Page 1

Omveje & genveje 17. august 2012

Omveje & genveje

Kolding Kulturnat


Den gode omvej eller den bedste genvej Det er ikke altid den lige vej, der er den bedste, den sjoveste eller den mest interessante vej. Nogle gange er det såmænd heller ikke den hurtigste. De lige veje er da også svære at finde i Koldings bymidte – de smutter over en bakke, rundt om søen eller under jernbanen. Her er ingen lange gader som i New York, og de brede boulevarder fra Paris må du kigge langt efter. Til gengæld kan du gå på opdagelse ad gader, som snor sig og vokser som knudrede grene i alle retninger ud fra Akseltorv. Eller du kan undre dig over mærkelige gamle gadenavne: Helligkorsgade, Rendebanen, Katsund! Og i aften har kultur i alle afskygninger fundet vej til Kolding. Du bliver mødt af lyd, lys, æstetik, design og historie overalt i gader, ved stræder, på pladser og langs åen.

veltrådte stier for at se en udstilling på Designskolen, lister op ad en sidegade for at høre vandet bruse og boble, tager en omvej til Nicolai og møder en fabelagtig teateroplevelse. Eller vandrer fuldstændig uden mål ned ad den første og bedste sti – måske bliver det en genvej til en uforglemmelig aften. Uanset hvilken vej du går, så lover jeg, at du får noget med dig – hvad enten du kommer efter et godt grin, en godbid eller en stor oplevelse. Programmet er stoppet med tilbud om god musik, spændende udstillinger og skæve oplevelser for hele familien. Så rigtig god fornøjelse i byen i aften, hvor Kolding er hoppet i sit fineste stads og viser sig fra sin bedste, sjoveste og mest interessante side.

Med temaet ”Omveje & gen- Jørn Pedersen veje” er der på kulturnatten borgmester lagt op til, at vi går på opdagelse i Kolding. At vi vover at træde lidt ved siden af de


Praktiske oplysninger Start og slut på kulturnatten 2012 Officiel åbning i Nicolai v. borgmester Jørn 16.00 Pedersen. 16.00 – 22.00 De fleste aktiviteter samt butikker holder åbent. 22.00 – 01.00 Musik mange steder i byen. Afspærrede gader 12.00 – 02.00 Munkegade. 16.00 – 01.00 Mazantigade fra Behrensvej og hen til Banegårdspladsen. Kørsel i bymidten Der forventes mange gående i Låsbygade, Adelgade og Bredgade samt hen over Skolegade, derfor opfordres til hensynsfuld kørsel. Bybusser Bybusterminalen v. Klostergården flyttes fra 12.00-02.00 til Sdr. Havnegade (v. Pakhustorvet). Fra Klostergården går man under jernbanen og over p-pladsen Holmsminde. Forsideillustration Else & Mette Wotkjær Jørgensen. Grafisk tilrettelæggelse Jacob Falk Christensen, Mediegrafiker, HANSENBERG. Styregruppen bag kulturnatten Rikke Winther Revsholm, By- og Udviklingsforvaltningen, Kultur, Mona Bruun Enevoldsen, By- og Udviklingsforvaltningen, Fritid, Mette Schumacher, City Kolding.

Kulturnatten gennemføres med støtte fra Kolding Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg samt City Kolding og sponsorer.


1

Akseltorv På Akseltorv danser og synger Kolding. Foreninger og danseskoler slår spjæt og triller, traller og vrikker. Nyd deres flotte shows. 15.25 16.00 17.00 17.15 17.55 18.25 18.55 19.05 19.30 20.00 20.10 20.40 21.00 21.30 22.15 -

15.55 17.00 17.15 17.55 18.25 18.55 19.05 19.25 20.00 20.10 20.40 21.00 21.30 22.00 00.30

House of Footwork Fitness Classic Dans for alle South City Gospel Choir Birgit Husted Dans Lusangi Gospel Choir Talentholdet Mungo Parks Folkekor Aziza Talentholdet Show it Bounce Aziza Show it Nu kan du selv få lov at komme på dansegulvet. REDSTONE, et rutineret cover-band fra Esbjerg, spiller rock med gode rytmer. Restauratørerne på Axeltorv; Komprömis og Tordenskiold, står for ballet.


2

Banegårdspladsen Der er lagt op til intense musikoplevelser af høj kaliber på Banegårdspladsen. Med vokaler, der får hårene til at rejse sig på armene, sange, der går lige i maven på dig og en afslutning, hvor det bliver svært at holde dansebenene i ro. 19.30 - 20.30 Kris Herman med band 21.15 - 22.15 Choir of Young Believers Du har hørt dem i radioen – live er de om muligt endnu bedre! Stærk musik, der bevæger sig i grænselandet mellem flere genrer (på P3 er de begejstrede), smukt sammenspillet og med en vokal i front, der får enhver til at lukke øjnene og ønske, at musikken bliver ved og ved. 23.00 - 00.00 EaggerStunn Tag en del velskrevet rap, miks med to dele rub-a-dub reggaerytmer, et skvæt sommerstemning a la Vesterbro Kbh. og en gang god rå humor. Vi præsenterer de skøre kugler i EaggerStunn. Overgiv dig og nyd den gode stemning for fuld udblæsning, når de skruer op for de gode energier og afslutter aftenens show på Banegårdspladsen med manér.


3

Biblioteket Plakatudstilling Ugen op til kulturnatten udstiller Kolding Bibliotek alle de plakater, der deltog i konkurrencen om at blive årets kulturnatplakat. Else og Mette Wotkjærs sort-gule plakat blev udvalgt af dommerkomiteen – på kulturnatten kan du være kulturel smagsdommer, vurdere de meget forskellige plakater og beslutte, om du ville have valgt den samme. 16.30 – 17.30 Alsang m. Kolding - Sangens By Kulturchef Lone Leth Larsen udvælger og introducerer en række dejlige danske sange og synger for. 20.00 - 21.00 Visens Venner synger danske sange 17.00 - 22.00 Få hjælp til at finde vej bagud i familiehistorien Mød Koldinghus - Forening af Slægtsforskere, der i bibliotekets IT-lab hjælper alle interesserede med at søge efter egne slægtninge.   17.00 - 22.00 Kom og spil Warhammer...! Jacob Egeberg og Frederik Juhl Hansen demonstrerer spillet og inviterer dig til at spille med.


4

Borgerhuset Helligkorsgade 18 16.00 - 22.00 Motorvejskunstneren tager afstikker til Kolding Kunstudstilling med Nils Erik Gjerdevik Arrangør: Kolding Kunstforening Nils Erik Gjerdevik vandt i 2011 konkurrencen »Vores Kunst«, hvor et kunstværk skulle udvælges og placeres i Trekantsområdet. Værket, der er skabt med lys, væltede elmaster og pang-farvet maling, afsløres i efteråret 2012 ved motorvej E20 nær Lillebæltsbroen. Det er lykkedes Kolding Kunstforening gennem aftale med N.E. Gjerdevik og via kunstsamleren Kell Nielsen, Vejen, at vise en udstilling med en spændende række af kunstnerens øvrige værker. Denne udstilling er således en genvej for Koldings borgere til at opleve Gjerdeviks skæve og æstetiske kunst. Nils Erik Gjerdevik arbejder med maleri, keramik, objekter og grafik. Både i grafiske arbejder og malerier dyrker han et pop art-inspireret formsprog, hvor han med basis i farverige mønstre inddrager citater fra popkunst og tegneserier. Nogle af N.E. Gjerdeviks hovedværker indgår i Trapholts samling. Udstillingen varer til og med d. 9. september og vises tirsdag-fredag kl. 13.00 - 17.00 og lørdag-søndag kl. 11.00 - 15.00.


BUTIKKERNE I CITY HOLDER ÅBENT TIL KL. 22 PÅ KULTURNATTEN

citykolding.dk


5

Citybåden Slå dig ned med en kold øl og nyd udsigten over åen til tonerne af de sublime jazz-orkestre, som spiller i dagens anledning – der er garanteret fløde for øregangene og musikalsk glæde, når Citybåden gynger af god musik. 17.00 - 17.45 Bjert bette Big Band 18.00 - 19.00 Jazz5 (+1) 19.30 - 22.30 Casual Funk

6

Designskolen Ågade 10 16.00 - 22.00 Nap en slentretur langs åen og kig ind på Designskolen Kolding. Her kan du opleve udstillingen Fashion Road. Fashion Road er mode skabt på tværs af landegrænser. Designere fra flere europæiske lande har slået kludene sammen med fem armenske designere for at skabe en unik kollektion, der indfanger essensen af henholdsvis europæisk og armensk kultur, arv og identitet.


7

Dronning Dorothea Teatret Zahnsgade 53 18.00 - 22.00 Dronning Dorothea Teatret holder åbent hus i Zahnsgade. Kig forbi og hør om kommende forestillinger, få en rundvisning, en billig øl eller vand og se klip fra de tidligere forestillinger. Går du med en skuespiller i maven, lyst til at prøve kræfter med syning af kostumer eller andet kan du få en snak om dine muligheder for at blive del af et skønt teaterfællesskab. Du kan også møde Dronning Dorotheas trup på din vej gennem byen, hvor de opfører improviseret teater rundt i gyder og på gadehjørner.

8

Godset Ungdomsskolens alkoholfrie diskotek Godset åbner dørene for de 12 til 16-årige og inviterer indenfor til et afvekslende program med dj’s, workshops og diskotek. På Godset vil der være erfarne medarbejdere, der er med til at sikre de unge en rigtig god aften. Du kan høre mere ved Ungdomsskolen Kolding. Tlf. 23 34 60 44 / ung@kolding.dk. Man-tors. 11-17. Fre. 11-13


9

Koldinghus 17.00 - 23.00 Koldinghus åbner portene på kulturnatten og byder Kolding gratis indenfor i det kæmpe skatkammer, som slottet huser i form af kulturhistoriske samlinger. Nyd også det velgørende lys fra PH’s smukke lamper og lyden af gospelsang, når det er bedst. 17.00 - 21.00 Gå på skattejagt på slottet og deltag i lodtrækningen om flotte præmier. 20.00 – 21.00 Gospelkoncert i Riddersalen med Lusangi Gospel Choir. Lusangi Gospel Choir leverer en livsbekræftende gospelkoncert fyldt med energi og nærhed i Riddersalen. Lusangi får publikum til at gynge med på gospelmusikkens intense stemning, og samtidig får de intensiteten frem i de stille ballader. 17.00 - 23.00 Adgang til udstillingen »PH-Lampen 1924-2012« Se den spektakulære særudstilling om et af de største ikoner i dansk design: Poul Henningsens fænomenale lamper. Udstillingen fortæller om tankerne bag PH’s lysdesign og præsenterer lamper, som aldrig tidligere har været vist.


