Page 4

l 4 l 20. JUNI 2017

Erhvervsforum-direktør:

Hjem til Svogerslev Roskilde

To trafikdræbte på Køgevej

Lørdag eftermiddag fik politiet melding om et alvorligt færdselsuheld mellem to biler og med flere alvorligt kvæstede personer. Redningspersonale og politiet kørte til ulykkesstedet, og Køgevej i Tjæreby blev under redningsarbejdet spærret i begge retninger. Det viste sig, at en 60årig mand fra Tyskland i sin personbil og med to passagerer kørte ad Køgevej mod nord, da han formentlig på grund af et ildebefindende kørte over i den modsatte kørebanehalvdel. Her stødte han frontalt sammen med en modkørende personbil ført af en 50-årig mand fra Sjællands Odde. Føreren blev svært kvæstet reddet ud af bilen og bragt til Rigshospitalet, men hans liv stod ikke til at redde. En 50årig kvindelig passager fra Solrød Strand afgik ved døden i selve uheldet. Yderligere en passager – en 22-årig mand fra Solrød Strand – blev også indbragt til et sygehus til behandling for mindre skader. Den tyske fører havde pådraget sig kvæstelser i brystet, og de to kvindelige passagerer på 20 og 61 år fik mindre knubs ved uheldet. En bilinspektør undersøgte uheldsstedet og de implicerede køretøjer, og politiet har rutinemæssigt fået udtaget blodprøver af førerne til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer. De pårørende til de omkomne er underrettet.

Lørdag formiddag udsendte politiet en offentlig efterlysning af den 46-årige Kim Mårtensen, som havde forladt sin bopæl i Svogerslev fredag aften. Politiet iværksatte en eftersøgning, da han ikke havde givet livstegn fra sig, og fik assistance fra en helikopter til at lede i området ved grusgravene/søerne ved Lindenborgvej, Svogerslev. Helikopteren undersøgte også området ved Boserup skov, hvor den savnede ifølge et vidne måske var set. Manden i skoven var dog ikke den savnede, der lørdag eftermiddag selv vendte retur til bopælen i god behold. Eftersøgningen, hvor flere patruljer, herunder hundepatruljer havde deltaget, blev straks indstillet.

Ny bluse til Skt. Hans? Alle overdele fra

LauRie (forår)

÷40%

Løst opgaven til overmål Jens Müller mener, at han selv og medarbejderne i Erhvervsforum Roskilde har leveret varen inden for de økonomiske rammer. Af Holger Vincents

”Det er flertallet, der bestemmer, og sådan er det.” Således lyder den umiddelbare reaktion fra Erhvervsforum Roskildes direktør Jens Müller ovenpå sidste uges byrådsmøde, der betyder, at Roskilde Kommune fra næste år selv skal stå for erhvervs- og turismeservicen - en opgave som Erhvervsforum Roskilde har løst siden 2013. Jens Müller, der også bestrider posten som næstformand i den konservatives lokalafdelings bestyrelse, siger til Paperboy, at han helt generelt er af den overbevisning, at opgaver med erhvervsfremme og turisme bedst varetages af private aktører. Han påpeger i forlængelse heraf, at beslutningen om hjemtagelsen af områderne til det offentlige er atypisk. ”Vi må håbe, at flertallet har ret i, at opgaverne kan løses bedre ved at trække dem ind i kommunen. Det er forsøgt tidligere, hvor det ikke har virket, og i langt de fleste kommuner i dag bliver denne type opgaver i dag løst i privat regi, da det giver en bedre dynamik. Men det må komme an på en prøve”, lyder det fra Erhvervsforum Roskildes direktør.

Nej til ’mudderkastning’ Da Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten på et byrådsmøde onsdag valg-

Ved årsskiftet skal Jens Müller ikke længere stå i spidsen for erhvervsog turismeservicen i Roskilde Kommune. Det besluttede et smalt flertal i Roskilde Byråd i onsdags.

te at sætte Erhvervsforum Roskilde fra bestillingen, skete det blandt andet med henvisning til to rapporter som konkluderer, at der er behov for en opprioritering af både erhvervsplejen og turismen i Roskilde. Jens Müller mener dog, at opgaverne er blevet løst mere en tilfredsstillende de sidste fire år, holdt op i mod de økonomiske rammevilkår på cirka 3,2 millioner årligt, som kontrakten med kommunen har sat for driften. ”Hvis vi kigger på de kommuner, vi sammenligner os med, blandt andre Køge, prioriterer de særligt erhvervsdelen væsentligt højere. Så med de midler, har haft til rådighed, mener jeg faktisk, at vi har løst opgaven til overmål”, lyder det fra Jens Müller. På byrådsmødet i onsdags valgte Venstre til manges overraskelse at stemme for at lade Roskilde Kommune overtage både erhvervsplejen og turismeservicen. Samtidig har partiet tidligere været stærkt optaget af

Joy Mogensen (S) inhabilitet på spørgsmålet, på grund af dit og borgmesterens forhold. Oplever du Venstres ageren som politisk drilleri op til et kommunalvalg? ”Jeg synes ikke, at tiden er til mudderkastning. Folk kan selv spekulere i, hvilke motiver der ligger bag. Man kan jo kaste et blik på byrådets samlede ageren over de sidste fire år og så danne sig sin egen mening”, siger Jens Müller, der nu skal i gang med det foreløbigt sidste halve år i spidsen for turisme og erhvervspleje i Roskilde. Om han derefter vil stille op til en post i Erhvervsforum Roskildes bestyrelse, har han endnu ikke taget stilling til, ligesom han heller har overvejet, hvad tiden i øvrigt skal gå med rent arbejdsmæssigt. ”Mit fokus er på at få det sidste halve år til at forløbe så gnidningsfrit som muligt, så vi fortsætter med at levere på vores kontrakt med Roskilde Kommune”, fortæller han.

Roskilde Kommune nedlægger flygtningeboliger

Alt overtøj

÷40% GØR ET KUP

i underetagen LauRie · Signature · Q’Neel · Pont Neuf · H.S. · Brandtex · Handberg · Two Danes · McVERDI · Ciso

Støden 18 · 4000 Roskilde

Strømmen af flygtninge er faldet så meget, at Roskilde Kommune reducerer antallet af indkvarteringspladser kraftigt. Målet er at reducere kapaciteten med 123 pladser over to år. I løbet af de seneste måneder er tilstrømningen af nye flygtninge faldet markant. Udlændingestyrelsen har justeret antallet for 2017 fra 314 til 97 personer, mens

antallet for 2018 forventes at blive 53. Derfor går kommunen nu i gang med at nedlægge nogle af de pladser, som bruges til indkvartering af flygtninge:

”Vi skal selvfølgelig undgå at betale for indkvartering, vi ikke skal bruge. Derfor begynder vi nu at nedlægge pladser, ligesom vi udskyder lejen af Kurhusets anden fløj”, forklarer Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Pbro uge 25 2017  
Advertisement