Page 22

l 22 l 26. JANUAR 2016 På billedet ses teamet bag klinikken. Fra venstre: Dorte Thorsen, Jørn Mortensen, Vibeke Dahl, Nicklas Rassing, Ulla Oxe, Niels Martinsen, Simon Hagbarth og Lene Jørgensen.

Én af de jernhårde ladies

Af Natasha Fabricius Baltz

Praktiserende fysioterapeut Dorte Thorsen har i 25 år sammen med sin mand, Jørn Mortensen, været indehaver af fysioterapeut-klinikken i Skomagergade. Snart går Dorte på efterløn og i den anledning er vi så heldige at få indsigt i hendes virke som fysioterapeut, der har været en lang og succesrig rejse.

Glad for sit fag ”Jeg har været utrolig glad for mit fag, lige fra første færd”, lægger Dorte ud, og fortæller med iver i stemmen om sin interesse for fysioterapien og for idrætsskader. ”Interessen for idrætsskader opstod, fordi jeg selv har været meget idrætsaktiv og kommer fra en familie, der altid har dyrket meget gymnastik”, fortæller hun. Dortes karriere startede med en stilling som offentligt ansat på Roskilde Sygehus, hvor hun oplevede en frustration over ikke at kunne færdiggøre sine behandlingsforløb. Patienterne blev hurtigt udskrevet eller flyttet til andre afdelinger, og Dorte oplevede, at hun sjældent nåede at se et resultat af genoptræningen. Hun begyndte derfor at tænke alternativt og besluttede sig for at prøve kræfter

i en privat praksis. Efter fem år som ansat i en klinik, besluttede hun sig for at starte op for sig selv i 1990. Det skulle ikke blive den eneste omvæltning i Dortes liv.

Spottet af Ulrik Wilbek Siden 1986 havde Dorte været tilknyttet den lokale håndboldklub i Roskilde, som fysioterapeut for dameholdet, mens hendes mand var tilknyttet herreholdet. Stille og roligt udviklede det sig til, at Dorte blev tilknyttet ungdomslandsholdet i 1990. På en træningslejr traf hun Ulrik Wilbek, som tilbød hende job som fysioterapeut for A-landsholdet. ”Jeg startede med at sige nej”, griner Dorte og fortsætter: ”Jeg var lige startet som selvstændig på det tidspunkt og syntes ikke, at det harmonerede, fordi jeg skulle være væk mange dage om året”. Efter en uges rejse til Ungarn med landsholdet endte Dorte dog med at følge sine drømme og takke ja til Ulrik Wilbeks tilbud om at blive fysioterapeut for A-landsholdet. ”Efter Ungarn var jeg solgt”, fortæller hun med et smil. Det var en god beslutning for Dorte på flere punkter. Hun rejste med kvindelandsholdet til spændende destinationer, som hun nok

aldrig havde oplevet, hvis hun ikke havde haft ja-hatten på.

Én stor familie ”Den største oplevelse var, da vi vandt OL-guld i Atlanta i 1996, hvor oddsene ikke var med os”, fortæller Dorte. Da landsholdet skulle i omkamp var Anja Andersen forsvundet, fordi hun brændte et straffekast i sidste sekund. Dorte endte med at finde Anja og fik hende overtalt til at komme på banen igen. ”Ét er, at jeg har været fysioterapeut, men der er også meget psykologi i det her”, fortæller Dorte. Hun føler, at hun var en del af holdet og at hele den gruppe, der var tilknyttet landsholdet, gik op i en højere enhed. For gruppen handlede det om at få det bedste frem i spillerne, så de følte sig trygge og i gode hænder på alle planer. ”Det føltes som om, vi var i familie. Vi har været så tætte. Vi har grædt og vi har grinet og vi har skændtes. Der skulle træffes alvorlige beslutninger og jeg har lidt haft en rolle som deres advokat, der skulle passe på dem, så de ikke fik varige mén”, tilføjer hun.

På toppen af Europa For Dorte var en anden

stor oplevelse at komme til Grønland efter, at holdet havde vundet EM for første gang i 1994. Holdet blev inviteret til Grønland, fordi Danmark var på toppen af håndbolden i Europa og derfor også skulle opleve toppen af Europa. ”Det var en stor oplevelse. Vi blev modtaget som konger og dronninger og var på Indlandsisen på hundeslæde og på helikoptertur. Det styrkede holdet at have sociale oplevelser sammen og det var dejligt at se Ulrik i en anden sammenhæng end den professionelle”, fortæller Dorte.

De advarede os Gennem årene har Dorte arbejdet sammen med sin mand og dét var der mange, der advarede dem mod. ”Vi har aldrig fortrudt det! Vi har været ligeværdige, kunnet dele ansvaret og har kunnet supplere hinanden. Det har været en stor fordel og vi har besluttet fra dag ét, at vi ikke skulle gå på arbejde med uoverensstemmelser i privatlivet. Det må ikke smitte af på arbejdspladsen. Vi har været gode til at overholde det”, fortæller hun med et smil.

Planer for fremtiden Det er blevet tid til at gå på efterløn, så nu skal Dorte have mere tid til sig selv

Dorte Thorsen har som fysioterapeut haft en lang og succesrig rejse.

og dyrke nogle af de interesser, der ikke har været tid til i det travle liv. Dorte holder af at rejse i Italien og vil gerne lære italiensk. Hun vil også gerne være en haj til IT og især til billedbehandling, så hun kan lave bøger. Dorte har to kunstige hofter, der skal holdes ved lige og det bliver de, når hun cykler med sin mand i de italienske alper, står på

ski eller dyrker sport på La Santa. Hun ser frem til en velfortjent pause, hvor hun kan forkæle sin ældre mor, dyrke sine interesser, have mere tid til veninder og familie samt kæmpe endnu flere kampe i Zonta, som hun helhjertet arbejder for. ”Det har været 25 rigtig dejlige år, med de kampe, der nu engang har skullet kæmpes”, slutter Dorte af.

Reception ved overdragelse af klinik Fredag den 29. januar holder klinikken reception i Skomagergade 15, 2. Tv. i Roskilde. Denne dag siger Dorte farvel og byder samtidig de nye ejere af klinikken, Lene Jørgensen og Simon Hagbarth velkommen. Lene og Simon har været i klinikken gennem mange år og Dortes mand, Jørn Mortensen, fortsætter ligeledes i klinikken sammen med resten af personalet. Ved samme overdragelse, skifter klinikken navn til RO´s Fysioterapi.

”Spar op til 1.370 kroner årligt ved udskiftning af din gamle cirkulationspumpe”

VI SAMARBEJDER MED ROSKILDE FORSYNING UNDER FJERNVARME ORDNINGEN.

THORSEN & PETERSEN Kvalitet til dine VVS installationer siden 1995

AUT. VVS-INSTALLATØR & KLOAKMESTER

TJÆREBYVEJ 61 C • TJÆREBY • 4000 ROSKILDE • TLF. 46 36 25 32 • WWW.TP-VVS.DK

Pbro uge 04 2016  
Pbro uge 04 2016  
Advertisement