Page 1

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief Nieuw beleidsplan Partis beheert de Blauwe Scholk Beheerder 12,5 jaar in dienst Jongerenwebsites online! Jongerenactiviteiten Gemonde Jongerenactiviteiten Berlicum Expositie Partis 25 mei Workshop koken met kruiden Even voorstellen... Meidenwerk Gestel & Haaren Ruimte te huur!

Mei 2013 Nieuw beleidsplan Partis 2013-2017

‘We zijn in de buurt...’

Mensen hebben mensen nodig en weten elkaar vaak makkelijk te vinden. Maar soms is er een extra steuntje in de rug nodig. Zeker voor specifieke groepen, zoals jongeren, ouderen, nieuwkomers en voor mensen met een beperking. Dan is het goed dat er professionals in de buurt zijn die direct of indirect op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening zorgen dat er gebeurt wat er moet gebeuren. Die professionals zijn te vinden bij Partis, de brede welzijnsinstelling voor inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en voor wat betreft het jongeren- en meidenwerk Haaren. Partis heeft ambitieuze plannen voor de komende jaren. Deze zijn vastgelegd in een beleidsplan voor de jaren 2013 tot en met 2017. Partis is, in figuurlijke zin, nooit ver weg voor de vrijwilligers, professionals en de burgers die ons nodig hebben. Maar ook letterlijk: want we zijn actief in alle kernen van ons werkgebied. Vandaar deze titel ‘We zijn in de buurt’. Een titel die ook treffend is vanwege de keuze om vrijwilligerswerk nog meer te stimuleren. Want we laten die vrijwilligers niet aan hun lot over, maar steunen hen actief. Ook voor hen geldt: we zijn in de buurt. In het beleidsplan lichten we toe in welke leefgebieden we actief zijn, geven we aan op welke wijze we vorm willen geven aan ‘Welzijn nieuwe stijl’ en hoe we samen willen werken met gemeente, partners en burgers. Een samenvatting van het beleidsplan kunt u vinden via deze link!

Partis neemt beheer “De Blauwe Scholk” Den Dungen over Per 1 november 2012 heeft Partis, in opdracht van SBW Den Dungen, het beheer van “De Blauwe Scholk” in Den Dungen overgenomen. Er is een nieuwe locatieleider aangenomen die het beheer van De Blauwe Scholk verder zal vormgeven in aanloop naar de nieuwe accommodatie Litserborg. De Litserborg zal naar verwachting begin 2014 worden opgeleverd. Het overnemen van het beheer past in het beleid van Partis om het beheer van sociaal culturele accommodaties het welzijnswerk mede te kunnen ontwikkelen. Zo beheert Partis in Sint-Michielsgestel de locatie Seminarielaan & jeugdaccommodatie Zegenwerp, het gebouw aan de Runweg in Berlicum en nu dan ook De Blauwe Scholk in Den Dungen.

Partis is de brede welzijnsinstelling voor Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Gemonde, Berlicum, Middelrode en Haaren

1

www.partis-bwi.nl


Gerrit 12,5 jaar al beheerder in dienst!

Nieuwsbrief

In 2001 startte Gerrit als beheerder bij Cult2000. Hij nam het stokje over van Toon te Kamp en kreeg de verantwoordelijkheid voor het uitvoerend beheer van twee gebouwen. Destijds beschikte Cult2000 over 2 locaties, de locatie ‘de Hoek’ in Den Dungen waarin de timmerwerkplaats gevestigd was en de locatie ‘Seminarielaan’ te Sint-Michielsgestel als hoofdvestiging waar de overige cursussen gegeven werden. Een tijd waarin vele vrijwilligers op allerlei vlakken binnen Cult2000 actief waren en de organisatie een warm hart toe droegen. Velen waren al actief in de tijd dat Cult2000 nog als baanlozencentrum ‘Project Anders Werken’ functioneerde. Cult2000 groeide en ging na een fusie met het jeugd- en jongerenwerk in 2006 over in de Stichting Brede Welzijnsinstelling Partis. De locatie Van de Kerkhoffstraat, het jeugd- en jongerengebouw, werd ook onderdeel van het beheer. De timmerwerkplaats verhuisde naar de locatie Hoogstraat. In Berlicum realiseerde Partis een tweede cursuslocatie aan de Runweg. Gerrit pendelde op en neer tussen de verschillende locaties om zodoende de touwtjes in handen te kunnen blijven houden. Jeugd- en jongerenwerk verhuisde naar de locatie Zegenwerp. Door de groei die Partis doormaakte was het niet langer mogelijk de verantwoording voor deze beheerderstaken alleen bij Gerrit neer te leggen en kwam er een collega-beheerder bij. Natuurlijk even wennen na zoveel jaren als enige beroepskracht in deze functie te hebben gewerkt. Ook het thuisfront werd ingeschakeld en inmiddels is Trudy ook regelmatig als vrijwilligster actief binnen Partis. Gerrit is binnen de organisatie Partis gedurende de afgelopen 12½ jaar een begrip geworden. De vele vrijwilligers waarmee hij al jaren nauw samenwerkt dragen hem een warm hart toe. Hij heeft zich neergezet als een trouwe, toegewijde en punctuele beheerder die zijn verantwoordelijkheden kent, en met grote inzet de organisatie een warm hart toe draagt. Wij, vrijwilligers, medewerkers en bestuur van Partis bedanken Gerrit voor de prettige samenwerking van de afgelopen 12½ jaar.

Jongerenwebsites Sint-Michielsgestel en Haaren online! Op 22 april werd in Helvoirt tijdens de inloop van jongerenhonk Place2B, de jongerenwebsite van de gemeente Haaren, www.jonghaaren.nl, officieel gelanceerd door wethouder v.d. Brand. In Sint-Michielsgestel zal wethouder Maas op donderdag 16 mei op het Elde College in Sint-Michielsgestel de website www.jongsmg.nl officieel lanceren. De jongerenwebsites zijn websites voor en door jongeren en worden beheerd Wethouder Johan v.d. Brand van Haaren lanceert de website door het jongerenwerk. De website richt zich op jongeren van 12 tot 18 jaar en heeft als doel jongeren interactief te bereiken en tegelijk een poortfunctie te bieden naar laagdrempelige, betrouwbare, actuele, lokale en landelijke informatie. Het is ook een platform voor jeugdverenigingen, sportclubs en partners van het jongerenwerk. De website wordt gevuld met fotoreportages, trends, laatste nieuwtjes, actualiteiten, interviews, verslagen, polls, columns, agenda, activiteitenoverzicht e.d. De website krijgt ook een functie om jongeren te informeren over allerlei onderwerpen, zoals huisvesting, onderwijs, werk, seksualiteit, alcohol, drugs, gezondheid, geld, rechten en plichten, vrije tijd en buitenland. Daarnaast is er een zogenaamde sociale kaart, waar je allerlei belangrijke adressen van organisaties uit de gemeente en omgeving kunt vinden. Maar het is vooral een interactieve site waarop jongeren uit de gemeente Sint-Michielsgestel en Haaren met elkaar communiceren en allerlei ideeën en activiteiten met elkaar uitwisselen.

Partis is de brede welzijnsinstelling voor Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Gemonde, Berlicum, Middelrode en Haaren

2

www.partis-bwi.nl


Jongerenactiviteiten Gemonde

Nieuwsbrief

Partis jongerenwerk organiseert vanaf zomer 2012 samen met vrijwilligers en Idop activiteiten voor de jongeren in Gemonde. De activiteiten worden goed bezocht! Afgelopen vrijdag 5 april werd er samen met de jongeren heerlijke popcakes en cupcakes gebakken! We waren te gast bij v.v. Irene in Gemonde alwaar men nog voor dat de jongerenwerker kans had om het beslag klaar te maken, de eerste groep meiden al binnen stond. Uiteindelijk hebben een 17-tal meiden pop- en cupcakes gebakken en hebben een 10-tal jongens met de Playstation Fifa13 gespeeld. Het was een zeer geslaagde avond en is gebleken dat er in Gemonde duidelijk vraag is naar jongerenactiviteiten. In de maand mei wordt er weer een grote activiteit georganiseerd. Wat, is nog een verrassing, maar dat de groep hierover zelf veel inspraak gaat hebben is zeker. Hiernaast een foto, voor meer foto’s zie www.jongsmg.nl

