúlyozott vízellátása nélkülözhetetlen lesz egészséges fejlődésükhöz. Minél nagyobb edényt választunk, annál kevesebbszer kell majd öntöznünk. Figyeljünk arra, hogy a virágföld soha ne száradjon ki teljesen, mert ezzel a szerkezete is sérül, utána már nem lesz képes ugyanannyi vizet magában tartani és biztosítsuk, hogy a felesleges víz eltávozhasson az edény aljáról.

3

JÓLLAKOTT NÖVÉNYEK A konténerkertészet előnye, hogy a tápanyagutánpótlást elegendő évente egyszer, a beültetés során elvégezni. Miután félig feltöltöttük jó minőségű virágfölddel az edényt, a széle mentén körkörösen helyezzünk el pelletált, szárított szerves trágyát, majd töltsük fel teljesen az konténert. Ez egész éven keresztül kiegyensúlyozott makro és mikro tápanyagokkal látja el majd a növényeket. dézsakaspó 2   990 Ft/db Praktiker

agyagcserép tartóval 2 db-os 1   090 Ft Pepco


KERT kertészkesztyű 290 Ft/db Pepco

kaspó 19   990 Ft Jysk Academy kaspó 20 cm 1199 Ft/db Praktiker

kerti szerszámok 360 Ft/db Pepco

7 műanyag virágcserép 290 Ft Pepco

SZUBTRÓPUS A BALKONON Mediterrán fás szárú növényekkel lakásunk elé varázsolhatjuk a Földközi-tenger partvidékét. Mindenkinek ajánljuk, akinek megfelelő hely áll rendelkezésre a teleltetéshez is. Így akár saját citromot, narancsot is nevelhetünk, de akár a kivivel vagy a gránátalmával is megpróbálkozhatunk.

8

FOLYAMATOS DÍSZÍTÉS Akár egynyáriakat, akár zöldségféléket ültetünk konténerbe, nem feledkezhetünk meg a rendszeres ápolásról. Az elhalt részeket rendszeresen távolítsuk el, ha kell, gondoskodjunk a növények kitámasztásáról. A fásszárú növényeket akár formára is nyírhatjuk. Néhány növény esetében a visszavágás elősegíti az utóvirágzást.

EGYÜTT VAGY KÜLÖN? Az egynyári és évelő növények kisebb gyökérzetet fejlesztenek, így ezekből gond nélkül készíthetünk összeültetéseket. A mediterrán növényeknél, zöldségeknél, fűszereknél, azonban már figyelembe kell venni, hogy egyesek nagy mennyiségű vizet és tápanyagot képesek felvenni, amit a melléjük ültetett növények sínylenek meg. Így például a leander, a tökfélék (pl. cukkíni) vagy a zsálya mellett a többi növény biztosan rosszul fog fejlődni.

5

9

6

10

4

VÉDEKEZZÜNK A TÁMADÓK ELLEN! A kártevők és kórokozók főleg a nyár vége felé keseríthetik meg a konténerkertész életét, főképp, ha zöldségeket termeszt a teraszán. Érdemes már a betegség első jelére elkezdeni a védekezést. A szaküzletekben többféle biotermesztésben is használható szer közül választhatunk, legyen szó gombafertőzésről vagy kéretlen rovarlátogatókról. VIRÁGÖZÖN KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL A legszebbé akkor tehetjük a teraszunkat, ha egynyári növényekkel ültetjük tele. A fajok és fajták száma szinte végtelen. Talán nincs olyan virágméret, szín és forma, amit még nem fejlesztettek ki a nemesítők. Az egynyári növények ráadásul jól kombinálhatók egymással.

KEVÉS GONDOZÁSSAL VAGY ÁRNYÉKBA Az évelő növények díszítőértéke ugyan elmarad az egynyáriakétól, mégis érdemes őket választanunk, ha szeretnénk megúszni az ültetéssel járó kellemetlenségeket. Jó választások akkor is, ha árnyékos a teraszunk. A hagymás évelők – amelyeket közül néhányat tavasszal is ültethetünk – kiváló kiegészítői lehetnek bármely összeültetésnek. MINI KONYHAKERT A friss zöldségek és fűszerek zamata nem összehasonlítható a boltban vásároltakkal. Egy kis napsütötte terasz is elegendő ahhoz, hogy néhány tő paradicsommal, paprikával és más zöldségekkel, fűszerekkel biztosítsuk egy kisebb család nyári vitaminellátását. Passzázs I MARKET CENTRAL 27


OTTHON

NAGY TAVASZI LAKÁSÁTALAKÍTÁS

A hideg, bekuckózós téli hónapok elmúltával nem csak mi magunk, de az otthonunk is vágyik a felfrissülésre. Megmutatjuk, hogy három egyszerű lépésben hogyan varázsolhatjuk újjá az otthonunkat úgy, hogy közben megszabadulunk a régi, nem használt dolgoktól. kerek tároló doboz többféle mintával 720 Ft-tól Pepco

