__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 26

l 26 l 27. OKTOBER 2015

Jubii

Jubii annonce_ små-el_Roskilde 2015

- store besparelser på små el-apparater Danmarks

Oral B

bedste pris

På rejse i historien med Susanne Clod Pedersen Tag med på et par times rejse tilbage i vikingernes sagatid og det bibelske univers. Forfatter Susanne Clod Pedersen fortæller om sine to aktuelle romanserier: Sagaen om Arnulf og den bibelske trilogi Susannas bog. Mød Susanne og hør hende fortælle om sine romaner på Viby Bibliotek, onsdag d. 28. oktober kl. 19-21. Billetter á 25 kr. kan købes på roskildebib.dk/kalender eller biblioteket.

Historier fra Retshjælpen Klummen ”Historier fra Retshjælpen” fortæller hver gang ultrakort om et problem med eller uden jura på baggrund af de spørgsmål og historier, som folk kommer med. Alle er fuldt anonymiserede.

Braun Oral B Pro600 8800 rotationer pr. minutopladerstander. Før kr. 599,- Nu: kr. 299,Historier fra Retshjælpen

Braun OBH OBH 2635 Mainstream Fladbrødrister Før kr. 349,- Nu kr. 199,-

Braun HC 3050 hårklipper, inkl. næsehårstrimmer. Før kr. 449,- Nu: kr. 299,-

Moccamaster

Moccamaster KGB 741 polished White, 1,5 liter og antidryp. Før kr. 1.895,- Nu: kr. 1.195,-

Braun Braun MQ 320 stavblender, inkl. minihakker. Før kr. 449,- Nu: kr. 249-

Philips

Somme tider kan det ikke betale sig at være flink Af Birgitte Wessel Knaack, Advokat i firmaet Råd til Advokat i Roskilde.

Philips HD 7461 kaffemaskine, 15 kopper, fås i sort og hvid, antidryp Før kr. 349,- Nu: kr. 199,Philips PT 723/17 shaver Før kr. 649,Nu kr. 499,-

Philips

Dahvid Hvidevarer i Roskilde

Industrivej 29 C, 4000 Roskilde, tel. 46 30 84 84 Kontakt: roskilde@dahvid.dk Webshop: www.dahvid.dk

”Jeg er blevet uvenner med mine naboer”, sagde han, allerede inden han havde fået sat sig ned. Jeg kunne både se og høre på ham, at det her var noget, der fyldte i hans tanker og havde gjort det i lang tid. ”Jeg tror, du skal begynde med at fortælle mig, hvad det er, du vil have hjælp til,” sagde jeg. Somme tider kan folk i retshjælpen være så optaget af det, de vil spørge om, at det er som at åbne for en hane med informationer, ofte kommer sagens kerne først til allersidst. Og så må man bede dem fortælle det hele en gang til. Manden fortalte, at han boede til leje i et rækkehus. Gennem længere tid havde han haft en del konflikter med sine naboer. Det var begyndt for over et år siden, hvor hans nabo havde gæster, som støjede temmelig meget ude i haven. Han havde bedt dem om at dæmpe sig lidt, fordi hans børn ikke kunne sove. Det havde ikke hjulpet, og det havde irriteret ham, men han havde ikke gjort mere ved det. Men efter den aften var det lige som om, at naboen havde fået et horn i siden på ham. Hun var begyndt at være ret ubehagelig, hvis han mødte hende i boligselskabets fællesarealer. Det kunne være kommentarer om hans tøj, eller hun kunne finde på at holde sig for næsen, når hun gik forbi ham, som om han lugtede. Da hun også begyndte at sidde i sin have og tale højrøstet (og dårligt) om ham og hans børn, når de var ude i deres have, havde det selvfølgelig udviklet sig til verbale sammenstød, som blev værre og værre. Nu var hun også begyndt at filme ham, når hun mødte ham. ”Har du ikke klaget over hende til boligselskabet?” spurgte jeg.

”Nej,” sagde han, ”Jeg har ikke haft lyst til at inddrage boligselskabet. Jeg ville jo helst ikke skabe alt for mange problemer for hende. Men det viser sig altså, at hun har klaget over mig, og nu er jeg blevet indkaldt til beboerklagenævnet.” ”Jamen er der sket noget, som hun kan klage over?” spurgte jeg. ”Altså, der har jo været skænderier mellem os,” forklarede han. ”Når hun sidder inde i sin have og kommer med ubehagelige tilråb til mine børn, kan jeg bare ikke lade være med at sige noget.” Det kunne jeg godt forstå. Han fortalte videre om skænderier og sammenstød, hvor højrøstede skældsord føg gennem luften. Naboen havde klaget løbende over ham, og nu var han som sagt blevet bedt om at møde i beboerklagenævnet. Boligselskabet havde ikke orienteret ham om klagerne, efterhånden som de var kommet ind, så han følte, han ingen mulighed havde for at forsvare sig. Han var nervøs for, om han ville blive smidt ud af boligen. Jeg kunne berolige ham med, at det mest sandsynlige ville være, at der enten ikke skete ham noget, eller i værste fald kunne hans lejemål blive gjort betinget. Hvis det skete, skulle han holde op med at være så flink. Så skulle han klage, når der skete noget, i stedet for at tage kampen op med sin nabo. ”Du skal selvfølgelig gå til det møde. Der skal du fortælle alt det, du har fortalt mig. Og så skal du fortælle, at du ville ønske, du havde fået besked om klagerne løbende, så du havde haft mulighed for at kommentere på dem. Du er velkommen til at komme tilbage til Retshjælpen, når beboerklagenævnet har truffet deres afgørelse. Vi er her hver onsdag.”

Profile for Paperboy

Pbro uge 44 2015  

Pbro uge 44 2015  

Profile for paperboy5
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded