Page 1

Anul III, nr. 85 (21 aprilie 2013)

Foaie parohială

Parohia Romano Catolică „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” Str. Ştefan cel Mare, 228, 611040-Roman, jud. Neamţ, Tel./Fax: 0233/741194, e-mail: parohiasfterezaroman@gmail.com Situl parohiei: www.pstroman.ro Paroh: pr. Pavel Chelaru (0740/108737-orange; 0757/943960-cosmote) Vicar: pr. Florin Jitaru (0741/798685-orange) Colaborator: pr. Eugen Budău (0733/623330-cosmote)

PROGRAM LITURGIC LUNI (22.04) - 06.30: Sfântul Rozariu - 07.00: Sfânta Liturghie, devoțiune la Fericitul Ieremia - 17.30: Sfântul Rozariu - 18.00: Sfânta Liturghie, devoțiune la Fericitul Ieremia MARŢI (23.04) - 06.30: Sfântul Rozariu - 07.00: Sfânta Liturghie, devoțiune la Sfântul Anton - 17.30: Sfântul Rozariu - 18.00: Sfânta Liturghie, devoțiune la Sfântul Anton MIERCURI (24.04) - 06.30: Sfântul Rozariu - 07.00: Sfânta Liturghie - 17.30: Sfântul Rozariu - 18.00: Sfânta Liturghie JOI (25.04) - 06.30: Sfântul Rozariu - 07.00: Sfânta Liturghie, devoțiune la Sfânta Tereza - 17.30: Sfântul Rozariu - 18.00: Sfânta Liturghie, devoțiune la Sfânta Tereza VINERI (26.04) - 06.30: Sfântul Rozariu - 07.00: Sfânta Liturghie, expunerea Preasfântului Sacrament - 17.00: Adorație comunitară - 18.00: Sfânta Liturghie SÂMBĂTĂ (27.04) - 06.30: Sfântul Rozariu - 07.00: Sfânta Liturghie - 17.30: Sfântul Rozariu - 18.00: Sfânta Liturghie DUMINICĂ (28.04) - 07.00: Sfânta Liturghie - 09.00: Sfânta Liturghie - 11.00: Sfânta Liturghie - 16.00: Sfânta Liturghie la Cordun - 18.00: Sfânta Liturghie


EVANGHELIA DUMINICII A IV-A A PAȘTELUI Din Evanghelia după sfântul Ioan

10,27-30

În acel timp, Isus a spus: „Eu sunt păstorul cel bun. Oile mele ascultă glasul meu: eu le cunosc şi ele mă urmează. Eu le dau viaţa veşnică: nu vor pieri nicicând şi nimeni nu le va răpi din mâna mea. Tatăl meu, care mi le-a dat, este mai mare decât toţi şi nimeni nu poate să le răpească din mâna Tatălui meu. Eu şi Tatăl una suntem”. Cuvântul Domnului GÂNDUL ZILEI Rugăciunea constantă şi profundă face să crească credinţa comunităţii creştine, având certitudinea mereu reînnoită că Dumnezeu nu părăseşte niciodată poporul său şi că-l susţine ridicând vocaţii speciale, la preoţie şi la viaţa consacrată, ca să fie semne de speranţă pentru lume. De fapt, preoţii şi persoanele consacrate sunt chemaţi să se dăruiască în mod necondiţionat poporului lui Dumnezeu, într-o slujire de iubire adusă evangheliei şi Bisericii, o slujire adusă acelei speranţe tari pe care numai deschiderea la orizontul lui Dumnezeu o poate dărui. De aceea ei, cu mărturia credinţei lor şi cu fervoarea lor apostolică, pot să transmită, îndeosebi noilor generaţii, dorinţa vie de a răspunde cu generozitate şi promptitudine lui Cristos care cheamă să-l urmeze mai îndeaproape. Din Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru cea de-a 50-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocaţii CALENDARUL SĂPTĂMÂNII Luni, 22 aprilie - Ss. Soter şi Caius, pp.; Leonida, m. Marți, 23 aprilie - Ss. Gheorghe, m. *; Adalbert, ep. m. * Miercuri, 24 aprilie - Ss. Fidel din Sigmaringen, pr. m. *; Maria a lui Cleofa şi Salomea; Egbert, călug. Joi, 25 aprilie - SF. MARCU, ev. Vineri, 26 aprilie - Sf. Anaclet, pp. Sâmbătă, 27 aprilie- Sf. Zita, fc. Duminică, 28 aprilie - Ss. Petru Chanel, pr. m.; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr.; Valeria, m.


ANUNȚURI  Colecta de la toate sfintele Liturghii de duminica trecută destinată construirii unei capele în Ecuador a fost de 3.765 lei și 150 euro, sumă ce reprezintă cam a cincea parte din cât ar costa construcția unei capele în această țară. În numele părintelui Bartolemeu Blaj vă mulțumim încă o dată pentru generozitatea dumneavoastră. Cei care doriți să mai contribuiți pentru a strângerea întregii sume o puteți face oricând la biroul parohial.  Astăzi nu va fi Sfânta Liturghie la ora 11.00 în biserica noastră întrucât suntem invitați să participăm cu toții la hramul Bisericii „Isus, Bunul Păstor” din Roman.  Catehezele speciale pentru copiii care se pregătesc pentru Prima Împărtășanie au loc după următorul orar: sâmbăta de la ora 10.00 la 12.00 și duminica de la ora 10 la 11.00. Liturghia la care participă de acum înainte nu va mai fi cea de la ora 11.00, dar cea de la ora 9.00, după care vor rămâne la cateheză.  Catehezele cu adolescenții parohiei noastre au loc sâmbăta la ora 11.30 și nu la 16.00 ca până acum. Așteptăm să participe cât mai mulți.  Duminica viitoare vom relua catehezele speciale pentru prichindei în timpul sfintei Liturghii de la ora 11.00. Așteptăm să participe toții copiii, începând chiar de la 3-4 ani, până la cei care sunt în clasa a II-a. Surorile, profesoarele de religie și animatorii se vor ocupa în mod deosebit de ei pentru a putea participa, după capacitatea lor, la sfânta Liturghie, privind la televizor, ascultând cuvântul lui Dumnezeu, rugându-se, cântând, făcând gesturile necesare și mai ales înțelegând ce se întâmplă acolo.  Sâmbătă, 4 mai, va avea loc la Pildești întrunirea diecezană a tinerilor. Înscrierea la biroul parohial a început deja. Vă rugăm să vă înscrieți din timp pentru a putea să vă pregătiți adecvat în vederea unui asemenea eveniment tineresc.  Oficiul pentru pastorația școlară din cadrul diecezei noastre anunță pentru ziua de sâmbătă, 27 aprilie, desfășurarea unui pelerinaj la sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica a tuturor liceenilor din clasa a XII-a și a XIII-a. Așteptăm să se înscrie cu toții la biroul parohial.  În capela din filiala Cordun sfânta Liturghie se celebrează la ora 16.00.  Au început în forță înscrierile pentru ieșirea la iarbă verde în formă de serbare câmpenească în ziua de 6 mai, a doua zi de Paștele creștinilor ortodocși, în zona localității Bozienii de Sus. Evenimentul,


la care sunt invitați să participe toți credincioșii parohiei de la mic la mare, se va desfășura pe parcursul întregii zile, dând loc cât încape bucuriei prin cântec, joc și voie bună și, de ce nu, și printr-o agapă câmpenească de pomină. A început deja organizarea ieșirii la iarbă verde. Programul va începe cu sfânta Liturghie de dimineață de la biserică la ora 7.00. În jurul orei 8.30 se va face deplasarea la locul fixat cu un autocar și cu mai multe microbuze, dincolo de mașinile mici personale. Copiii și tinerii vor organiza și prezenta jocuri, cântece, concursuri, întreceri sportive, etc, femeile vor face ciorba și sarmalele gătite la cazan la locul cu pricina pentru masa de prânz, feciorii de biserică vor avea grijă să nu sufere nimenea de sete, bărbații vor pregăti grătarul pentru masa de seară, nu înainte de a-i admira pe tineri care vor pregăti un foc de tabără în jurul căruia ne vom ruga rozariul și vom face devoțiunea de luna mai la Maica Domnului, iar corul Bisericii va susține în mai multe reprize un concert de muzică populară pe cinste. Toată atmosfera va fi susținută de un taraf tocmit de domnul Vilhelm Suceu. Semnul concret al participării este achitarea unei contribuții simbolice de 10 lei de fiecare persoană în momentul înscrierii.  În această duminică, intitulată duminica vocațiilor, ne rugăm special pentru chemări la viața preoțească și la viața consacrată și vom oferi colecta de la toate sfintele Liturghii pentru susținerea vocațiilor. Înainte de sfânta Liturghie de seară, adică la ora 17.30, surorile de la Butea vor face o adorație euharistică specială, urmând ca la sfârșitul sfintei Liturghii să ne vorbească despre carisma vocației lor printr-un scurt filmuleț de 5 minute. În dorința de a veni în sprijinul persoanelor care din motive serioase nu pot participa la Sfânta Liturghie, am reușit să realizăm conectarea bisericii noastre la internet, în așa fel încât orice celebrare Liturghie, adorație, rozariu etc. – poate fi urmărită în direct la orice oră și de oriunde pe situl parohiei noastre, care cu această ocazie are și o nouă adresă: www.pstroman.ro. Atenție: Urmărirea transmisiunii Liturghiei prin mass-media nu scuteşte credincioşii de obligaţia de a participa duminica la sfânta Liturghie în biserică.

21 aprilie 2013  

Foaie parohiala

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you