Page 1

PASSPORT TRAVEL Š www.passport.nu

Hang Outs ASIAN CITYS Bangkok Hong Kong Singapore Kuala Lumpur


Varje stad presenteras i tre kapitel 1. Första gången, 2. För dig som varit här förut och 3. Oaser utanför stan Länderna i Asien har haft en explosionsartad utveckling de senaste 20 åren. Storstäderna har i stort sett byggts om helt och förvandlats till mycket moderna metropoler. Första intrycket är att dessa städer är avsevärt modernare än de flesta av Europas huvudstäder. Modehusen står tätare i här än i New York eller Paris med samma märkesvaror.

Första gången Passport Travel

har en stab av agenter och guider som samarbetar med oss i dessa städer. Ingen vet väl bättre än de som bor och arbetar på orten, vad som är inne just nu. Till din hjälp har vi gjort denna broschyr, Maila oss mail@passport.nu Reser du till Asien, kommer du helt säkert att flyga via någon av de stora städerna.

Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur eller Hong Kong.

För dig som står inför ”första gången upplevelse” och kanske bara har 24 timmar på dig, ger vi uppdaterad information om vad som gäller just nu! Vi berättar om de bästa ”Hip Hang Out” – ställen, var du får den godaste maten och hur du lyckas med shoppingen.

För dig som varit där förut Visar vi ”City view as a local” Vi går lite under skinnet och berättar hur du skall upptäcka lite mer.

Oaser utanför stan För dig som har ett par dagar i stan och vill bort från betongen en dag, berättar vi om bad och naturupplevelser som ”finns bakom knuten”


Här får du Tips och råd om hur du får ut det mesta av din vistelse. Sevärdheter och Shopping och de bästa ”Hip Hang Outs” Bangkoks popularitet ökar ständigt och är nog Asiens främsta Hang Out ställe. Prisnivån är angenämt låg. Utnyttja vår lokalkännedom för att få ut det mesta av din vistelse i ”The Big Mango” (7 miljoner inv.) Det första du märker då du landat är värmen och luftfuktigheten samt den höga ljudnivån. Under den 40 minuter långa taxiresan till ditt hotell märker du hur intensiv trafiken är. Det har ingen betydelse när på dygnet du anländer. Lyser inte solen så gör neonet det! Då du köpt en resa av Passport Travel ser vi alltid till att du hamnar på ett av de bästa hotellen mitt i city. I Asien är servicenivån betydligt högre än vi är vana vid hemma. Pulsen är hög och pågår utan avbrott 24 timmar om dygnet, men ingen är stressad för det, det är man inte i Asien. Här möter du en helt annan livsstil.

Bangkok


One day/one night in Bangkok Böra gärna dagen med en tur på ”Klonkerna”, en fantastisk upplevelse att se den färggranna handeln på floden. Sedan rekommenderar vi att du besöker templet med en 3 meter hög Buddha, gjuten helt i guld! Därefter föreslår vi ”Grand Palace” som ligger på en ö i floden. En sagolik tempelstad, guldglaserade tak och byggnader sagolikt vackra. Be din båtförare att sätta av dig på Arun Residese för lunch, hotellet har ett bildskönt läge vid floden. Efter lunch föreslår vi att du tar en Tuktuk till Chinatown, där allt är annorlunda. Färgstarka gator, full av dofter och nya intryck. Allt finns att köpa här! Men pruta, kineser älskar att förhandla. Studera apoteken med torkade ormar, spindlar och malda fladdermössvingar, ginseng-rötter mm. Blir du trött i fötterna finns avkopplande fot massage i varje gathörn. På eftermiddagen vill du kanske köpa en trevlig minnessak till dig själv eller som gåva. Inget passar bättre än att besöka än Asiatique. Det är en lång brygga utmed floden med en mängd unika shoppar med hantverk och riktiga fynd kan faktiskt göras här. Dessutom finns även flera fina restauranger. Nu är det dags att ta en Tuktuk till det 200 meter höga ”State Tower” för att avnjuta solnedgången. En mer makalöst vacker utsikt finns nog inte. Kanske en kvällskryssning med middag på floden kan avrunda dagen.


Har du varit i Bangkok tidigare och sett de viktigaste sevärdheterna redan, så finns mycket mer att upptäcka. Tipsen kommer från våra agenter som bor och lever där. Bangkok är vardag för dem och här förmedlas några av deras tips. Tag tåget från närmsta ”Skytrain-station” till ”Chaopraya River” tag färjan till templet ”Wat Arun” sedan Wat Pho som är ett landmärke byggt på 1700 talet. Därefter se blomstermarknaden på ”Pakiong Talad” Allt detta på Floden. Därefter en kort taxiresa till Chinatown och lunch på en typisk Dim Sum Restaurant Prova nu ”Pahurat Market” i Little India. Färgstarka tyger och siden ”Sampang Lane” är en labyrint av små gatustånd med all sköns blandning av varor Fortsätt till ”Ratchawong Pier” och vidare med taxibåt till ”Taksin Bridge” för fina fotovyer innan du tar ”Skytrain” tillbaka.

City ”as a local”


Shopping Med 7 miljoner invånare i staden finns också rikligt med shopping mallar. Konkurrensen är stenhård vilket pressat priserna även på märkesvaror. Platinium Välkänd prispressare på bra kläder, här hittar du märkeskläder till fynd. Pratunam Centre Lågprisställe för kläder och skor som besöks mycket av lokalbefolkningen MBK står för Mahboonkrong Hit kommer du lätt med Skytrain och detta är den mest välkända mallen. Terminal 21 Namnet kommer sig av att det ser ut som en flygterminal där inne. Anslutet direkt med både Skytrain och tunnelbanan. Varuhuset har 6 våningar alla med ett unikt tema. Moderna märkeskläder och kvalitetsvaror från kända Thai-designers. JJ Weekend Market Detta är en semi-open-air marknad. Här kan du hitta allt men som på alla marknader i Asien gäller det att pruta. I de stora varuhusen är det fasta priser som hemma. Prutandet är en konst i sig och är en stor del av njutningen med att handa på en marknad. Lokalborna gillar det starkt. Asiatique Nyöppnat men med gamla traditioner. Det är inhyst i en gammal magasin byggnad vid floden. Stilfullt transformerad till en riktig shopping –mat upplevelse.


Oaser utanför stan

Man behöver inte åka långt utanför staden för att uppleva lantlig ro och frid. Det räcker faktiskt med en kort flodfärd för att upptäcka det gamla stillsamma Bangkok där floderna utgjorde gator, precis som Venedig i Italien. Det är en värld på vatten nära ”Amphawa ”på Maeklon Floden.

Annorlunda upplevelser Starta tidigt med grönsaksmarknaden på järnvägs spårområdet ”Mae Klong” Se hur försäljarna flyttar ståndet i ett slags energiskt kaos för att släppa förbi tågen. Fortsätt till ”Tha Kha” där man har en flytande marknad med exotiska frukter, grönsaker och lokala delikatesser. Det är gamla kvinnor i små smala båtar som sköter handeln, här får du helt säkert fantastiska foton till albumet. Passa på att titta på ”Amphawa´s Benjarong” ett lokalt kina hus med museum. Efter lunch på ”Baan Ampawa Resort” tag en taxibåt (longtail) för att upptäcka denna labyrint av kanaler, där livet frodas. En i sanning färgstark och stämningsfull upplevelse.


Hang Outs

Nöjeslivet är blomstrande, du finner allt här vilken typ av bar du än letar efter. Nattklubbar och barer finns i alla stora hotell och de är många. Men inte vill vi att du stannar på hotellet, ute finns mycket mer att upptäcka! Först tänker vi kanske på Bangkok som syndens näste och många turister lockas till ett ”studiebesök” Det är roligt att gå runt och titta på go go och gay barer och allt visas öppet. Detta ofta kombinerat med marknadsstånd. Patpong Redligth utgör två smala gränder kantade med go go barer men även trans och gay barer. Barer med thai-boxnings arenor och street dans. Mellan gränderna finns gott om marknadsstånd med billiga varor Silom and Surawong Nightmarket är en annan del av samma gata. Här finns även närbelägna Nana Plaza på Sukhumvit Soi 4 med syndfulla nöjen. Soi Cowboy är ett redlight distrikt med mer städade go go barer. Men efter ett kort besök där är det kanske dags att leta rätt på ett seröst Hang oute med mer klass inför kvällen.


Bankoks bästa Hang Outs Red Sky in Bangkok

Centara Hotel, Rama 1 Road, Bangkok

Bangkok vimlar av barer med utsikt, den spektakulära utsikten njuter man lika mycket av som av drinkarna. Vertigo är fortfarande den mest kända, men det finns utrymme för nya utmanare som Red Sky på Centara Hotel. Takterrassen ligger på 55: e våningen välsignad med häpnadsväckande utsikt. Red Sky är mer prisvärd än Vertigo och du kan både ta drinkar och äta middag utan att åderlåta din plånbok så mycket. Atmosfären är urban och chic, mat och dryck långt över genomsnittet och utsikten är som sagt otrolig, baren domineras av en stor lysande båge som ramar in staden bortom.

Wine Pub

Pullman Hotel 8-2 Rangnam Road, Bangkok Namnet förkorts vanligen till WP och är Bangkoks första riktiga vinbar och verkligen “high class”. Pullman vill med sin vinbar bryta de dominerande öl-pintarna

Sky Bar at the Lebua Hotel

Lebua Hotel, Silom Road, Bangkok Inrymt i den kolossala State Tower, Bangkoks andra högsta byggnad, du kommer kippa efter andan över den vidsträckta utsikten över staden. Månen försilvrar floden som flyter som en orm genom staden. Barens belysning som ändrar färg efter några sekunder. Hela stämning är exklusiv. En ”HangOuts” för kändisar och wannabes, det är där du även hittar den bästa live jazzen i Bangkok.


Nomad

Sukhumvit 12, Bangkok Nomad har snabbt etablerat ett rykte för sig själv som en av hotspots i Sukhumvit. En kombination av club, restaurant och vattenpip lounge, Nomad spelar upp sin exotism. Matsalen är inspirerad av arabisk stil med lyktor och kuddar med är nordafrikansk mat. Efter middagen går vidare till Nomads club, ta dig en drink och förlora dig själv på det lika snygga dansgolvet som omgiven av mosaik väggar med böljande sidendraperier. Musiken är suggestiv, publiken är ung och livlig och helt förförd av atmosfär och charm

The Park Bridge

Patpong soi 2, Bangkok Park Bridge ligger i Bangkoks fashionabla Patpong Park, en cool klubb byggt som en glasad låda. Inuti ger den en ganska psykedelisk känsla med ljusreflexer åt alla håll, vilket ger en något trippy upplevelse.

Gazebo

44 Roof Top, Jakrapong Rd, Bangkok Ännu en takterrass-bar. Då man ser Bangkoks ”skyline” förstår man att det måste finnas gott om attraktiva tak. Denna gång I Maroccansk stil men hög klass och fin utsikt är sammanfattningen

AB Bar

(våningen under Gazebo oven) AB Baren är en av de bästa levande musik scener i city stadsdelen Khaosan. Den är vackert utformad inuti, med glittrande kristallkronor och andra extravaganta inslag.

Face Bar

29, Soi 38, Sukhumvit Road, Prakanong, Bangkok Face barer dyker upp i många städer i världen. Bangkok Face Bar är en av de hetaste platserna i staden. Utrymmet delas in i två distinkta restauranger men en stor mellanliggande exklusiv bar


Lava Gold Club

249 Khao San Road, Pranakorn Bangkok Glamorös källarlokal undomlig men får en internationell publik i alla åldrar. Ljudsystemet är avancerat med House och Hip hop-musik . Ett håll igång ställe för dig som vill dansa bort natten.

The Balcony

86-88 Silom Soi 4, Silom Road, Bangkok Ny på Silom Soi är The Balcony tilldet yttre en vanlig uteservering av bra klass. Ännu bättre är dock insidans lounge, med en lång rund bar som har en återgång till femtiotalet Hollywood

Bamboo Bar

The Oriental Hotel, 48 Oriental Avenue, Bangkok Djungelstämning och mycket orientalisk bar en klasisk musikbar med jassmusik sedan 1949

Q Bar

34 Sukhumvit Soi 11 Klong Toei, Bangkok Q Bar från ingenstans att bli en av Bankkoks heta nightspot - två barer, en rymlig terrass och ett dansgolv. Barpersonal med beundransvärd servicekänsla, prisvärda drinkar och trevlig publik i alla åldrar

Bed Supper Club

26 Sukhumvit Soi 11, Bangkok Den hetaste platsen i BKK, en design inspirerad av rymdålder. Vit inredning med lyxig interiör med en annorlunda bar med divansängar på väggen och utspridda stolar på golven - alla belysta i ett permanent skenet av mjuka blå neon.


Koi

Sukhumvit 20 road, Klong toey, Bangkok Koi har sitt öga på den internationella publiken. Interiören är utgörs av rika bruna och djupa röda nyanser mörkt och förförisk. Den totala effekten är dramatisk och ganska sexig. Gå hit och njut av miljön.

Spasso

Grand Hyatt Erawan Hotel Rajdamri Road /Ratchadamri Rd, Bangkok I hjärtat av fancy Grand Hyatt är SPASSO roligt, livlig och trångt och oftast packade vardagar med en post-work skara chefer som kommer för goda cocktails och pratstund. Chatten tenderar att bli starkare när det lokala bandet uppträder från 9: 00

Bo.lan

42 Soi Pichai-rongnarong-songkram, Bangkok Den bästa thailändska maten erbjuds i eleganta omgivningar, Bo.lan definitivt levererar. Inrymt i en vackert renoverad Bangkok hus med balkong och en mysig belysning, romantisk atmosfär

Vertigo

21/100 South Sathon Rd Sathon, Bangkok Uppflugen 61 våningar ovanför staden på taket av flotta Banyan Tree Hotel, Vertigo och dess Moon Bar toppar för fantastisk utsikt, mindre bra vi dåligt väder, eftersom den inte har tak. En chic utomhus-lounge populära med den cocktail-dricka glamouren. Restaurangen har rykte som en av de bästa i Bangkok med goda grillade rätter, skaldjur och ståtar med några utmärkta tilltuggsrätter, men mestadels är man här för en drik och utsikten. Hela Bangkok vid dina fötter mede Chao Praya floden slingrande genom staden nedanför. Allt trafikbuller är borta och det är underbart att se solen sjunka under horisonten medan man avnjuter ett glas fin kristall, eller vin och cocktails.


Passport Travel www.passport.nu

Här får du Tips och råd om hur du får ut det mesta av din vistelse. Sevärdheter och Shopping och de bästa krogar och ”Hip Hang Outs” Prisnivån är angenämt låg. Utnyttja vår lokalkännedom för att få ut det mesta av din vistelse i Hong Kong (7 milj.inv.) Under den 50 minuter långa taxiresan till ditt hotell märker du hur intensiv trafiken är. Det har ingen betydelse när på dygnet du anländer. Lyser inte solen så gör neonet det! Då du köpt en resa av Passport Travel ser vi alltid till att du hamnar på ett av de bästa hotellen mitt i city Pulsen är hög och pågår utan avbrott 24 timmar om dygnet, men ingen är stressad för det, det är man inte i Asien. Här möter du en helt annan livsstil.

HongKong


One day /one night in City Hong Kong är en kompakt stad och i likhet med Bangkok en storstad på 7 milj. inv. Kompaktheten gör den idealisk för ett 24 timmars besök. Bäst köps utfärder av PASSPORT TRAVEL Börja med att besöka "Man Mo Templet" på Hong Kong Island byggt 1847 tillägnad gudarna "Man och Mo" (Material Arts). Därefter tag "Peak Tram" en järnväg som klättrar upp till toppen av Victoria Peak. Det är 373 meter upp och resan är mycket brant. Väl däruppe har man en hänförande utsikt över hela Hongkong med Victoria Harbour och Aberdeen. Lunchen föreslår vi på legendariska pråmen "Jumbo" där du förslagvis avnjuter "Dim Sum Intill ligger Stanly market som är väl värt ett besök. När solen går ned tar du med fördel den legendariska "Star Ferry" över Victoria Harbour till Kowloon. Tempel street night market är en upplevelse med livfull kommers. Upplandat med "Street opera", jonglörer, spågummor mm. Efteråt måste du uppleva neonljusen i stan. Hoppa på en "open roof-buss" som sakta kör Natan Roads "Golden Mile" Höghusen är enorma och fullkomligt tapetserade av neonljus Avlsutar dagen lämpligen med en middagskryssning för att se Lasershowen där hela staden blinkar i takt med klassisk musik.


Börja med att ta bussen till Victoria Harbour i "Central district" se Legislative Counsil Building gjort av samma arkitekt som ritade Buckingham Palace i London. I neo-klassisk stil. Mitt emot finns en annan historisk byggnad "Cenotaph" Brittiska armens forna högsäte. Längre ned på samma gata finns "St. Johns Cathedral" och Flagstaff House. Dessa är de enda koloniala byggnaderna som finns kvar och de är byggnadsminnesmärken. För resten av byggnaderna idag är ultramoderna höghus. Lämna gärna den hektiska staden och tag "the peak tram" för att avjuta den fridsamma gröna oas som "The Peak Circle Walk" utgör. Det är ett plant lätt promenerat stråk på 3,5 km mellan Lugard Road och Harlech Road som anlades 1913. En favorit bland lokalbefolkningen som erbjuder storslagna vyer över Hong Kong Absolut bäst är att köpa en av de många fina utfärderna av PASSPORT TRAVEL

Hong Kong ”as a local”


Shopping Varuhusen star så tätt att du inte kan undvika att hitta dem. Här finns även alla kända modehus med egna butiker. Allt till attraktiva priser. Handeln har varit så lukrativ att kineserna skapat en egen ekonomisk zon för Hong Kong Vad som verkligen är färgstarkt och helt bryter mot vad vi är vana vid, är de olika stora marknaderna. En slags jätte ”Kiviksmarknad” Men som överallt i Asien på marknader prutar man! Stanley Market ligger nere vid fiskehamnen och är rätt ställe om du letar efter Kinesiskt hantverk, siden. Mycket färgstarkt. Utmed ”waterfront” finns välkända Murray House, med utsökt restaurang Temple Street Market startar kl. 16.00. Här säljs kopior av klockor, Videos och alla sköns elektronik. Fynd och skräp i en salig blandning blandat med matstånd Ladies Market på Tung Choi Street. Öppnar kl. 12.00. Tag tunnelbanan till Mongkok Station Exit E2. Här säljs allt en kvinna kan behöva från attraktiva kläder och väskor till nagelfil. Men även presentartiklar att ge sina män och leksaker till barnen.


