Page 1

n e a l s H VĂ­ctor Esc andel

i G re tel

ISBN: 978-84-342-3711-7

,!7II4D4-cdhbbh!

l

G retel

Germans Grimm


A prop d'un bosc enorme vivia un pobre llenyataire amb els seus fills: en Hansel i la Gretel. També vivia amb ells la madrastra dels nens. Però eren tan pobres que gairebé no tenien res per menjar; per això la madrastra va convèncer

el seu home perquè abandonés els nens ben endins del bosc. — Si no fas això, morirem de fam tots quatre! –repetia irada la madrastra.


Aleshores va aparèixer de cop i volta una vella que es recolzava amb un bastó raríssim. Els nens es van quedar parats de l'ensurt. Però la vella els va dir dolçament: — Entreu, entreu i quedeu-vos amb mi, que em trobo molt sola en aquest bosc! I mentre deia això, els nens van entrar a la casa i la porta es va tancar al darrere d'ells. Aleshores van veure que hi havia preparat un gran banquet.


Quan es va fer de dia, la bruixa va agafar en Hansel pel braç i el va tancar en una gàbia. A la Gretel l'obligava a netejar i a fer totes les feines de la casa. En Hansel estava molt ben alimentat, mentre que la Gretel només menjava peles de patata. — Quan estigui ben gras me'l menjaré! –li deia la bruixa a la nena cridant, i ella plorava amargament.


n e a l s H VĂ­ctor Esc andel

i G re tel

ISBN: 978-84-342-3711-7

,!7II4D4-cdhbbh!

l

G retel

Germans Grimm

Conte contat - Hansel i Gretel - Català  

Els protagonistes, Hansel i Gretel, són dos germans molt units que es troben davant d'una casa tota feta de xocolata, massapà, sucre, carame...