10

Vinder af SFO plakatkonkurrence

Bakkeskolens SFO


11

Koldings glade van(d)vid Banegårdstunnelen og Slotsgade En genomvej til vandet i og omkring Kolding SÅ er der lydkunst på programmet! Elektronisk komponist Robert Rizzi har været ved å, fjord og pool og bragt vandet med ind i byen. Dyk ned i Banegårdstunnelen og hør havet skylle hen over dig. Og tag en tur gennem Slotsgade og oplev, hvordan vandlyde forvrides og forskubbes og skaber nye lydbilleder. Kan du høre krabberne ved Rebæk Strand pibe i Slotsgade? Og genkender du bølgeskvulpet fra fjorden og plasken fra Slotssøbadet i Banegårdstunnelen? Mød Robert Rizzi, kunstneren bag lydværkerne 18.30 Ved den spanske trappe – Slotsgade. 19.00 Ved tunnelen på Banegårdspladsen. I Slotsgade kan du hele aftenen slå dig ned i loungeområdet og flyde med strømmen til lyden af Koldings glade van(d)vid.


12

Kulturhuset på Levisonsvej Levisonsvej 22 Kom og prøv Kulturhusets labyrint i det grønne. Find omveje, genveje eller en smutvej for at komme hele vejen igennem. Der er diplom til dem, der gennemfører. Det foregår på Kulturhuset plæne 18.30 - 20.00. Aftensmad kan købes fra 17.00 - 18.00.

13

Legeparken 13.30 - 16.00

Børnekulturdag i Legeparken for Koldings SFO’er. Der er tradition for en festlig dag, når op mod 1200 børn lægger vejen forbi Legeparken. Bålet tændes op, og der bages snobrød i lange baner. Du kan få afprøvet dine kastefærdigheder ved »Fald-i-vand maskinen«. Og så bliver der mulighed for at deltage i den store kraftprøve og finde ud af hvem, der er Koldings stærkeste 3. klasses barn? Kolding Rideskole tilbyder ponyridning, og Tilde Tut futter rundt blandt alle aktiviteterne. Find Holger! Det forlyder, at Holger i sit stribede tøj, briller og tophue lægger vejen forbi Legeparken.


14

Rådhushaven I Rådhushaven kan du opleve croquis-tegning Modellen sidder klar fra 18.30 til 20.30. Så tag griffel og papir med, eller se med over skulderen, når Kolding Croquis Klub tegner løs efter levende model.

15

A.L. Passagen I A.L. Passagen er restauratørerne, The Mokka Cafe og Den Engelske Pub, gået sammen om at give et par rigtig gode musikoplevelser til gæsterne

17.30 Just in Case 21.00 Flashback

16

Låsbybanke På Lucca ved Låsbybanke bliver der også spillet op til fest. Følg med på Facebook, hvor vi afslører, hvem det bliver, der giver den gas på byens gode hjørne.


17

Mungo Park 18.30 - 22.00 Mini-koncert, liveinterview og smagsprøver På kulturnatten åbner Mungo Park Kolding dørene til et uformelt liveshow med sang og musik ved Trine Gadeberg, uddrag af succesforestillingen »VI HADER KØBENHAVN« og audience-talk med nogle af de medvirkende til efterårets forestillinger. Bagefter er der musik og hygge i foyeren. 19.00 19.30 20.00 20.20 20.30

Trine Gadeberg m. pianist Audience-talk med holdet bag »SMILET ER DEN KORTESTE AFSTAND« Smagsprøve på »VI HADER KØBENHAVN« Trine Gadeberg m. pianist Musik og hygge i foyeren.

Kun på Kulturnatten: Køb billetter til alle Mungo Park Koldings forestillinger og få 25% rabat.  


18

Munkegade/Jernbanegade Talentscenen er tæt pakket med god musik, og udeserveringen venter bare på dig. Nyd stemningen af latinerkvarter, når restauratørerne i Munkegade og starten af Jernbanegade, Knuds Garage, Taste It og Republikken, spærrer gaden for trafik og rykker serveringen ud på gaden. Frivillige fra det lokale musikmiljø har gjort en kæmpe indsats og stablet et blændende musikprogram på scenen. Oplev en perlerække af bands, der skriver og spiller egen musik – der er talent, rock, unge og lækker lyd! 16.00 – 16.30 17.30 – 18.00 18.15 - 18.45 19.15 - 19.55 20.15 - 20.45 21.00 - 21.30 22.15 - 23.15 23.45 - 00.30

Kulturrock Erik Sanders Allan Schmidt Jesper Colfach Mwakenya og Ali Baa Baaaa Slagter Kenneth og McSchrøder Sedated Angel Earn Your Scars.