Oaser utanför stan

Känner du för att komma ut ur stadens hets? Strax utanför Hong Kong finns väldigt fina naturscenerier. Mysiga promenadvägar där gyllene stränder avbryter höga berg

Lamma och Cheung Chau är fina öar med ren luft och klart vatten. Du kommer hit med färjan från "Central Pier" i city. På öarna lever folk ett stillsamt liv som förr. Små mysiga restauranger serverar utsökt "seafood" och är en attraktion för dem som vill vandra på sin egen lilla upptäcks färd eller bada på någon av de fina stränderna.

Hong Kong Wet Land Park i "Nya territoriet" är en eco-anläggning i världklass. Passar naturälskare och även familjer. I anläggningens huvudbyggnad finns "Wetland Interactive world" Lärorik och intressant. Utanför Wetland Reserve. Naturen är storlagen, med rikt vilt-liv. Tropiska fåglar, fjärilar, sländor och amfibier samt många däggdjur, fiskar och reptiler. Ett flertal märkta gångvägar med stora möjligheter till fina naturupplevelser bland skog och berg, trots att det ligger så nära. Terrängen är kuperad och ger ofta storslagna utsikter/vyer över omgivningar och hav, med höghusen i fjärran.


Hang Outs

Hong Kong är en dynamisk stad med "sizzling Wooks" överallt. Faktiskt över 11000 restauranger och oräkneliga Hang Outs för natten. Vart du än vänder dig i staden möts du av nya frestelser, det är svårt att stå emot. De populäraste restaurangerna finns i Lan Kwai Fong och SoHo destriken i Hongkong Island samt Knutdford Terrace i Kowloon är ett stort område med fina vin och matställen. I Kowloon finns även ett "Seafood-distrikt "Lei Yue Mun”. Tidigare var Wan Chai ett syndens näste men idag är det vanliga barer i lägre standard. Redlight distriktet har flyttat till Mong Kok på andra sidan bukten men diskreta, färggranna bilder på barflickor i barernas fönster är det enda du ser från gatan.

Men det finns betydligt seriösare och finare Hang Outs som vi beskriver nedan


Hong Kongs bästa Hang Outs Felix

Peninsula Hong Kong, Salisbury Road, Hongkong En av de flottaste barerna i världen i en av de flottaste hotell på planeten, (en Rolls Royce är tillgängliga för VIP-gäster) Felix verkar tagen direkt ur en Bond-film. Designad av Philippe Starck. Felix har en utsökt restaurang, balkong, både vin och vanlig bar, som det viktigaste inslaget, en plexiglas ruta som dansgolv som kallas ”The Mad”. Mest spektakulärt av allt är utsikten. Felix ligger på de översta två våningarna med en panoramautsikt över Victoria Harbour, Hong Kong Island och Kowloon med neonljus djungeln långt nedanför.

Ozon

Ritz-Carlton, 1 Austin Road West, Hong Kong, Kowloon Hong Kong Ritz Carlton har status som en av världens högsta, pampigaste Hotell; Det är sprudlande och lyxigt, överdådiga och ”over-the-top”. Hotellets bar och nattklubb, ozon, designad av hip japanska arkitekten Wonderwall. Baren omfattar hotellets 118:de våning med terrass och är flott i varje bemärkelse, en explosiv, extravaganta sience fiction skapelse, en typ av Star Trek vision i konkurrens av den strålande utsikten

California Vintage

77 Wyndham St, Central, Hong Kong California Vintage ger lite av ”West Coast sun” till Hong Kong. Stiliga lokaler, med höga bord och dämpad belysning, är elegant på ett enkelt sätt. Vinet är stjärnan här och all fakta finns att ladda ned till din IPad. Vinsortimentet är enormt, och ett smartkort -system gör att du till fullo kan utforska vinlistan. Välj antingen full eller halv glas och prova dig fram bland Kaliforniens bästa viner. Härliga tilltugg som ”baja fisk tacos” med vitlök potatis på menyn.


Kansas

3-35 Broar Street, Sheung Wan, Hong Kong Ligger i hjärtat av Hongkong, fashionabel som ett bästa Hang Outs i New York. Kansas är en snygg liten bar, med livfull atmosfär, serverar nyskapande cocktails och serverar gärna goda rätter som tilltugg. Cocktails serveras i höga kristallglas med handsnidade isbitar i japansk stil (fattas bara annat!)

Dragon-jag

Centrium 60 Wyndham Street, Hong Kong Senaste innestället i Hong Kong, frottera dig med kändisar, modeller, artister och vanlig publik. En exklusiv VIP restaurang ”The Red Room” Röda rummet är en stämningsfull Kines-japanen fusion. Baren i New York-stil kallas ”The playground”. Känd för sina starka drinkar. Samt ett dansgolv med blandad publik

Mo Bar

Mandarin Oriental Hotel, Hongkong Som sin globala syster är Hong Kongs Mandarin Oriental verkligen något. Arbetet med alla inrednings detaljer är oöverträffad; Det är det som gör skillnaden mellan denna och andra hotellkedjor. Det märks verkligen i MO Bar, en verkligt förförisk atmosfär. Skapat är den av kända designern Adam Tihany.

Finds

Luxe Manor 39 Kimberley väg, Tsim Sha Tsui Kowloon, Hongkong ”Finds” är som en liten bit av Skandinavien i Hong Kong. Det är en elegant krog, vackra ljusa lokaler inrett med ljust trä och rena färger. Namnet, är en förkortning av namnen på de nordiska länderna (Finland, Island, Norge, Danmark och Sverige).


