Page 1

AS I A O TÄLLÄI

N AKKI LAN LU KI O N TI E D O TE LE H TI M a rra sku u 2 0 1 1


Marrastervehdys Marraskuussa otetaan hyviä kuvia. Näin toivon, sillä koko koulun valokuvakisa on avattu. Tarkoituksena on saada painettua koululle oma yleiskortti sekä joulukortti. Sarjoja on siis kaksi. Kilpailuaika päättyy 28.11 .2011 . Lämmin syysloma on takana. Loman jälkeen on toivottavasti kaikilla tarmoa saattaa vuosi loppuun. Pian on taas koeviikko, jonka jälkeen alkaa kolmas jakso joululomaan keskeytyen. Lukukauden lopussa on koulussamme myös monenlaisia juhlia, kuten lakkiaiset ja tanssiaiset. Nyt tanssiaiset pidetään taas normaalilla paikallaan itsenäisyyspäivän aattona. Tästä lehdestä voitte lukea yhdessä Nakkilan kirjaston kanssa toteutetusta kirjailijavierailusta sekä monesta muusta mielenkiintoisesta asiasta. Menemme kohti pyhäinpäivää ja odottelemme talven tuloa. Hanna-Leena P.S. Lehden kurpitsataiteesta vastaa lukion kuvisryhmä.

Oppilaskunnan uusi hallitus kahvitti perinteen mukaan vanhan hallituksen. Hymy oli herkässä, kun vastuu siirtyi uusiin käsiin.


Juniorit ryhmänohjaajineen suuntasivat opintoretkipäivänään 1 . syyskuuta Heurekaan teemalla Oppimisen iloa ja ryhmäytymistä. Heurekassa opiskelijoilla oli mahdollisuus sekä omavalintaiseen taitotiedon keräämiseen ja kokemiseen että myös yhteisiin oppimistuokioihin eli kaasumaailmaesitykseen ja planetaarion Tie tähtiin -näytökseen. Kaasumaailma osoittautui hyvinkin suosituksi. Heurekasta bussi vei opintoretkeläiset vielä Helsinkiin, jossa vietettiin parin tunnin vapaa-aika ennen kotimatkaa. Bussia ajoi koulustamme eläkkeelle jäänyt matemaattisten aineiden lehtori, Lasse Antola.

Seikkailumieltä.

JUNNUT H E U RE KAS S A

Dinosauruksia ihmettelemässä.

Pyörällä korkeuksiin.

Tiimityössä on voimaa.

Kuvat ja tekstiaiheet: ryhmänohjaajat Kirsti ja Juha

Kaasujen maailma.


J U N N U J EN U U DET LÄP P ÄRI T

Jippii! Junnut ovat saaneet läppärinsä. Oheiset kuvat ovat äidinkielen ja kirjallisuuden tunnilta, jolla koneet olivat heti tarpeen. Vaikka ylioppilaskirjoitukset ainakin vielä kirjoitetaan käsin, on koneista suuri apu monenlaisten tekstien teossa. Koneet mahdollistavat myös uudenlaisia opetusmenetelmiä, kuten virtuaalisen käsitekartan ja blogikirjoittelun.

T ä l l a i s e s s a ki e l e s s ä m i n ä a s u n . . . R u n o t e h t ä v ä ä i d i n ki e l e n t u n n i l t a Olen Poris, olen ehtoo. Olen niinku toi mersu ehtoon. En ole 54L33 teiniX, LäL. Missään nimes en ol ruma ankapoikane. Olen juhannusyö, Mercedes-Benz ja Humör. Olen "Hulk Houkani" ja mä bodaan. Joskus olen ........1 6. Jori-abi


