Page 16

SIDE 16

ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Akupunktur kan forbedre livskvaliteten for diabetikere Af Pia Bundgaard Hansen

Omkring 260.750 danskere lider af diabetes, anslår Diabetesforeningen, hvilket svarer til ca. 4,4 procent af befolkningen. Sygdommen kommer ofte med ubehagelige følgevirkninger, som giver store udfordringer for livskvaliteten; men der kan være lindring at hente i akupunkturen.

FAKTA Akupunktur vinder større og større indpas i forhold til at afhjælpe og lindre sygdomme og symptomer. Studier viser, at 28,8 procent af alle voksne danskere har brugt akupunktur og 7,7 procent har brugt det inden for det seneste år, og tallet er stigende. (Kilde: Alternativ behandling. Sundheds- og sygelighedsundersøgelsen 2017, Statens Institut for Folkesundhed).

I Kongens Lyngby har 82-årige Ebbe Christensen parkeret rollatoren efter snart 60 år med diabetes, og i dag er stokken kun med på tur, når der er trapper involveret. For få år siden var fremtidsudsigterne dog mere dystre, hvor lægerne mente, at Ebbe ikke var langt fra et liv i kørestol på grund af følgevirkninger fra diabetes. ”Min datter overtalte mig til at prøve akupunktur, og jeg må sige, at jeg var meget skeptisk i begyndelsen,” siger Ebbe og uddyber: ”I dag får jeg akupunktur hver anden måned. Min balance er blevet meget bedre, den trippende gang er forsvundet, og rollatoren bliver ikke længere brugt så flittigt som før, men den er altid med, når jeg henter vin i supermarkedet til mig selv og tre andre beboere på plejehjemmet.” Ebbes travle dage Når Ebbe ikke henter vin på tilbud i supermarkedet, laver mad til sig selv eller andre beboere, så går tiden blandt andet også med at være formand for plejehjemmets brugerforening: ”Jeg sidder som formand på femte år, og jeg husker ofte bedre end ledelsen, hvilket de ikke altid er så glade for,” siger Ebbe med et skælmsk smil. Kroppen kan helbrede sig selv Akupunktur er en behandlingsform, der sætter kroppen bedre i stand til at helbrede sig selv. Og faktisk kan en bedre hukommelse være et udslag af akupunkturens effekt på et styrket blodomløb, der bringer ilt til hjernen. ”Akupunkturen genetablerer det naturlige energikredsløb i kroppen og løsner op for de blokeringer,

der ofte forårsager eller forstærker symptomerne på følgesygdommene,” forklarer Vibeke Bergfors, som er uddannet sygeplejerske med mere end 17 års erfaring som akupunktør fra egen klinik. Vibeke Bergfors driver også Nordisk Akupunkturuddannelse, som er en af de fire skoler, der er godkendt af Brancheforeningen Praktiserende Akupunktører. Vibeke Bergfors understreger, at patienterne skal kunne se en effekt af behandlingen allerede efter ganske få konsultationer. Følelsen i fødderne er kommet tilbage Efter Ebbe begyndte på akupunktur hos Vibeke Bergfors, har han også fået markant mere følelse tilbage i fødderne: ”Jeg laver selv morgenmad og frokost. Om morgenen går jeg på bare tæer ud i køkkenet for at koge et æg, og nu kan jeg altså mærke, hvis jeg træder på en kerne på gulvet, der er faldet fra min obligatoriske rugbrødsmad.” Et lettere liv med akupunktur Ebbe er ikke i tvivl om, at tingene er blevet anderledes, efter han begyndte på akupunkturen: ”Jeg ved selvfølgelig ikke, om jeg kan tilskrive det hele akupunkturen, men jeg ser bestemt ingen grund til at stoppe med det.” Vil du høre mere om et behandlingsforløb, så kontakt din lokale Praktiserende Akupunktør eller besøg hjemmesiden www.aku-net.dk, hvor du kan læse meget mere om akupunktur og finde PA-godkendte behandlere i dit nærområde, det er din garanti for en kvalificeret behandling.

Profile for partnermedier

Det gode Seniorliv  

Det gode Seniorliv