RED

8 Finance Street, Hongkong Inrymt i ett inte direkt tilltalande köpcentrum, men du revidera din uppfattning då du gå genom dörren. Baren i denna takvåning har fantastisk utsikt över Kowloon-halvön och Victoria Habour och Hong Kong skyline med sval och stilfull inredning . DJ: S spelar en jämn blandning av lounge och funk

V-13

13 Old Bailey Street, SoHo, Hongkong

Trendig vodka bar med över 100 sorter från choklad till chili att välja mellan. Ligger upp en kullerstens belagd gata i ett av HK: s mest färgstarka kvarter, är det populärt bland pre-clubers och ganska ung publik.

The Upper house

Pacific Place, 88 koltrastens, Hongkong

Det glamorösa ”Upper House” upptar de översta våningen av en femtio vånings byggnad. Utsikten ut över hamnen är lika slående som du förväntar dig men de är bara en del av bilden. Restaurangen är modern , lugn och lyx i alla dessa bemärkelser . Baren är packad med plysch bås och soffor som ståtar med den längsta baren i staden. Det är elegant och romantiskt, utformad för att imponera, men inte överväldiga. Beställ en underbart anrättad abborre, en cocktail eller ett glas vin (serveras i tilltalande dramatiska glas) och sätt dig och njut av solnedgången tills stadens ljus lyser upp natten.

Jigger & Pony

101 Amoy, Hong Kong

En annorlunda bar i Japansk stil, smakfull inredning med kulörta lyktor och bambu.


Dusk ‘til Dawn

76-84 Jaffe Road, Hong Kong

En av de bästa platserna för levande musik i Wan Chai, Baren är en favorit med en unga attraktiva ex-pat och lokalbefolkning. Inredningen är i gult och lila. Populärt, på helgkvällar det blir packad till takstolarna.

Drop

39-43 Hollywood Road Soho, Hong Kong Dropp utstrålar en intim, trivsam atmosfär av eklektiska människor. Det kan vara svårt att komma in för några av HK: s bästa DJs spela här och det är hetaste stället i stan. Bästa avnjuter man dem till lokala artister som Joel Lai. Vilket gör det en perfekt plats att koppla på och släppa loss på dansgolvet till musikaliska pärlor.

SOLAS

Centrium. 60 Wyndham Street, Central, Hong Kong SOLAS är en av bästa platserna i staden att sparka igång kvällen. Det är ett attraktivt ställe, med ett vag Keltisk atmosfär (ägarna är irländska) Men det är långt ifrån en genomsnittliga irländsk bar. Ingen shamrock överbelastning här. Vad du får i stället är en hip bar som är livlig utan att bli för full med en behaglig atmosfär. Soft musik spelas i bakgrunden och varje kväll, från 10: 00 och framåt, en DJ snurrar allt från disco till funk till Latin låtar. The Wanch 54 Jaffe Raod Hong Kong Känd som bästa stället med Live-musik i Hong Kong “Great Live Music Bar” är ett vanligt omdömeThe Wanch är en pop/rock och jazz bar / Man har ingen direct scen utan bandet spelar rakt framför baren, inget inträde men relativt dyra drinker men öl till normalt pris. Det är Live-musik underhållning varje kväll och på måndagar jazz-jam natt. Söndagar ”rocky girl-singers night” Ett trevligt litet ställe att tillbringa kvällen på.


Passport Travel www.passport.nu

Här får du Tips och råd om hur du får ut det mesta av din vistelse. Sevärdheter och Shopping och de bästa krogar och ”Hip Hang Outs” Prisnivån är ungefär som hemma. Utnyttja vår lokalkännedom för att få ut det mesta av din vistelse i Singapore (5 milj.inv.) Under den 20 minuter långa taxiresan till ditt hotell märker du hur effektivt trafiken flyter på. I Singapore är det ordning o reda Då du köpt en resa av Passport Travel ser vi alltid till att du hamnar på ett av de bästa hotellen mitt i city Pulsen är hög och pågår utan avbrott 24 timmar om dygnet, men ingen är stressad för det, det är man inte i Asien. Här möter du en helt annan livsstil.

Singapore


One day /one night in City Starta dagen med att få en överblick genom en tur på det enorma pariserhjulet Singapore Flyer. Det är faktiskt världens största pariserhjul och erbjuder en magnifik utsikt. Nästa steg är att dyka in i ett kulturgetto; Little India med Kampung Glam som till vardags kallas "Arab-street" Hantverk och underbara tyger avlösta av små gatuserveringar. En stor kontrast är att förflytta sig 10 min promenad till China town och se de vackra kinesiska Sri Mariamman Temple och Thian Hock Keng Temple. Tag nu linbanan till Sentosa Island. Sentosa är Singapores bad och rekreationsort med ett av världens bästa akvarier. Akvariet är unikt då man går rakt genom det. Men på Sentosa finns så mycket mer Ett alternativ är att åka ut till Singapore Zoo som är en unikt fin anläggning. Byggd så det känns som en safari i Afrika att vara där. Klippor och berg inramar djuren istället för galler, mycket bra gjort.


Gå ned till Chinatown en tidig morgon just när shopparna öppnas och gatustånden packas upp. Här ges tillfällen till många fina foton. Här i Chinatown är det färgstarkt och allt är otroligt annorlunda. Stanna till utanför templet och se hur gamla kineser står och gymnastiserar eller dansar som en slags ritual. Bofasta i området tar ut sin lilla fågelbur och går en promenad som vi gör med hunden. Stanna vid ett kafé och beställ ”local breakfast” Det består av två brödskivor med halv-kokt ägg som serveras till rykande hett starkt kaffe. Fortsätt till ”Buddha Toth Temple” Här har man en tand från Buddha som anses ha magisk kraft. Ange dina fem viktigaste önskningar och bli välsignad av munkarna, så slår bönerna in! Lunchen intar du lämpligen på ”Maxwell Hawker Centre” Populär bland folk på orten. Prova en lokal delikatess som ”Bak Kut The” som är en kryddstark köttsoppa. Eller om du är modigare så finns även grodlår på menyn. Avsluta dagen med en middag på klassiska Raffles Hotel, en legend i Singapore!

