__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 21

8. SEPTEMBER 2015 l 21 l

11-årige Sille fra Roskilde er vinder i Sommerbogen 2015

n e v a h r o f Sans r og stauder

De danske børnebibliotekers fælles læselystkampagne Sommerbogen er færdig for i år og har været en stor succes. Næsten 4.000 deltagende børn har lavet over 13.000 anmeldelser, og ud af de mange gode bidrag, er der fundet fire vindere – én af dem er 11-årige Sille fra Roskilde, der får overrakt sin præmie tirsdag den 15. september kl.16 i Boxen på Roskilde Bibliotek.

Rose

Historier fra Retshjælpen Klummen ”Historier fra Retshjælpen” fortæller hver gang ultrakort om et problem med eller uden jura på baggrund af de spørgsmål og historier, som folk kommer med. Alle er fuldt anonymiserede.

2. SØNDAG I SEPTEMBER

Søndag den 13. september kl. 9-16 Se det fulde program for Havens Dag på

www.hobbylandaps.dk og Facebook

Historier fra Retshjælpen

Fyren med de værste tømmermænd Af Carsten Juul, advokatfuldmægtig i firmaet Råd til Advokat i Roskilde.

To unge fyre i begyndelsen af 20’erne gik i byen i Roskilde og drak nogle øl og syntes pludselig, at Roskilde var dødssyg, så de besluttede sig for at tage ind til København, til Kødbyen, et eller andet smart sted, hvor der var gang i den. De fik en drink, og det næste den unge mand huskede var, at han vågnede i Roskilde. Hans ven huskede heller ikke særlig meget. De havde været i Kødbyen. Det var desværre ikke noget, de havde drømt. Noget om en natklub i Istedgade-kvarteret vaklede frem i hukommelsen. ”Vi må jo have været dernede, for der blev hævet for 36.000 kroner på mit dankort, og 13.000 kroner på min kammerats,” sagde den unge fyr, ret almindeligt udseende og påklædning. Han havde det skidt, kropssproget talte for sig selv. Dankortet var hans kærestes, men han havde fået lov at bruge det – men selvfølgelig ikke 36.000 kroner. Åh, tænkte jeg, den var hård. Jeg vidste, hvad han nu ville sige. ”Der må være nogen, der puttede et eller andet i vores drinks,” kom det så. ”Hvordan kan det ellers være, at vi begge to ikke husker noget som helst. Næsten ikke noget.” Men hvad havde han gjort, da han opdagede, hvad det var sket? ville jeg vide. Han havde ringet til politiet på Bellahøj Politistation og talt med en flink politimand, som fortalte ham, at de havde flere af den slags sager i øjeblikket. Men var der noget på skrift, var der optaget rapport, spurgte jeg. Nej, der var kun den samtale, og han kunne ikke huske, hvad betjenten hed. Han havde også ringet til banken. De

var sådan set også flinke nok, men der var ikke kommet noget ud af det. Selvfølgelig. Hvad skulle han gøre? Hæftede han for beløbet? I mine øjne var der ikke så meget at stille op, medmindre de to fyre kunne bevise, at de var blevet udsat for en forbrydelse. Kreditkortene var ikke blevet stjålet. Og hvad med punkoden? Det var en ret umulig sag. Noget lignende skete i en sag, hvor en mand havde været på natklubben Madame Pim. I løbet af to timer hævede han ni gange på sit dankort. 140.000 kroner. Dyre flasker champagne. Sent om natten. Det besøg ville han nok fortryde resten af livet. Mandens bank – Roskilde Bank – afviste hævningerne, fordi der ikke var dækning. Efterfølgende gik Madame Pim konkurs og konkursboet anlagde sag for at få pengene. Manden blev dømt til at betale, selv om han påstod – hvad man nok kan forestille sig – at han var sejlende beruset, og var blevet lokket. Han påberåbte sig blandt andet aftalelovens § 36, som man gør, når man vil have tilsidesat totalt urimelige aftaler. Men lige meget hjalp det. Der skal meget til for at bruge § 36. Han hæftede. Han havde haft muligheden for at sige fra, hver gang han skulle taste sin pinkode, fastslog Østre Landsret. Jeg fortalte om sagen til den unge fyr. Jeg sagde, han skulle ringe og finde ud af, hvem han havde talt med på Bellahøj Politistation. Skynde sig at gøre det. Den unge mand gik slukøret ud af Retshjælpen. Jeg tænkte på, hvad kæresten ville sige.

Kæmpe udvalg i løg Tilbud f.eks.

Røde eller gule Apeldoorn 25 løg

KUN

SPAR

40,-

29

95

Sankthansurt Sedum ‘Carl’ Små hjerteformede røde blomster, samlet i skærme. Placeres tørt og solrigt. Kan stå i krukke.

49

95

SPAR

40,-

SPAR Efterslyng Flerårig.

KUN

Lavendel

6

95

10,-

Pragtfuld duft. Populær sammen med roser, eller som kant. Blomstrer i juni-august.

KUN

Tilbuddene gælder fra d. 9/9-16/9 eller så længe lager haves.

9

95

Lån en trailer ved større køb

Juliana drivhuse • Fiskars • Gardena redskaber

Diners, MasterCard, Visa, American Express

ÅBNINGSTIDER: HVERDAGE 9-17.30 · LØR-SØN OG HELLIGDAGE 9-16

Profile for Paperboy

Pbro uge 37 2015  

Pbro uge 37 2015  

Profile for paperboy5
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded