Papp Tamas_portfolio

Page 1

Papp Tamรกs _ PortfรณliรณPapp Tamás É 13-1484

okleveles építészmérnök szül.:1987.06.14. Budapest.

Telefon: (+36) 30/426-9546 E-mail: papp tamas@outlook.com

TANULMÁNYOK 2007 - 2014 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki kar, tervezői szakirány 2002 - 2007 Schulek Frigyes Kéttannyelvű Építőipari Műszaki Szakközépiskola, Budapest, kéttannyelvű emeltszintű érettségi 1994 - 2002 Huzella Tivadar Általános Iskola, Göd MUNKAHELYI TAPASZTALAT 2015 -

Bolla és Gregersen Építész Kft. /Bolla Ákos Önálló tervezés, engedélyes tervek, kiviteli tervek készítése, tervezői csapat irányítása, szakági tervezők generál irányítása, konzultációk, egyeztetések lebonyolítása, vezetése.

2014 - 2015 Munum Project Kft. /Handa Péter Épületszerkezet tervezés, engedélyezési terv készítése, felmérési és kiviteli tervek rajzolása. Részletrajzok. 2013 - 2014 Vincze & László Építészeti és Művészeti Kft. /Vincze László Látványtervezés, engedélyezési terv készítése és eljárás lebonyolítása, felmérési tervek rajzolása. 2011

Kör Építész Stúdió /Krizsán András Nyári gyakornoki munka, felmérés, tervfeldolgozás.

2008 - 2011 Szaki-Team 95 ’BT, /Széll Éva Kivitelezés, építőipari szakipari munkák végzése, ellenőrzése, építési napló vezetése. NYELVTUDÁS Német (felsőfok) Angol (alapfokon) PROGRAM ISMERETEK Graphisoft Archicad teljes körűen IFC modellek, pontfelhők kezelése, alkalmazása megbízhatóan Autocad alaphangon szükségből Office, Google Sketchup Photoshop, Cinema 4D [látványtervezés] örömből Sony Vegas [filmvágás] kedvtelésből EGYÉB 2017 2011 2009 2008 - 2011 2007 2005 2003 1999

MÉK, Építész tervezői jogosultsági vizsga OMDK, Országos Művészeti Diák Konferencia, részvétel TDK, Építőművészeti szekció, 2. helyezés Diák Sport Kör vezetése, (Egyetemi öntevékeny kör) Főbb események szervezése, csapat irányítása (Jegesest, egyéb kollégiumi rendezvények) Német felsőfokú nyelvvizsga B kategóriás vezetői engedély Német középfokú nyelvvizsga Kajak, Maraton Magyar Bajnokság, 1. Helyezés


Környezetesztétika _ Göd _ 2008Berlini bújócska

100% pamut

Filmek készítése _ http://www.youtube.com/user/MrBatorponi


TDK - OMDK _Víz világok_Duna meder vissza-hasznosítása


Helyszín

Vác

Négy kerületre oszlik. Észak-keletről D terjedelemben, észak-nyugatról Kisvá központban Belváros. Dunakanyar közpo Pest megye negyedik legnagyobb léleks korháza, középiskolái i található Dunakanyar, Nagymaros, Kismaros, Ve még Rád, Kosd, Szendehely környék területekkel bír, ami munkahelyeket környéken élőknek. Fekvése Budap gyorsforgalmi út, egy fő út, két vasútvon a két várost. Szentendrei szige el a hajókomp teszi lehetővé. Terveze egy v

Környezet

Helyszínrajz M=1:500

2600 Vác, Káptalan utca 5. Hrsz.:3179

Tömeg koncepció

Problémamentes Belváros, barokk rajzol kisvárosi lépték. A belváros kompakt, Turisz kai jelentőséggel bír. A boltoso vagyis forgalomban nincs hiány. Főpolgármesteri hivatal, a piac, számos uszoda, a Duna part, a bevásárló biztosítják az állandó nyüzsgést, jö egyszerűsíte varázsa, hogy minden miközben szép. Az egyedüli prob szórakozás téren hiány létezik. A város egy művelődési központ 500 fős volumenét tekintve csak a nagyobb produkáló kultúrát mutatja be. Progra városa egy olyan hellyel bővüljön, ami nélküli érdeklődési kört, amelyben a kor érdeklődés közös. Egy olyan közösségi h mozi, azaz filmszínház, amelyben tere színpad, azaz stúdió színház, illetve ücsörgő, találkozóhely, azaz kávéhá formájában szolgáltató ház. Egy filmf mozi, társulat nélküli flexibilis színház kávéház, amely mindennapi nyitva tar délutáni ve tések vannak, míg a előadások szórakoztatják a nézőket egys vagy éppen egymást szteletben tartva k

Tömeg koncepció A tervezési helyszín zártsorú beépítésű, alkalmazkodni kell a kialakulthoz. A helyszín viszont ennél érdekesebb megoldandó felada al bír. Ezt a szituációt 1755-ből meghagyo püspöki malom kőkeretes kapuja okozza. Egy bevágás a zártsorú beépítésben. A kapu ma a piac kofárait és vevőit engedi ki és be nap mint nap. Az így kialakult térhez telken belüli visszavágással reagál a beépítésem. A tömeg továbbá két részre tagolódik. A hátsó rész a mozi és a színház funkcióját, a fő funkciót töl be egy elforgato nyeregtető ala . Az elülső részt a tapadó funkció - kávézó, iroda- töl ki egy tető ala . A tapadó funkció elszakítását összekötő híd és azonos anyaghasználat gátolja, utalva arra, hogy a kiszolgálás, a funkció egy egységet alkot. A két részt összekötő tető, a többihez képest, nega v tető, amely a közönség fogadóterét fedi le, a miértet.

Nézőtér variálhatósága

Komplex tervezés _ Vác _ ArtMozi és StúdióSzínház _ 2012


Deákvár a legnagyobb ác, délről Alsóváros, ontja ként ismert város, számú városa. A térség ók. Vonzáskörzete a erőce, Sződliget, illetve ke. Jelentős az ipari teremt az i és a pes ől 40 km. Egy nal és a Duna kö össze a kapcsolat egyenlőre váci Duna híd építése.

latú, többnyire zártsorú jól működő városrész. ok nem panaszkodnak, Két középiskola, a vendéglő és kávézó, az utcák növelik, illetve övésmenést. Talán az karnyújtásnyira van, bléma kikapcsolódás, srészben üzemel ugyan színházteremmel, de b, biztosabb profitot am Tervem, hogy Vác kielégít egy korosztály rtárs kultúra iránt érze hely, amelyben üzemel et kap egy kísérletező amelyben létesül egy áz. Magán beruházás forgalmazóval működő z. Fő bevételi forrás a rtással bír, a moziban színházban időszakos szerre mozi ve tésével, külön.

Földszinti alaprajz M=1:100


Közel nulla energia felhasználású Wienerberger mintaház terve _ látványtervei

Vincze & László Építésziroda _ Látványtervek, koncepciók, gyakornoki munkák _ Budape


est _ 2013-2014

Manufaktúra tanulmány terve _ látványtervei _ Igal


AZ ARTISTAKÉPZÉS

Jelenleg egy államilag finanszírozott artistaképző működik az országban. Budapesten a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában.

Az artista képzés közismereti tárgyakat nem oktat. Mind az általános iskolai, mind pedig az érettségire való felkészítés mellékképzés, azaz külön intézmény (Általános iskola, Középiskola) fogadja az artista diákokat.

A képzés felépítése két részre osztott. Előkészítő szakaszra és szakképző szakaszra bomlik. Az előkészítő képzésre való jelentkezés tíz éves korban lehetséges. A kezdés általános iskola ötödik osztályosként szokás. A négyéves alapképzést egy szakosító vizsga zárja. Ezt abszolválva kezdődhet a szakképesítő szakasz. Az oktatás ebben a szakaszban már felcserélődik egy átlagos középiskolai tanulóhoz képest. Az artistaképesítés délelőtt, az érettségire való tanítás délután zajlik.

A PROBLÉMA

Budapest

Artistaképzésre Magyarországon Budapesten van egyedül lehetőség. Mindez annyit jelent, hogy országszerte csak azok jelentkeznek, akik teljes mértékben elhivatottak. A sorok között ugyanis az a fajta általános hátrány van elrejtve, hogy aki az ország keleti, déli vagy nyugati régióiból jelentkezik, annak szüleitől elválva, kollégiumi elhelyezés szükséges, azaz óriási életmódváltás, ami a tíz éves korosztályra nézve nem mindig bizonyul könnyű döntésnek. Bizonyuljon. A fantázia felszabadítására szükség van, anyagi megfontolás nélkül. Motivációnövelés.

A közönség tudatában rögzült, hogy az artistavilág színtere, a város szélére fogadott vándorcirkusz porondja. Viszont a műsorszám nem csak a sátras- és kőcirkuszokban létezik, hanem stadionokban, alternatív előadóterekben, és beférkőzik a színházba is. Egyelőre ilyen színtereket keresni kell. Egyelőre.

A CÉL Miskolc

A fejlesztés. A képzés bővítésére szükség és lehetőség van. Szükség egyfelől, hogy a tehetség felkutatása ne ütközzön teljes életváltásba.

Debrecen Sopron

Országszerte legyen lehetőség a képzésben gondolkodni, azaz régiónként lehessen biztosítani az artistavilág tanítását. A felvevő piac struktúrájában létező rések újragondolását ne a pénz, sokkal inkább a produktum, az attrakció gondolja újra.

Budapest

Zalaegerszeg

Cél egy kortárs artista generáció kita motiváltsággal a batyujukban forgatjá választ lehet, és kell biztosítani e bővít

Szeged Pécs

TERVEZÉSI PROGRAM Az iskola a képzési forma végett tantermeket nem von maga után. Ezáltal létszámtól függetlenül egy tanterem elegendő, amely a klasszikus tanulási formát kielégíti. A fő helyiségeket minden további nélkül a tornatermek jelentik.

TERVEZÉSI HELYSZÍN

A HELYSZÍN: SZEGED

Budapest

A belváros két körgyűrűvel, és megannyi sug rendelkezik. A Tisza Lajos krt. és a Tisza pa többnyire hivatalnoki épületek, kávézók, ét fényűző üzletek, parkok, padok, színházak, mú vannak.

Budapest

Szeged

Szeged

A Tisza Lajos krt. és a nagy krt. közt már old arányban lakóépületek és üzletek, valamint irodák fel egymást házról házra.

Az épület funkciója tanulást, tanítást szolgálja. Ebből adódóan vizsgáltam az ország egyetemvárosait, melyek mintául szolgáltak. Minden egyes esetben, az egyetemvárosok, közel azonos vonzáskörzettel bírnak. Budapest, Debrecen, Miskolc, Győr, Kaposvár, Gödöllő, Sopron, Pécs, Szeged. Szeged. Szeged városa, mint helyszín nem kényszerít földrajzi szempontú, kelet és nyugat közötti döntéskényszer elé, ami elkerül egy észak irányba húzódó tengelyre felfűzött artistaképzést az országban. A déli régió, ezáltal egyenlő vonzáskörrel bír a budapesti, azaz az északi régió vonzáskörével.

Szeged Magyarország negyedik legnagyobb városa, lakóinak száma 167 000 lélek. Az 5-ös főút mentén, a Maros torkolata alatt, a Tisza mindkét partján települt. Nagyobb része a folyó jobb partján, a kertváros jellegű Újszeged pedig a bal parton terül el. Csongrád megye székhelye. Dél-kelet Magyarország igazgatási, kulturális és gazdasági központja, regionális centrum, tudományegyetemmel, számos főiskolai karral, több gimnáziummal és szakközépiskolával.

Diploma _ Szeged _ Szegedi Artistaképző _ 2014

Szeged belvárosa. Mikszáth Kálmán utca 7. 3065/a.

A nagy körúton túl a város szabadon álló beé alakul át fokozatosan. A város peremzónáján ipar van. A nagy körúton belüli terület városép szempontból zártsorú beépítést követel, von maga

KONCEPCIÓ


Püspök utca

Tisza Lajos körút

TERÜLETRENDEZÉSI JAVASLAT

A képzés végeztével a cirkuszok 3-6 hónapos szerződést biztosítanak. A szerződés lejártával a produkció leghamarabb négy év múlva játszható ugyanabban a cirkuszban újra, ami az artista szakmát folytonos helyváltásra ösztönzi.