Singapore ”as a local”


Singapore erbjuder shopping i världsklass Visserligen kan man fynda i Little India och i Chinatown men de flesta vill nog ha lite kvalitet och då väljer man nog någon av varuhusen och butikerna på Orchard Road. Singapores mest kända shoppinggata. Här kan du vara övertygad om att hitta det du söker med klass o kvalitet. Marian Bay Sands är ett gigantiskt hotellSkypark-Convention center och shoppingcenter allt i ett. Inriktat på märkesvaror. Burgis Street är ingen gata utan ett gigantiskt varuhus på 3 våningar, bottenvåning matmarknad. På 2 och 3;e våningen finns alla slags kläder och olika tillbehör till fantastiskt låga priser och är inte bara en tonårs-dröm. Little India har alla typer av lågprisvaror som kläder, kopior av olika slag, kryddor och "Bollywood" musik och video-shoppar. Nära ligger "Mustafa Centre" butikerna är öppna 24 timmar om dygnet och allt säljs till låga priser Chinatown med udda apoteksvaror. Riktiga fynd kan göras av kina importerat hantverk

Shopping


Oaser utanför stan

Känner du för att komma ut ur stadens hets? Pulau Ubin är svaret! Strax utanför Singapore finns väldigt fina naturscenerier. Våra agenter vill rekommendera en oas som få turister känner till. Singapores härskare Changi har totalt förvandlat Singapore till vad det är idag men på den lila ön Pulau Ubin är allt som förut! Tag en Bum boat från Changi, överfarten tar bara ca 20 min. Här möter en ny värld med tropisk vegetation vajande palmer och orörd natur. Detta är den näst största av Singapores öar. Cykla eller vandra längs slingrande vägar under svajande kokospalmer. Prova någon av gångstigarna i en fd. gummiplantage där naturen vuxit tillbaka. Du är fri att gå som du vill. Här finns underbara skyddade sandstränder och blommande mangroves. Blir du trött på att gå finns så caféer där du kan köpa en färsk kokosnöt och njuta av den kalla friska saften. Ubin är intressant och här finns en bofast befolkning små kaféer och restauranger, till o med ett litet hotell om du vill stanna kvar över natten. Vill du stanna på ”fastlandet” bör du besöka Sung Buloh Wetland Reserve med 150 arter av exotiska fåglar och ”djungelsounds”.


Hang Outs

Singapore är en dynamisk stad med en mycket blandad kultur där Öst och West möts. Det finns gott om restauranger av olika slag och smak. Oräkneliga Hang Outs för natten. Vart du än vänder dig i staden möts du av nya frestelser, det är svårt att stå emot. De populäraste restaurangerna finns i Gluton Bay och Marina Bay. Samt Ku De Ta för dig som vill ha det yppersta, ett exklusivt ställe med finaste vinerna och maten. I Chinatown utmed Waterfront finns en rad bra restauranger.. Red light distriktet har officiellt tillstånd och synden kan ses på södra delen av Geylang Road startar med Lorong 2 fram till Lorong 30. Liknar andra Red light distrikt med go-go barer i alla smaker, sexshoppar etc

Men det finns betydligt seriösare och finare Hang Outs som vi beskriver nedan


Singapores bästa Hang Outs Bar Stop

6 Devonshire Rd, Singapore, 23 Tidigare "The Grill", Singapore’s Bar Stop ligger mitt i city men lite svår att hitta till, men väl värt att leta upp. Populärt, livfullt fin atmosfär uppdelat på två plan med levande Jazzmusik

Balaclava

1 Raffles Boulevard, Suntec City Convension Centre, Singapore Överraskande läge mitt i centret, snyggt inredd exklusivt i läder-siden och timmer med tema i rött. Här serveras goda drinkar till stämningsfull musik. Balndad publik

Loof

331 North Bridge Road, Singapore Detta är en mysig Roof-top-Bar i annorlunda design dekorerad med stora träd och färgstarka lampor. Publiken är "easy-going" personer som med en drink i handen vimlar bland gästerna runt den stora terrassen. Utan att med en min låtsas intresserade av den magnifika utsikten. Här rockar stället, gå dit!

Indochine Waterfront

1 Empress Place, Singapore Ligger vid "Asian Civilisations Museum", härlig orientalisk mycket romantisk restaurant och bar. Men du kommer nog för utsikens skull. Baren ligger har utsikt över havet, en drink till vågornas brus. Till detta serveras utsökta maträtter, kanske bland de bästa i Singapore


Klee

5B Portsdown Road, Singapore, 179936 Cocktails, cocktails, cocktails. Denna lilla mysiga bar serverar de absolut bästa drinkarna säg det! Här mixas inte drinkarna, där tillredningen blivit en konstform. Perfekt ställe att gå till både före och efter middagen.

Oosh

22, Dempsey Road, Singapore Denna alfresco bar och restaurant erbjuder en atmosfär i avskildhet. Den vackert anlagda trädgården fylls med mysiga, tända bås och porlande vatten. Dryckeslistan är omfattande och troligen saknas ingen drink.

Firefly

320 Orchard Road Singapore Marriott Hotel, Singapore Flott music bar i källaren i Singapore Marriott uppdelat i två nivåer, packad med blandning av unga lokala yuppies vanlig publik. Inredningen inkluderar en stor scen för live-band, med fotografier i retro-naturlig design av legendariska musiker på väggarna. Vilket tillsammans med musik och ljus skapar en fin stämning

New Asia Bar

2 Stamford Road, Singapore, 178882 Den fantastisk utsikten är attraktionen i denna eleganta Singapore bar som ligger på 71:a våningen av Equinox Complex. Det är en ljus glänsande lokal, snygg och modern inredning. Musiken är blandad med moderna hit´s och gamla 80-90-tals låtar.

Long Bar

Raffles Hotel, 3551 north bridge road, Singapore, 189673 Baren i världsberömda Raffles Hotel där den legendariska Singapore Sling föddes. Publiken är affärsmän i kostym, ”ex-pats” i khaki och storögda turister som kommer för en "Sling" och får behålla glaset!


