Page 1

Μάιος του 2014. Κυβερνήσεις, ευρωπαϊκή ένωση, Δ∆ΝΤ, κεφάλαιο και σύσσωµα τα τσιράκια τους, ΜΜΕ προσπαθούν να µας πείσουν πως «δεν υπάρχει άλλος δρόµος». Δ∆εν υπάρχει άλλος δρόµος από την ανάπτυξη στον καιρό της κρίσης, βλέπε ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση. Και εµείς επιµένουµε πιο σίγουροι από ποτέ, ότι υπάρχει άλλος δρόµος! Υπάρχει άλλος δρόµος χωρίς µνηµόνια, ανεργία, φασισµό! Υπάρχει άλλος δρόµος έξω απ’ την ΕΕ και το Ευρώ, έξω απ’ την πραγµατικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Σε µια περίοδο που η νεολαία και ο κόσµος της εργασίας δέχονται τη µεγαλύτερη επίθεση που έχουµε βιώσει ποτέ, η σπουδάζουσα νεολαία πρέπει να κάνει ξεκάθαρο σε κάθε τόνο πως δεν υποτάσσεται και δε συναινεί µε την υποβάθµιση της ζωής της και την διάλυση του µέλλοντός της. Πρέπει να βροντοφωνάξει πως θα τη βρουν απέναντί τους σε όλες τις µάχες, απ’ την πιο µικρή ως την πιο µεγάλη, από το κοµµένο σύγγραµµα µέχρι το νόµο Αρβανιτόπουλου και από το κλείσιµο σχολών µέχρι τον αγώνα για δουλειά µε δικαιώµατα! Τη στιγµή που η κυβέρνηση παλεύει µε νύχια και µε δόντια να παρουσιάσει κάθε φωνή αντίδρασης ως µειοψηφική, οι φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην αδιέξοδη πολιτική της. Η πολιτική της κυβέρνησης, η ισχυρή και σταθερή ΕΕ και η «ανάπτυξη» που σχεδιάζει το κεφάλαιο, θέλουν µια νεολαία που θα ζει µε τις πιο βάρβαρες εργασιακές σχέσεις. Μια νεολαία που στην πλειοψηφία της θα είναι άνεργη, µε διαλείµµατα εργασίας - εξάµηνες συµβάσεις των 400 ευρώ, µια νεολαία που δεν θα της επιτρέπεται να σπουδάσει και αυτό να αρκεί για µια µόνιµη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά και τέλος, µια νεολαία µε κανιβαλικά χαρακτηριστικά, βουτηγµένη στην ξεφτίλα του επιβιωτισµού. Ετοιµάζουν ένα πανεπιστήµιο για λίγους και εκλεκτούς, πετάνε χιλιάδες φοιτητές έξω απ’ τις σχολές τους ετοιµάζοντας την πελατεία για τα µαγαζιά της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ένα πανεπιστήµιο που θα διαµορφώνει και ένα νέο µοντέλο εργαζοµένου, ευέλικτου, αναλώσιµου και πειθήνιου, µε πτυχία που δεν εξασφαλίζουν επαγγελµατικά

δικαιώµατα, µε προγράµµατα σπουδών πετσοκοµµένα, πακέτα πληροφοριών. Ένα πανεπιστήµιο, πλήρως συνδεδεµένο µε τις αγορές, όπου η γνώση και η έρευνα θα είναι κοµµένες και ραµµένες στα µέτρα των επιχειρήσεων και όχι της κοινωνίας. Πρέπει και στις φοιτητικές κάλπες να αποτυπωθεί εκείνο το ρεύµα της νεολαίας για το οποίο δεν υπάρχει άλλος δρόµος εκτός από το δρόµο που συγκρούεται µε την πολιτική του κεφαλαίου και των µνηµονίων και παλεύει για την ανατροπή της τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και σε επίπεδο σπουδών. Η νεολαία θα πρέπει να επιλέξει: • ή µε τις «µεταρρυθµίσεις» της Δ∆ΑΠ ή µε την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – Δ∆ΝΤ • ή µε την διάλυση της δηµόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ή µε µια ενιαία πανεπιστηµιακή εκπαίδευση για όλους, για µια παιδεία των αναγκών µας • ή µε την καταστολή, τον αυταρχισµό και τον φασισµό ή µε την διεύρυνση του ασύλου, τις πολιτικές ελευθερίες µέχρι την ολική απελευθέρωση Η ΕΑΑΚ χωρίς να προσπαθεί να δηµιουργήσει (ή να έχει) αυταπάτες για την εκλογική διαδικασία, αλλά µε στόχο την δυναµική αποτύπωση αυτού του «άλλου δρόµου» δίνει την µάχη των φοιτητικών εκλογών στις 7 Μάη και ζητά ανοιχτά την ενίσχυσή της. Ψήφος στην ΕΑΑΚ δεν είναι ψήφος ανάθεσης, σηµαίνει συλλογική στράτευση στις µάχες που µας περιµένουν την επόµενη µέρα των εκλογών. Δ∆ηλώνει στήριξη και ενίσχυση του αγώνα ενάντια στο ξεπούληµα και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, ενάντια στο πανεπιστήµιο επιχείρηση που θα λειτουργεί σύµφωνα µε τις ανάγκες της αγοράς και θα είναι ανοιχτό µόνο για λίγους και εκλεκτούς.


Εµείς επιµένουµε πιο σίγουροι από ποτέ, ότι υπάρχει άλλος δρόµος! Υπάρχει άλλος δρόµος χωρίς µνηµόνια, ανεργία, φασισµό! Υπάρχει άλλος δρόµος έξω απ’ την ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ, έξω απ’ την πραγµατικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας! Υπάρχει άλλος δρόµος απ’ την υποδούλωση των εργαζοµένων και την ασφυξία της νεολαίας! Και αν η πραγµατικότητα σας δεν µας χωρά, τόσο το χειρότερο για την «πραγµατικότητα» σας. Εµείς πιο αποφασισµένοι από ποτέ, πιο σίγουροι από ποτέ, πιο δυνατοί από ποτέ θα βαδίσουµε, θα φτιάξουµε τον άλλο δρόµο. Γιατί δεν υπάρχει δρόµος, τον δρόµο τον φτιάχνουµε βαδίζοντας, δεν υπάρχει αέρας, τον αέρα τον φτιάχνουµε πετώντας!

7 ΜΑΗ ΨѰΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΩΣ ΑΓΩΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΑΝΑΡΣΥΠ-ΕΑΑΚ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΜΑΗ: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος  

7 Μάη στέλνουμε μήνυμα ανατροπής!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you