__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 23

18. AUGUST 2015 l 23 l

Historier fra Retshjælpen

Mareridt om nidkære sagsbehandlere (67$7(526.,/'(

9,.(1'(59(-(17,/(1*2'%2/,*+$1'(/

Af Carsten Juul, advokatfuldmægtig i firmaet Råd til Advokat i Roskilde.

Den onsdag aften udleverede biblioteket 12 numre, og han var den sidste i venteværelset – den tålmodige mand, der følte sig dybt krænket af Roskilde Kommune. Jeg forstod ham allerede inden, han var færdig med at fortælle. Historien begyndte med, at hans ekskone ansøgte kommunen om at få et mindfulness-kursus. I den forbindelse ringede hun og talte med en sundhedskonsulent – en samtale, der tilsyneladende udviklede sig i en helt anden retning og pludselig kom til at kredse om samlivet med eksmanden, skilsmissen og deres to børns trivsel. ”Det hører nok med til historien, at min ekskone er meget følsom,” sagde han, og jeg forstod på ham, at ekskonen, som han i øvrigt kun havde godt at sige om, måske var blevet revet med af samtalen. Ikke længe efter ekskonens samtale med sundhedskonsulenten fik manden et brev fra kommunen. En invitation til et underretningsmøde: Roskilde Kommune har modtaget en underretning vedr. dine sønner A og B. Bekymringen i underretningen går på drengenes trivsel og udvikling ifht. den syge-historik der er i jeres familie. På baggrund af det vil jeg og min kollega NN gerne invitere dig til et underretningsmøde på rådhuset i Roskilde. Drengenes mor har været til et tilsvarende møde d. xx marts 2015. Hvad? På Rådhuset? Syge-historik? Hvad i alverden er meningen? tænkte manden. Han gik til mødet, hvor sagsbehandlerne ikke holdt sig tilbage.

”På grundlag af en enkelt 40 minutters samtale mellem min ekskone og en sundhedskonsulent påstod de nu, at vores børns opvækst var præget af sygdom,” sagde han. ”At min ekskone havde haft en depression. At jeg havde været leversyg i otte måneder, hvilket er helt ude i skoven. Jeg var indlagt i otte dage i 2013. Min ekskone har altid haft fuldtidsjob, måske har hun haft nogle få sygedage på grund af influenza. Men hun er ikke psykisk syg. Hun tager ikke medicin – jo insulin, fordi hun har sukkersyge. Og vores drenge? De er ikke mere syge end andre børn i deres alder.” Manden så ud til at tage det pænt, syntes jeg. Også i den mailkorrespondance han viste mig, var hans tone saglig og velargumenterende om end spids. Jeg tænkte på, hvordan jeg selv ville have reageret, hvis jeg havde fået et brev med anklager om, at der var noget galt med min familie. På grund af en overfortolkende, nidkær sundhedskonsulent. Jeg var flippet ud. Så fik jeg nok en diagnose. Jeg så det for mig. På den anden side, tænkte jeg, denne sag afspejler nok en frygt i kommunerne for ikke at gribe ind i tide. Der har været alvorlige sager om vanrøgt og incest, og kommunerne var blevet kritiseret i medierne. Det gik så ud over en tilsyneladende velfungerende familie. Kommunens sagsbehandlere havde nu talt med både manden og ekskonen hver for sig. Temmelig grove misforståelser var blevet rettet. Alligevel insisterede sagsbehandlerne på at indhente statusudtalelser fra drengenes skoler. Både manden og ekskonen var imod det. Hvad ville børnenes lærere nu ikke tro? Men udtalelserne var fine. Helt normale drenge.

Skal du sælge book din vurdering og deltag i konkurrencen?

Historier fra Retshjælpen Klummen ”Historier fra Retshjælpen” fortæller hver gang ultrakort om et problem med eller uden jura på baggrund af de spørgsmål og historier, som folk kommer med. Alle er fuldt anonymiserede. ”Og så lukkede kommunen heldigvis sagen,” sagde manden. ”Men hvad vil du så her?” spurgte jeg. Han havde bestemt ingen grund til at klage over selve afgørelsen. ”Jeg vil klage over sagsbehandlingen. At man sætter alt det her i gang på grund af en telefonsamtale med en sundhedskonsulent, der kommer frem til nogle konklusioner uden det mindste belæg.” ”Du føler din ære krænket?” Han nikkede. DET LILLE HUS/DET NYE MØDELOKALE Det gjorde jeg Vi også. Fristen klage overglæder os megetfor til atatbyde voresvar købere sælgere det lille hus.om skredet. Jeg tænkte, atog jeg ville velkommen skrive eni klumme sagen.

Det er socialt at handle lokalt! Hvor er det dejligt at møde god service og venlig betjening i Roskildes forretninger. I mine tid her i byen har jeg aldrig oplevet andet end hjælpsomme butiksfolk. Seneste eksempel er hos IN-terior, indehaver af Superdry - Ros Torv, der i den sidste tid har hjulpet mig med indretningen af min nye butik. -ONJEGHAVDEFºETSAMMESERVICE HVISJEGHAVDEFUNDETETLIGNENDEkRMAPº nettet? Det er nok tvivlsomt. Og derfor mener jeg at hvis vi også fremover vil have en god handelsby, skal vi handle lokalt til gavn og glæde for os alle. Derfor udlover jeg i samarbejde med Superdry 2 stk. gavekort (værdi kr. 1.000) blandt dem som booker en salgsvurdering af deres bolig, i perioden 15. juli - 15. august 2015.

Ring på 4631 0605 for en gratis og uforpligtende salgsvurdering.

”sænk din fart “vores hjem er noget af det - de små har vigtigste vi har...” skolestart” STELLA MICHELLE HANSEN Indehaver, Ejendomsmægler, MDE Mobil 2936 1499

Estate Roskilde ønsker god vind til de små

Estate Roskilde EJENDOMSMÆGLER MDE

Vi ved, at jeres bolig er noget af det vigtigste, I har

4631 0605 Hersegade 1D, 4000 Roskilde www.estate.dk

4000@estate.dk

Profile for Paperboy

Pbro uge 34 2015  

Pbro uge 34 2015  

Profile for paperboy5
Advertisement