19

Nicolai Underholdning i gården 16.00 Officiel åbning af kulturnatten 2012 v/borgmester Jørn Pedersen.

16.10 Kristian og Katrine De populære værter fra Lillenørd åbner kulturnatten med et festligt show for hele familien. Kristian og Katrine tager børnene med på et sprudlende og underholdende eventyr, med mulighed for efterfølgende autografskrivning. 17.00 Daniel Porsing. Caféscenen Daniel Porsing er med sine 19 år et helt frisk skud på stammen indenfor singer/songwriter-genren. Inspirationskilderne er bl.a. Jack Johnson og Mads Langer. 18.00 Rune T. Kidde. Store Scene Kultforfatteren Rune T. Kidde serverer Ækle Æventyr og andre æskapader i musikalsk sovs kogt på Christian Søgaard Trio. Mød »De tre dumme svin og den store tykke Pulv« og andre uheldige helte som »Hærge-Hans og Grimme Grete« eller »Den Lilla Møghætte og Pulven«. 19.00 Johan Denning. Caféscenen Lovende akustisk sangskriver. Johan Denning skriver ganske enkelt gode sange og leverer dem på en intim og personlig måde. 20.00 We Were Born Canaries. Store Scene Duo bestående af Stine Grøn & Jakob Steen. Med drømmende lyd, smuk vokal og god melodi har de siden efteråret 2010 lagt sporene til det kommende debutalbum. Med rødder i den mørke provins og store drømme er kreativiteten uforstyrret, naiv og ensom.


21.00 Echo Me. Caféscenen Bag det musikalske alias »Echo Me« finder man sangskriveren Jesper Madsen, der skriver musik inden for folk/pop/ rock-genren. Hans debutalbum udkom i foråret. I 2011 spillede han 100 koncerter i Europa og USA. 22.00 Tolsgaard og Pretzmann. Store Scene To af »drengene fra Angora«, Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann, tager maskerne af og prøver kræfter med noget helt nyt – nemlig at være helt sig selv. Få indblik i de to komikeres tanker om emner som kvinder, sex, dårlig samvittighed, hippe bymennesker og noget så aparte som hesteselvmord. De er ublu, musikalske og hylende morsomme. Nicolai for børn 9.00 – 12.00 Børnehavernes kulturfest Børnehavernes kulturfest skydes i gang med et brag, når Børnenes Labyrint afsløres. Og festen fortsætter med indviklede og snørklede aktiviteter, hvor labyrinternes forunderlige verden udforskes.

10.00 – 10.45 Koncert med LYDLAND. Nicolai Gården Et brag af en koncert for de børn, der selv vil være med! Koncerten er for børn, der vil spille på kagedåser, drømme sig til fjerne galakser, danse igennem og spille sammen med fire af landets absolutte top-musikere. Aldersgruppe: Op til 6 år. 9.00 – 21.00 Åbent hus i Nicolai for børn. Fri entré hele dagen. Vi vælger omveje og genveje, når vi dagen igennem betræder labyrinternes endeløse gange og søger målet i en verden, hvor chancen for at finde vej eller risikoen for at fare vild altid er til stede.


I

13

Grønn

gade

e

Hospitals

ga d by Lå s

n gå r de Kar

olin

ega

de

IP

ega

de

Munkegade

Gråbrødre gade

Slotsgade

IP

To

S

IP

yb Riberd

6

Ågade P Skamlingsvejen

I

de

IP

IP

IP

ga

j

e

26

IP

ban Jern

18

IP

IP Karolinegade

ensg Clem

17

IP

5

ve rds

Øs t er gå

ga d ne

ad e

23

ade

Gr øn

ng Ro se

IP IP

IP 2

Brostræde

Åle

en

Ålegård

G ad e aels Mich Sct

4 de Helligkorsga

27

de ns

sga de Zah n e gad

15

Fr e

ie elin Lan g

tie n

En gs

ing

e

3

j

B

Ves tre R

V

de

s

rgg a

rth

IP IP

Ga d

11

ade

ens

IP

IPIP

erg

28 Jørg

ha rc

n

24 14

25

IP

e1

Øst

Sct

Koldinghus 9

G

Bu

e vej

20

I

21P

de Bredga

Bje

D

ø tss

e

dam

IP

d ga

ens

P IP I22

16 Ad el ga 21 d

19

Dr Fichs Vej

IP

Ejl er s ve

by

ade

IP

IP

Slotsø

s Lå

Graus G

e

Slo

IP 7

Konsul

A

IP

å Teglg

rdsve

j


gen Grønnin

12

nsve

1

Akseltorv

2

Banegårdspladsen

3

Biblioteket

j

G Ibsvej

j

rth

ve ks

a ch

c rå n Fy

s j Ve

rsv

ej

IP

IP

rd s

pl ad

se n

IP IP

IP

11

2

8

e gad

N

IP

e gad

Ha v Sdr

neg

rH Sd

av

ade neg

ade

en Bu br t er Øs a og

Sk am

de

ade

svej

en kaj ord

Kolding Havn

bod Told

svejen

s

j ve

IP

Ba ne

P

e

o Levis

13

ling

vej e

n

4

Borgerhuset

5

City - båden

6

Designskolen

7

Dronning Dorothea Teatret

8

Godset

9

Koldinghus

11

Koldings glade van(d)vid

12

Kulturhuset på Levisonsvej

13

Legeparken

14

Rådhushaven

15

A.L. Passagen

16

Låsbybanke

17

Mungo Park

18

Munkegade / Jernbanegade

19

Nicolai

20

Sankt Nicolai Kirke

21

Nicolaiplads

22

Odd Fellow Logen

23

Over broen - ned til åen

24

Kolding rådhus

25

Slotssøen

26

Søndergade

27 Tombolapladsen 28

Vestertorv

www.koldingkulturnat.dk


Nicolai - fortsat Nicolai Biograf og Café 11.00 - 21.00 Non-stop film i biografen. For børn og børnehaver. Fri entré. »Mægtige maskiner – betonkanon« - »Ernst og fodbolden« - »Safari Europa - netedderkop« - »Sallies historier - derfor prutter man« - »Tyrekalven Ferdinand«. Aldersgruppe: Fra 5 år.

18.00 - 21.30 En genvej til Sicilien. Stor italiensk buffet i caféen. House of Design 15.00 – 20.00 PEELED - BACK and REINCARNATED Cornelia TÆ & Mogens Leander inviterer til übercool kunstevent i Doctor Artes Kunstcrematorium på 1. sal i House of Design. Via omveje og genveje pustes der nyt liv i for længst afdøde og balsamerede rotter og andre kæledyr. Stadsarkivet 15.00 – 21.00 Veje og Gader – tidsbilleder fra Kolding Gå på opdagelse i Koldings historie på 20 fotostater, der viser spændende steder og tankevækkende øjeblikke fra fortiden. Udstillinger 13.00 – 21.00 The Tube Ved den årlige designmesse Il Salone i Milano deltog Designskolen Kolding sammen med virksomhederne ECCO, LEGO, Fritz Hansen, Kvadrat, Le Klint og ege, der er blevet matchet med seks talentfulde designere fra Designskolen. The Tube består af seks hvide, specialdesignede containere, der hver rummer et nyt produkt, en installation eller en oplevelse. Fernisering kl. 13.00. The Tube åbnes af rektor for Designskolen Elsebeth Gerner Nielsen. Også åben lørdag og søndag 10.00 - 15.00


14.00 – 21.00 Det Royale Strøg - 80 lokale kunstnere udstiller 80 lokale kunstnere har over seks lørdage modtaget undervisning i portrætmaleri midt i Trapholts udstillingssale som optakt til den kommende udstilling »En Dronning og hendes familie«. Udstillingen i Nicolai Scene præsenterer resultatet af de royale anstrengelser. Fernisering kl. 14.00. Udstillingen åbnes af direktør Karen Grøn fra Trapholt. Også åben lørdag 11.00 - 16.00 og søndag 13.00 - 15.00. 15.00 – 21.00 Kid X - børnedesign En udstilling med både professionelle designere og spirende designtalenter i alderen 10-17 år. Til fælles har de det, at de ser på design fra et børneperspektiv. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Nicolai for børn. Fra House of Design deltager Pia Grabow fra Designmøllen og Dorte Gejl fra BLUBLU. På udstillingen kan man også se resultater fra årets Design Sommer Camp, hvor 80 børn og unge mellem 10 og 17 år har deltaget i en uges intensiv designundervisning. Fernisering kl. 15.00. Udstillingen åbnes af kulturchef Lone Leth Larsen. Andet 15.00 – 21.00 Den korteste vej til Paris. Nicolai Gården Kør med i »Cykelløbet til Paris«. I et samarbejde mellem tre aktivitetscentre for ældre – Paletten, Midtgården og Lindely samt Team Rynkeby cykles der penge ind til Børnecancerfonden. Cykelløbet foregår på kondicykler, og du bestemmer selv, om du kører med hele vejen eller bare en smuttur.


100 STEDER AT HUSKE før de forsvinder

11. AUGUST - 21. OKTOBER Oplev de smukke fotografier i parkerne ved Trapholt og Design City Kolding.

GRATIS ADGANG

Michael Yamashita / Getty Images Peter Hendrie / Getty Images

DELTAG I FOTOKONKURRENCEN:

Fotografer dit favoritsted

Se mere på:

WWW.TRAPHOLT.DK

Chris Johns / Getty Images

Bruno Morandi / Getty Images

Federico Veronesi / Getty Images Jochem D Wijnands / Getty Images

2


20

Sankt Nicolai Kirke 20.00 - 23.30 21.00 Kristkirkens kor dirigeret af Theis Lyng Reinvang, m. Michael Olsen på saxofon. 21.30 Bibelfortælling med illustrationer i hvælvingerne. 22.00 Kristkirkens kor dirigeret af Theis Lyng Reinvang, m. Michael Olsen på saxofon. 22.30 Bibelfortælling med illustrationer i hvælvingerne. 23.00 Nadver og midnatsbøn. Kolding Natkirke er en anderledes form for gudstjeneste. Her foregår noget, men ikke hele tiden. I Natkirken er der tid til ro og fordybelse. Du kan komme, når du vil, og blive så længe du har lyst.


