__MAIN_TEXT__

Page 1

18 0 us |2 g . 1 lo r a N at c

®

NATUURZUIVERE PRODUCTEN VOOR HOND EN KAT

n

ali

ntatio me I

de quali

PREM

re eu

QUALIUM TY supéri té

www.biofooddiervoeding.nl


ALGEMENE INFORMATIE Bij elke diervoeding bepalen de kwaliteit en herkomst van de grondstoffen de kwaliteit van het product. Biofood honden- en kattenvoeding is opgebouwd uit zuivere dierlijke- en plantaardige grondstoffen en vrij van lichaamsvreemde stoffen. BIOFOOD DIERVOEDING BV BIOFOOD Diervoeding BV brengt nu reeds meer dan 25 jaar kwaliteitsvoeding op de markt voor honden en katten. Naast complete droogvoeding heeft Biofood haar eigen vleesvoeding en verzorgingsartikelen als vetten, tabletten, supplementen, natuurkruiden en kauwkluiven.

BIOFOOD Diervoeding BV gebruikt in haar producten 100% natuurlijke grondstoffen. Er wordt o.a gebruik gemaakt van (veilig) scharrelvlees en smaakvolle natuurkruiden. De grondstoffen die Biofood gebruikt in haar producten voldoen aan het GROEN-garantie label welke Biofood hanteert voor haar producten. De kwaliteit en de natuurzuiverheid worden hierdoor gegarandeerd. GROEN-garantie Label GROEN-garantie waarborgt een schoon, veilig en gezond eindproduct met natuurlijke bestanddelen zonder chemische toevoegingen. Meer informatie over het groen-garantie label, zie website.

Eiwitten Eiwit is een van de belangrijkste bouwstoffen voor het lichaam van de hond en kat. Ze hebben dierlijke eiwitten nodig voor een optimale groei en herstel van huid, vacht, spieren e.d. Eiwitten bevatten essentiĂŤle aminozuren die de hond en kat zelf niet kunnen aanmaken. BIOFOOD honden- en kattenvoeding bevat de noodzakelijke eiwitten in de juiste verhouding en gebruikt hiervoor gecontroleerd rund-, lams-, kalkoen-, kippenvlees en zalm. Vetten en lecithine Elke hond en kat heeft een specifieke energiebehoefte welke gerelateerd is aan zijn natuurlijke energie. Vetten zijn de voornaamste bron van energie. BIOFOOD Diervoeding BV garandeert in haar voeders een optimale smaak en verteerbaarheid van oliĂŤn en vetten door toevoeging van schapenvet, zalmolie en lecithine. Dit draagt bij aan glanzende vacht en helpt huidirritaties voorkomen.

Meer informatie over Biofood en haar producten, acties en proefmonsters (voer) zie website www.biofooddiervoeding.nl of bel 0512-541920 of mail info@biofooddiervoeding.nl

Biofood productcatalogus


Vitaminen en Mineralen Vitaminen en mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid en bijdragen aan een goed energieniveau. Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor groei, onderhoud en functioneren van het lichaam en voor het ondersteunen van de weerstand. Zowel de hond als de kat kan de meeste vitamines en mineralen niet of onvoldoende zelf aanmaken en moet deze voornamelijk via de voeding binnenkrijgen. In de voeding van BIOFOOD Diervoeding BV zijn alle vitaminen en mineralen ruimschoots en in de juiste verhouding aanwezig, mede vanwege de toegevoegde natuurkruiden.

Kruiden De kruiden, die BIOFOOD aan haar producten toevoegt, bevatten zeer essentiële aminozuren, vitaminen en mineralen. Deze bieden ondersteuning aan o.a. spijsvertering, stofwisseling, organen en huid en vacht. Daarnaast zijn de kruiden eetlustopwekkend. De toegevoegde echinacea bevat gezonde vetzuren, rutoside, echinacoside en polysacchariden en ondersteund de weerstand en het immuunsysteem. Specifieke kenmerken Biofood Als voederfabrikant hebben wij de volgende specifieke kenmerken: • Nederlandse topkwaliteit. • Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. • Fresh recipe scharrel kwaliteitsvlees (vers en gedroogd: zuiverder, betere acceptatie en vertering).

• Gezonde zalmolie met omega 3 vetzuren en/of schapenvet. • Natuurkruiden (smaakvol/gezond). • Geen chemische toevoegingen. • GMO- en dierproefvrij. • Natuurlijke antioxidanten (goedhouders). Bovenstaande voorkomt o.a. allergische en agressieve reacties.

Veel honden- en kattenvoer, ongeacht het merk, wordt verhit tussen 90 en 110 graden Celcius. Door deze verhitting verdwijnen doorgaans vele essentiële vetzuren. De BIOFOOD schapenvet en olie producten zijn 100% natuurlijk, bevatten natuurlijke anti-oxidanten en zijn niet of minimaal bewerkt, waardoor ze beter en sneller in het lichaam worden opgenomen dan de sterk verhitte oliën en vetten in de *meeste brokvoeding. Door speciaal ontwikkelde BIOFOOD vetten als vloeibaar schapenvet, zalmolie en schapenvet zalm bonbons toe te voegen is er een optimale balans.

Omega vetzuren 3, 6 en 9 doen het volgende: • Verbeteren voedselopname. • Ondersteunen huid en vacht. • Verbeteren vertering. • Bevorderen immuun- en afweersysteem. • Bevorderen ontwikkeling van de hersenen.

*Opmerking: BIOFOOD geëxtrudeerde honden- en kattenvoeding bevat, door een speciaal ontwikkelde na-coating die na verhitting plaats vindt, alle essentiële oliën en omega vetten.

ali

quali t de

a ent tion m

PREMIUM

e ur

QUALITY

Zalm

Natuurkruiden

Rijst, Maïs, Gerst, Zoete aardappel

Vitaminen en Mineralen

upérie és

Gevogelte, lam, rund, wild zwijn

Het GROEN-garantie label waarborgt een natuurlijk, veilig en gezond eindproduct, zonder chemische toevoegingen.

Biofood productcatalogus


NIEUW

Puppy mini

BIOFOOD puppy mini is een hoogwaardige, volledige, natuurlijke hondenvoeding voor puppy’s en jonge honden van kleine rassen. 65% kalkoen, vis, kip en rijst. Met prebiotica FOS (inuline) en zalmolie met omega 3 en 6 vetzuren. Tarwe- en glutenvrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Ondersteunt groei, ontwikkeling, huid en vacht, afweer, gewrichten en gebit. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Voorziet in een verhoogde energiebehoefte. Ook geschikt voor drachtige en/of zogende honden van kleine rassen. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.

Ingrediënten: gedroogde kalkoen (24%), maïs*, rijst*(14%), gevogeltevet (14%), gedroogde vis (9%), gedroogde kip (7%), biergist, bietenpulp, eipoeder, lijnzaad, lecithine, zalmolie, inuline (Bron van FOS prebiotica 0,3%). (*ontsloten). Verkrijgbaar in 1,5kg verpakking. 4440 kcal per kg.

NIEUW

artikel

adult mini

1121

BIOFOOD adult mini is een volledige licht verteerbare, natuurlijke en zeer smaakvolle graanvrije hondenvoeding voor volwassen honden van kleine rassen. 65% kip, zoete aardappel, groenten en fruit. Met verse kip, zalmolie, kruiden en glucosamine en chondroïtine. Graan- en glutenvrij. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Ondersteunt huid en vacht, afweer, gewrichten en gebit. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Beperkt geur en volume van de ontlasting.

Ingrediënten: verse kip (20%), gedroogde kip (20%), erwten (15%), gevogeltevet (7,4%), gedroogde zoete aardappel (5%), gedroogde aardappel, aardappelzetmeel, gedroogde bietenpulp, zalmolie, gedroogde johannesbrood, lijnzaad, eipoeder, biergist, inuline (bron van FOS prebiotica, wortel* (0,2%), brandnetel (0,2%), echinacea (0,2%), tomaat* (0,15%), appel* (0,15%), mango* (0,15%), pruimen* (0,15%), banaan* (0,15%), tijm (0,15%), basilicum (0,15%), spirulina (0,15%), cranberry (0,1%), selderij, glucosamine (0,02%), chondroïtine (0,02%). *gedroogd. Verkrijgbaar in 1,5kg verpakking. 4072 kcal per kg.