Expositie Partis werken van cursisten, seizoen 2012-2013 Op 25 en 26 mei van 11.00 - 16.00 uur houden we onze jaarlijkse expositie. Door het gehele gebouw aan de Seminarie-laan 3 te Sint-Michielsgestel worden de werken van cursisten die deelgenomen hebben aan de creatieve cursussen waaronder bronsgieten, edelsmeden, glas-in-lood, keramiek, houtbewerken, tekenen/schilderen, beeldhouwen enz. geëxposeerd. Een honderdvijftigtal aan werken geven een aardige impressie hoe er d.m.v. de verschillende technieken en op verschillende niveaus gewerkt is in het afgelopen seizoen. U bent van harte welkom en laat u verrassen!

Workshop ‘koken met kruiden’ mei-juni 2013 Op de woensdagen 29 mei, 5 en 12 juni biedt Partis de workshop ‘koken met kruiden’ aan. De cursus wordt verzorgd door Hennie Buys, natuurgeneeskundige i.s.m. Hans van Grinsven, kok.

Jongerenactiviteiten Berlicum Paintball met jongeren uit Berlicum Vorig jaar oktober startte het jongerenwerk in Berlicum met een inloop voor jongeren uit Berlicum. Sindsdien is het volle bak in de accommodatie aan de Runweg. Iedere donderdagavond vinden de jongeren hun weg naar de inloop, om gezellig met elkaar te chillen en activiteiten te ondernemen. Samen met een 12-tal jongeren maakten op vrijdag 29 maart een uitstapje naar de Hooghei om gezellig samen te paintballen. Het was een mooie, pijnlijke en actieve avond geworden. Getuige de blauwe plekken een dag later.

Naast heerlijke geuren en mooie kleuren breng je met kruiden ook gezondheid de keuken in. Tijdens de workshop: • bespreken we de toepassing en werking van keukenkruiden en eetbare planten in de voeding. • leer je de uiteenlopende smaken en verwerking van de kruiden kennen in verschillende gerechten. • ontdek je dat kruiden je medicijn kunnen zijn. Duur: 3 x 3 uur Tijd: wo.av. 18.00-21.00 uur Kosten: € 90,00 (incl. materiaal/ ingrediënten) Locatie: kookstudio (Runweg 11a) te Berlicum Inschrijven: Lia Foolen 073-5515432 of liafoolen@partis-bwi.nl

Partis is de brede welzijnsinstelling voor Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Gemonde, Berlicum, Middelrode en Haaren

3

www.partis-bwi.nl


Even voorstellen.... Kim v.d. Laarschot Sjoerd Verreijt

Als nieuwe locatieleider van de Blauwe Scholk wil ik mijzelf even voorstellen, Kim van de Laarschot-de Werdt is mijn naam en ofschoon ik een Dungense ben woon ik al sinds mijn jeugd in Sint-Michielsgestel. Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij ’t Spectrum in Schijndel als allround medewerkster en assistent bedrijfsleidster heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in dienst bij Partis op locatie De Blauwe Scholk. In de aanloop naar de Litserborg kom ik het team van De Blauwe Scholk versterken. Ik zal mij met name bezig houden met het begeleiden van beheer en vrijwilligers in het maken van de overstap naar de Litserborg. Hierbij richt ik mij op vragen als; Hoe kunnen we vrijwilligers en beheer efficiënt inzetten, het beheer en gastheerschap naar een hoger niveau trekken en de nieuwe multifunctionele accommodatie optimaal gaan bezetten? Mijn affiniteit met vrijwilligers is jaren geleden ontstaan; voordat ik moeder werd van twee prachtige kinderen, heb ik mij jaren met veel plezier als vrijwilliger ingezet voor Jong Nederland en Zwem- en poloclub Zegenwerp. Als voorzitter van de kampcommissie was ik medeverantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse zwemkamp en de begeleiding van tientallen vrijwilligers om van het kamp een jaarlijks feest te maken. Met het toen nog voor mij onbekende moederschap heb ik het vrijwilligerswerk tijdelijk bevroren. Nu mijn oudste op de basisschool zit begint het vrijwilligersbloed weer te stromen. Met deze achtergrond heb ik veel zin en vertrouwen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Graag ontmoet ik je in de Blauwe Scholk of in de nieuwe Litserborg. Ik ben te bereiken via: kimvandelaarschot@partis-bwi.nl