21

Nicolaiplads Nicolaiplads nord Luftig squash: Kolding KFUM Squash inviterer alle til at prøve at spille squash på den sjove, oppustelige squashbane. Se, om du kan give dine venner ketcher-prygl i verdens sjoveste spil! Eller tør du mon prøve kræfter med en af Kolding KFUM Squash’s danmarksmestre?

Pool på pladsen Slotssøbadet har sat en kæmpe pool op midt i byen – tag badetøj med, så kan du få et forfriskende prøvedyk med ilttank. Der er mulighed for prøvedyk hele aftenen mellem opvisningerne – fra 17.00 - 21.30. 18.00 - 18.15 18.15 - 18.35 19.00 - 19.15 19.15 - 19.35 20.00 - 20.15 20.15 - 20.35

Aqua Gym Fridykkeropvisning – meditation i vand Aqua Gym Fridykkeropvisning – meditation i vand Aqua Gym Fridykkeropvisning – meditation i vand.

Klatrevæg ved kirken Kolding Klatreklub har skaffet en spændende klatrevæg, en såkaldt boulder. Du slipper for sele og reb og lander i stedet blødt på madrassen, hvis du fejler. Bliv udfordret på dine klatreevner, når du klatrer op, på langs og på tværs på de tre bouldervægge. Klatreklubbens instruktører vil være til stede - og så er det helt gratis - bedre bliver det ikke.


Mååååål! Mød de danske roligans, skyd til måls og vær heldig at vinde flotte præmier. Mød en verdensmester Verdensmester i fridykning, Jesper Stechmann, lægger vejen forbi. Kl. 18.55-19.10 og kl. 19.55-20.10 kan du møde ham og se hans foredrag med video ”Åndedræt og guldmedaljer”. Mød også Bodyzen, Mobilfit og Innerdive på pladsen. Nicolaiplads syd Kirkepladsen syder af liv og bobler af skabertrang, når KulturLogens kreative værksted folder sig ud.

Oplev ›› levende grafittiværksted ›› kæmpeskulpturer i papmaché ›› hæklekunst i byrummet ›› origami - japansk papirfoldning – i byens træer Der er udstilling af KulturLogens værker i Dagcenter Midtgårdens vinduer, jonglører og lidt lyd. Tag en tur rundt på pladsen og se hvad mere, de mange unge koldingensere finder på. Det er her, du finder up-coming artists, kreative graffiti-talenter og unge, der vil noget med Kolding og med kunst og kreativitet.


22

Odd Fellow Logen Hyrdestræde 4 17.00 - 21.00 Snig dig til et kig ind i de hemmelige gemakker, når fire loger holder åbent hus i Odd Fellow Logen godt gemt i skyggen af Koldinghus. Logernes søstre og brødre viser den smukke Odd Fellow bygning frem og fortæller om, hvem de er, og hvad de foretager sig.

23

Over broen – ned til åen Bag Sinnerup, ved I.P. Jensens plads Du kan gå og gå, men du kommer ingen vegne. Du kan gå på vandet, men uden at få våde fødder. Du kan løbe afsted, og falder du, så slår du dig ikke. Slip børnene eller det indre legebarn løs, når Funballz puster kæmpebolde op, pakker gæsterne ind og inviterer til spadsereture på Kolding Å. 50 kr. pr. tur

2


24

Kolding Rådhus Kom på visit i politikernes andet hjem: Kolding Rådhus. Se det flotte rådhus, som oser af historie. Rådhuset har ligget på Akseltorv siden reformationen, det nuværende siden 1875. Se blandt andet skudhullet fra 2. verdenskrig i borgmesterkontoret. Pssttt – borgmesteren har lovet at tage den store borgmesterkæde frem – den vejer over et kilo, og leddene er lavet af 14 karats guldplader! Her kan du møde politikerne Havestuen En repræsentant fra A, Socialdemokraterne

Det grønne værelse, st. En repræsentant fra F, Socialistisk Folkeparti Det gule værelse, st. En repræsentant fra C, Det Konservative Folkeparti Det blå værelse, st. En repræsentant fra O, Dansk Folkeparti Det røde værelse, 2. sal En repræsentant fra B, Det Radikale Venstre Borgmesterens mødelokale, 2. sal En repræsentant fra V, Venstre Byrådssalen, 2. sal Borgmester Jørn Pedersen. Indgang fra siden af rådhuset ved Rådhushaven.


25

Slotssøen Der er livlig aktivitet i og ved Slotssøen på kulturnatten. Både på land og i vand 16.00 - 20.00 Få smag for sejlsport, når Kolding Roklubber ror på Slotssøen i forskellige bådtyper. Prøv selv at ro om kap i deres ro-ergometre v. Fredericiagade. Kajakker i søen Kolding Kajak Klub har rykket kajakkerne fra å og hav til søen midt i byen. Se dem glide lydløst gennem vandet med lys i tusmørket, og mød dem på deres stand for enden af Slotssøen. Fiskekonkurrence for juniorer 16.00 - 20.00 Kolding Sportsfiskerforening inviterer de 10-18-årige til at deltage i fiskekonkurrence i Slotssøen. Tilmelding foregår på kulturnatten ved foreningens stand v. Slotssøen/Fredericiagade. Deltagelse (inkl. fiskekort) koster 50 kr. Se konkurrenceregler samt mere om hvor dit fiskekort kan bruges på foreningens hjemmeside.

2


26

Søndergade Der er mylder, musik, konkurrencer og show i Søndergade på kulturnatten. Zig-zag dig gennem gaden mod scenen for enden og se undervejs, hvad de mange stande har at byde på. 17.00 - 19.00 19.00 - 19.40 19.45 - 20.05

Fitness One South City Gospel Choir Kirke i byen band

Stande i Søndergade LO Kolding Amnesty Kolding og IBIS Kolding Børnefilmklub Venstre Byliv Kolding Kolding Taekwondo Klub Silla Dyrenes Mindelund Lunderskov og Kolding IMU Kirke i byen Socialdemokraterne i Kolding SIND Lions Club Kolding Firkløveren FO Kolding IBA / EAKolding


27

Tombolapladsen Der bliver trampet, sparket og svunget med comboyhatte, når vi slipper de danse- og træningsglade løs på Tombolapladsen. Kig forbi og få del i danseglæden og den gode stemning. Tombolapladsen 15.00 - 17.00 Fitness World 17.05 - 17.20 Taekwondo 17.25 - 17.45 Western Roses Linedance 17.45 - 18.00 Kung Fu & Kickboxing 18.00 - 18.20 Western Liners 18.25 - 18.45 Munkevængets Linedance 18.50 - 19.10 Western Roses Linedance 19.10 - 19.30 Bounce 19.35 - 19.50 Sydjysk Squaredance 19.55 - 20.25 Kom og dans 20.25 - 20.45 Munkevængets Linedance 20.50 - 21.05 Sydjysk Squaredance 21.10 - 21.40 Kom og dans 21.40 - 22.00 Western Liners

2


28

Vestertorv 17.00 - 18.00 Kolding Harmoniorkester Kolding Harmoniorkester folder sig ud med et underholdende program, der viser, at vejen ikke altid er lang fra musicals og filmmusik til marcher, tyrolermusik eller Beatles. I tilfælde af regn afholdes koncerten i Skt. Nicolai kirke. 19.30 »Trois« - fransk gadeteater med Compagnie Une de plus 35 minutter, som du ikke bør gå glip af! Høje stylter, to marionetter i menneskestørrelse og 80 papkasser er de vigtigste ingredienser i aftenens gribende teateroplevelse. Forestillingen »Trois« er en bevægende og magisk fortælling om livets cyklus. Med mystiske figurer, mime og et abstrakt formsprog ligner den sikkert ikke noget, du før har set, og alligevel vil du forstå og blive grebet af det drama, der udspiller sig. Une de plus er del af teaterkaravanen »Teater på Træk« der vandrer ad Hærvejen og undervejs spiller teater i de byer, de passerer. Vi er glade for, at det med forestillingen »Trois« er lykkedes at få karavanen til at tage en afstikker til kulturnatten i Kolding.


29

Øjne på stilke og ører på ærmerne Til kulturnat er der liv overalt i gaderne. Vær vågen, og få gode oplevelser, gratis balletsko eller måske en lille svingom. Salsa til folket Var der nogen, der dansede? Lige midt på trappen, parkeringspladsen, ved åen! Kolding Salsa forening danser sig gennem kulturnatten. Hvor og hvornår ved du først, når de pludselig er der. Design Detour 18.00 - 22.00 Har du fået øje på et kæmpe D i et butiksvindue? BZ’ere fra mode- og tekstillinjen på Kolding Designskole har indtaget et tomt butikslokale, hvor de viser afgangsprojekter frem i form af en kreativ kortfilm. Der vil være happenings, billig kage og mulighed for gode snakke med de studerende. Fandt du ikke D’et? Visit Kolding kan hjælpe dig på vej! Mmmm, der dufter Ja, og smager! Når Rasmus Klump bager pandekager til byens lækkermunde. Det foregår et sted i gågaden – se, om du kan finde pandekagegaden. Byen bobler Der er drømmebobler, fang mig-bobler og stimer af bobler i luften til kulturnatten. Fætter BR puster liv i gaden med sæbe og lidt sommerluft – du må gerne gå på jagt, og farer du vild på vejen, er det endnu bedre. Gøgl i gaden Mødte du en gøgler? Hold øje og lyt efter – De almene boligselskaber i Kolding har bragt gadegøgl til kulturnatten – måske er det dig, der bliver optrådt for lige om lidt! Boligselskaberne gøgler videre ved en stand i Søndergade – og de vil gerne have besøg.