Equinox

2 Stamford Rd, Singapore Bästa utsikten i Singapore? Vi tror det, högst upp i det 71 våningar höga Swissotel Stamford (högsta hotellet i Singapore) kan du se ända till Malaysia en klar dag. Baren och restaurangen är elegant med modern inredning i trä och glas. Maten anses som ypperligt läcker med stort urval av Asiatiska o västländska rätter

Brix

Grand Hyatt Singapore, 10 Scotts Rd, Singapore Brix ger en sofistikerad känsla, begravd i källaren på Grand Hyatt Regency. Trots sitt underjordiska läge, ljus skimrande och välkomnande. Publiken kommer för att njuta av levande musik både lokala och internationella band husbandet. Uppdelad i två, en musik bar, där bandet spelar en tilltalande blandning av jazz och R&B, och vin & Whiskey Bar, som ett bra urval av vin, whisky och cognac. Det skapar en ganska livlig blandningen av musik, dans och goda drycker. Trevligt och exklusivt

Harry's Quayside Bar

28 Boat Quay, Singapore Harrys var världsberömd ändå, men eftersom detta var tillhåll för överlöpare och börsmäklare Nick Leeson som fällde Barings Bank, men inte bara Nick utan detta är en av de mest populära barerna i nöjesdistriktet utmed Boat Quay. Här serveras klassiska amerikanska grill rätter från biffar till hamburgare. Musikunderhållningen är omväxlande och anses som den bästa platsen för jazz på ön. En stor fördel är den bedårande utsikten över vattnet och staden. Dessutom finns fler trevliga ställen intill.


Passport Travel www.passport.nu

Här får du Tips och råd om hur du får ut det mesta av din vistelse. Sevärdheter och Shopping och de bästa krogar och ”Hip Hang Outs” Prisnivån är ungefär hälften mot hemma. Utnyttja vår lokalkännedom för att få ut det mesta av din vistelse i Kuala Lumpur (inne i city 2 milj. med förorter 7,2 milj. inv.) Under den 60 minuter långa taxiresan till ditt hotell märker du hur effektivt trafiken flyter på. I Kuala Lumpur är vägnätet väl utbyggt Då du köpt en resa av Passport Travel ser vi alltid till att du hamnar på ett av de bästa hotellen mitt i city Pulsen är hög och pågår utan avbrott 24 timmar om dygnet, ingen är stressad för det, det är man inte i Asien.

KualaLumpur


One day /one night in City Den här dagen får man nog boka av oss på Passport. KL är vår hemmaplan. Vi vill pusha för vår ”Groovy KL Tour” Vi startar på flygplatsen för en city-tur by air. Piloten visar hur man flyger med planet och strax ger vi oss iväg högt över staden föra att se den i ögon höjd med Petronas Tower 400 meter ovan marken. Här ser vi hur KL ligger mitt i djungeln med de höga Batu-bergen intill. Väl tillbaka väntar vår Mc-förare med en splitt ny Harley Davidson. Du får låna läderjacka och hjälm sedan bär det iväg till en city-cruise du kommer att minnas. Första stoppet blir lunch på ”Shook” Restaurant känd som en av de bästa i stadsdelen Starhill. För att du skall få fina foton stannar vi vid bla. Petronas Twin tower, Kings Place, National moskén, Sulan abdul building och det vackra templet Thien Haw med en strålande vy över staden. Först vid solnedgången är turen slut och vi släpper av dig vid Changkat Bukit Bintang, där barer och restauranger står tätt. Här är det lätt att hitta en mysig krog för middagen


Tag KL Skytrain till Tien Haw Templet för den underbara utsikten över stan. Därifrån är det inte långt till Chinatown, som är mycket sevärd innan kvällens kommers kommit igång. Här får du fina foton. På förmiddagen är det lättare att få bra priser innan kommersen satt igång. Passa på att titta på Hindu templet Sri Mahamaria. Fortsätt nu Jalan Alor Street med ändlösa rader av food-stands. Kanske fotografera en kines som wookar ute på gatan med meterhöga lågor från spisen medan oset lägrar sig som en dimma. En lunch här smakar nog fint. Tag en taxi till Petronas Twin Towers, tag hissen upp och njut av utsikten från observatorie-våningen Tag nu Sky-train till förorten Kampung Baru Här finner du gammal arkitektur och fina små Malay hus som kantar den livliga gatan Stanna vid Chow Kit Market och njut av atmosfären innan du når Little India kvarteren Promenera nedför den historiska Merdeka Square Central Market ligger nu inte så långt borta där du kan fynda konsthantverk och handvävda tyger.

Kuala Lumpur ”as a local”


Fahrenheit, The Pavilion, Lot 10, Starhill Gallery är några av varuhusen i Bukit Bintang. Stadsdelen är centrum för handel och nöjen. Det är här de bästa restaurangerna och hotellen finns. Du bor mitt i detta centrum om du bokat hotellet av oss. Priserna är mycket låga jämfört med vad samma varor kostar hemma. Normalt ca 1/3 del av priset. Här hittar du de flesta märkesbutiker och även världens största elektronikvaruhus Low Yat Plaza enormt stort på 6 våningar fyllda av alla datorer, telefoner och gadgets. Inte nog med det de flesta modehus är representerade här. Sungai Wang Plaza i samma område för lite billigare modekläder i stil med H&M och Mex och Sahra. Här finns även varuhuset Time Square Under Twin Tower finns även ett jättevaruhus Central Market mitt emot China Town, här finner du konsthantverk av alla slag, ofta i hög kvalitet. Petaling Street i Chinatown är lågpris No 1. Pruta kraftigt. Här finns kopior av allt. Klockor-Dvd-filmer och allt annat som kan säljas i ett gatustånd.

KL - Shopping


Oaser utanför stan

Känner du för att komma ut ur stadens hets? Kuala Lumpur har mycket att erbjuda. Inne i Staden finns KL Birdpark, ligger nästan mitt i centrum, man kommer dit på ca 10 min med bil. Det är en verkligt stor tropisk ravin med nättak. Här finns en underbar natur rik på blommor och tropiska träd o växter, som känns verkligt behaglig att vistas i. Mängder av olika färgstarka fåglar, som papegojor, sångfåglar mfl. Vackra gångvägar och Små serveringar finns i parken. Granne ligger Fjärilsparken. Skall man besöka båda blir det en heldag i tropisk natur som känns mycket fjärran från stadens larm. Batu Caves ligger också nära, grottan ligger i ett högt berg men en enormt lång trappa upp. Det är Hinduernas heligast plats. I grottan finns ett skrin med heliga reliker, men vad som fångar vår uppmärksamhet mest är de vackra droppstensformationerna. Genting Hihglands erbjuder ett bergsklimat med temperaturer som i Europa en fin sommardag med ca 23-25 grader. Genting är nöjes center med tivoli, berg o dalbanor och casinon mm. Ligger ca 30 min bilresa från city, sedan fortsätter man med linbana. En vacker och spännande resa. Men du längtar kanske till havet och då ligger den gamla kuststaden Malaka inte så långt bort. Det tar bara ca 2 timmar med bil och här finns härliga stränder och en liten sovande idyll till stad. Vi har trevligt program här, se www.passport.nu


Hang Outs i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är en spännande stad med en blandad kultur. Det finns gott om restauranger av olika slag och smak. Oräkneliga Hang Outs för natten. Vart du än vänder dig i staden möts du av nya frestelser, det är svårt att stå emot. De populäraste restaurangerna finns i Bukit Bitang stadsdelen i city för dig som vill ha det yppersta, men även mer folkliga restauranger med bra viner och god mat. I Chinatown finns en rad enklare ställen Red light distrikteten: Mest kända är Chow Kit kvarteren i city med adress Lorong Haji Taib och Jalan Chow Kit. Samt i stadsdelen Bukit Bintang, med gatorna Jalan Alor, Jalan Hicks och Jalan Bukit Bintang

Men det finns betydligt seriösare och finare Hang Outs som vi beskriver nedan


Kuala Lumpurs bästa Hang Outs Sky restaurant

Federal Hotel, 35 Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur 55100 Detta är den enda hotellet i KL med roterande restaurang högst upp på 18:e våningen. Litet urval av goda rätter till bra pris. Härifrån har du inte bara hänförande utsikt över KL Tower och Twin Towers utan även hela Kula Lumpurs horisont, då restaurangen sakta roterar runt.

7 Ate Nine

Ascott hotel 9 Jalan Pinang, Kuala Lumpur En glimrande vit oas i city, hela inredningen är stilistik. Interiören i glas/krom och ädelträ som ger en mycket exklusiv känsla. Publiken är blandad och stämningen behagligt lugn som ett exklusivt party.

Frangipani

25 Changkat Bukit Bintang, Kuala Lumpur, 50200 Det är här man ser och blir sedd i KL, en av de flottaste restaurangerna i stan. Härlig bar med internationell atmosfär. En trappa ned serve3ras utsökta franska rätter.

Hakka Republic

Lot 2.05, Level 2, Manara Hap Seng, Kuala Lumpur, Elegant är rätta ordet för denna populära vinbar. Ligger på 2:a våningen med inredning i kinesisk stil. Det är hit man går för att koppla av och träffas. Servicenivån är hög och vinerna utmärkta.


Luna Pacific

Regency Hotel, Jalan Punchak, Kuala Lumpur, 50250 Ligger i Regency Hotels takvåning på 30 våningen. Baren har två våningar, båda med hänförande utsikt. Att se stadens kvällsljus här uppifrån, där både KL Tower och Petronas Twin Tower lyser som juveler i natten.

Passion

181-183 Ramlee, Kuala Lumpur Avkopplande inneställe uppe på ”Poppy Garden” med härligt ute däck att avnjuta den tropiska natten. Publiken är övre medelklass i alla åldrar som kommer hit företrädelsevis på helger, då det fort blir fullt.

Qba

Westin Hotel, 199 Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur Helt annorlunda Latinställe, med inredning som efterliknar Havanna med Castro-romantik i inredningen. Smidesjärns balustrader och fresker, blodröda draperier skapar atmosfären.

SkyBar

Traders Hotel, City Centre, Kuala Lumpur, 50088 Finaste och högst belägna ”sky-baren” i city. Inredningen exklusiv och drinkarna dyra. Men utsikten är lika berusande som drinkarna. Atmosfären är exklusivt internationell.

Sultan Lounge

Mandarin Oriental Hotel, nära Petronas Twin Tower Kuala Lumpur En av de läckraste och lyxigaste barerna i ett av KLs finaste hotell. Gjord av samma designer som gjorde Buddha Bar i New York och Nikki Beach i Miami


Werner's on Changkat

50 Changkat Bukit Bintang, Kuala Lumpur Samma ägare har Elcerdo på andra sidan gatan. Inredningen fångar blicken, allt i svart och rött med närbildsfoton av vinglas och läppar. Ytterst sensuellt gjort. Blandad publik och fin stämning.

Zeta

Hilton Hotel Kuala Lumpur Studio, 3 Jalan Stesen Sentral, Kuala Lumpur, 50470 Super-Hipa Zeta lockar en blandad publik och har blivit ett av KL,s populäraste inneställe. Härligt för dans regelbundet underhållning av DJs i världsklass

Zouk

113, Jalan Ampang Kuala Lumpur, 50450 Zouk är en super club i verklig bemärkelse. Inte inklusive långt från berömda Petronas Towers, uppdelat på fyra distinkta rum, en bar. Det största rummet är ihålig, med högt i tak, och är så rymlig det kan lätt ha 2.000 människor. Internationellt kända DJ: S är stamgäster. Perfekt för dig som är ute efter ett bra disco och vill ha liv o fart. Trevlig atmosfär. Klubben används ofta som en plats för evenemang och har varit värd för många modevisningar, konserter och lanseringar


PASSPORT TRAVEL För Skräddarsydda resor med kvalitet

www.passport.nu

City-Life  

Short about big Asia Citys, Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore and Hong Kong. Information about shopping, restaurants, bars and hangouts

City-Life  

Short about big Asia Citys, Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore and Hong Kong. Information about shopping, restaurants, bars and hangouts