Page 1

I l·lus tracions de: ODRÍGUEZ PEDRO R


001 005 AVENTURAS.qxd

12/9/06

14:53

Página 4

Sumari Daniel Defoe

Jules Verne

pàg. 6

pàg. 16

ROBINSON CRUSOE

VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA

pàg. 7

pàg. 17

Naufragis, supervivència en una illa solitària durant anys i més tard retorn a la civilització amb un salvatge cultivat. La història transcorre en una illa de la desembocadura del riu Orinoco.

Aventura d'un científic, el seu nebot i un guia que viatgen des d'Islàndia fins a Sicília per l'interior de la Terra.

Charles Dickens

Emilio Salgari

pàg. 26

pàg. 34

DAVID COPPERFIELD

SANDOKAN

L’aventura d’una vida plena de privacions d’afecte a la infància, i d’ensopegades i anades i tornades com en una muntanya russa.

Malàisia, els mars del Sud, l’exotisme de les caceres del tigre, l’amor i els pirates són els ingredients d’aquesta singular aventura.

Robert Louis Stevenson

Oscar Wilde

pàg. 44

pàg. 54

L’ILLA DEL TRESOR

EL FANTASMA DE CANTERVILLE

Als pirates d'aquest relat no els fa res morir o matar a qui els impedeixi aconseguir un tresor llegendari.

Una divertida aventura d’uns americans a l’Anglaterra dels fantasmes als castells. El fantasma trist davant els incrèduls i la dolcesa de la noia americana són els fils de la trama d’aquest relat d’aventures.

pàg. 27

pàg. 45

pàg. 35

pàg. 55


001 005 AVENTURAS.qxd

12/9/06

14:54

Página 5

Alexandre Dumas

James Fenimore Cooper

pàg. 62

pàg. 72

EL COMTE DE MONTECRISTO

L’ÚLTIM MOHICÀ

Un mariner és acusat de traïció en el temps en què Napoleó és pres a l'illa d'Elba. La intrepidesa del mariner fa que aconsegueixi venjar-se d'aquells que li han fet mal a la vida.

Uncas, l’últim indi de la tribu dels mohicans, lluita al costat dels defensors del fort William. El relat transcorre durant les lluites entre francesos i anglesos a Amèrica del Nord.

Mark Twain

Herman Melville

pàg. 80

pàg. 90

TOM SAWYER

MOBY DICK

Aventures i desventures d’un noi que viu en una petita ciutat del sud dels Estats Units a la riba del riu Mississipí.

Un capità d’un vaixell, mutilat per la gran balena blanca, Moby Dick, arrossega els seus baleners a la mort per venjar-se de l’animal.

Walter Scott IVANHOE

REPARTIMENT PER ORDRE D’APARICIÓ

Aventura medieval, de tornejos per l’honor i per l’amor de les donzelles en temps del rei Ricard i de les Croades. Ivanhoe, un heroi misteriós, lluita per l’honor d’una dama i venç.

Protagonistes principals de cada una de les 11 aventures d'aquest llibre.

pàg. 63

pàg. 81

pàg. 100 pàg. 101

pàg. 73

pàg. 91

pàg. 110 - 111


006 015 AVENTURAS.qxd

14/9/06

10:21

Página 6

166 0 (?) -17 31

Daniel Defoe La data de naixement i el lloc on va néixer són suposats. El pare s'anomenava James Foe, i Daniel va incloure el De (aristocràtic) al cognom, potser perquè no l'associessin amb els oficis del pare, que era carnisser i cerer (feia espelmes). Defoe es va dedicar a coses ben variades: va ser comerciant d'articles de llana i de productes vinícoles, va ser comissari d'impostos del vidre, va tenir una fàbrica de teules i maons, també va treballar com a agent secret per assegurar l'acceptació del tractat angloescocès de 1707, i un llarg etcètera, a més de ser escriptor. El 1719 va escriure Robinson Crusoe, novel·la que incloem a continuació i en la qual explica la vida d'un nàufrag en una illa deserta i les aventures que hi va viure durant anys. Diuen que està basada en el naufragi real d'un mariner escocès anomenat Alexander Selkirk. Va escriure, a més, tota mena de novel·les i va morir a la primavera de 1731.


