Page 1

ΣΑΜΟΣ

ΤΟ ΝΗΣI ΤΩΝ ΘΕΩΝ Hotel Hera II Odos Loghothetis Pythagorion- Samos


ΕIΜΑΙ ΣIΓΟΥΡΗ OΤΙ ΘΑ ΛΑΤΡEΨΕΤΕ ΤΗ ΣAΜΟ!

Ονομάζομαι Δέσποινα και θα ήθελα να σας μιλήσω για ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, τη Σάμο, τη δικιά μου Σάμο, το νησί της καρδιάς μου αλλά επίσης και η καρδιά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ένα νησί πλούσιο σε ιστορία, που γέννησε φιλοσόφους και μαθηματικούς όπως ο Πυθαγόρας και ο Αρίσταρχος και δημοφιλής προορισμός στην αρχαιότητα απο βασίλισσες και αυτοκράτορες. Ένα καταπράσινο νησί, πλούσιο σε νερό και δάση, ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές και αμπέλια, που περιβάλλεται από πεντακάθαρες παραλίες, η καθεμία με την δική της ιδιαιτερότητα. Η θάλασσα της σε όλες τις αποχρώσεις του μπλέ, απο το βαθύ μπλέ στο γαλάζιο του ουρανού και από το γαλαζοπράσινο στο σμαραγδί, έχει διατηρήσει εκείνο το φανταστικό Αιγαίο που η ελληνική μυθολογία συνέχεια επευφημούσε. Κάπου εδώ, έφτασε η ώρα να μιλήσουν οι εικόνες και να σας παροτρύνουν για αξέχαστες διακοπές έτσι ώστε η Σάμος να βρεί μια θέση στην καρδιά σας. Δέσποινα Αθηναίου


ΠΑΤΜΟΣ

ΕΦΕΣΟΣ

ΕΦΕΣΟΣ


ΣΑΜΟΣ

Η Σάμος διαθέτει αεροδρόμιο και μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς με πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και άλλα νησιά ενώ από τον Μάιο σχεδόν από όλες τις χώρες της Ευρώπης, ή μέσω θαλάσσης με πλοίο από τον Πειραιά και τα γύρω νησιά. Από τη Σάμο μπορείτε να φτάσετε και

σε άλλα νησιά όπως τη Χίο, τη Λέσβο, την Πάρο, τη Νάξο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Ικαρία, τους Φούρνους, την Κω, την Ρόδο και την Πάτμο. Τα ιπτάμενα δελφίνια ταξιδεύουν κυρίως κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Μπορείτε επίσης να πάτε στην Τουρκία με πλοίο από τη Σάμο ή το Πυθαγόρειο.


ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Η Σάμος, το νησί όπου ο Πυθαγόρας γεννήθηκε το 570 π.Χ. Φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που επηρέασαν με τη σκέψη του και με τις διαπιστώσεις του την ανάπτυξη της δυτικής επιστήμης, κι αυτό επειδή κατάλαβε για πρώτη φορά την αποτελεσματικότητα των μαθηματικών για να περιγράψει τον κόσμο. Στα νιάτα του, συνόδευε τον πατέρα του στα ταξίδια και στην ηλικία μεταξύ 18 και 20 ετών έφθασε στη Μίλητο όπου ξεκίνησε κοντά στον Θαλή να λάβει την πρώτη του σοβαρή εκπαίδευση πάνω στα μαθηματικά, τη γεωμετρία και όσα έχουν σχέση με τους αριθμούς και τους υπολογισμούς. Έζησε πολλά χρόνια στην Αίγυπτο και στη συνέχεια στη Βαβυλώνα. Ήταν σε πλήρη αντίθεση με τον τύραννο Πολυκράτη και αναγκάστηκενακαταφύγειστιςσπηλιέςτουνησιούκαιστησυνέχειαναμεταναστεύσει στην Μεγάλη Ελλάδα στον Κρότωνα, όπου ίδρυσε τη Σχολή των Πυθαγορείων. Έπειτα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και τον Κρότωνα και να βρεί καταφύγιο στο Μεταπόντιον, όπου και πέθανε το 495 π.Χ. Το 1955 η πόλη Τηγάνι θα υιοθετήσει το όνομα του γιου της, και θα μετονομαστεί σε Πυθαγόρειο.


ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚO ΜΟΥΣΕIΟ ΜΥΤΙΛHΝΙΩΝ Μουσείο των Μυτιληνιών αφιερωμένο στον μαθηματικό και αστροφυσικό της αρχαιότητας Αρίσταρχο. Προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της Σάμου, από την γεωλογική και παλαιοντολογική εποχή. Υπάρχουν πολλά εκθέματα από είδη εξαφανισμένων ζώων. Ορισμένα από αυτά κάνουν λόγο για δεινόσαυρους και κερασφόρα ζώα του νησιού που μόνο εδώ ήρθαν στο φώς. Πρόκειται για πρόγονο του σημερινού αλόγου, Protoryx Carolinae.


ΙΣΤΟΡIΑ ΚΑΙ ΕΥΠΑΛIΝΕΙΟ OΡΥΓΜΑ Υπάρχουν αναρίθμητα στοιχεία στην αρχαιότητα για το μεγαλείο της Σάμου, που επί τυρανίας Πολυκράτη έφτασε στην ακμή της. Χάρη στο εμπόριο, στο νησί αναπτύχθηκε μία ακμάζουσα ναυπηγική βιομηχανία ικανή να ανταγωνιστεί τους στόλους των γειτονικών χωρών και τέτοια ώστε να ανησυχήσει την Αθήνα για την ηγεμονία στο Αιγαίο. Ο Πολυκράτης χρησιμοποίησε τους καλύτερους αρχιτέκτονες για την κατασκευή μιας καλά οχυρωμένης πόλης, προστατευμένη από τοίχους 15 χιλιομέτρων και από 30 πύργους παρατήρησης. Κατασκεύασε το πρώτο τεχνικό τούνελ στον κόσμο με μυστικές εισόδους, ικανό να τροφοδοτεί την πόλη με νερό σε περίπτωση πολιορκίας. Το έργο αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 10 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ο σχεδιαστής και μηχανικός του έργου ήταν ο Ευπαλίνος από τα Μέγαρα, το 538 π.Χ. αλλά ήρθε στο φώς το 1858.

Το Πυθαγόρειο και το Ηραίο της Σάμου συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


Ο ΝΑOΣ ΤΗΣ ΗΡΑΣ Ήρα, θεά της αρχαιότητας, σύζυγος του Δία και μητέρα των θεών, που σύμφωνα με την μυθολογία γεννήθηκε στις όχθες του Ίμβρασου, ποτάμι που διασχίζει την πεδιάδα της Χώρας και χύνεται στη θάλασσα του Ηραίου. Στο ίδιο σημείο χτίστηκαν ναοί αφιερωμένοι σε αυτήν. Το Ιερό της Σάμου - Ηραίον - είναι ένα από τα κυριότερα σημεία αναφοράς της ελληνικής αρχαιολογίας της αρχαικής εποχής, που περιλαμβάνει ναούς, στοές, βωμούς και αναθηματικά κτίρια με μνημειακή


γλυπτική, χώρος που είχε μια ισχυρή χωρητικότητα μέχρι την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο. Ο μοναδικός κίονας που στέκεται ως σήμερα όρθιος είναι από το ναό που χτίστηκε τελευταίος το 530 π.Χ., ίσως και ο μεγαλύτερος ναός στην Ελλάδα. Οι διαστάσεις του ναού ήταν 108 μέτρα μήκος και 55 μέτρα πλάτος, ο αριθμός των κιόνων ανερχόταν σε 155 με μέγιστη διάμετρο 2 μέτρα και ύψος 18 μέτρα.


ΤΑ ΑΡΧΑIΑ ΕΡΕIΠΙΑ Πάντα στο Ηραίον μπορείτε να επισκεφθείτε την Ιερά Οδό, στην οποία βρίσκεται η ομάδα γλυπτικής «Γενέλεως», και είναι το σημείο όπου βρέθηκε ένας Κούρος, εξαιρετικής ομορφιάς και μεγαλειότητας με ύψος 5,60 μέτρα (σήμερα και τα δύο βρίσκονται στο μουσείο της Σάμου), υπάρχουν επίσης και άλλοι ναοί ρωμαϊκής κατασκευής, τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής και πολλά έργα τέχνης και αντικείμενα που ανήκαν στο θησαυροφυλάκιο του Ιερού.


