Partio 1/2017

Page 20

KIRJOIT TANUT Tuija Kautto KUVAT Markus Pitkänen

Sisu-Karhujen mielestä parasta partiossa on monipuolinen tekeminen.

Torstai-iltana hieman ennen iltakuutta Aseman Pysäkin edessä Jyväskylässä käy kuhina. Takseja tulee ja heijastinliivit välkkyvät. Reippaiden Poikien Sisu-Karhujen koloilta on alkamassa.

Tiivis sisuporukka on ollut koossa pitkään

K

uudelta sisujohtaja Hannes Järvenpää kutsuu kaikki piiriin. Alkuhalausten jälkeen on aika rauhoittua. Piirissä kiertää sydämen muotoinen tyyny ja kukin vuorollaan saa kertoa kuulumisensa. Toisinaan alkupiiri venähtää, kun porukka intoutuu keskustelemaan tulevista sähkömessuista tai menneen viikonlopun partioretkestä. Tällä kertaa päästään kuitenkin melko pian itse asiaan eli aisteihin. Hannes jakaa porukan ryhmiin ja ohjeistaa rasteille. Luvassa on muun muassa mausteiden haistelemista ja esineiden tunnustelemista. Kaikki tarttuvat innolla hommiin. - Harvoin tätä porukkaa tarvitsee houkutella mukaan, Hannes kertoo.

PARASTA OVAT KAVERIT JA MONIPUOLINEN TEKEMINEN Yksi ryhmän jäsenistä Liisa Koiramäki on ollut partiossa jo 20 vuotta. Toimintaan hän lähti mukaan aikoinaan opettajan suosituksesta. - Parasta partiossa on se, että näkee kavereita. Partiossa on kivaa ja monipuolista tekemistä sekä paljon ulkoilua, Liisa listaa partion parhaita puolia. - Parasta ovat leirit. Tai oikeastaan ihan kaikki, jatkaa Petra Kuparinen, pitkän linjan partiolainen hänkin. Arho Flyktman on Liisan kanssa samaa mieltä partion monipuolisuudesta. 20

PA RTI O - L E H TI

- Se on hyvä juttu. Partiossa hyvää on myös sen nousujohteisuus, sekä tietysti kaikki tekniset laitteet. Arho on pitkällä partiopolullaan ehtinyt tehdä vaikka mitä. Partio-cv:ssä ovat merkinnät muun muassa partiojohtaja- ja erätaitokursseilta. Partio ei suinkaan ole kolmikon ainut harrastus. Liisa käy seurakunnan kerhossa ja Petra pelaa salibandya sekä soittaa bändissä. Partio on kuitenkin yksi pitkäaikaisimmista harrastuksista. Sisu-Karhuistakin suurin osa on ollut mukana jo vuosikymmeniä. Vaihtuvuus on pientä ja porukka on tiivis. Hanneksellekin juuri ryhmä on tärkeä tekijä.

Harvoin tätä porukkaa tarvitsee houkutella mukaan. - Kyllä se on tämä porukka, jonka takia itsekin on edelleen partiossa mukana. Ilta päättyy aistiteemaan sopivasti hierontaan hierontapalloilla. Muutamien on hankala rauhoittua aloilleen, toiset taas voisivat olla hierottavina koko loppuillan. Sisaruspiirin jälkeen halataan lähtöhalit. - Ensi kerralla mennään sitten sinne nuotiolle, muistuttelee Hannes vielä lähtijöitä.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.