006 015 AVENTURAS.qxd

14/9/06

10:21

Página 7

ROBINSON CRUSOE Els meus orígens i les meves primeres aventures

v

aig néixer l’any 1632 a la ciutat britànica de York. El pare era un ric comerciant alemany de Bremen i la mare pertanyia a una bona família anglesa: els Robinson.

Per això em diuen Robinson Crusoe. Dels germans i dels pares, en vaig deixar de tenir notícies de molt jove, així com ells de mi. El pare volia que fos advocat, però el meu únic desig era navegar i córrer món. Als divuit anys vaig decidir anar-me’n de casa. Un dia era al port de Hull amb un dels meus companys, que anava a embarcar-se cap a Londres i em va demanar que l’hi acompanyés. Va ser una desgràcia perquè una tempestat terrible va enfonsar el nostre vaixell i ens van rescatar de miracle. Mai no havia passat tanta por i vaig estar rumiant-me molt de ser mariner o no; però finalment em vaig embarcar de nou amb destinació a Guinea (Àfrica). Aquest era el meu segon viatge i també va ser desafortunat, ja que, a prop de les illes Canàries, ens va abordar un vaixell corsari. Vam ser fets presoners. Ens van portar al port musulmà de Salé i allà el capità dels corsaris em va fer el seu esclau.


034 043 AVENTURAS.qxd

14/9/06

11:49

Página 36

—Què estan fent a Labuan aquells maleïts anglesos, destructors de la meva estirp? –i la seva veu va reflectir la còlera que li havia valgut el sobrenom d’“el Tigre de Malàisia”. —Es fortifiquen i es preparen per aniquilar-te, com tu aniquiles els seus vaixells. Sandokan va fer unes passes per l’habitació amb els braços creuats sobre el pit. —Doncs bé –va dir–, anirem a Labuan. Ordena que es preparin els meus cadells, Yáñez. —No temptis la fortuna, germà. —Callem i dormim... El matí següent va embarcar amb els seus millors homes. Hi havia malais i batties, dayaks i siamesos, indis, tagals i javanesos. Tots els pobles d’aquells mars eren representats en les tripulacions dels dos paraos, les naus filipines, que ja estaven hissant les veles. —Salpem! –va ordenar Sandokan. I les embarcacions van solcar les aigües com ocells de mal averany, carregades de canons i pistoles, buscant un botí nou. Però l’illa de Mompracem havia desaparegut a l’horitzó; passaven les hores i res de res, ni un pal de vaixell, ni una vela indicava a aquells pirates la proximitat d’una presa. La impaciència començava a llegir-se als ulls de tothom quan van poder llançar-se, per fi, a l’abordatge d’un bot xinès, la resistència del qual va ser inútil malgrat el valor dels seus tripulants.


034 043 AVENTURAS.qxd

14/9/06

11:49

Página 37

I el Tigre de Malàisia va ordenar de posar una altra vegada rumb a Labuan, l’illa on vivia la noia rossa que tant l’obsessionava. Només quan ja es feia de dia, la seva impaciència li va fer exclamar: —Labuan, per fi! La silueta de l’illa es perfilava a l’horitzó. —Continuem endavant? –va preguntar un dels lloctinents. —Sí, cadells meus, penetrarem al riu que ja coneixeu!

A Labuan Un temps després, Sandokan i un dels seus homes van deixar els pirates al riu, a bord dels paraos, i van recórrer la selva de Labuan. Va saber així que la bonica noia que buscaven vivia molt a prop d’allà, però no van poder continuar-ne la recerca perquè una canonada procedent dels paraos els va fer tornar cuita-corrents a les naus. Un creuer dels odiats anglesos els havia descobert! No van defugir el combat. Acer contra fusta, rems contra vapor, es van llançar a una batalla que només podia concloure amb la derrota i la mort. —Mateu! Mateu! –cridava Sandokan als cadells. Va caure ferit al pit per un tret de fusell, però va tornar a aixecar-se i, veient-ho tot perdut, es va tirar de cap a les aigües. Un home del seu tremp mai no es donava per vençut. Es va agafar a un tros de fusta que surava, suportant el dolor de la ferida, i, durant hores, va anar a la deriva fins que, en ferse de dia, va trepitjar una altra vegada l’illa enemiga. Va buscar el refugi del bosc, va trobar un rierol per calmar la set i, sentint que li faltaven les forces, se li van tancar els ulls. Quan va tornar en si es va adonar, sorprès, que es trobava en una habitació espaiosa, estirat en un llit ben còmode. “Però on sóc?”, es va preguntar. De cop es va fixar que, al seu costat, sobre un tamboret, hi havia un llibre. El va agafar i va llegir el nom que hi havia a la coberta.

37


110 112 AVENTURAS.qxd

14/9/06

12:31

Página 110ROBINSON CRUSOE de Daniel Defoe

Protagonistes principals de cada una de les 11 aventures d’aquest llibreDivendres

SANDOKAN d’Emilio Salgari

Robinson Crusoe

L’ILLA DEL TRESOR de Robert Louis Stevenson Sandokan

Yáñez

Mariana Magua

Cora

John Silver

El Caçador

Jim Hawkins

Ben Gunn

TOM SAWYER de Mark Twain Tieta Polly

L’Últim Mohicà

L’ÚLTIM MOHICÀ de James Fenimore Cooper

Joe l’Indi

Tom

Becky Huckleberry Finn


110 112 AVENTURAS.qxd

14/9/06

12:31

Página 111

VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA de Jules Verne Axel

DAVID COPPERFIELD de Charles Dickens

Hans

Otto Lidenbrock

David Sr. Murdstone

Agnes

Fantasma

EL COMTE DE MONTECRISTO d’Alexandre Dumas

Sr. Otis

Virgínia

Sra. Otis

Comte de Montecristo

Abat Faria

Mercè

EL FANTASMA DE CANTERVILLE d’Oscar Wilde

Ivanhoe

Ismael Capità Ahab

Queequeg

Lady Rowena Wamba

MOBY DICK de Herman Melville

IVANHOE de Walter Scott


MOBY D

ICK

VIATGE AL CENT DE LA TE RE RRA

La gran aventura de llegir aventures! EL GRAN LLIBRE DE LES AVENTURES et permetrà gaudir amb 11 relats dels millors autors clàssics de la literatura d’aventures, adaptats a tu, perquè coneguis els personatges més viatgers, els més intrèpids, els que sobreviuen sempre, els que ajuden als altres, els que es vengen del destí o els que pateixen però surten vencedors.

ROBINS

IVANHOE

Bellament il·lustrat, aquest llibre inclou títols com: Robinson Crusoe de Daniel Defoe, Viatge al centre de la Terra de Jules Verne, David Copperfield de Charles Dickens, Sandokan d’Emilio Salgari, L’illa del tresor de Robert L. Stevenson, El fantasma de Canterville d’Oscar Wilde, El comte de Montecristo d’Alexandre Dumas, L’últim mohicà de James F. Cooper, Tom Sawyer de Mark Twain, Moby Dick de Herman Melville i Ivanhoe de Walter Scott.

ON CRUSOE

DAVID CO PP ERFI E

LD

I l·lus tracions de: ODRÍGUEZ R PED O R

TOM SAWYE

NTASMA EL FAANTERVILLE DE C

R

EL COMTE DE MONT ECRI STO

M L’ÚLTI OHICÀ M

ISBN 978-84-342-2927-3

,!7II4D4-ccjchd!

SANDOK

AN

L ’I LLA D EL TR ES

OR

El gran llibre de les Aventures - Català  

DE LA TERRA SANDOKAN PEDRO RODRÍGUEZ TOM SAWYER DAVID CO PP ERFI ELD MOBY DICK IVANHOE EL COMTE DE L ’I LLA D EL TR ESOR MOHICÀ L’ÚLTIM I l·...

El gran llibre de les Aventures - Català  

DE LA TERRA SANDOKAN PEDRO RODRÍGUEZ TOM SAWYER DAVID CO PP ERFI ELD MOBY DICK IVANHOE EL COMTE DE L ’I LLA D EL TR ESOR MOHICÀ L’ÚLTIM I l·...

Advertisement