A településrendezési javaslat betartandó. A tömb rehabilitációja során a terület három részre osztandó. A Püspök utcai telkek beépítendőek többlakásos földszinten lakóépülettel, kialakított A üzlethelyiségekkel. sarki épület földszintjén étterem, vendéglő, vagy kávéház, felette Hostel alakítandó ki. A terület harmadik telkén létesül a tervezési programban tárgyalt épületegyüttes. Tervezési helyszín: Hrsz. 3065/a

Mikszáth Kálmán utca

Bartók Béla tér

anítása, útnak indítása, akik kellő ák fel a manézs fényeit. Építészeti tési és fejlesztési lehetőségben.

Korhű gondolkodást, újítást motiváló artista iskola tervezése a cél. Helyszínül Szeged szolgál. Szegedi Artistaképző.

BEÉPÍTÉSI JAVASLATOK

BENAPOZÁS

K Hrsz.

gárúttal art közt ttermek, úzeumok

dottabb k váltják

HELYSZÍNVIZSGÁLAT általános iskolák és gimnáziumok egyetemi épületek kollégiumok színházak, előadó terek parkok, terek piac, bevásárló központ

építéssé r terület pítészeti után.

gyakorló szint, nagyobb termek gyakorló szint, kisebb termek igazgatás, tantermi tanítás

érkezési szint, játéktér, nézőtér

NY


Funkció Az épület a funkciójából adódóan tornacsarnok. Az artistaképzés ugyanis ugyanúgy, mint bármely más sportág, a testnevelésen alapu el kell sajátítani előadói készséget is. Ez alapján az épület gyakorló termeket foglal magába. A gyakorlótermek átlagos, nem tornate diákok. A kétrétű képzés metszéspontja a közönség, azaz a manézs, a színtér. Az attrakció, a kész darab bemutatása, nagy teret, nag tornacsarnokrészben van lehetőség. A nézők itt betolható lelátókon foglalhatnak helyet, mely lelátót mind a földszintről, mind pedig a egy külön intézmény - általános iskola, és középiskola - vállalja át. Így épületen belül tantermi oktatásra nincs szükség. A gyakorlat vi az épületen belül. Összegezve, az artistaképző épülte egy olyan tornaterem, ami önmagában egy iskola.

Koncepció Az artista világra rendkívül jellemző a kétarcúság. Megjelenik a próbán, a háttérmunkában, a sminknélküliségben, mely mind-mind e közönség, ahol könnyednek tűnő mozdulatokkal varázsolják el a publikumot. Ezt a két ellenpontot vettem alapul a koncepció alkotása döntéssel, miszerint belvárosi helyszínre telepítem az új iskolát, szeretném elérni, hogy az artista világ és a nézőközönség közelebb ke városszerkezethez. Ez a csomópont nyitott képet alkot a tervezési terület előtt húzódó gyalogos főtengelynek. Megállásra és kukucskálá A beépítés fegyelmezett, zárt részből, és egy hátrahúzott, nyitott, részből tevődik össze. A beépítés során figyelemmel voltam arra, ho egyként kell kezelni. Zökkentse tovább az eddig alkotott képet az artista világról, mely továbbzökkentésre az egységként kezelés adh fokozatosan fedje fel magát, okozzon belső feszültséget. A meglesés tudata az artista számára fokozhatja a motiváltságot, az összpon színdarabokba, az artista diákok, méltón tudjanak csatlakozni a képzés végeztével. Továbbá a homlokzatképzés elemeit úgy hatá mindamellett hangsúlyozza azt a fegyelmet, ami a produkció létrejöttének elengedhetetlen része.

Diploma _ Szeged _ Szegedi Artistaképző _ 2014


ul. Ennek megfelelően az épület tornatermek sorolásából áll. A testnevelésre épített képzésen túl az artistának ermi belmagasságúak, hogy a színművészeti, táncművészeti alapokat próbatermi környezetben tanulhassák a gy belmagasságot igényel az érdeklődő publikum előtt. E célra az épület tömegéből kiálló megkülönböztetett a küzdőtéren keresztül tölthetnek fel. Az artistaképző közismereti oktatást nem végez. Ezt párhuzamosan egyiszont kívánja, hogy a mozgáskultúra elsajátításán túlmenve elméleti oktatásra alkalmas tanterem is létesüljön