NIEUW

artikel

1111

sensitive mini

BIOFOOD sensitive mini is een hoogwaardige volledige natuurlijke smaakvolle graanvrije hondenvoeding voor voedingsgevoelige en/of kieskeurige honden van kleine rassen. 65% zalm, erwten, groenten en fruit. Met verse zalm, zalmolie en kruiden. Graan- en glutenvrij. Hoge acceptatie en licht verteerbaar. Gezonde zalm als enige dierlijke eiwitbron (hypoallergeen). Ideaal voor moeilijke eters, voedingsgevoelige honden evenals bij intoleranties. Ondersteunt huid en vacht, gebit en een gevoelige spijsvertering. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Beperkt geur en volume van de ontlasting. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.

Ingrediënten:verse zalm (20%), gedroogde zalm (19%), erwten (15%), gedroogde aardappel (15%), gevogeltevet, gedroogde bietenpulp, zalmolie, gedroogde johannesbrood, lijnzaad, eipoeder, biergist, inuline (bron van FOS prebiotica), gedroogde wortel (0,2%), brandnetel (0,2%), echinacea (0,2%), gedroogde tomaat (0,15%), gedroogde appel (0,15%), gedroogde mango (0,15%), gedroogde pruimen (0,15%), gedroogde banaan (0,15%), tijm (0,15%), basilicum (0,15%), spirulina (0,15%), cranberry (0,1%), selderij (0,1%), glucosamine (0,02%), chondroïtine (0,02%). Verkrijgbaar in 1,5kg verpakking. 4128 kcal per kg.

NIEUW

artikel

1141

control mini

BIOFOOD control mini is hoogwaardige volledige natuurlijke smaakvolle hondenvoeding voor volwassen honden van kleine rassen, ter ondersteuning van urinewegen (blaasgruis / stenen / struviet) en bij overgewicht (bijv. sterilisatie). 65% kip, rund, zalm, rijst en erwten. Met prebiotica FOS (inuline) en zalmolie. Tarwevrij. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Beperkt caloriegehalte en een aangepaste verhouding mineralen. Helpt de pH van de urine te regelen en kan helpen bij het verminderen van struvietsteenvorming. Ondersteunt de urinewegen, huid en vacht, gebit en helpt het gewicht te behouden of te verminderen. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Beperkt geur en volume van de ontlasting. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Ingrediënten: ggedroogde kip (14%), gedroogd rund (14%), rijst* (14%), erwten (14%), cellulose, gevogeltevet (5,8%), gerst*, maïs*, gehydrolyseerde kippenlever (3%), zalmmeel, zalmolie, biergist, eipoeder, lijnzaad, lecithine, inuline (bron van FOS prebiotica), cranberries (0,1%). Verkrijgbaar in 1,5kg verpakking. 3828 kcal per kg.

(4) Biofood productcatalogus

artikel

1131


NIEUW

senior mini

BIOFOOD senior mini is een hoogwaardige volledige natuurlijke smaakvolle hondenvoeding voor oudere honden van kleine rassen. 50% gevogelte en rijst. Met zalmolie, chondroïtine en glucosamine. Tarwevrij formule. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Optimale brokgrootte, -vorm en structuur. Ondersteunt veroudering, vertering, mobiliteit, gewicht en huid en vacht. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Met vitamine E en C, die bescherming kunnen bieden tegen celveroudering. Beperkt geur en volume van de ontlasting. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.

Ingrediënten:gedroogd gevogelte (28%), maïs, rijst (14%), gerst, gevogelte vet (8%), maïsgluten, lijnzaad, biergist, eipoeder, gedroogde bietenpulp, zalmolie, inuline (bron van FOS prebiotica, glucosamine, chondroïtine. Verkrijgbaar in 1,5kg verpakking. 4106 kcal per kg. artikel

1151

GEPERST MINI – PUPPY & SB BIOFOOD geperst mini puppy & small breed. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige geperste hondenvoeding. 69% rund, kip en maïs. Met kruiden, zalmolie met omega 3 & 6 vetzuren en vitaminen en mineralen. Tarwe- en glutenvrij. Eiwit/vetgehalte (28/15). Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Lage maagbelasting en verhitting v/d brok. Ideaal voor kieskeurige en moeilijke eters. Zonder chemische toevoegingen. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor jonge honden en als all life stage voeding voor volwassen kleine rassen. Voor alle hondenrassen. volwassen honden van kleine rassen.

artikel

10143

Ingrediënten: gedroogd rund (32%), maïs*(22%), gedroogd gevogelte (15%) pluimveevet, weipoeder, zalmolie (3 g/kg), lijnzaad, lecithine, inuline (bron van FOS), l-carnitine, eipoeder, echinacea. (*ontsloten). Verkrijgbaar in 5kg verpakking. 4050 kcal per kg.

Geperst Lam (ALL LIFE STAGES) BIOFOOD Geperst Lam. Nederlandse topkwaliteit. Met hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare geperste all life stage hondenvoeding. 50% lam, rijst en zalmolie. Met essenartikel tiële omega 3 en 6 verzuren en kruiden. Hypoallergeen (1 dierlijke eiwitbron) en tarwe- en glutenvrij. 1017 Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Voor voedingsgevoelige en/of kieskeurige honden en moeilijke eters. Lage maagbelasting en verhitting v/d brok. Zonder chemische toevoegingen. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor alle hondenrassen. Ingrediënten: gedroogd lam (min. 30%), ontsloten maïs, ontsloten rijst (17%), ontsloten aardappel, gevogeltevet, bietenpulp, zalmolie (3%), L-carnitine, taurine, echinacea. Verkrijgbaar in zakken van 5 & 13,5 kg | 3950 kcal per kg. artikel

10173

GEPERST ADULT BIOFOOD geperst adult. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige geperste hondenvoeding. 56% rund, kip, wild zwijn, vis en rijst. Met zalmolie en natuurkruiden. Rijk aan Omega 3 & 6 vetzuren. Hoge acceptatie en verteerbarheid. Lage maagbelasting en ver- artikel hitting v/d brok. Ideaal voor kieskeurige en moeilijke eters. Zonder chemische toevoegingen. Opti- 1000 male voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor volwassen honden. Ingrediënten: gedroogd rund en kip (29%), maïs*, tarwe*, rijst* (10%), gedroogd wild zwijn (9%), kippenvet, vismeel (8%), johannesbrood, lecithine, zalmolie, biergist, bietenpulp, L-carnitine, taurine, echinacea (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 5 & 13,5 kg | 3650 Kcal per kg.

artikel

1003

Biofood productcatalogus (5)


Puppy BIOFOOD Puppy. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare geëxtrudeerde puppy voeding voor puppy en jonge honden. 65% rund, kip, gevogelte en rijst. Eiwit/vet percentage van 30/20. Gezonde zalmolie met omega 3 & 6 vetzuren. Tarwe artikel en tarweglutenvrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Met glucosamine en chondroïtine. On1400 dersteund mobiliteit en gewrichten. Voor gezonde ontwikkeling van botten, gebit, spieren en vertering. BIOFOOD puppy voeding heeft alles wat een jonge, opgroeiende hond van nature nodig heeft. Zonder chemische toevoegingen. Voor jonge honden.

Ingrediënten: gedroogde kip (35%), rijst (18%), maïs, gevogelte vet, gedroogd rund (7%), lijnzaad, gist, johannesbrood, eipoeder, gehydrolyseerd gevogelte (5%), zalmolie, chondroïtine, glucosamine, L-carnitine , lecithine, inuline (FOS), taurine. Verkrijgbaar in zakken van 3 & 12,5 kg | 4300 Kcal per kg.

artikel

1403

ADULT (KROKANT) BIOFOOD Adult Krokant. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare geëxtrudeerde hondenvoeding voor volwassen honden. 60% kip, rund, wild zwijn, zalm en rijst. Tarwevrij. Met zalmolie, schapenvet en kruiden. Rijk aan Omega 3 & 6 vetzuren. artikel Hoge acceptatie en verteerbaarheid. De toegevoegde echinacea kruiden ondersteunen het af- 1103 weersysteem. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Zonder chemische toevoegingen. Voor volwassen honden.

