Page 1

films

paquita’s

maqueta

d’un producte audiovisual client: Consell d’Eivissa


enllaç a la maqueta https://vimeo.com/54443175

informe Tal i com s’especificava en el briefing presentat anteriorment al client, l’objectiu del vídeo és donar a conèixer la problemàtica que representa la brutícia que s’acumula a l’estiu per deixadesa, i fomentar la conscienciació cap a la conservació de la natura i de les infraestructures. L’estratègia es basa en una seqüència de representacions belles i singulars que acaba amb els exemples de les escombraries que deixa la temporada turística. El pluri-reportatge s’ha dividit en quatre parts. Les parts, que aniran encadenades de forma lineal amb els títols com a única explicació, són les següents: Patrimoni Identitat Natura Eslògan i logotips

Patrimoni Dalt Vila, nucli emmurallat de la ciutat d’Eivissa, va ser declarada par la UNESCO Patrimoni de la Humanitat (1999). Dintre de les muralles se superposen vestigis d’antigues cultures; la fenícia, la cartaginesa, la romana, la musulmana i finalment la catalana. La seqüència d’imatges mostra a l’espectador la supèrbia de les seves pedres. Però, la estampa que exhibeix la paraula “catedral” escrita a ma sobre una llosa, ocasiona una ruptura. El compendi entre el que representa la paraula “catedral”, les sargantanes, rèptil autòcton de l’illa, i la bossa de fems com a guarnició, crea una composició sarcàstica. Aquesta dóna pas a una nova seqüència que representa la deixadesa, en aquest cas, dels habitants d’aquesta zona.

Identitat Els pobladors d’Eivissa sempre han estat lligats a la mar. La sal i la pesca van constituir les fonts de riquesa durant molt de temps. El pas de les múltiples cultures a través dels anys han creat una arquitectura senzilla, cúbica de formes i de gran encant. La seqüencia d’imatges s’inicia amb la sal i continua amb les típiques casetes de pescadors, i amb exemples de les característiques construccions amb petites finestres i parets emblanquinades. De sobte, un vehicle arriba, tira una llauna i un paper per la finestra i s’allunya. Només un paper llençat pot ser la primera pedra, un petit fet evitable que, tal i com es veu a continuació, té conseqüències.

Natura Eivissa a l’hivern sembla un parc natural idíl·lic. Les nombroses muntanyes que coronen l’illa es mostren sempre verdes de pins, els camps s’acoloreixen d’arbres, flors i terra, i les aigües es presenten clares i netes. Així és com es troba l’illa el primer visitant del mes d’abril. Però no tots els que gaudeixen d’aquesta bellesa la respecten. Com l’exemple anterior, un fet rere l’altra pot convertir una preciosa zona verge en un escombriaire.

Eslògan i logotips El clip finalitzarà amb una posta de sol, l’eslògan i els logotips, tal i com es mostra en l’story board que acompanya el briefing.


paquita ribas maqueta d’un producte audiovisual assignatura: composició digital pràctica, 2ª entrega UOC, 2012

Pràctica Composició Digital, UOC (2a entrega)  
Pràctica Composició Digital, UOC (2a entrega)  

Aquest informe forma part de la segona entrega de la pràctica final de l'assignatura Composició Digital de la UOC i de la maqueta https://vi...

Advertisement