egy ösztönösen zárt világot képez. Ennek ellenpontja a nyitottság, azaz a manézs, a reflektor, a csillogás, a során. A produkció, irányomból, ennek a kétarcúságnak a kezelése. Város szerkezeten belüli elhelyezéssel, a erüljön egymáshoz. Ezt fokozza az épület előtti teresedés kialakításával, amely csomópontként csatlakozik a ásra csábít. ogy a kétarcúság jelen esetben, ne váljon szét. Próbáljon feszültséget okozni, mindemellett, hogy a kettőséget hat kellő motivációt. Homlokzatképzésnél szempontom volt a feltárás. Célul tűztem ki, hogy a belső, zárt világ ntosítást. Mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a napjainkban új lendületet vett cirkuszba, vagy az újra gondolt ároztam meg, hogy mutassák azt a könnyed játékosságot, amellyel egy artista szám fel van vértezve, de

Artistaképzés Jelenleg államilag támogatott artistaképző iskola egy van az országban, Budapesten a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola. Az oktatás felépítése két részre osztott. Előkészítő és szakosító szakara bomlik. Egy lelkes diák egy felvételi meghallgatás és egy alkalmassági vizsga sikeres teljesítésével kezdheti el tanulmányait. A felvettek létszáma a nyolc évfolyamból adódóan alakul, amely összesen 110 fős létszámú lehet jelenleg. A felvettek számára a képesítés az általános iskolai tanítás után, délutánonként történik. Diákok az osztályukban a gyakorlatok elsajátításában együtt haladnak a négy éves alapképzés során. Az általános iskolai szakaszt elhagyva kezdődik a szakosító része a képzésnek. Ekkor a diákok már csak a választott szakterületükkel foglalkoznak, (pl, légtorna, kötél, háló), azt is külön a többi diáktól, egyedül, egy tanár segítségével. Az oktatás itt már felcserélődik egy átlagos középiskolai tanulóhoz képest. Az artistaképesítés délelőtt, az érettségire való tanítás délután zajlik. Mind az általános iskolai, mind pedig az érettségire való felkészítés párhuzamos képzés, azaz külön intézmény (általános iskola, középiskola) fogadja az artista diákokat a közismereti oktatás elsajátítására. Probléma Artistaképzésre Budapesten van egyedül lehetőség. Mindez annyit jelent, hogy országszerte csak azok jelentkeznek, akik teljes mértékben elhivatottak. A sorok között ugyanis az a fajta általános hátrány van elrejtve, hogy aki az ország keleti, déli vagy nyugati régióiból jelentkezik, annak szüleitől elválva, kollégiumi elhelyezés szükséges, azaz egyfajta óriási életváltás, ami a tíz éves korosztályra nézve nem mindig bizonyul könnyű döntésnek sem szülő, sem pedig diák részről. Az elhivatottság így jelenleg elengedhetetlen, ha egy lelkes fiatal artistává akarja képesíteni magát. Diplomatervem ezen problémára kínál megoldást épülettervezés formájában, melynek helyszínválasztása feloldja a távolságok általi nehézségeket, meghatározva ezzel két régiót( észak és dél) , mely két régió hasonló vonzáskörzettel bír.


Diploma _ Szeged _ Szegedi ArtistakÊpző _ 2014Bolla és Gregersen Építész Stúdió _ Budapest _ Kútvölgyi út _2016


meglévő családi ház bővítése, szintráépítése


Bolla és Gregersen Építész Stúdió _ Budapest _ Kútvölgyi út _ 2016


meglévő családi ház bővítése, szintráépítése


Bolla és Gregersen Építész Stúdió _ Budaörs _ Som utca _2017


Új kétlakásos lakóépület


Bolla és Gregersen Építész Stúdió _ Budaörs _ Som utca _2017


Új kétlakásos lakóépület


Bolla és Gregersen Építész Stúdió _ Hatvan _2016


Bátor tábor új közösségi és szállás épülete


Bolla és Gregersen Építész Stúdió _ Biatorbágy _ Dózsa György út _2016-2017

Schacherm


mayer -logisztikai raktár és eladótér/telephely bővítés


Bolla és Gregersen Építész Stúdió _ Budapest _ István út _2017


Bi-logik új irodaház építése


nevem alatt otthon _ Budapest _ Raktรกr utca _ 2018


sajรกt lakรกsunk


Papp Tamás É 13-1484

okleveles építészmérnök

tel.:36/30-426-9546 email : papp_tamas@outlook.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.