Selejtezés A lakásátalakítást érdemes a lomtalanítással kezdeni, hiszen az évek alatt általában rengeteg feleslegessé vált holmi gyűlik össze a háztartásban. A legnagyobb mennyiségben a nem használt ruhák töltik ki a szekrényeket és a gardróbokat, ezért ha ezeket átválogatjuk, mindjárt úgy érezzük, hogy újra van hová pakolni. Ez persze nem mindig könnyű feladat, hiszen valószínűleg sok olyan holmi is akad, amitől nehéz megválni. Ilyenkor érdemes azt az egyszerű szabályt követni, miszerint amit nem viseltünk az elmúlt két évben, már nem is valószínű, hogy fogjuk, tehát leselejtezhető. Ha mégis sokat hezitálnánk egy-egy darabbal kapcsolatban, vegyük fel! Így könnyebben el tudjuk dönteni, hogy tényleg szükségünk van-e még rá, vagy sem. A leselejtezett ruhákat azonban semmiképpen se dobjuk a szemétbe, rendezzünk inkább bolhapiacot a barátnőinkkel, akiknek egészen biztosan meg fog tetszeni néhány korábbi kedvencünk. Az ezután megmaradt darabokat pedig juttassuk el egy segélyszervezetnek. 28 MARKET CENTRAL I Passzázs

Járjunk el hasonlóan a porosodó háztartási eszközökkel, a nyitott polcokon sorakozó dísztárgyakkal, könyvekkel, újságokkal és a megunt gyerekjátékokkal. Ne feledkezzünk meg róla, hogy míg a játékoknak biztosan nagyon örülnek majd az óvodában, a könyveket szívesen fogadja a helyi könyvtár. A színes, képes magazinoknak pedig új helyet találhatunk a pincében vagy a tárolóban a következő iskolai papírgyűjtésig.

Takarítás Ha már minden feleslegessé vált dolgot kiszanáltunk, kezdődhet a tavaszi nagytakarítás. Le a függönyökkel, fel a szőnyegekkel, előkerülhetnek a tisztítószerek, hogy ragyogóvá varázsolják a legeldugottabb zugot is. A takarítást a vizes helyiségekben érdemes elkezdeni, mert ott található a legtöbb kóroko-


OTTHON Clipbox tárolódoboz 4 299 Ft/db Praktiker

kosár 899 Ft Jysk

kosár 1990 Ft Jysk

kosár 2 999 Ft Praktiker

doboz 3 990 Ft/db Jysk

Rendszerezés

tárolódoboz 920 Ft/1 290Ft/1 590 Ft Kik zó. A hagyományos tisztítószerek mellett vagy helyett azonban próbáljuk ki a természetes tisztítószereket is, például a sokoldalú ecetet, amely kiváló fertőtlenítő és zsíroldó hatású, s szinte nincs olyan felület, amit ne lehetne megtisztítani vele. Ugyanilyen hasznosak az öko tisztítószerek is, amelyekkel vegyszermentesen varázsolhatjuk tisztává az otthonunkat. És persze, mielőtt belekezdenénk a munkába, győződjünk meg arról, hogy minden szükséges eszköz megtalálható-e otthon? Így elkerülhetjük, hogy a legnagyobb káosz közepén kelljen elrohanni a drogériába valamiért.

A legtöbb esetben azért nem átláthatók a dolgaink, mert túl sok mindent akarunk tárolni kis helyen vagy éppen ellenkezőleg, a nagy helyekre csak ömlesztve tudjuk bezsúfolni a tárgyakat. Ám mindkét esetre van megoldás, hiszen ma már sokféle, különböző anyagból készült tárolódoboz és rendszerező kapható, amelyek segítenek áttekinthetővé tenni a polcok, szekrények tartalmát. A textilből készült dobozkák gardróbszekrényünk díszei is lehetnek, míg a műanyag, zárható fedelűekben remekül elférnek a gyerkőcök apróbb kincsei. Érdemes beszerezni olyan zsebes tárolókat is, amelyek az ajtó vagy a gardrób belső felére akaszthatók, hiszen a kis rekeszek sok apróságot elnyelnek. Egy lakásban érdemes kihasználni minden helyet, ahová pakolni lehet, ilyen pl. az ágy alatti üres rész. Az egymásra illeszthető lapos dobozok itt remek rejtekhelyei lehetnek az éppen nem használt ágyneműknek, paplanoknak, pokrócoknak. Helytakarékosság szempontjából jó megoldást jelenthet a vákuumzsák is, amelyből porszívóval szívható ki a levegő, így a tárgyak jóval kevesebb helyett foglalnak el. Passzázs I MARKET CENTRAL 29


OTTHON

Öltöztessük falióra 5 990 Ft Jysk

tavaszba!

