Bedrijfsfolder Partena Kinderopvang

Page 1

Partena Kinderopvang, waar kinderen groeien editie 2019


2


Wie zijn we? Partena Kinderopvang vangt meer dan 2.000 kindjes op in erkende kinderdagverblijven en bij onthaalouders en dit onder toezicht van Kind & Gezin. Dankzij onze brede expertise kunnen ouders hun kindje elke dag met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Goed opgeleide en ervaren begeleiders en onthaalouders omringen de kindjes met de beste zorgen. Onze onderbouwde visie en sterk pedagogisch beleid staan elke dag weer garant voor kinderopvang van uitstekende kwaliteit.

93

+

Onthaalouders

37

Kinderdagverblijven

=

Opvang van meer dan

2.000 kindjes

Onze missie Partena Kinderopvang is, als sociaal ondernemer, een partner in de ontwikkeling van jonge kinderen. We willen een toonaangevende bijdrage leveren aan het welzijn van gezinnen in Vlaanderen. We doen dat op verschillende manieren: • • • •

We bieden pedagogisch verantwoorde en kwalitatieve opvang aan. We ondersteunen ouders in de opvoeding van hun kind. We delen onze expertise met wie begaan is met het geluk van jonge kinderen. We breiden ons aanbod voortdurend uit, inspelend op de noden van gezinnen.

DEEL VAN EEN GROTER GEHEEL Partena Kinderopvang biedt samen met Partena Hulp in huis en Partena Ziekenfonds kwalitatieve oplossingen aan op vlak van gezondheid en per­ soonlijk comfort.

3


Onze visie op kinderopvang Bij Partena Kinderopvang zijn we trots dat we samen met ouders kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van elk kind. Daarom staat de kwaliteit van onze opvang altijd voorop.

We werken respectvol samen met ouders, collega’s en businesspartners.

We investeren in competente, sterke en betrokken medewerkers.

We volgen de pedagogische ontwikkelingen op de voet en dragen vanuit onze expertise bij aan het beleid.

We vertrekken vanuit de kracht van het kind zelf en stimuleren het in zijn welbevinden en ontwikkeling op eigen tempo.

We gaan binnen ons werkterrein op een duurzame manier actief op zoek naar nieuwe initiatieven & partnerships.

4 basiswaarden We willen elk kind opvangen in een warme sfeer waar het helemaal zichzelf kan zijn. Om dit te realiseren, staan deze waarden voorop:

1. Respect: 2. Welbevinden:

Een respectvolle omgang met kinderen, ouders en kinderbegeleiders.

Elk kind moet zich in de opvang geborgen en gelukkig voelen.

3. Vertrouwen en communicatie: De sleutelwoorden in de samenwerking tussen Partena Kinderopvang en de ouders. 4

4. Ontwikkeling: Geen twee kinderen zijn gelijk: we geven elk kind de ruimte om op zijn eigen tempo te evolueren.


5


Onze infrastructuur De werking van onze kinderdagverblijven en onthaalouders organiseren we volgens deze 4 vaste kernwoorden:

Veilig

Duurzaam

Goed opgeleide medewerkers en een degelijke infrastructuur met aangepast spelmateriaal en meubilair.

Ecologische keuze van materialen, producten of leveranciers.

Gezond Gezonde en gevarieerde voeding samengesteld door diëtisten.

Uitdagend De inrichting van onze kinderdagverblijven wordt afgestemd op de interesses van de kinderen.

“Toen Noa naar de crèche moest, vond ik dat best moeilijk in het begin. Maar de mensen van het kinderdag­verblijf stelden mij meteen gerust. Ze zorgen met veel liefde voor Noa en maken tijd voor mijn vragen en opmerkingen. Via het digitale systeem volg ik bovendien makkelijk zelf op hoe het met Noa gaat. Ik weet wanneer ze gegeten heeft, en krijg af en toe een fotootje uit de opvang doorgestuurd.”

-Isabelle-

6


Onze pedagogische waarden We werken rond een aantal vaste pedagogische waarden. Met onze Waardenboom maken we ze tastbaar voor ouders, kinderen en kindbegeleiders. Het hele team (pedagoog, verantwoordelijken & kindbegeleiders) volgt onze waarden en beleidsnormen van dichtbij op.

Waarden om van te groeien Onze pedagogische waarden plukken we uit de Waardenboom. Die staat symbool voor leven en groei. Partena Kinderopvang staat voortdurend open voor veranderingen in leefomstandigheden. Daarnaast is voor ons elk kind, en elke ouder, uniek.

Elk kind is een krachtig kind • We nemen elk kind serieus: We respecteren het kind, en geven het voldoende ruimte om te groeien, op zijn of haar eigen tempo.

Het kind staat centraal • We volgen het ritme van je kind: Elk kind heeft een eigen achtergrond, ontwikkelt op z’n eigen tempo en heeft eigen interesses, voorkeuren en behoeften. We stemmen onze aanpak zoveel mogelijk af op het unieke van het kind. • We werken met verticale groepen: We vangen elk kind op in een groep met gemengde leeftijden, van 0 tot 3 jaar. Die mix in leeftijden sluit het meest aan bij een gezin en bij de samenleving, waar jong en oud ook samen leven. Verticale groepen zijn goed voor de ontwikkeling van je kind.

Elk kind verbindt ons met z’n gezin, en met de samenleving • We stimuleren kinderen om zelfstandig te zijn: Stap voor stap ondersteunen we het kind om zelfstandiger en zelfredzamer te worden. Natuurlijk zonder daarbij het eigen leertempo uit het oog te verliezen. • Opvoeden is samenwerken: Omdat de ouder het kind het beste kent, is hij of zij de belangrijkste partner in de zorg voor het kind. • We delen onze waarden met de ouders.

Erkend door Kind & Gezin:

7

Voor onze kinderdagverblijven hanteren we strenge normen rond opvoeding, voedselveiligheid, opleidingen, infrastructuur en ontwikkeling. Om erkend te kunnen worden door Kind & Gezin worden we regelmatig aan controles onderworpen.


8


9


Partena Kinderopvang gelooft in partnerships Om onze kinderopvang zo optimaal mogelijk uit te bouwen, bundelen we graag onze krachten met partners, zoals steden en gemeenten, scholen, de Universiteit Gent, ‌ We werken ook samen met externe partners om onze klanten een zo volledige mogelijke kinderopvang aan te bieden. Vzw Idee Kids zorgt voor kwalitatieve kampen tijdens de schoolvakanties. Ouders met kinderen van verschillende leeftijden vinden zo via Partena snel een oplossing voor kinderopvang in elke periode van het jaar. Bsit, de innovatie babysit-app helpt klanten van Partena Kinderopvang snel de weg te vinden naar een betrouwbare oppas ’s avonds of in het weekend.

10


www.partena-kinderopvang.be

V.U. Stefaan Lauwers, Sluisweg 2 bus 1, 9000 Gent – ON 0411.696.011 - juni 2018

Sluisweg 2 bus 3 - 9000 Gent