Page 24

l 24 l 20. JUNI 2017

Flaget blev hejst på Katedralen

Hestestudenter

Noël Illum, Julie Reimer, Nanna Køel Nielsen og Katrine Larsen blev erhvervsfaglige studenter fra eux - og de har som billedet antyder taget deres dyrepasseruddannelse med hest som speciale.

Første student fra Handelsgymnasiet

På Handelsgymnasiet er det tradition, at årets første student får æren af at føre Dannebrog til tops. Efter en veloverstået sidste eksamen i engelsk og med studenterhuen sat på hovedet kunne Elton Bryde Amisse sammen med rektor Jan Mandrup Jacobsen den 14. juni hejse flaget til ære for alle de gymnasieelever, som i denne tid bliver studenter.

ciale liv og alle de venner, jeg har fået. Det har været helt fantastisk”, siger Louise.

Forude venter for begge studenter venter nu et sabbatår inden videre studier.

Første ’Amtet’-student er en rigtig vandmand Af Holger Vincents

Årets første eux’ere er sprunget ud Eleverne på eux på Roskilde Handelsskole har de sidste to år kombineret deres erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen, og de er nu klar til enten at starte som elever i en virksomhed eller til at tage en videregående uddannelse. Emma Stockholm er en af de første eux’ere, og hun har allerede sikret sig en elevplads som lægesekretær i Region Hovedstaden, hvor hun starter den 1. oktober. Inden arbejdslivet for alvor går i gang, skal Emma fejre, at hun afslutter sin tid på Roskilde Handelsskole. Det sker ved en festlig dimission sammen med

Mandag til onsdag i denne uge får flere end 400 elever fra Roskilde Katedralskole hue på. Traditionen tro var de to første studenter – i år Louise Kjærgaard Settrup og Joachim Kubel – med til at hejse flaget mandag morgen. ”Lige nu glæder jeg mig til at feste de næste dage. Der ligger champagneflasker på køl derhjemme til studentergildet i eftermiddag. Og så glæder jeg mig til ikke at skulle lave afleveringer – i hvert fald det næste årstid”, griner Joachim. ”Det er svært at forstå, at gymnasietiden nu er slut. Det har været tre år centreret omkring læring, men det, der for alvor har gjort det fedt, har været det so-

Emma Stockholm er en af årets første eux’ere fra Roskilde Handelsskole. Her hejser hun Dannebrog til ære for alle de nye eux’ere sammen med uddannelseschef Ulla Sørensen.

alle de 53 eux-elever, der bliver færdige og med

Færdig med HTX

Årets første studenter fra HTX Roskilde er Manja Dyreborg Burø (th) og Ida Damgaard Krag. De to piger fortæller, at det har været hårdt op til eksamen, og at de er glade for at være færdige. ”Det er en lettelse at stå med huen i hånden”, siger Manja. ”Det er også underligt, og jeg kommer til at savne mine klassekammerater”, fortsætter Ida. I dag skal huen så fejres. Da de to kom ud fra eksaminationen, stod familien klar med kram, bobler i glassene og kransekage. Manja vil nu søge ind på DTU for at læse til kemiingeniør, mens Ida vil på It-Universitet og læse ”Digitale medier og design”.

efterfølgende med klassen.

vognkørsel

Studentertiden er begyndt, og en af de første nyudklækkede af slagsen er Emil Gade Rasmussen, der i mandags kl. 9 afsluttede tre år på Roskilde Katedralskole med et 12-tal i AT. Spoler vi tiden omkring tre år tilbage til Emil Gade Rasmussens første tid på ’Amtet’, hed gymnasieelevens fagkombination matematik A, kemi B og fysik B. Det udlæg valgte han dog efter kort tid at ændre til biologi A, matematik A og kemi A. ”Jeg havde lyst til noget mere praktisk, hvor man kommer ud i naturen og undersøger. Og det var helt sikkert den rigtige beslutning, for i løbet af gymnasiet er jeg blevet meget sikker på, at jeg skal læse biologi på universitetet”, fortæller indehaveren

Emil Gade Rasmussen fik et 12-tal i studenterhuen efter en vellykket AT-eksamen.

af den nyerhvervede røde hue. Som ivrig surfer og vandhund i det hele taget, skulle Emil Gade Rasmussen derfor heller ikke gøre sig mange overvejelser, da Roskilde Gymnasium for et års tid siden udbød pilot-projektforløbet Marin med Amtet. Det lykkedes den unge mand at blive en del af gruppen på 20 elever, der blandt andet

har brugt det seneste skoleår på at tage dykkercertifikat for at kunne nærstudere havmiljøet i og omkring Roskilde Fjord. ”Det har været superfedt at være med til at indsamle data, der bliver brugt i en international database, og i det hele taget bare prøver kræfter med forskning, når man er så ung”, siger studenten.

Årets første Himmelev-student

Stine Lyhne Olsen 3.y blev i dag årets allerførste student fra Himmelev Gymnasium. Stine kom storsmilende og lettet ud af eksamenslokalet, og smilet blev kun større, da hun kl. 9.30 endelig fik en velfortjent hue med rødt bånd på. Rektor Johnny Vinkel stod sammen med Stines familie, kæreste, venner og klassekammerater med blomster og lykønskninger. Stine afsluttede sine gymnasieår på biokemistudieretningen i faget almen studieforberedelse og vil nu nyde sommeren og studiedagene. Bagefter venter et sabbatår, som bl.a. skal bruges til at finde ud af, hvad Stine vil læse bagefter.

Stine Lyhne Olsen (forrest) fra 3.y blev årets første student fra Himmelev Gymnasium. Hun kunne derfor hejse flaget sammen med Emma Juel Irmark fra 3.b og Oskar Kjeldgaard-Branick fra 3.u, der fik den røde hue på 10 minutter senere, mens en stolt rektor i skikkelse af Johnny Vinkel så til.

Pbro uge 25 2017  
Advertisement