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, melynek frissítő üdeségét jó volna belopni a lakásba is. Elég hozzá néhány vintage stílusú új dekoráció, s máris egyedi hangulatú, a tavasz finomságát, frissességét idéző otthonban találjuk magunkat. dekorbetűk 1590 Ft Kik

asztali dekorlámpa 1490 Ft Pepco

ruhafogas 520 Ft Kik

gyertyatartó 2 490 Ft Jysk kulcsos láda Müller

kosár 4 490 Ft Jysk

párna 3 290 Ft Jysk

tárolódoboz 1890 Ft Kik dekormécses 1090 Ft Pepco

Romance tábla Müller tányér Müller 30 MARKET CENTRAL I Passzázs

fémtálca Müller


GASZTRO Előfordult már Önnel, hogy a húsvéti készülődésben épp csak egy kis locsolóváró édesség elkészítésére nem maradt idő? Mutatunk egy könnyen, gyorsan, sütés nélkül elkészíthető édességet, aminek nem csak azért fognak örülni a locsolók, mert finom, hanem mert egészséges is.

Reform kókuszgolyó

Hozzávalók: 15 dkg aprószemű zabpehely 25 dkg alma 10 dkg kókuszreszelék 2 ek. cukrozatlan kakaópor 3 ek. sárgabaracklekvár 2 ek.méz 1 dl kókusztej ízlés szerint rumaroma 20-25 szem meggy Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, majd apróra lereszeljük. A zabpelyhet megfőzzük a kókusztejben, majd ha kész, hagyjuk kihűlni. Ezután a kakaóport, a lekvárt, az almát és a mézet a kihűlt zabpehelyhez keverjük. Ízlés szerint tehetünk bele rumaromát és fahéjat is. Ha a keveréket túl lágynak találjuk, rakjuk pár órára hűtőszekrénybe. Miután megdermedt, nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg a kókuszreszelékbe. Aki szereti a meggyet, tehet mindegyik golyó közepébe. Jó étvágyat!

Tároláshoz ajánljuk tál (3 db-os) 2   990 Ft Jysk

könyv 3 990 Ft Líra csatos üveg 1 690 Ft/db Jysk

tárolódoboz 599 Ft Jysk

Passzázs I MARKET CENTRAL 31


REJTVÉNY

Játsszon velünk és nyerjen!

Fejtse meg a rejtvényünket, melyből a Müller Drogéria sajátmárkás termékeinek mottója olvasható ki. A megfejtést küldje el címünkre: Market Central Bevásárlópark, üzemeltetési osztály – 2220 Vecsés, Fő út 246–248. vagy e-mailben az info@marketcentral.hu címre. A helyes megfejtést beküldök között 2 darab 5  0 00 Ft-os Müller vásárlási utalványt sorsolunk ki. Beküldési határidő: 2016. április 7. Sorsolás: 2016. április 8. A megfejtést beküldők automatikusan feliratkoznak a Market Central Ferihegy havi elektronikus hírlevelére, melyről bármikor le lehet iratkozni.

32 MARKET CENTRAL I Passzázs


CENTRÁLOSOK

Bemutatkoznak

a Market Central dolgozói A Market Centralon nem csak a kínálat érdemel figyelmet, de azok is, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy a vásárlás nálunk valódi élmény legyen.

Vanek Virág területi vezető

–  Mióta dolgozol a Kik-nél? –  2012 végén lépett be a KIK az életembe és azóta 11 budapesti üzlet tartozik az irányításom alá.

–  Miből áll egy területi vezető munkája? –  Főbb feladataim a megfelelő árumennyiség biztosítása, a termékbemutatásokra vonatkozó szabályaink betartatása, a forgalomhoz és a nyitvatartási időhöz a szükséges dolgozói létszám megszervezése, valamint a különböző marketingtevékenységek összefogása. Ezenkívül üzlethálózatunk fejlődése során a területemhez tartozó új egységek nyitásának lebonyolítása, évközben az új munkatársak felvétele és a leltárak elvégzése. –  Február végére teljesen átépült a Kik üzlet. Milyen újdonságokkal találkozhatnak a vásárlók ebben az új, megszépült környezetben? –  Az új koncepció teljes arculatváltás is egyben. A régi piros színnel szemben most az ezüst vált do­minánssá, ami megjelenik az új logónkban és a berendezési tárgyainkban. Emellett az eladótér különböző pontjait spotlámpákkal világítjuk meg, s hogy a vevőinket jobban tudjuk segíteni a tájékozódásban, osztályainkat hangulatképekkel választjuk el egymástól. –  Az árak meglehetősen vonzóak a Kik-ben. Ezt a vásárlók is érzékelik? –  Természetesen, hiszen egyre nagyobb forgalmat könyvelhetünk el évente, ami azt is jelenti, hogy egyre több vásárló gondolja úgy, hogy érdemes nálunk vásárolni. –  Már januárban látható jelei voltak a tavasznak a Kik üzleteiben. Te mivel frissíted fel ilyenkor az otthonodat? –  Számomra a színek nagy jelentőséggel bírnak, így általában olyan termékeket választok az otthonomba, amelyek melegséggel árasztják el szívemet-lelkemet.