VIERAANA KIRJAILIJA VILJA-TUULIA HUOTARINEN 2.11 . vieraili koulullamme kirjailija-runoilija Vilja-Tuulia Huotarinen (s. 1 977). Hän piti lukiolaisille tunnin runoudesta ja kirjoittamisesta. Tilaisuuden jälkeen opiskelijamme saivat kiitosta innostuneesta asenteesta. Vaikka kirjailijalle ei juuri esitetty kiperiä kysymyksiä, uskaltautui pari abia lausumaan omat runonsa. Tilaisuus oli toiminnallinen, kaikki saivat aikaan dadaistisen runon. Kaikki runon sanat kerättiin tunnin alussa yleisöltä. Kirjailija antoi lisäksi muutaman lisäsanan. Yhteisiä sanoja käyttämällä - tai joitain niistä hylkäämällä - syntyi tällä sivulla esimerkkeinä olevat hyvin erilaiset runot. Kiitos Nakkilan kunnankirjastolle yhteistyöstä kirjailijavierailun järjestämisessä. Vierailu oli osa Nakkilan kunnan 1 50-vuotisjuhlatapahtumia ja huipentui kirjastolla pidettyyn runoiltaan.

MUKAVA AHKERUUS OLLA TYLSÄ JA ABSTRAKTI APROKSIMOIN HÄNET, ETTÄ PITKÄ RAUHALLISUUS OLISI. MUKAVA JA AHKERUUS ILMAN HÄNTÄ TYLSÄÄ TYLSÄÄ TYLSÄÄ H.K.

Runoilijat työssään. Tylsä ahkeruus ilman että väsyttää Sanelman approximointi on abstrakti Väsyttää! J.H.

Kirjailija antoi myös henkilökohtaisia vinkkejä


Tapahtui Nakkilassa 1 860-luvun nälkävuosien aikaan... Simulaatiotehtävä historian tunnilta Tapahtumapaikka: Nakkilan markkinat Näkökulma: vanha viljelijä Astelin kylämme markkinapaikalle. Taivas oli yhä pilvessä eilisten sateiden jäljiltä ja savi tarttui virsuihini. Kovin oli tyhjän näköistä, kojuja vain puolet tavallisesta, ei edes vanha Hilja ollut nahkiaisia kauppaamassa, kun oli hengestään päässyt viime kuun vaihteessa. Itseen ei ole vielä tauti iskenyt, mutta en minä tällaista nälkää muista ikuna kokeneeni. Koko pitäjässä on kuuleman mukaan jo lähemmälti kuusitoista kuollut nälkään ja tauteihin, kun ei ollut satoa saatu korjattua koko kesänä. Talvi kesti pitkälti yli kevään ja kylvöjen myöhästyttyä joudutaan nytten turvautumaan varaviljaan. Talsipa paikalle nuori pastorikin. Tulimma hyvin juttuun, tunsivathan kaikki kirkonmiehemme. -”Mitenkäs Viljo jakselee?” -”Onha tätä paremminki tullu pärjäiltyä, huonomminki vois män. Kyllä on kylänväki harventunut viime aikoina...” -”Kyllä onkin ollut seurakunnalla töitä näinä koettelemusten aikoina. Jumalanpalvelusväkikin harvenee viikko viikolta.” -”Vuan enpä mää tämmöstä vuotta muista koskaan nähneeni. Täytyy kai männä kahtomaan rouvan perään, vuoteen omaksi kun on joutunut. Hyviä päivänjatkoja pastori.” -”Herran siunausta ja voimia sinulle ja vaimollesi. Näkemisiin." Seniorit Antti ja Mika TÄLLÄI SE O... Tiistaina 8.11 . lukion valtakunnallinen fysiikkakilpailu Halukkaiden ilmoittauduttava opettajalle edellisen viikon aikana. Tutorit, opo ja junioreiden ryhmänohjaajat: ruokavälituntipalaveri Torstaina 1 0.11 . FI4: videotutorin palaveri Katakombissa klo 11 .45. Koskee kaikkia FI4-kurssille ilmoittautuneita. Lukion valtakunnallinen kemiakilpailu Halukkaiden ilmoittauduttava opettajalle viimeistään maanantaina. Maanantaina 1 4.11 . ABIT: yo-lakkien sovitus Puttosessa. Keskiviikkona 1 6.11 . Abien opinto-ohjausta. Jatko-opinnot: hakeutuminen, aikataulut, Studiamessuinfo. Läsnäolo ja kysymykset suotavia. 2. jakson koeviikko 21 .-28.11 .2011 . 3. jakso alkaa 28.11 . klo 1 2. Nämä ja paljon muuta http://www.peda.net/veraja/nakkila/lukio .

Marraskuu2011  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you