Page 1

KABINET030 DE ONTMOETING

KUNST WETENSCHAP DUURZAAMHEID

LEZINGEN PERFORMANCES GESPREK ETEN EN DRINKEN EXPOSITIE DOCUMENTAIRES

TOEGANGGRATISRESERVEREN LOCATIEAK ADEMIETHEATER JANSKERKHOF17-18UTRECHT

WO21DEC19.00-22.00


DOE MEE! Kabinet030 is samenwerking. Een groeiend collectief aan mensen die willen bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. Ben jij kunstenaar, wetenschapper, student, ondernemer, huismoeder, kortom.. wie dan ook!? Dan wil Kabinet030 graag met je samenwerken. Kabinet030 is een initiatief van bouwkundig ingenieur Felipe van Laar, theatermaker Pascal Green en acteur Milan Boele van Hensbroek. kabinet030@gmail.com


VISIE KABINET030

Duurzaamheid heeft in de volksmond een vrij eenzijdige betekenis. Er wordt vaak alleen gedacht aan zonnepanelen of biologische kip, terwijl duurzaamheid over meer gaat dan alleen energie en voedsel. Duurzaam leven is langetermijndenken. Duurzaam leven is ecologische, economische en sociale systemen op zo’n manier gebruiken dat ze huidige en toekomstige generaties niet in gevaar brengen. Verduurzaming van deze systemen ligt voor handen, maar voor veel mensen ontbreken de middelen. Kabinet030 is een samenwerkingsinitiatief tussen recentelijk en bijna afgestudeerde kunstenaars en wetenschappers. Wat deze mensen bindt is het bewustzijn van de noodzaak niet alleen te (s)preken over een duurzamere manier van leven, maar hier ook daadwerkelijk aan bij te dragen. Kabinet030 werkt daarom samen met ontwerpers uit alle denkbare disciplines, van economie en chemie tot architectuur en theater. Om de brug tussen theorie en praktijk te slaan is interactie tussen beiden nodig. Eén van de belangrijkste middelen hiertoe is ontwerpers in verschillende stadia van productontwikkelingen met elkaar in dialoog brengen. De producten leggen de focus op verduurzaming en worden in samenwerking met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren ontwikkeld. Zo werken we samen aan een duurzaam Nederland.

DE ONTMOETING Aan de basis van elk product ligt een ontmoeting. In een ontmoeting vinden mensen elkaar. Door een ontmoeting kan samen naar één doel worden gewerkt. Kabinet030 wil samenwerkingen aangaan en organiseert een ontmoeting tussen een reeks aan kunstenaars, wetenschappers en duurzame initiatieven. Bij deze wordt u uitgenodigd deel te nemen aan de ontmoeting. Maak door verschillende concepten en gesprekken kennis met Kabinet030.


PROGRAMMA OPENING KABINET030

19.00

T

PRESENTATIE KABINET030

NAGESPREK JOS NARGY

EETBARE TUIN HKU

COLLECTIEVE PROCESSEN

19.20

T

19.40

VERDIEPING KABINET030

NAGESPREK MARC PAULY LOKALE BESLUIT VORMING

T

20.00

PERFORMANCE JOS NARGY

LEZING MARC PAULY

OPEN PROCES

SOCIALE DUURZAAMHEID

T

20.20

T

PRESENTATIE ARTHUR DE CROOK TACO BLOM LOKAAL VOEDSEL

19.20

Z

19.40

EXPOSITIE STUDENTEN BEELDENDE KUNST & VORMGEVING 19.00 DOORLOPEND DOCUMENTAIRES / ISOLATIEPUZZEL 19.00 VERSNAPERINGEN GESPREK / DUURZAAM ETEN EN DRINKEN / SPELLETJES 19.00 = KUNST = WETENSCHAP = DUURZAAMHEID = KABINET030