Per 1 april is Sjoerd Verreijt werkzaam bij Partis als jongerenwerker. Hij vervangt voor een periode va+n 4 maanden jongerenwerkster Patricia Bex, die met zwangverschapsverlof is. Sjoerd heeft jarenlange ervaring in het jongerenwerk. Hij is werkzaam geweest bij Divers in Den Bosch en in Vught. Hij heeft veel ervaring op het snijvlak van jongerenwerk en jeugdhulpverlening. Sjoerd zal werkzaam zijn in Haaren alwaar hij met name contacten zal leggen met jongeren op straat. Sjoerd is te bereiken via:

Bij Partis

Ruimte te huur! Partis beweegt zich sinds 2011 op het terrein van beheer en exploitatie van gebouwen met een sociaal culturele-, buurt en/ of dorpshuisfunctie. Beheren van gebouwen is voor ons geen doel op zich, maar een instrument in de ontwikkeling van het welzijnswerk gemeentebreed. We willen andere verenigingen en organisaties uit het werkveld de mogelijkheid bieden deze ruimten in gebruik te nemen. We hebben een grote diversiteit aan ruimten met hele specifieke gebruiksmogelijkheden zoals goed geoutilleerde creatieve ruimten (ateliers), computer-, theorie- en vergaderlokalen, kookstudio en ontmoetingsruimten. Voor iedere vraag een oplossing! Kijk op onze website onder het kopje facilitair voor de mogelijkheden.

Nieuwsbrief Meidenwerk Gestel & Haaren

De afgelopen maanden zijn er weer wekelijks activiteiten georganiseerd voor meiden tussen de 11 en 15 jaar oud. De Girlzzclub uit Sint-Michielsgestel bestaat uit 10 meiden en in Haaren bestaat de groep uit 12 meiden. De activiteiten die we aanbieden stemmen we af met de meiden. We kijken waar behoefte aan is en spelen hierop in. Zo organiseerden we henna tattoo zetten, dromenvanger maken, bowlen, zwemmen, cupcakes maken en versieren, modeshow lopen en een beauty-avond. Voor verdere informatie over het meidenwerk kunt u mailen naar: anitakessels@partis-bwi.nl

Vrijwilligers gezocht voor Girlzzclub Haaren

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten te gaan organiseren voor meiden tussen de 11 en 15 jaar oud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beauty-avonden, lipdup maken, porselein beschilderen enzovoort. Het jongerenwerk biedt hierbij ruimte, materiaal en professionele begeleiding in het opzetten en organiseren van de activiteiten. We zoeken iemand die affiniteit heeft met de doelgroep en het leuk vindt om speciaal met en voor meiden activiteiten op te zetten en te organiseren. Voor contact kunt u mailen naar: anitakessels@partis-bwi.nl

AGENDA Lancering jongsmg.nl Elde College 16 mei 2013 Expositie Partis 25 en 26 mei 2013 11.00 - 16.00 Open dag Partis Locaties Gestel + Berlicum 18 augustus 2013 10.00 - 16.00 uur

Kim van de Laarschot –de Werdt

Contactgegevens Partis Telefoon: 073-5515432

Bezoekadres

Seminarielaan 3, Sint-Michielsgestel

Postadres Partis

Postbus 168, 5270 AD, Sint-Michielsgestel

Partis is de brede welzijnsinstelling voor Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Gemonde, Berlicum, Middelrode en Haaren

4

www.partis-bwi.nl

Nieuwsbrief mei 2013  

Nieuwsbrief mei 2013 Partis

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you