Koldings midtby - bag facaden

I forbindelse med Kolding Kulturnat 2012 tager vores guide jer med på rundtur i Koldings midtby - bag facaden.

Turen tager 45 minutter med start kl. 18 og kl. 19. Der er plads til 25 deltagere pr. tur (efter først til mølle princippet).

Her gemmer der sig meget mere end blot baggårde.

Turen er gratis i forbindelse med Kolding Kulturnat 2012.

Lyt til Koldings historie med udgangspunkt i byens baggårde på denne lidt anderledes byvandring gennem Kolding.

Mødested: Visit Kolding Akseltorv 8 6000 Kolding

A KSELTORV 8 - 6000 K OLDING -

TLF .

7633 2100 -

WWW . VISITKOLDING

. DK


Program time for time Oversigten på de næste sider dækker kun de aktiviteter på kulturnatten, der strækker sig over et kort tidsinterval. Tallene i parentes henviser til programnumre, hvor du kan læse mere. <- 16.00 13.00 14.00 15.00 15.00 15.25

The Tube – fernisering (19) Det royale strøg – fernisering (19) Kid X – fernisering (19) Fitness World (27) House of Footwork (1)

16.00 - 17.00 16.00 16.00 16.00 16.00 16.10 16.30

Officiel åbning (19) Fitness Classic (1) Kulturrock (18) Fiskekonkurrence for juniorer (25) Kristian og Katrine (19) Alsang m. Kolding - Sangens By (3)

17.00 - 18.00 17.00 17.00 17.00 17.00 17.00 17.05 17.15 17.25 17.30 17.30 17.45

Bjert bette Big Band (5) Daniel Porsing (19) Kolding Harmoniorkester (28) Dans for alle (1) Fitness One (26) Taekwondo Klub Silla (27) South City Gospel Choir (1) Western Roses Linedance (27) Just in Case (15) Erik Sanders (18) Kung Fu & Kickboxing (27)


17.55 18.00 - 19.00 18.00 18.00 18.00 18.00 18.00 18.15 18.15 18.25 18.25 18.30 18.30 18.55 18.50 18.55 19.00 - 20.00 19.00 19.00 19.00 19.00 19.00 19.00 19.05 19.10 19.15 19.15 19.30 19.30 19:30 19.30 19.30

Birgit Husted Dans (1) Guidet rundtur – ”Bag facaden” (30) Jazz 5 (+1) (5) Rune T. Kidde (19) Western Liners (27) Aqua Gym (21) Fridykkeropvisning (21) Allan Schmidt (18) Lusangi Gospel Choir (1) Munkevængets Linedance (27) Mød kunstneren bag lydværkerne (11) Croquis-tegning (14) Talentholdet (1) Western Roses Linedance (27) Jesper Stechmann (21)

Mød kunstneren bag lydværkerne (11) Trine Gadeberg m. pianist (17) Johan Denning (19) Guidet rundtur – »Bag facaden« (30) South City Gospel Choir (26) Aqua Gym (21) Mungo Parks Folkekor (1) Bounce (27) Jesper Colfach (18) Fridykkeropvisning (21) Teaterforestilling »Trois« (28) Aziza (1) Kris Herman med band (2) Casual Funk (5) Audience-talk med holdet bag »Smilet er den korteste afstand« (17)


19.35 19.45 19.55 19.55

Sydjysk Squaredance (27) Kirke i byen band (26) Jesper Stechmann (21) Kom og dans (27)

20.00 – 21.00 20.00 20.00 20.00 20.00 20.00 20.00 20.10 20.15 20.15 20.20 20.25 20.40 20.50

Smagsprøve på »Vi hader København« (17) Visens Venner synger danske sange (3) We Were Born Canaries (19) Lusangi Gospel Choir (9) Talentholdet (1) Aqua Gym (21) Show it (1) Mvakenya og Ali Baa Baaaa (18) Fridykkeropvisning (21) Trine Gadeberg m. pianist (17) Mungevængets Linedance (27) Bounce (1) Sydjysk Squaredance (27)

21.00 - 22.00 21.00 21.00 21.00 21.00 21.00 21.10 21.15 21.30 21.30 21.40

Slagter Kenneth og McSchrøder (18) Echo Me (19) Aziza (1) Flashback (15) Kristkirkens kor (20) Kom og dans (27) Choir of Young Believers (2) Show it (1) Bibelfortælling (20) Western Liners (27)


22.00 - 23.00 22.00 22.00 22.15 22.15 22.30

Tolsgaard og Pretzmann (19) Kristkirkens kor (20) Sedated Angel (18) REDSTONE (1) Bibelfortælling (20)

23.00 - > 23.00 23.00 23.45

EaggerStunn (3) Nadver og midnatsbøn (20) Earn Your Scars (18)

Tak til...

Sponsorer og samarbejdspartnere

MusikKolding, der har leveret musikprogrammet på Banegårdspladsen Kulturinstitutioner, foreninger, kor, bands, dansere, frivillige og alle I andre, der har været med til at skabe et brag af en kulturnat! www.koldingkulturnat.dk


Program Kulturnat i Kolding 2012  

"Omveje & Genveje"

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you