Z

20.20

Z


WO21DEC19.00-22.00 GESPREK ARTHUR DE CROOK TACO BLOM

GESPREK KABINET030 OUDEREN STUDENTEN HUIS

LOKALE VOEDSEL MARKTEN 20.40

T

21.00

AFSLUITING KABINET030

HOA2012

SYSTEMEN EN PATRONEN T

PERFORMANCE EILIT MAROM KAROLINA RYCHLIK MATTHIJS VAN WAGENINGEN JANNICK OEBEN

21.20

T

21.40

T

22.00

T

PRESENTATIE BOB RADSTAKE CATHELIJN BLANKEVOORT LEVEND BOUWEN

VRIJHEID IN STRUCTUUR 20.40

PRESENTATIE KABINET030

NAGESPREK EILIT KAROLINA MATTHIJS JANNICK

Z

21.20

Z

E

E

K T = TAFEL Z = ZAAL E = EXPO K = KANTINE


PROGRAMMA TAFELGESPREKKEN In een doorlopend gesprek laten Felipe van Laar, Pascal Green en Milan Boele van Hensbroek u kennis maken met Kabinet030. Neem deel aan nagesprekken en denk mee aan concepten. Of neem plaats aan een tafel en luister naar het gesprek onder het genot van een drankje.

OPEN PROCES Met zowel fysiek als tekstueel materiaal gaat acteur Jos Nargy de vloer op rond het thema ‘de duurzame mens’. Het publiek wordt gevraagd deel te nemen aan het maakproces. Deze voorstelling wordt ontwikkeld voor het STUFF festival in februari.

SOCIALE DUURZAAMHEID Filosoof Marc Pauly geeft een lezing over sociale duurzaamheid. Hij gaat het hebben over duurzame besluitvorming, nieuwe vormen van democratische participatie en wat hij de democratische crisis noemt.

LOKAAL VOEDSEL Community Supported Agriculture is een socio-economisch model voor de agricultuur. Arthur de Crook is initiatiefnemer in de opzet van een CSA in Utrecht. Taco Blom is oprichter van de Permacultuuropleiding. Samen presenteren zij hun concepten en ideeën.

VRIJHEID IN STRUCTUUR Eilit Marom, Karolina Rychlik, Matthijs van Wageningen en Jannick Oeben gaan met elkaar de interactie aan in beweging en klank. Hoe structuur kan leiden tot vrijheid en creativiteit.

LEVEND BOUWEN Greenman Projects bouwt levende huizen van wilgen. Bob Radstake, mede-oprichter van Greenman Projects, vertelt hoe ze de menselijke, creatieve kracht combineren met de groeikracht van de natuur.


PROJECTEN EETBARE TUIN HKU De Faculteit Theater van de HKU heeft met Janskerkhof als locatie een binnenstedelijk karakter. Door de afbraak van een uitbouw uit de jaren ’80 heeft het gebouw er een nieuwe binnenplaats bij. De binnenplaats biedt een uitgelezen kans voor voedselverbouwing. Denk aan verse groenten en fruit of zelfgemaakte friet. Momenteel doet Kabinet030 een studie naar het draagvlak bij de studenten en de mogelijkheid een rendabele tuin aan te leggen.

OUDEREN STUDENTENHUIS Het aantal ouderen in de Nederlandse samenleving loopt de komende jaren met een razend tempo op. Gecentraliseerde zorginstellingen moeten deze vergrijzing opvangen maar maken geen gebruik van de kracht en kennis van oudere generaties. Met het concept ‘ouderen studentenhuis’ zoekt Kabinet030 in samenwerking met ouderen en wetenschappers of decentralisatie in de zorgsector stand kan houden en welke vormen daarvoor gevonden moeten worden.

HOA HERBESTEMMING CARTESIUS Bouwen doen we niet meer alleen. De tijd dat er één persoon of oplossing leidend is, is verdwenen. Kabinet030 integreert duurzaamheid en kringloopdenken in dit ‘collectief bouwmeesterschap’ met een studie naar de herbestemming van Cartesius. Zo worden onder andere de lokale voedselmarkt en het ouderenstudentenhuis in het ontwerp opgenomen. Het ontwerp van Kabinet030 neemt deel aan de Hollands Ontwerp Award 2012.

ISOLATIEPUZZEL Veel oude huizen verliezen ´s winters veel warmte door enkel glas. Als oplossing bedacht Kabinet030 een isolatiepuzzel van gerecycled karton. Daarmee is het raam een speelse plek geworden, is er meer interactie met de buren en is het vooral snel warm te krijgen en langdurig warm te houden. Dit zonder overmatig gebruik van CV of kachels. Met deze puzzel wil Kabinet030 innovativiteit stimuleren.


WWW.KABINET030.NL

KABINET030 FELIPE VAN LAAR PASCAL GREEN MILAN BOELE VAN HENSBROEK

RESERVEREN WWW.KABINET030.NL

Programma 21 december  

de ontmoeting

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you