–  Mióta dolgozol a Playersroom üzletben? Debreczeni Csabáné –  2000 szeptembe- üzletvezető rében kezdtem eladóként, jelenleg üzletvezetőként dolgozom. –  A vásárlók gyakran kérik ki a tanácsodat egy-egy sportruhával vagy cipővel kapcsolatban? –  Igen, főleg a sportcipők esetében, ugyanis elég sokfajta cipőt árulunk, főleg a futócipőknél van szükség a javaslatra. A legtöbb esetben a helyes méret kiválasztása mellett a talaj típusához és az edzés gyakoriságához mérten kell a megfelelő modellt megtalálni. –  Egy sportüzlet vezetőjéhez mennyire áll közel a sport szeretete? –  Nagyon szeretünk mozogni és kikapcsolódni, éppen ezért a családommal rendszeresen járunk túrázni a hegyekbe. A kedvünktől függően könnyebb vagy nehezebb túraútvonalat választunk. –  Itt a tavasz, amikor nagyobb lendülettel kezdünk el sportolni a jó időben. Te is így vagy ezzel? –  A hidegebb időben sem hanyagolom a mozgást, télen például rendszeresen járok edzőterembe, a jó időt pedig nem csak azért várom, mert végre a futószenvedélyemnek hódolhatok, de az újonnan vásárolt futócipőmet is kipróbálhatom. –  Egyre többen veszik igénybe újdonságotokat, a Pick Pack Pontot. Mire nyújt lehetőséget ez a szolgáltatás? –  A Pick Pack Ponton az interneten vásárolt termékeket tudják átvenni a vásárlóink. Ez nagyon kényelmes módja a vásárlásnak, hiszen nem kell otthon várni a csomagküldő szolgálatot, hanem nyitvatartási időben bármikor átvehető a megrendelt termék az üzletünkben, ahol lehetőség van készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

Passzázs I MARKET CENTRAL 33


KUL-TÚRA

Programajánló 2016. március 26. 19 óra Zoltán János író-újságíró rocktörténeti előadása  20 óra BluesSteel koncert Gyál, Városközpont 2016. március 26. és április 02. Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt (Gyömrő Színház) Gyömrő, Hankó István Művészeti Központ

2016. május 7. 12.00 órától Lóti-futi futóverseny Vecsés, sportpálya 2016. május 8. 16 óra Mozdulj MonorON Katus Attila hatszoros világbajnok aerobikedzővel Monor, Balassi utcai sporttelep

2016. április 2. 9 óra II. Tavaszváró Lábasparty Főzés és süteménykészítő verseny Gyál, Városközpont 2016. április 09. 19 óra Kiscsillag koncert Előzenekar: Soulwave Vecsés, Bálint Ágnes Kulturális Központ

2016. április 25. 19 óra Pál Feri atya „Fordulat, a változás kulcsa” címmel Monor, Vigadó

2016. május 14. 17 óra Alma együttes koncertje Monor, Piacés Fesztiválcsarnok

Kincses óceán A színezőkönyv a vizek mélyére kalauzolja el a természet és a színezés szerelmeseit, ahol a tengerek és óceánok különleges állatai és növényei ismerhetők meg. A gyönyörű rajzok csak arra vágynak, hogy megtöltsék őket színekkel. 3  490 Ft Líra

2016. május 28–29. IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál Vecsés, Bálint Ágnes Kulturális Központ 2016. június 5. 25. Tour de Gyömrő Családi Sportnap és Amatőr Bajnokság Gyömrő

2016. június 11. Borvidékek Hétvégéje Monor, Pincefalu 34 MARKET CENTRAL I Passzázs

Könyvajánló

Süti vagy nem süti A Caféblog 15 bloggere több mint 60 gyors és különleges édességet gyűjtött össze ebben a könyvben, sütiket és sütés nélküli finomságokat, melyek jól használhatók rohanós hétköznapokon, de akár piros betűs ünnepeken is. 3  900 Ft Líra


Profile for Market Central Passzázs magazin

Passzázs Magazin - 2016 tavasz  

Passzázs Magazin - 2016 tavasz  

Profile for passzazs