Page 17

17 • Annoncetillæg · Sponsoreret indhold

M A DOPL E V EL SER I BY EN

grundlagt grundlagt 19101910

FISK OG

grundlagt grundlagt 19101910

SK ALDYR Tværs over byen ned mod byens gamle kanaler og Københavns egentlig udspring fremskudt mod havet, så er det naturligt at orientere sig mod havets frugter.

Alt godt fra havet har fået sådan en lidt tarvelig klang med tiden, men hos Krogs på Gammel Strand er det sjældent smagt passende og rammende for grundkøkkenet. Råvarerne er fra havet, stort og varieret menukort, og det er godt. Krogs har serviceret københavnerne og byens gæster med stor respekt for det bedste fra farvandene omkring os. Her kombineres med sikker hånd det folkelige og det mere ambitiøse. Fra den finurlige toast med håndpillede rejer til køkkenets fortolkning af den britiske klassiker, Af Søren Sorgenfri fish ’n chips og danske klassikere som smørstegt Fotos Pia Simms rødspætte og hjemmelavede fiskefrikadeller, der smager, som hvis din mor havde været virkelig skarp i et køkken. Den danske kystlinje er næsten 9000 kilometer lang. Havet er allestedsnærværende og med havet muligheden for en sund og smagfuld ernæringskilde i fisk og skaldyr, men skal hånden på hjertet, så er danskerne ikke særligt gode til at spise fisk. Undersøgelser har vist, at nordmændene spiser fem gange så meget fisk som danskerne, og at danskerne faktisk ikke synes, de spiser nok fisk. Sushibølgen har rakt ud efter et yngre publikum, men fiskehandlerne har det svært. Selv store provinsbyer er uden faste fiskehandlere, og der er kun få tilbage i København. Man bør selvfølgelig ikke forvente af sig selv, at man kan tilberede fisk på samme niveau som Krogs hjemme i køkkenet. Mindre kan gøre det, men man kan undre sig over, hvorfor der ikke er flere deciderede fiskerestauranter i det københavnske bybillede med tanke for den danske maritime historie. Og i samme moment ærgre sig over, at flere fiskehandlere i København forsøger at sælge lokale fiskearter, som måske ikke lige er kendt af menigmand, men smager fremragende og at kunderne alligevel ender med at gå derfra med en laksebøf. Der er intet galt med laks, men de danske farvande har så meget mere at byde på, og danskerne burde være bedre til at sætte fisk til livs. For sundhedens og den sunde fornufts skyld. Og trænger man til at få genopdaget kærligheden til havets gode sager, så er en frokost eller et aftensmåltid på Krogs som at trykke F5 på computeren. Her er skaldyrsfade, pighvar og søtunge, og man bliver så glad, og man bliver mere end mæt. Man bliver en stor oplevelse rigere, og de bedste snakke ved et middagsbord er typisk om andre retter. Krogs giver et godt minde, noget at snakke om og en velsmagende grund til at komme igen.

KROGS HAR DESUDEN EN ’SØSTER’ RESTAURANT ’MAVEN’ I HISTORISKE OMGIVELSER PÅ NIKOLAJS PLADS Et befriende lige-til spisested i Nikolaj Kirke, der på moderne vis fusioner gamle omgivelser med en ny funktion. Et spisested i byens gamle kirke. Nyt og gammelt er i det hele taget en stærk kombination. Man kan sagtens holde fast i det gamle og velkendte og give det nyt liv med inspiration fra den store vide verden. WWW.RESTAURANTMAVEN.DK

I foråret gæstede Berlingskes madanmelder Søren Frank os til en frokost. Blandt favoritterne fra det kolde bord var vores moderne take på den klassiske kryddersild:

»Jeg startede med en kryddersild af absolut god kvalitet med en topping, som jeg ikke vil tøve med at kalde ’freestyle’: Jo, creme fraiche er set før på en kryddersild, og det samme er kogte kartofler og store kapersbær, men fedtegreverne er nye for mig i denne sammenhæng, ligesom det brunede smør, som fulgte på siden og blev hældt over silden ved serveringen. Og jo, det nøddesmagende smør klædte silden fremragende – der er åbenbart ingen grænser for, hvor meget fedme en kryddersild kan trække.«

grundlagt 1910

grundlagt 1910

GAMMEL STRAND 38 · TEL. +45 33 15 89 15 KROGS@KROGS.DK WWW.KROGS.DK

Profile for partnermedier

Gastronomi  

Gastronomi