__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 24

l 24 l 22. MAJ 2015

Historier fra Retshjælpen

Historier fra Retshjælpen

Krig i boligforeningen Af Carsten Juul, advokatfuldmægtig i firmaet Råd til Advokat i Roskilde.

Man tror, det er løgn. Naboen i boligforeningen hældte en verbal skraldespand ud over hende, og tilføjede: ”Hvis du havde været en mand, havde du fandeme fået tæsk!” Han truede hende, så hun nu er bange for at bo i sit eget hjem. En ikke helt ung, ikke helt godt gående kvinde. Man skulle ikke tro, hun var i stand til at udløse sådan et møgfald. Måske var det hendes hund, måske var det et askebæger, hun havde glemt at tømme ved beboerhuset. Hun forstod det vist ikke helt. Hun klagede til boligselskabet. Og til bestyrelsen i boligforeningen. Boligselskabet skrev tilbage, at klagefristen var overskredet (med lidt over en uge), man ville derfor ikke foretage sig yderligere, så var den fedtet af. Bestyrelsen derimod afholdt et ekstraordinært beboermøde, som gik fuldstændig op i hat og briller og endte med at dele

beboerne i to lejre. Stemningen i boligforeningen er nu så godt som ødelagt – nogle beboere hilser ikke på hinanden, andre rejser sig og går, når visse andre kommer ind og sætter sig i beboerhuset. Bagefter skrev bestyrelsen til kvinden, at man under ingen omstændigheder kunne acceptere, at en beboer skulle leve med den angst, hun havde givet udtryk for. Bestyrelsen rådede hende derfor til ”at overveje muligheden for at finde en ny bolig.” Okay, tænker man. Stikker alle halen mellem benene? Er der slet ingen, der hjælper? Åbenbart ikke. Så gik hun i Retshjælpen og fortalte os om sladder, intriger og om naboen, der til beboermødet var blevet så rødglødende, at nogen var nødt til at stoppe ham, inden han endelig selv forlod mødet i vrede. Og om hendes lille hund på syv kilo, som en anden nabo i fjendelejren har klaget til bestyrelsen over, fordi den en dag slap løs.

Klummen ”Historier fra Retshjælpen” fortæller hver gang ultrakort om et problem med eller uden jura på baggrund af de spørgsmål og historier, som folk kommer med. Alle er fuldt anonymiserede.

Det er ikke første gang, vi hører om nabostridigheder og chikane i Retshjælpen. Eksmænd, ekskoner og naboer kommer og fortæller, hvad de bliver udsat for. Og det er ikke så lidt. Ret vilde historier, og ret forstemmende. Og hvad siger vi så til dem, når det er åbenbart for enhver, at det ikke længere er muligt at tale sig til rette? Vi siger: undgå dem, der chikanerer dig. Film dem med mobilen, optag samtalerne, hvis de ringer, gem de truende breve eller mails og sms’er, som de sender. Og gå så til politiet. Af og til formår politiet at overtale parterne til at gå hen og få løst problemet i et konfliktråd. Andre gange ender det med, at politiet giver en advarsel, og hvis det ikke virker, kan den chikanerende få et tilhold, hvis der er grund til at tro, at chikanen fortsætter. Et tilhold betyder, at vedkommende ikke må opholde sig eller færdes i et bestemt område. Er der tale om trusler, nævner vi straffelovens § 266: ”Den, som på en måde,

der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år”. Er det naboen, som opfindsomt chikanerer med at hænge sorte plastikposer hen over raftehegnet, så man kan høre dem blafre i vinden, må man anlægge et anerkendelsessøgsmål – en retssag, der egentlig går ud på at få naboen til at anerkende, at han ikke må. Nogle spørger, om de kan anlægge en injuriesag, når naboen råber noget grimt eller løgnagtigt eller begge dele. Måske. Men som regel svarer jeg: ”Glem det. Det koster penge, det er anstrengende, og man får sjældent ret.” Sagen om kvinden i beboerforeningen ligger nu på mit bord. Jeg ved endnu ikke helt, hvad den ender med. Hun kan risikere, at andelsboligforeningen vil pålægge hende at sælge sin bolig og flytte uden at undersøge, om der er hold i naboernes klager. Det er fuldstændig urimeligt.

Særtilbud – uanset hvilken størrelse I bruger i Volkswagen. Kom og bliv den glade ejer af en up! med maps + more med navigation og meget mere – og få sædevarme, el-spejle, tågeforlygter og læderrat på husets regning. Skift din gamle bil ud til en ny Polo Comfortline med DK pakke og gør en byttehandel, du kan prale af i kantinen. Gør drømmen om en ny Golf til virkelighed og få for op til kr. 30.000 ekstra hestekræfter og udstyr, som ikke kan ses på regningen. Eller spar kr. 67,50 på en helt speciel Volkswagen, som hverken kræver kørekort eller halvårlig grøn ejerafgift. Vi har fristende særtilbud til jer alle sammen. Uanset om jeres Volkswagen skal være small, medium eller large.

Velkommen til Købers Marked.

move up! fra kr. 104.999. Værdi af ekstraudstyr kr. 4.298. Forbrug ved bl. kørsel 22,2-24,4 km/l. CO 2-udslip 96-105 g/km. Polo Comfortline fra kr. 194.998. Forbrug ved bl. kørsel 20,8-29,4 km/l. CO 2 -udslip 88-110 g/km.

A++

-

A+

A+

Golf 40 Years fra kr. 267.995.

Priser er ekskl. lev. kr. 3.780. Besparelsen kr. 30.000 på Golf 40 er relateret til Golf Trendline 1,2 TSI 105 HK. Forbrug ved bl. kørsel 18,9-31,3 km/l. CO 2 -udslip 85-123 g/km.

A++

-

A

Tilbuddet gælder et begrænset antal biler. Bilerne er vist med ekstraudstyr.

Volkswagen Roskilde Industrivej 32-36 • 4000 Roskilde Tlf. 46 740 750 • www.auto-forum-roskilde.dk

Forhandler

Pinsedag lukket 2. pinsedag kl. 11-15

Profile for Paperboy

Pbro uge 21 2015  

Pbro uge 21 2015  

Profile for paperboy5
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded