Page 1

Στις 7 Μάη διεξάγονται πανελλαδικά οι φετινές φοιτητικές εκλογές. Διεξάγονται στην περίοδο της οικονοµικής κρίσης, που ο ίδιος ο καπιταλισµός γέννησε, και αντιλαµβάνεται ακόµα και ο ίδιος ότι δεν µπορεί να ξεπεράσει. Σε ένα σύστηµα που η «ανάπτυξη» δεν έρχεται ποτέ προς όφελος του κόσµου της εργασίας και της νεολαίας αλλά των επιχειρήσεων. Η διαχείριση αυτού του σάπιου συστήµατος µέσω κυβερνητικών λύσεων διαψεύδεται καθηµερινά, αφού µες στα δεσµά του χρέους, της ΕΕ και της αστικής νοµιµότητας δεν έχει κανείς τα περιθώρια να πάει κόντρα στον καπιταλισµό. Ας είµαστε ειλικρινείς και τουλάχιστον αξιοπρεπείς. Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουµε τον φίλο µας... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν πολιτικό «δηµοψήφισµα» για την σπουδάζουσα νεολαία, η οποία σήµερα µπορεί να φέρει τούµπα την καθηµερινότητα που µας επιβάλλουν.

ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; •

Τι θα δηλώσει η νεολαία για την ανεργία και την µετανάστευση που φτάνει το 60% για νέους µέχρι τα 30. Θα δηλώσουµε στήριξη και θα σκύψουµε το κεφάλι (ΔΑΠ) ή θα δηλώσουµε έτοιµοι να ανατρέψουµε τον εργασιακό µεσαίωνα που µας έχουν επιβάλλει, και να πάρουµε την ζωή και το µέλλον στα χέρια µας.

Με τι όρους θα συνεχίσουµε την αντιπαράθεση µε κυβέρνηση και ΕΕ για την ανατροπή του επιχειρηµατικού πανεπιστηµίου και της παιδείας-εµπόρευµα που θέλουν να µας επιβάλλουν, µέσω των οργανισµών των ιδρυµάτων και την είσοδο εταιρειών στη διοίκηση και τη λειτουργία του πανεπιστηµίου.

Αν η νεολαία θα ζήσει τελικά στην ελαστική απασχόληση, στα πεντάµηνα, τα voucher, τα ΚΟΧ ή αν θα επιλέξει να εργάζεται µε αξιοπρέπεια.

Αν ο Σύλλογος θα γίνει πραγµατική ασπίδα που θα προστατεύει τον κάθε φοιτητή και παράλληλα όπλο στα χέρια του για να µπορεί να διεκδικεί και να επιβάλλει πράγµατα ή αν θα καταλήξει µια σφραγίδα που κανείς δεν ξέρει τι κάνει, κοινώς κατοικίδιο στα κυβερνητικά σαλόνια.

Αν θα τελειώσουν µια και καλά τα σχέδια για διάλυση και εκφυλισµό του φοιτητικού κινήµατος που οι κυβερνητικές παρατάξεις εξυπηρετούν, και περάσει όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις.

Αν θα συνεχίζουν να τρώνε πόρτα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τις σχολές, τον πιο µαζικό χώρο της νεολαίας.

Αν η καταστολή, η τροµοκρατία, οι συλλήψεις, τα χηµικά και οι απαγορεύσεις πορειών δεν µας τροµοκρατούν, και αν τώρα βαδίζουµε πιο δυνατοί από ποτέ να αντιπαλέψουµε τα σχέδια τους.

Αν η σπουδάζουσα νεολαία θα διαλέξει τον ακίνδυνο για τα αστικά επιτελεία δρόµο της απλής διαµαρτυρίας και καταδίκης (ΠΚΣ) και τις αυταπάτες για µια καλύτερη διαχείριση του συστήµατος και εν τέλει της υποταγής (ΑΡΕΝ) ή θα επιλέξει τον δρόµο του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας, τον δρόµο της µαχητικής επιβολής των αναγκών µας και της ανατροπής!


ΣΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΡΣΥΠ-ΕΑΑΚ •

Για να τελειώνουµε µε την διαµεσολάβηση στην ζωή µας. Να αποφασίζουµε εµείς για εµάς και όχι µια χούφτα πολιτικών. Ζωντανοί φοιτητικοί σύλλογοι, µαζικές γενικές συνελεύσεις, φοιτητικός και εργατικός έλεγχος στα πανεπιστήµια.

Για τους αγώνες που δώσαµε, τους αγώνες που κερδίσαµε, µα πάνω απ’ όλα για την αυτοπεποίθηση των αγώνων που θα δώσουµε.

Γιατί σε οποιαδήποτε επίθεση ενάντια στο πανεπιστήµιο και τα δικαιώµατα µας, εµείς θα είµαστε πάντα απέναντι τους παλεύοντας συλλογικά, από τα κάτω µέσα από τις Γενικές µας Συνελεύσεις για την ανατροπή τους!

Γιατί τώρα φαίνεται καλύτερα από ποτέ πως το µόνο που έχει να µας προσφέρει ο καπιταλισµός είναι ανεργία και φτώχεια! Γιατί ο καπιταλισµός «ανθρώπινος» δεν γίνεται, και όπως ένα πληγωµένο θηρίο έτοιµο να πεθάνει γίνεται πιο επικίνδυνο, έτσι και αυτός θα εντείνει την επίθεση.

Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και την απελευθέρωση µας από τα δεσµά των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου!

Γιατί ο κόσµος δεν αλλάζει απ’ τη µια στιγµή στην άλλη µέσω των εκλογών, αλλά διαµορφώνονται οι όροι που θα πάµε να δώσουµε τις µάχες το επόµενο διάστηµα!

Γιατί αυτοί είναι το παλιό αποτυχηµένο σύστηµα εκµετάλλευσης, εµείς ο νέος κόσµος της νίκης και της απελευθέρωσης.

Στις 7 Μάη απειθαρχούμε!  

Στέλνουμε μήνυμα ανατροπής!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you