Ingrediënten: gedroogd gevogelte (24%), mais*, rijst*, gedroogd rund (11%), gerst*, gedroogd wild zwijn (5%), gevogelte vet, lijnzaad, gedroogde johannesbrood, gedroogde zalm (3%), zalmolie (3%), biergist, schapenvet (2,5%), eipoeder, inuline (bron van FOS), echinacea (1%). (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 3 & 12,5 kg | 3650 Kcal per kg.

artikel

1100

lamb & rice

BIOFOOD lamb & rice. Nederlandse topkwaliteit. Met hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare hondenvoeding voor volwassen honden. 60% lam, zalm en rijst. Met schapenvet, essentiële omega 3 en 6 verzuren en kruiden. Tarwevrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Voor voedingsgevoelige en/of kieskeurige honden en moeilijke eters. Lijnzaad artikel kan een verzachtende werking hebben bij allergiën. De toegevoegde echinacea kruiden onder- 1703 steunen het afweersysteem. Zonder chemische toevoegingen. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor alle hondenrassen.

Ingrediënten: gedroogd lam (34%), rijst* (18%), maïs*, gedroogde zalm (8%), gevogeltevet, gerst*, lijnzaad, gedroogde erwten, gedroogde johannesbrood, schapenvet, biergist, zalmolie, lecithine, inuline (bron van FOS), l-carnitine, eipoeder, echinacea. (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 3 & 12,5 kg | 3870 Kcal per kg.

artikel

1700

HIGH ENERGY BIOFOOD High energy. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare geëxtrudeerde hondenvoeding voor volwassen honden. 63% kip, maïs en zalmolie. Tarwevrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Met lijnzaad en kruiden. Eiwit/vet (30/20). artikel 1603 Ook zeer geschikt voor honden met overgewicht (weinig koolhydraten), kleinere hondenrassen, jacht-, training en sporthonden, pups van grote hondenrassen en voor de dracht- en zoogperiode en het in conditie komen na ziekte. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Zonder chemische toevoegingen. Voor alle hondenrassen. Ingrediënten: gedroogde kip (41%), mais* (19%), gerst*, dierlijk vet (kip, wild zwijn), lijnzaad, rijst*, johannesbrood, lecithine, zalmolie (3%), biergist, bietenpulp, L-carnitine, taurine, echinacea (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 3 & 12,5 kg. | 4280 Kcal per kg.

(6) Biofood productcatalogus

nieuw

artikel

1600


giant BIOFOOD Giant is een volledige licht verteerbare, natuurlijke en zeer smaakvolle hondenvoeding speciaal ontwikkelt voor grote rassen en honden met schrokgedrag. Bereid met rund, gevogelte en rijst. Met zalmolie en souplesse mix (glucosamine, chondroïtine en kruiden). Ondersteund mobiliteit en gewrichten. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Zonder chemische toevoegingen. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.

artikel

1900

W

-NOUVE

U A

NE

Ingrediënten: gedroogd rund, tarwe gries, gevogeltevet, rijst, gedroogde kip, biergist, zalmolie, inuline (bron van FOS), souplesse mix.Verkrijgbaar in zakken van 12,5 kg | 3650 Kcal per kg.

BIGGER PLUS GRAND

Diner BIOFOOD Diner. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare geëxtrudeerde hondenvoeding voor volwassen honden. 53% rund, kip, wild zwijn en rijst. Met gezonde groente, zalmolie en kruiden. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Rijk aan artikel Omega 3 & 6 vetzuren. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Diner kan de voorkeur hebben als 1203 een hond niet van brokken houdt, niet goed kan kauwen, slecht eet ("moeilijke eters"), dunne ontlasting heeft of vezelrijk voer moet hebben (bijv. overgewicht > snel vol gevoel.) Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Zonder chemische toevoegingen. Voor alle hondenrassen. Bereiding: Warm water aan het voer toevoegen. Vervolgens dient diner te wellen waarna uw hond een gezonde en lekkere "warme" maaltijd heeft. Ingrediënten: gedroogd rund en kip (29%), mais*, rijst* (15%), gerst*, gedroogd wild zwijn (9%), gepofte tarwe, maisvlokken, rundvet, bietenpulp, erwten, zalmolie, biergist, taurine, echinacea (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 3 & 10 kg | 3585 Kcal per kg.

artikel

1200

senior BIOFOOD Senior is een volledige licht verteerbare, natuurlijke en zeer smaakvolle hondenvoeding speciaal ontwikkelt voor de oudere hond. 47% rund, gevogelte, wild zwijn en rijst. Met zalmolie, glucosamine, chondroïtine en kruiden. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Gereduceerd energie-, artikel 1303 eiwit-, vet- en mineralengehalte. Ondersteund mobiliteit en gewrichten. Vitamine E en selenium, een antioxidantcomplex, beschermt tegen celveroudering. Zonder chemische toevoegingen. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor alle hondenrassen.

Ingrediënten: gedroogd rund (19%), maïs*, tarwe*, rijst*, gedroogd gevogelte (11%), kippenvet, johannesbrood, gedroogd wild zwijn (5%), zalmolie (3%), chondroïtine (1,5%), glucosamine (1,5%), Lcarnitine, lecithine, inuline (FOS), taurine, echinacea (0,5%). (*ontsloten).

artikel

1300 artikel

vleesvoeding

BIOFOOD vleesvoeding is een natuurlijke, complete en houdbare hondenvoeding op basis van vers vlees, vis, orgaanvlees, rijst, schapenvet en natuurkruiden. Uitermate geschikt is voor vleesdagen, als traktatie, voor onderweg, smaakmaker, bij omschakeling naar ander voer of voor honden die slecht reageren op droogvoeding. Met afsluitbare verpakking en handige portieverpakkingen (7x90g/630g) of als 800g worst. Geschikt voor iedere hond, van pup tot senior. Verkrijgbaar in de varianten lam, zalm en eend. LAM: kip, schapenvetkanen, lam, rijst, plantaardige eiwitextracten (aardappel), vitaminen, mineralen, plantaardige bijproducten (kruiden). ZALM: kip, schapenvetkanen, rijst, vis en -bijproducten (zalm), plantaardige eiwitextracten (aardappel), vitaminen, mineralen, plantaardige bijproducten (kruiden). EEND: kip, schapenvetkanen, eend, rijst, vis en –bijproducten, plantaardige eiwitextracten (aardappel), vitaminen en mineralen, plantaardige bijproducten (0,1% kruiden). Ook als 800g worst leverbaar. LAM 800g worst (artikel 60408), ZALM 800g worst (artikel 60418) en EEND 800g worst (artikel 60428).

60408

artikel

6040

Biofood productcatalogus (7)


nieuw

SOUPLESSE bonbon

De originele Biofood schapenvet bonbon Souplesse is een ware delicatesse voor iedere hond, van puppy (vanaf 10 wk) tot senior. Deze smaakvolle en gezonde Souplesse traktatie bevat een perfect uitgebalanceerde combinatie van gezonde ingrediënten, waaronder zalm (+/- 45%), schapenvet, zalmolie en souplesse (chondroïtine, glucosamine en natuurkruiden). Hoogwaardige eiwitten, aminozuren, vitaminen (A en D), omega 3 en 6 vetzuren, chondroïtine en glucosamine. Voor soepele gewrichten en spieren. Ondersteunt tevens huid, vacht, vertering en weerstand.

Ingrediënten: gedroogde zalm (45%), schapenvet, zalmolie, souplesse (12% waarvan: 5% chondroitine, 5% glucosamine, 2% natuurkruiden). Analytische bestanddelen: Ruw Eiwit 27,2%, Ruw Vet 59%, Ruwe Celstof 5,8%, Ruw As 5,4%, Vocht 0,4%. Per kg: omega 3 vetzuren 37,0g, omega 6 vetzuren 36,0g, vitamine A I.E. 27700, vitamine D3 I.E. < 200. Voor alle hondenrassen. Souplesse bonbon 40st. e265G .

artikel

4090

PENS bonbon De originele BIOFOOD schapenvet bonbon pens is een natuurlijk en bijzonder probaat middel ter ondersteuning van darmflora, huid, vacht, (spijs)vertering en weerstand. Het is tevens een uitzonderlijk gezonde en smaakvolle toevoeging op de dagelijkse voeding. De met zorg geselecteerde pens bevat noodzakelijke bacteriën en enzymen voor de darmflora. Voor alle hondenrassen.

Ingrediënten: schapenvet (95%), pens (5%). Analytische bestanddelen: Ruw vet 95%, Ruw eiwit 2%, Ruwe as 0,5%, Ruwe celstof 1%, Vocht 0,7%, Koolhydraten 0,8%. Vitamine A I.E. 2000, Vitamine D3 I.E. < 300. Per 1000g. Pens 40st. e265G . artikel

4050

nieuw: mini

ZALM BONBON

De originele BIOFOOD schapenvet bonbon zalmolie is een natuurlijk en bijzonder probaat middel ter ondersteuning van huid, vacht, (spijs)vertering en weerstand. Het is tevens een uitzonderlijk gezonde en smaakvolle toevoeging op de dagelijkse voeding. De zalmbonbon is rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Ondersteunt huid, vacht, hart en bloedvaten. Ook geschikt voor honden met een voedselallergie die een dieet krijgen op basis van lamsvlees. Voor alle hondenrassen. Ingrediënten: schapenvet (89%), zalmolie (11%). Analytische bestanddelen: Ruw vet 88%, Ruw eiwit 0,8%, Ruwe as 0,1%, Ruwe celstof 0,8%, Vocht 0,9%, Koolhydraten 9,4%. Vitamine A I.E. 2000, Vitamine D3 I.E. < 300. Omega-3 vetzuren 7.0 % (m/m), Omega-6 vetzuren 34.7 % (m/m). Natuurlijk conserveringsmiddel (rozemarijn E-392). Per 1000g. Maxi 40 st. e265G, Zalm Mini 80. st. e265G.

artikel

artikel

4070

4080

knoflook bonbon De originele BIOFOOD schapenvet bonbon knoflook is een natuurlijk en bijzonder probaat middel ter ondersteuning van afweer van parasieten (anti-vlo en teek), huid, vacht, (spijs)vertering en weerstand. Het is tevens een uitzonderlijk gezonde en smaakvolle toevoeging op de dagelijkse voeding. Ook geschikt voor honden met een voedselallergie die een dieet krijgen op basis van lamsvlees. Voor alle hondenrassen.

Ingrediënten: schapenvet (95%), knoflook (5%). Analytische bestanddelen: Ruw vet 95%, Ruw eiwit 1%, Ruwe as 0,5%, Ruwe celstof 1 %, Vocht 0,6%, Koolhydraten 1,9%. Vitamine A I.E. 2000, Vitamine D3 I.E. < 300. Per 1000g. Knoflook Maxi 40 st. e265G, Knoflook Mini 80 st. e265G . artikel

4015

(8) Biofood productcatalogus

artikel

4010


zeewier bonbon De originele BIOFOOD schapenvet bonbon zeewier is een natuurlijk en bijzonder probaat middel ter ondersteuning van huid, vacht, (spijs)vertering en weerstand. Het is tevens een uitzonderlijk gezonde en smaakvolle toevoeging op de dagelijkse voeding. Ook geschikt voor honden met een voedselallergie die een dieet krijgen op basis van lamsvlees. Voor alle hondenrassen. IngrediĂŤnten: schapenvet (93%), zeewier (7%). Analytische bestanddelen: Ruw vet 93%, Ruw eiwit 1%, Ruwe as 2,5%, Ruwe celstof 2%, Vocht 0,7%, Koolhydraten 0,8%. Vitamine A I.E. 2000, Vitamine D3 I.E. < 300. Per 1000g. Zeewier Maxi 40st. e265G, Zeewier Mini 80st. e265G.

artikel

4030

artikel

4020

RAWHIDE DENTAL (BLUE LABEL)

Size 14-15 6056 - Knoop X Large

Size 10 6055 - Knoop Large

Size 6 6058 - Rol Medium

Size 10 6052 - Rol large

size 11-12 6059 - Rol X Large size 7-8 6054 - Knoop medium

Size 4 6053 - Knoop Small

size 5 6063 - kaantjes stick small

Size 6-7 6049 - Rol Snack

BIOFOOD kauwkluif rawhide dental:

- Top kwaliteit kauwkluiven uit Zuid Amerika. - Dikkere rawhide huid en betere acceptatie. - Hypoallergeen (alleen rund) en lang(er) kauwplezier. - De smaakvolle en gezonde natuurlijke tandenborstel. - Voor iedere hond, van pup tot senior.

IngrediĂŤnten: ongelooide onderste huidlaag lederhuid van runderen. Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 85-90%, ruw vet 1-2%, ruwe vezels 0,5%, vocht 10-12%. Biofood productcatalogus (9)


anti vlo pens BIOFOOD smaakvolle en gezonde knoflook tabletten met pensaroma, knoflook, aminozuren, vitaminen (A, B, D en E) en mineralen. Weg met vlooien en teken. Ondersteunt huid, vacht (o.a. haaruitval) en darmflora. (Bier)gist bevat naast vitamine B(-complex) en vitamine D ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwitten en enzymen. Voor alle hondenrassen, van pup tot senior.

Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose, knoflook (4,1%), pensaroma (1,3%), zeewier, wortel. Glutenvrij. Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 9,81%, ruw vet: 2,60%, ruwe celstof: 0,64%, ruwe as: 6,33%, vocht: 6,93%, vit. A: 126291,40 IE, vit. B: vitamine B-complex 99,7 mg, vit. D3: 12629,12 IE, vit. E: 274,22 mg. Per 1000g. (55st 90gr).

artikel

4032

anti vlo zeewier (mini) BIOFOOD smaakvolle en gezonde knoflook tabletten met zeewier, knoflook, aminozuren, vitaminen (A, B, D en E) en mineralen. Weg met vlooien en teken. Ondersteunt huid, vacht (o.a. haaruitval) en darmflora. (Bier)gist bevat naast vitamine B(-complex) en vitamine D ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwitten en enzymen. Voor alle hondenrassen. Zeer geschikt voor puppy’s en kleine hondenrassen. Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose, zeewier (5,33%), knoflook (4,1%), wortel. Glutenvrij. Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 9,81%, ruw vet: 2,60%, ruwe celstof: 0,64%, ruwe as: 6,33%, vocht: 6,93%, vit. A: 126291,40 IE, vit. B: vitamine B-complex 99,7 mg, vit. D3: 12629,12 IE, vit. E: 274,22 mg. Per 1000g. Zeewier mini (100st 60gr).

artikel

4028

anti vlo zeewier BIOFOOD smaakvolle en gezonde knoflook tabletten met zeewier knoflook, aminozuren, vitaminen (A, B, D en E) en mineralen. Weg met vlooien en teken. Ondersteunt huid, vacht (o.a. haaruitval) en darmflora. (Bier)gist bevat naast vitamine B(-complex) en vitamine D ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwitten en enzymen. Voor alle hondenrassen, van pup tot senior.

Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose, zeewier (5,33%), knoflook (4,1%), wortel. Glutenvrij. Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 9,81%, ruw vet: 2,60%, ruwe celstof: 0,64%, ruwe as: 6,33%, vocht: 6,93%, vit. A: 126291,40 IE, vit. B: vitamine B-complex 99,7 mg, vit. D3: 12629,12 IE, vit. E: 274,22 mg. Per 1000g. (55st 90gr). artikel

4031

Dogbite Smaakvolle en gezonde dogbite BIOFOOD gisttabletten voor de hond met eucalyptus, pepermunt en aminozuren, vitaminen (A, B, D en E) en mineralen. Het tabletje is uitzonderlijk lekker te noemen en zorgt voor een frisse adem. Weg met vieze adem. (Bier)gist bevat naast vitamine B(-complex) en vitamine D ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwit en enzymen, die samen tal van fysiologische functies uitoefenen in het lichaam van de hond. Voor alle hondenrassen. Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose, eucalyptus (3,33%), munt (3,33%), zeewier (blaaswier), wortel. Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 9,86%, ruw vet: 2,60%, ruwe celstof: 0,61%, ruwe as: 6,39%, vocht: 6,94%, vit. A: 126291,40 IE, vit. B: vitamine B-complex 168,9 mg, vit. D3: 12629,12 IE, vit. E: 274,22 mg. Per 1000g. (55st 90gr).

artikel

4039

(10) Biofood productcatalogus


relax Smaakvolle, gezonde en rustgevende BIOFOOD Relax gistsnoepjes voor hond en kat. Met aminozuren, vitaminen (A, B, D en E), mineralen, valeriaan, passiebloem en een speciaal ontwikkelde kruidenmix (anti-stress) die de serotonine stofwisseling positief beïnvloeden, en die zorgen voor een kalmerende en rustgevende werking. Gezond voor huid en vacht. Kalmerende en rustgevende werking bij: vuurwerk, onweer en stress. Voor alle honden- en kattenrassen.

