PBRO uge 35-2018

Page 45

28. AUGUST 2018 l 45 l

N AV N E

Friluftsland åbner i Skomagergade Fredag klokken 10 slås dørene op til 400 kvadratmeter nyindrettet butik. Af Holger Vincents

Mogens lukker bogen Bibliotekschef Mogens Vestergaard har valgt at gå på efterløn den 1. septemper efter mere end 15 år som chef for biblioteker og borgerservice i Roskilde. I den anledning afholdes der en afskedsreception i Salen på Roskilde Bibliotek torsdag den 30. august kl. 13-15.

Når Open by Night fredag rammer Roskilde, kan de handlende samtidig opleve premieren på Friluftsland Roskildes nye butik i Skomagergade. Efter en årrække på Karen Olsdatters Stræde med salg af vandrestøvler, rygsække og alt hvad et udsøgende hjerte ellers kan begære, er butikskædens lokale afdeling nu klar til at byde kunderne velkommen i hele 400 kvadratmeter nyindrettede rammer i gågaden. ”Med den nye placering håber vi på at ’fange’ flere, der ikke lige kender os i forvejen”, forklarer Friluftslands marketingschef Claus Østergaard. Helt præcist fredag klokken 10 slås dørene op til det nye, større og forbedrede udgave af Friluftsland Roskilde, hvor de handlende vil blive trakteret med kaffe og te.

Den nye og markant større udgave af Friluftsland Roskilde udstyres med en testbane (th) så kunderne får de mest optimale betingelser for at afprøve vandrestøvlerne.

Det gentager sig lørdag fra 10-15, ligesom der begge dage vil være 20 procent på alt i forretningen såvel som konkurrencer, præmier og såkaldte giveaways så længe lager haves. ”Kunderne vil opleve et helt nyt butikskoncept, udarbejdet i samarbejde med vo-

res søsterselskab i Sverige. Det er utrolig gennemført og tager sig virkelig godt ud, og varerne præsenterer sig derfor meget bedre”, fortæller Claus Østergaard, der samtidig kan melde om et nyt tiltag, der skal give det vandrende folk helt nye muligheder i forbindelse

med køb af robust fodtøj. ”Forretningen vil også indeholde en lille testbane, hvor man kan gå rundt på klippeblokke og træstammer. På den måde får man prøvet støvlerne ordentligt af, og ikke mindst tjekket, om de giver den korrekte støtte”, forklarer marketingschefen.

Spar Nord hjælper pressede piger Hver fjerde københavnske pige mellem 16 og 24 år har dårligt mentalt helbred, og antallet er stigende. Et nyt samarbejde mellem Spar Nord Roskilde og Girltalk.dk skal hjælpe de unge og deres forældre.

RTR Gruppen indstillet til Roskilde Erhvervspris Af Tomas Skov

Salige Preben Skrald lagde grunden til vognmandsforretningen, da den udlærte bager i begyndelsen af 1970’erne kom hjem fra Bornholm med en overbevisning om, at han nu skulle køre skrald.

Lys på erhvervslivet

I dag er det søn og direktør Gregers Højme, der styrer Roskilde-virksomheden på Sdr. Mellemvej. RTR Gruppen støtter og sponsorerer en lang række steder i byen, herunder FC Roskilde, roklubben, Roskilde Cykel Motion, Roskilde Golfklub og Julemærkehjemmet. ”Det er typisk detailhandel, der får opmærksomhed, men vi vil gerne lyse på det brede erhvervsliv. RTR Gruppen er en kendt virksomhed, der igennem mange år har virket i Roskilde og omegn, anerkendt for sine professionelle medarbejdere, der yder god service for sine kunder”, sagde erhvervsdirektør i Danske Bank Jesper Steen Christensen i sin indstilling til erhvervsprisen.

I godt selskab

RTR Gruppen er den 8. virksomhed, der bliver indstillet til Roskilde Erhvervspris. Tidligere nominerede virksomheder inkluderer blandt andre CP, Dankbar, Roskilde Ortoteknik, Aaløse Marketing og Fysiocenter Roskilde.

Krav, forventninger og dårligt selvværd. Unge piger er pressede som aldrig før, og ifølge tal fra Den Nationale Sundhedsprofil 2017 har hver fjerde pige i Region Hovedstaden mellem 16 og 24 år et dårligt mentalt helbred. Det er en stigning på 51,1 procent siden 2010. Heldigvis er der hjælp at hente. Hos nonprofitorganisationen Girltalk.dk kan de unge piger få anonym rådgivning af både frivillige og professionelle – og takket være et nyt samarbejde med Spar Nord i Roskilde kan også de unge pigers forældre få støtte og gode råd. Spar Nord Roskilde har givet økonomisk støtte til en ny bog, hvor Anna Bjerre, psykolog og direktør i Girltalk.dk, giver forældre til teenagepiger konkrete værktøjer til at forstå og støtte datteren bedst muligt. Bogen ”Det du ikke ved om din teenagedatter” kan hentes gratis i Spar Nord Roskilde, og hen over de kommende år vil banken også afholde en række arrangementer og events for forældrene og deres døtre.

”Vi ved jo, at der sidder mange piger derude med brug for hjælp, men som forælder kan det være svært at vide, hvor man skal sætte ind. Det vil vi gerne hjælpe med at belyse”, fortæller Kasper Bæk, direktør i Spar Nord Roskilde.

”Vi har en forpligtelse som samfund til at støtte de her unge piger. Vi ved jo, at der sidder mange piger derude med brug for hjælp, men som forælder kan det være svært at vide, hvor man skal sætte ind. Det vil vi gerne

hjælpe med at belyse”, fortæller Kasper Bæk, der er direktør i Spar Nord Roskilde.

Anderledes at blive voksen i dag

En femtedel af de i alt 7000 henvendelser, Girltalk.dk

havde i 2017, handlede om selvskadende adfærd eller tanker om selvmord. Det er ifølge direktør Anna Bjerre afgørende, at de unge pigers forældre ved, hvad deres døtre går igennem. ”Processen fra barn til voksen er en helt anden i dag end tidligere. Presset for at lykkes er massivt, og samtidig kigger alle med på ens liv og præstationer på de sociale medier. Det kan være svært for os forældre at forstå, men vi er nødt til at hjælpe vores døtre med at håndtere det”, mener hun. Sammen med Spar Nord Fonden har Spar Nord i Roskilde indgået et treårigt samarbejde med Girltalk.dk, hvor der hvert år doneres en million kroner. ”Vi håber, det kan være med at øge kendskabet til Girltalk.dk og det store arbejde, de gør. Kan vi gøre bare en lille forskel for nogle piger og deres forældre, er vi lykkedes”, mener Kasper Bæk. Man kan løbende finde information om arrangementer og events på Spar Nord Roskildes Facebookside.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.