Ingrediënten: wei, dextrose, melkpoeder, melkgist, zeewier, bloem, plantaardige vitaminen en mineralen, lecithine, taurine, biothine (vit. H), methionine (natuurlijk aminozuur), valeriaan, passiebloem, kruidenmix (antistress). Analyse: ruw eiwit: 17,2%, ruw vet: 7,6%, ruwe celstof: 3,2%, ruwe as: 2,9%, vocht: 6,5%, calcium: 0,1%, lysine: 0,24%, vit. A: 1066,6 IE, vit. B: vit. B-complex 1,55 g, vit. D: 106,9 IE, vit. E: 7 mg. Per 1000 g. Voor alle honden- en kattenrassen. (100 st e60gr).

artikel

4033

SENSITIVE BIOFOOD sensitive (hypoallergene) gisttabletten voor de hond, met gezonde aminozuren, vitaminen (A, B, D en E) en mineralen bevatten smakelijke en gezonde grondstoffen. Beperkt het optreden van allergische reacties. Ondersteunt huid, vacht, afweer- en immuunsysteem. Voor alle hondenrassen

Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose. (Glutenvrij). Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 9,57%, ruw vet: 2,67%, ruwe celstof: 0,26%, ruwe as: 6,75%, vocht: 6,63%, vit. A: 138712,10 IE, vit. B: vitamine B-complex 52,0 mg, vit. D3: 13871,19 IE, vit. E: 301,19 mg. Per 1000g. Voor alle hondenrassen. (55st. e90gr).

artikel

VERNIEUWD

4076

meatbones

BIOFOOD meatbone traktaties bevatten naast puur lamsvlees ook rundvlees, gevogelte, plantaardige vitaminen, mineralen en natuurkruiden. Tarwevrij. Ideaal als traktatie of beloning voor iedere hond.

Ingrediënten: granen (gerst, mais), vlees (11% lam, 10% rund, 4% gevogelte), dextrose, oliën en vetten, plantaardige bijproducten (kruiden). Analytische bestanddelen: ruw eiwit 286 g/kg, ruw vet 59,7 g/kg, vocht 122,7 g/kg. Voor alle hondenrassen. Verkrijgbaar in verpakking van e200 g.

artikel

4045

3-in-1 hondenkoekjes Smaakvolle 3-in-1 hondenkoekjes:

1. helpt ontlasting dikker te maken; 2. eetafwijkend gedrag (ontlasting/gras eten); 3. ondersteuning bij voervervandering of niet goed verteerbaar voer. Met o.a. kaoliniet (kleimineraal) en kruiden. Tarwevrij. Voor alle hondenrassen, van pup tot senior.

Ingrediënten: gerst, mais, glycerine, kaoliniet, melasse, plantaardige olie, calcium, kruiden. Analytische bestanddelen: ruw eiwit 8,46%, ruw vet 6,05%, ruw as 9,58%, ruwe celstof 6,73%. Verkrijgbaar in e500g verpakking.

artikel

4046

Biofood productcatalogus (11)


Zalmolie BIOFOOD Zalmolie wordt koudgeperst uit verse pacificische zalm (MSC) en is rijk aan omega 3 en 6 vetzuren en bevat optimale EPA/DHA waarden. BIOFOOD zalmolie is gunstig voor hart en bloedvaten, vermindert gewrichtsklachten, verzorgt en voorkomt huidproblemen (bijv. haaruitval, jeuk, vlooien allergie en kale plekken), zorgt voor een stralende vacht en een betere vertering (minder ontlasting, betere voedselopname) en verlaging pH waarde urine (ivm blaasgruis). Hoog geconcentreerd pure zalmolie en dus zuinig in gebruik en niet vermengd met andere (goedkopere) visolie. Voor alle honden- en kattenrassen.

Ingrediënten: Zalmolie. Analytische bestanddelen: Ruw Eiwit 1.1 %, Ruw Vet 98.1 %, Ruwe Celstof < 0.3 %, Ruw As 0.1 %. Natuurlijk conserveringsmiddel (rozemarijn E-392). Per 100g. Dit product bevat: Omega-3 vetzuren 23,8 % rel., Omega-6 vetzuren 16,8 % rel. Energiewaarde 3.648 kJ/100 g. Verkrijgbaar in pompflacon van e250ml (artikel 40691), e500ml (artikel 4069) en 5L jerrycan (artikel 40695).

artikel

40695

artikel

artikel

artikel

artikel

40691

4069

vloeibaar schapenvet BIOFOOD vloeibaar schapenvet bevat een combinatie van schapenvet, zalmolie (omega 3 en 6) en zonnebloemolie. Eetproblemen, darmstoornissen, voedselintolerantie-, verterings-, vacht- en huidproblemen worden zeer doeltreffend aangepakt. Vloeibaar schapenvet kenmerken: rijk aan omega vetzuren 3, 6 en 9, verbetert voedselopname en vertering, besparing dagelijkse voedingskosten, gezond voor hart- en bloedvaten, betere ontwikkeling van de organen, ideaal voor vacht en huid. De vloeibare smaakmaker en probleemoplosser voor honden. Voor alle hondenrassen. Ingrediënten: zonnebloemolie, zalmolie, schapenvet (17%). Analytische bestanddelen: Ruw Eiwit 0.9 %, Ruw Vet 98.0 %, Ruwe Celstof < 0.3 %, Ruw As 0.2 %, Vocht 0.1 %, Vitamine A I.E. 29700, Vitamine D3 I.E. < 800. Natuurlijk conserveringsmiddel (rozemarijn E-392). Per 100g. Dit product bevat: Omega-3: 21.0 % (m/m), Omega-6: 34.7 % (m/m). Energiewaarde 3641 kJ/100 g. Verkrijgbaar in pompflacon van e250ml (artikel 40671), e500ml (artikel 4067) en 5L jerrycan (artikel 40675).

artikel

40675

40671

4067

natuurkruiden BIOFOOD natuurkruiden. Ideaal voor vacht, huid, vertering en vitaliteit. Voor alle honden- en kattenrassen. Ideaal als aanvulling bij vers vleesvoeding, BARF, droog- of natvoer. De BIOFOOD natuurkruiden bevatten natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen, ter ondersteuning van de stofwisseling, vertering, huid en vacht en de algemene gezondheid. Bij BARF kunt u de natuurkruiden verwerken in de groentemix.

Ingrediënten: brandnetel, venkelzaad, zeewier (blaaswier 10,42%), weegbree, maggikruid, rozemarijn, eik, laurier, knoflookpoeder, meidoorn, maretak, anijszaad, pepermuntblad, passiebloem. Analyse: Ruw eiwit 168 g/kg, Ruw vet 59 g/kg, Ruw as 125 g/kg, Ruwe celstof 144,7 g/kg, Vocht 88,3 g/kg. Naast de pot met e 450 gram nu ook verkrijgbaar als potje met e 125g.

artikel

3000

artikel

30002

souplesse BIOFOOD Souplesse – aanvullend diervoeder. Ondersteunt gewrichtsfunctie en mobiliteit. BIOFOOD Souplesse bevat naast glucosamine en chondroïtine ook MSM en smaakvolle en gezonde geselecteerde natuurkruiden (rozemarijn en salie) die extra ondersteuning bieden aan de mobiliteit van hond (en kat). BIOFOOD Souplesse kan ook als aanvulling bij vers vleesvoeding, BARF en droog- of natvooer gebruikt worden. Bij BARF kunt u de souplesse verwerken in de groentemix. Kan zowel preventief als curatief gebruikt worden. Voor alle honden- en kattenrassen. Ingrediënten: brandnetel, venkelzaad, blaaswier, weegbree, maggikruid, rozemarijn, eik, laurier, knoflookpoeder, meidoorn, maretak, anijszaad, pepermuntblad, passiebloem, groenlipmossel (bron van glucosamine), runderkraakbeen (bron van chondroïtine), MSM, vitamine C, mangaan, magnesium, silicium. Analyse: Ruw eiwit 228g/kg, Ruw vet 61g/kg, Ruw as 127g/kg, Ruwe celstof 129,2g/kg, Vocht 1,4g/kg. Naast de pot met e 450 gram nu ook verkrijgbaar als potje met e 125g.

(12) Biofood productcatalogus

artikel

3001

artikel

30012


NIEUW

kitten

BIOFOOD kitten. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige, volledige, natuurlijke kattenvoeding die speciaal ontwikkeld is voor kittens tot 12 maanden en drachtige en/of zogende katten. Met 70% kalkoen, vis, kip en rijst. Met prebiotica FOS (inuline), zalmolie met omega 3 en 6 vetzuren en taurine. Voorziet in een verhoogde energiebehoefte en is tarwevrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid . Ondersteunt groei, ontwikkeling en afweer en zorgt voor een gezond skelet en gebit. Beperkt geur en volume van de ontlasting en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Voor jonge katten en zogende en/of zwangere katten.

Ingrediënten: gedroogde kalkoen (35%), maïs*, rijst* (18%), gevogeltevet, vismeel (9%), gedroogde kip (7%), biergist, bietenpulp, eipoeder, lijnzaad, lecithine, zalmolie (3%), inuline (bron van FOS 2,5%), taurine (2%). (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 1,5 & 10 kg. 4440 Kcal per kg.

artikel

NIEUW

1521

adult

BIOFOOD adult. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige, volledige, natuurlijke kattenvoeding die ontwikkeld is voor volwassen katten. 60% kip, vis, zalm en rijst. Met prebiotica FOS (inuline), omega 3 en 6 vetzuren en taurine. Tarwevrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Ondersteunt gebit, huid en vacht en de natuurlijke afweer en zorgt voor een vermindering van haarbalvorming. Beperkt geur en volume van de ontlasting en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Voor volwassen indoor en outdoor katten.

Ingrediënten: gedroogde kip (31%), maïs*, rijst* (15%), gevogeltevet, vismeel (9%), zalmmeel (7%), gerst*, biergist, eipoeder, lijnzaad, bietenpulp, lecithine, inuline (2,5% bron van FOS), taurine (2%), echinacea. (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 1,5 & 10 kg. 4260 Kcal per kg.

artikel

NIEUW

1511

senior

BIOFOOD senior. Hoogwaardige, volledige, natuurlijke kattenvoeding die ontwikkeld is voor oudere katten. 60% kip, vis, zalm en rijst. Met prebiotica FOS (inuline), omega 3 en 6 vetzuren, chondroïtine, glucosamine en taurine. Gereduceerd fosfor- en natriumgehalte en aangepaste verhouding mineralen. Tarwevrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Ondersteunt mobiliteit, veroudering, nieren, gewicht, huid en vacht en zorgt voor een vermindering van haarbalvorming. Beperkt geur en volume van de ontlasting en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Tevens geschikt voor katten met nieraandoeningen en oxalaatstenen. Voor oudere katten en volwassen katten met gevoelige nieren.

Ingrediënten: gedroogde kip (26%), maÏs*, rijst* (18%), gevogeltevet, gerst*, vismeel (9%), biergist, eipoeder, zalmmeel (7%), lijnzaad, lecithine, inuline (2,5% bron van FOS), glucosamine, chondroitine, taurine, echinacea. (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 1,5 & 10 kg. 4240 Kcal per kg.

NIEUW

artikel

control

BIOFOOD control. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige, volledige, natuurlijke kattenvoeding die ontwikkeld is voor volwassen katten, ter ondersteuning van de urinewegen en bij overgewicht (bijv. sterilisatie). 70% kip, zalm, kippenlever en rijst. Met prebiotica FOS (inuline), zalmolie met omega 3 en 6 vetzuren en taurine. Heeft een aangepaste verhouding mineralen en tarwevrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Ondersteunt de urinewegen, is zeer geschikt voor katten met overgewicht en zorgt voor een vermindering van haarbalvorming. Regelt de pH van de urine (in de richting van <6.5) en vermindert de hoeveelheid struvietvormende mineralen. Kan volgziekten zoals blaasontsteking voorkomen. Reduceert geur en volume van de ontlasting en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Voor volwassen katten. Ingrediënten: gedroogde kip (24%), gedroogd rund (18%), rijst* (15%), erwten, cellulose, gevogeltevet, gerst*, maïs*, gehydrolyseerde kippenlever (7%), zalmmeel (5%), zalmolie (3%), gedroogd wild zwijn (3%), biergist, eipoeder, lijnzaad, lecithine, inuline (1,5% bron van FOS), yucca extract, taurine, cranberries, echinacea. (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 1,5 & 10 kg. 3908 Kcal per kg.

1551

artikel

1531

Biofood productcatalogus (13)


NIEUW

sensitive

BIOFOOD sensitive. Hoogwaardige, volledige, natuurlijke, graanvrije kattenvoeding die ontwikkeld is voor voedingsgevoelige en/of kieskeurige katten. 60% kip, zalm en zoete aardappel. Met zalmolie, omega 3 en 6 vetzuren, chondroïtine, glucosamine en taurine. Graanvrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Ondersteunt de vertering, gewrichten, huid en vacht en zorgt voor een vermindering van haarbalvorming. Beperkt geur en volume van de ontlasting en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Voor volwassen katten.

Ingrediënten: gedroogde kip (37%), aardappelen, zoete aardappel (19%), erwten, gevogeltevet, zalmmeel (7%), eipoeder, lijnzaad, zalmolie (3%), chondroitine, glucosamine, taurine. Verkrijgbaar in zakken van 1,5 & 10 kg. 4060 Kcal per kg.

artikel

1541

vernieuwd

kat 3-mix ADULT BIOFOOD kat 3-mix is met grote zorg bereid met natuurlijk geselecteerde ingrediënten. BIOFOOD kat 3-mix bevat de optimale dagelijkse hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen die bijdragen tot een goede gezondheid van uw kat. Het gehalte aan minerale grondstoffen is laag, waardoor de zuurgraad in de urine eveneens laag blijft, wat zorgt voor een goede blaasfunctie. Daarnaast is BIOFOOD kat 3-mix voeding verrijkt met taurine en gezonde omega 3 en 6 vetzuren. Voor volwassen katten.

artikel

1502

Ingrediënten: gedroogde kip (19%), maïs*, tarwe*, gevogeltevet, gedroogd rund (8%), bietenpulp, vismeel (4%), zalmolie (3%), eipoeder, biergist, taurine (1,5%), echinacea (0,5%). (*ontsloten). Verkrijgbaar in zakken van 2kg en 10kg | 3680 per kg.

artikel

1500

anti-vlo naturel BIOFOOD smaakvolle en gezonde knoflook tabletten met knoflook, aminozuren, vitaminen (A, B, D en E) en mineralen. Weg met vlooien en teken. Ondersteunt huid, vacht (o.a. haaruitval) en darmflora. (Bier)gist bevat naast vitamine B(-complex) en vitamine D ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwitten en enzymen. Voor alle kattenrassen, van kitten tot senior.

Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose, knoflook (4,1%), zalmaroma (0,3%). Glutenvrij. Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 10,66%, ruw vet: 2,65%, ruwe celstof: 0,36%, ruwe as: 6,70%, vocht: 6,55%, vit. A: 130852,30 IE, vit. B: vitamine B complex 100,94 mg, vit. D3: 13085,21 IE, vit. E: 284,12 mg. Per 1000g. (100st 60gr).

artikel

anti-vlo zalm

4027

BIOFOOD smaakvolle en gezonde knoflook tabletten met zeewier, knoflook, aminozuren, vitaminen (A, B, D en E) en mineralen. Weg met vlooien en teken. Ondersteunt huid, vacht (o.a. haaruitval) en darmflora. (Bier)gist bevat naast vitamine B(-complex) en vitamine D ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwitten en enzymen. Voor alle kattenrassen, van kitten tot senior. Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose, knoflook (4,1%), zalmaroma (0,3%). Glutenvrij. Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 10,66%, ruw vet: 2,65%, ruwe celstof: 0,36%, ruwe as: 6,70%, vocht: 6,55%, vit. A: 130852,30 IE, vit. B: vitamine B complex 100,94 mg, vit. D3: 13085,21 IE, vit. E: 284,12 mg. Per 1000g. (100st 60gr).

artikel

4029

(14) Biofood productcatalogus


catbite BIOFOOD smaakvolle en gezonde catbite giststabletten met aminozuren, vitaminen (A, B, D en E), mineralen, eucalyptus en pepermunt. Catbite gisttabletten zijn uitzonderlijk lekker te noemen en zorgen voor een frisse adem. Weg met vieze adem. (Bier)gist bevat naast vitamine B(-complex) en vitamine D ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwit en enzymen. Voor alle kattenrassen, van kitten tot senior.

Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose, eucalyptus (3%), pepermuntextract (3%), zalmaroma. Glutenvrij. Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 10,70%, ruw vet: 2,65%, ruwe celstof: 0,32%, ruwe as: 6,75%, vocht: 6,56%, vit. A: 130852,30 IE, vit. B: vitamine B-complex 169,53 mg, vit. D3: 13085,21 IE, vit. E: 284,12 mg. Per 1000g. Verkrijgbaar in verpakking met ca. 100 tabletten. e 60 gr, artikel

4037

hairball BIOFOOD smaakvolle en gezonde anti-haarbal gisttabletten met aminozuren, vitaminen (A, B, D en E), mineralen en vlozaad. Vlozaad (Psyllium) ondersteunt de darmwerking en zorgt voor een natuurlijke uitscheiding van haren en vermindering van haarbalvorming. De anti-haarbal tabletten bevatten naast vitamines ook hoogwaardige aminozuren, mineralen, eiwit, enzymen en (bier)gist. (Bier)gist bevat naast vitamine B(-complex) en vitamine D ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwit en enzymen. Voor alle kattenrassen, van kitten tot senior.

Ingrediënten: wei, rijst, melkpoeder, biergist, dextrose, vlozaad, zeewier (3,33%). Glutenvrij. Analytische bestanddelen: ruw eiwit: 9,91%, ruw vet: 2,61%, ruwe celstof: 0,24%, ruwe as: 6,55%, vocht: 6,28%, vit. A: 131261,00 IE, vit. B: vitamine B-complex 69.19 mg, vit. D3: 13126,08 IE, vit. E: 285,01 mg. Per 1000g.

artikel

4037

relax Smaakvolle, gezonde en rustgevende BIOFOOD Relax gistsnoepjes voor hond en kat. Met aminozuren, vitaminen (A, B, D en E), mineralen, valeriaan, passiebloem en een speciaal ontwikkelde kruidenmix (anti-stress) die de serotonine stofwisseling positief beïnvloeden, en die zorgen voor een kalmerende en rustgevende werking. Gezond voor huid en vacht. Kalmerende en rustgevende werking bij: vuurwerk, onweer en stress. Voor alle honden- en kattenrassen.

Ingrediënten: wei, dextrose, melkpoeder, biergist, zeewier, bloem, plantaardige vitaminen en mineralen, lecithine, taurine, biothine (vit. H), methionine (natuurlijk aminozuur), valeriaan, passiebloem, kruidenmix (antistress). Analyse: ruw eiwit: 17,2%, ruw vet: 7,6%, ruwe celstof: 3,2%, ruwe as: 2,9%, vocht: 6,5%, calcium: 0,1%, lysine: 0,24%, vit. A: 1066,6 IE, vit. B: vit. B-complex 1,55 g, vit. D: 106,9 IE, vit. E: 7 mg. Per 100 g. (100 st e60gr).

artikel

4033

GRATIS VERPAKKING? Vul uw Biofood spaarkaart in met uw adresgegevens en lever deze met de bijbehorende streepjescodes, van 10 en dezelfde Biofood verpakking, in bij uw dierenspeciaalzaak* of stuur deze op naar Biofood Drachten, Postbus 151, 9200 AD Drachtenen ontvang 1 Biofood verpakking gratis.

De Biofood spaarkaart, voor een gratis verpakking, is te verkrijgen bij de betere dierenspeciaalzaak of via Biofood Diervoeding.

U kunt ons altijd mailen info@biofooddiervoeding.nl of bellen 0512-541920 als u als consument of detaillist meer info wilt over de spaarkaart actie.

Biofood productcatalogus (15)


BIOFOOD ASSORTIMENT

artikel

1521

artikel

artikel

1600 1603

artikel

4031

artikel

4050

1300 1303

artikel

4027

artikel

artikel

60408

1900

artikel

60428

artikel

4032

artikel

4070

artikel

60418

artikel

4080

artikel

4020

4067 40671 40675

artikel

4069 40691 40695

artikel

3000 30002

artikel

3001 30012

(16) Biofood productcatalogus

6059 - Rol X Large

artikel

4039

4076

4090

6055 - Knoop Large

6052 - Rol Large

4046

artikel

4010

6056 - Knoop X Large

artikel

artikel

4033

artikel

artikel

4045

artikel

4038

4015

artikel

6040

artikel

artikel

4030

1200 1203

artikel

6042

4037

artikel

1700 1703

artikel

6041

artikel

4029

artikel

1100 1103

artikel

1000 1003

1017 10173

artikel

1400 1403

artikel

artikel

10143

artikel

1151

artikel

artikel

1500 1502

artikel

1141

artikel

artikel

1551

artikel

1131

artikel

4028

artikel

1541

artikel

1111

artikel

artikel

1531

artikel

1121

artikel

artikel

1511

6058 - Rol Medium

6054 - Knoop medium

6049 - Rol Snack

6053 - Knoop Small

6063 - kaantjes small


analyse hondenvoeding eiwit

vet

ruwe celstof

as

calcium

fosfor

IJzer

Magnesium

puppy

krokant

lam&rijst

SENIOR

High energy

giant

diner

geperst p&sb

geperst

geperst lam

30 %

24 %

25 %

22 %

30 %

23 %

21,5 %

28 %

25 %

24 %

20%

14 %

15 %

7%

20 %

10 %

7%

15 %

8%

14 %

2,5 %

2,2 %

2,8 %

3%

2,5%

3,5 %

2,5 %

2,5 %

2%

3,2 %

6%

5,5 %

7,4 %

5,5 %

6,2 %

10 %

5,5 %

8%

8,0 %

8,0 %

1%

1,0 %

1,4 %

1,3 %

1,5 %

1,4 %

1,3 %

1,4 %

1,4 %

1,4 %

0,8 %

0,9 %

1,0 %

1%

1%

1,4 %

0,9 %

1,0 %

1,0 %

1,0 %

50 mg

50 mg

50 mg

50 mg

50 mg

50 mg

50 mg

50 mg

50 mg

50 mg

1,3 g

1,5 g

1,6 g

1,5 g

1,2 g

1,4 g

1,2 g

1,0 g

1,3 g

0,9 g

analyse hondenvoeding MINI eiwit

vet

ruwe celstof

as

calcium

fosfor

Magnesium

puppy

adult

control

sensitive

senior

33%

30%

34%

32%

26%

20%

16%

12%

18%

13%

2,0%

5,0%

5,0%

4,5%

2,1%

6,5%

7,7%

4,3%

6,8%

6,0%

1,3%

1,2%

0,85%

1,1%

1,3%

0,8%

1,0%

0,73%

0,9%

0,9%

0,9%

0,11%

0,09%

0,9%

0,9%

analyse kattenvoeding eiwit

vet

ruwe celstof

as

calcium

fosfor

Magnesium

puppy

adult

control

sensitive

senior

3-mix

34 %

32 %

29 %

36 %

32 %

30 %

20 %

16 %

19 %

12 %

18 %

10 %

6,5 %

6%

6%

4,3 %

7,5 %

8%

2%

2%

5%

5%

3%

2,5 %

1,4 %

1,4 %

1,3 %

0,85 %

1,5 %

1,5 %

0,8 %

0,9 %

0,8 %

0,73 %

1%

1%

0,9 %

0,1 %

0,12 %

0,09 %

0,09 %

0,17 %

Biofood productcatalogus (17)


BIOFOOD VOERWIJZER HOND - S (small breed)

nee

s nee

s nee

s nee

s nee

s nee

s nee

s nee

ja

ja

antivlo tabletten / knoflook mini bonbon

CONTROL mini

stress situaties

senior mini

ja

natuurkruiden

sensitive mini haaruitval

control mini

ja

schapenvet, zalmolie, gisttabletten, sensitive

ja

ja

s

gewrichten

ja

s

nieraandoeningen / oxalaat

parasieten (vlooien, teken e.d)

RELAX TABLETTEN /

s

urinwegen / blaasgruis

ja

s

slechte eters

ja

s

oudere hond

sensitive / adult mini

s

overgewicht

ja

s

graanvrij

sensitive mini

s

s

huid of vacht

ja

s

overgevoelig/

geperst mini

s

nee

puppy mini/

s

ja

s

jonge hond

senior mini

sensitive mini / zalmolie / souplesse

s Adult mini / geperst mini

(18) Biofood productcatalogus


BIOFOOD VOERWIJZER HOND - M/L/XL

nee

s nee

s nee

s nee

s gewrichten/spieren

nee

s nee

s anaalkieren

nee

s krokant / geperst/ geperst lam / High Energy / Lam & rijst

ja

s

last van winderigheid /

ja

s

klein ras

ja

s

groot ras/

ja

s

slechte eters

ja

s

ouderdomsverschijnselen

ja

s

overgewicht

schapenvet of vleesvoeding

antivlo tabletten/ knoflook bonbon

stress situaties

3-in-1 koekjes / diner

ja

High Energy / diner + extra

RELAX TABLETTEN /

beweging

natuurkruiden

senior / diner

actieve hond

ja

diner / vleesvoeding/

High Energy + vloeibaar

geperst lam/high energy

schapenvet / vleestruffel

giant + souplesse /

schrokgedrag/grote honden

ja

vistruffel zalm / zalmolie

giant

geperst mini / mini â&#x20AC;&#x201C; small breed

haaruitval

giant / geperst/ geperst lam

ja

s

s darmen/dunne ontlasting

ja

s

eet uw hond gras of ontlasting/

lam rijst / geperst lam /

s

nee

ja

s

s huid of vacht

ja

s

overgevoelig/

parasieten (vlooien, teken e.d)

s

nee

puppy geextrudeerd / puppy geperst / high energy

s

ja

s

jonge hond

De Biofood Voerwijzer is mede ontwikkeld door: Drs. G. Ketelaar, Nutritionist â&#x20AC; Dierenarspraktijk Kortenoord Wageningen

schapenvet, zalmolie, gisttabletten.

Biofood productcatalogus (19)


BIOFOOD VOERWIJZER KAT

s

ming

nee

s nee

s nee

s nee

s nee

s nee

s nee

s nee

antivlo tabletten

sensitive stress situaties

CONTROL

ja

RELAX TABLETTEN / natuurkruiden

senior haaruitval

sensitive

ja

zalmolie, gisttabletten, sensitive

ja

senior

ja

sensitive / zalmolie

s

gewrichten

ja

control

control

s

nieraandoeningen / oxalaat

parasieten (vlooien, teken e.d)

ja

s

urinwegen / blaasgruis

ja

s

slechte eters

ja

s

oudere kat

ja

s

overgewicht

ja

s

graanvrij

ja

s

ontlasting geur / haarbalvor-

s

nee

sensitive

s

s

huid of vacht

ja

s

overgevoelig/

kitten

s

nee

ja

s

jonge kat

s Adult

(20) Biofood productcatalogus


tips Enkele BIOFOOD voeding tips:

• Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater. • Geperst of geëxtrudeerd? Over het algemeen zijn brokken geëxtrudeerd (krokant) of geperst. Er is geen stelregel te noemen wanneer een hond een geperste of geëxtrudeerde brok zou moeten eten. Wel wordt afgeraden om geperste en geëxtrudeerde brokken te mengen. Brokken met verschillende bereidingsprocessen worden op verschillende manier door de hondenmaag verteerd. • Overschakelen van voeding. 1. Overstap van krokant naar krokant of van geperst naar geperst: Als u overschakelt van geëxtrudeerde (krokant) voeding naar BIOFOOD geëxtrudeerde (krokant) voeding of van geperste voeding naar BIOFOOD geperste voeding, doe dit dan geleidelijk. Dat wil zeggen: begin met een kwart en verhoog geleidelijk de hoeveelheid (voer met uw oog), zodat u na enkele dagen (7-9) geheel bent overgeschakeld op BIOFOOD voeding. (LET OP: bij het omschakelen van voeding kan de ontlasting anders zijn dan normaal. Dit is niet ernstig, u kunt ook kiezen voor de overstap met vleesvoeding: zie "extra ondersteuning"). 2. Overstap van krokant naar geperst (of andersom): Wanneer u overstapt van geëxtrudeerde (krokant) voeding naar een geperste voeding (of andersom) adviseren wij u dit in 1 keer te doen, dus niet door te mengen. (LET OP: bij het omschakelen van voeding kan de ontlasting anders zijn dan normaal. Dit is niet ernstig. U kunt ook kiezen voor de overstap met vleesvoeding: zie "extra ondersteuning"). • Extra ondersteuning bij het overschakelen > BIOFOOD vleesvoeding (min. 2 dagen) en BIOFOOD 3in1 koekjes bieden extra ondersteuning. • Huid, vacht en vertering problemen > Voeding met voldoende gezond vet (dierlijk) is doorgaans een goede remedie tegen huid en vachtproblemen bijv. BIOFOOD High Energy, lam rijst of geperst lam. Tevens biedt vloeibaar schapenvet, zalmolie en de schapenvet bonbons de nodige extra ondersteuning van huid, vacht en vertering. • Te dunne ontlasting/diarree > Smaakvolle BIOFOOD 3-in-1 hondenkoekjes biedt uitkomst. Ook bij eetafwijkend gedrag (ontlasting/gras eten) en ondersteund het lichaam bij het reinigen van afvalstoffen. • Gebitsverzorging > BIOFOOD "rawhide" kauwkluif en de BIOFOOD dogbite en catbite tabletten ondersteunen en verzorgen het gebit. • Moeilijke eters > Geef BIOFOOD Diner, BIOFOOD vleesvoeding of BIOOOD geperst lam indien de hond niet van brokken houdt, niet goed kan kauwen, slecht eet, dunne ontlasting heeft of vezelrijk voer moet hebben. Bij diner en geperst lam kunt u warm water doen en laten wellen. • Socialisatie > Moeite met socialiseren van uw hond of kat? Gebruik BIOFOOD Relax tijdens het socialisatieproces, dit geeft rust voor baas en beestje! • Actieve, drachtige hond en overgewicht > BIOFOOD high energy brokken met gezonde dierlijke eiwitten en vet. Bevat erg weinig koolhydraten. • Parasieten: vlooien, teken en mijten? > Gebruik BIOFOOD honden- en katten anti-vlo tabletten met knoflook en/of BIOFOOD schapenvet bonbons met knoflook voor de hond. • Voor kleine hondenrassen biedt BIOFOOD de speciale small breed mini varianten Puppy, Adult, Senior, Control (o.a. bij blaasgruis en overgewicht) en Sensitive (voedingsgevoelig en moeilijke eters) en voor de grote honden en honden met schrokgedrag is er BIOFOOD Giant. • BIOFOOD Kitten ondersteund de ontwikkeling van jonge katten, Adult is voor normale tot actieve katten, Control is voor indoor katten en katten met blaasgruis en/of overgewicht, Sensitive is voor gevoelige katten (graanvrij) en Senior is voor de oudere kat. Biofood productcatalogus (21)


(22) Biofood productcatalogus


Notities

Biofood productcatalogus (23)


Het GROEN Garantie Label is een kwaliteit label welke Biofood hanteert voor haar producten.

Het GROEN Garantie Label heeft de volgende specifieke kenmerken:

• • • •

• • • • • • • •

• • • •

Nederlandse topkwaliteit*. duurzame en natuurlijke producten met als grondslag 'respect voor dier, mens en milieu'. gebruik van hoogwaardige en natuurlijke grondstoffen en ingrediënten. gebruik van fresh recipe scharrel kwaliteitsvlees gedroogd en/of vers (kip, rund, eend, wild zwijn en lam) en vis (zalm) en gezond orgaanvlees als lever, hart en pens. gebruik van oliën en vetten van dierlijke afkomst (geconserveerd met natuurlijke tocoferolen), die niet of beperkt bewerkt zijn. gebruik van natuurlijke toevoegingen (vitamine E, rozemarijn extract, cranberry, rozenbottel). geen kunstmatige toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. geen bio-industrie. geen genetisch gemodificeerde grondstoffen. milieu- en diervriendelijk (dierproefvrij). grondstoffen, producten en leveranciers worden doorlopend onaangekondigd gecontroleerd door Biofood Diervoeding BV en onafhankelijke controle instanties. leveranciers en toeleveranciers Biofood Diervoeding BV zijn HACCP, ISO en BRC FOOD gecertificeerd en/of GMP gecodeerd. leveranciers en toeleveranciers Biofood Diervoeding BV zijn VWA gecontroleerd. leveranciers en toeleveranciers van Biofood Diervoeding BV worden gecontroleerd en gecertificeerd d.m.v GROENgarantie certificaat mits hun grondstoffen voldoen aan de **vereiste specifieke kwaliteit normering. gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal (duurzaam). gebruik van duurzaam en verantwoord vervoer (LEAN and GREEN).

Groen Garantie staat voor een natuurlijk, gezond en schoon eindproduct.•

ali

quali t de

a ent tion m

PREMIUM

e ur

QUALITY upérie és

®

www.biofooddiervoeding.nl

Bakboord 2 * 9206 BL Drachten Postbus 151 * 9200 AD Drachten tel. (0512) 54 19 20 * fax(0512) 54 19 28 MAIL: info@biofooddiervoeding.nl

Profile for Papermaker

Catalogus biofood  

Catalogus biofood  

Advertisement