Η πόρτα του Καστελίου και στις παρακάτω εικόνες, τα ερείπια του υδραγωγείου, τα Ρωμαϊκά Λουτρά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Πυθαγόρειο που εγκαινιάστηκε το 2010, χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης, περιέχει πολύτιμα έργα τέχνης και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, νομίσματα, κεραμικά, γλυπτά, τεφροδόχους, σαρκοφάγους και επιτάφιες πλάκες.


Στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς, και κατά μήκος των τειχών κοντά στο λιμάνι βρίσκονται τα ερείπια μιας μεγάλης και πολυτελής ελληνικής βίλας και έπειτα ρωμαϊκής, ο μύθος λέει ότι είχε κατοικηθεί από τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα μερικούς μήνες πριν από τη Ναυμαχία του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ.). Τα τείχη και οι πύργοι που περιβάλλουν το Κάστρο του Λυκούργου, είναι μια πολύ σημαντική δομή για την ιστορία της

Σάμου και της Ελλάδας γενικότερα. Ένα πραγματικά υπέροχο δείγμα αμυντικής αρχιτεκτονικής, το κάστρο κτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, με τα ερείπια των διαφόρων αρχαιολογικών μνημείων. Πήρε το όνομά της από τον Λυκούργο Λογοθέτη, ο τοπικός ηγέτης της Επανάστασης εναντίον των Τούρκων. Στην πραγματικότητα, το Κάστρο ήταν η έδρα της Επανάστασης και έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό.


ΤΟ ΚAΣΤΡΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΒIΛΛΑ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠAΤΡΑΣ


ΦΥΣΗ

Η πανίδα και η χλωρίδα του νησιού είναι εξαιρετικά πλούσια σε είδη και ποικιλίες. 15 είδη άγριας ορχιδέας είναι απόδειξη ότι το μικροκλίμα της Σάμου είναι ιδιαίτερο και μοναδικό. Για εκείνους που εκτός από το μπλέ της θάλασσας και τις όμορφες παραλίες θέλουν να περπατήσουν στη φύση οι επιλογές τους είναι απεριόριστες. Κωνόφορα δάση και βελανιδιές, με πολλά και διαφορετικά χρώματα, λουλούδια, σκιερές μαγεμένες κοιλάδες όπου μπορείτε να συναντήσετε χελώνες, διάφορα είδη εντόμων και πεταλούδων και να παρακολουθήσετε πολλά είδη πτηνών στους υγρόβιοτοπους. Στο νησί μπορείτε να δείτε ή να ακούσετε το τσακάλι να ουρλιάζει μέσα στη νύχτα ιδίως σε περιοχές που δεν κατοικούνται είτε στα βουνά. Θα δείτε ελιές, χαρουπιές και γαϊδουράγκαθα, φυστικιές και ροδιές, μεγάλες πεδινές εκτάσεις με αμπέλια και παντού θα σας συνοδεύουν οι μυρωδιές από την ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο.


ΤΑ ΒΟΥΝA ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡOΥ Η οροσειρά Άμπελος και το βουνό Κέρκης θα είναι άλλη μια ευκαιρία για μοναδικές εκδρομές. Το βουνό Κέρκης με υψόμετρο 1.410 μέτρα, είναι μια από τις υψηλότερες κορυφές του Αιγαίου, από την κορυφή μια ημέρα με ορατότητα, ειδικά στην αυγή θα απολαύσετε μια ασύγκριτη θέα από το Άγιον Όρος έως την Κρήτη, από την Τουρκία έως τις ακτές της Αττικής. Το νησί της Σάμου είναι πλούσιο σε νερό και τα ποτάμια που κατεβαίνουν από τα βουνά σχηματίζουν καταρράκτες και λιμνούλες που περιβάλλονται από πλούσια βλάστηση. Η κοιλάδα Ποτάμι είναι το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα. Μπορείτε να απολαύσετε τους καταρράκτες, τη σκιά και τη δροσιά του αέρα και να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι μοναδικό και γοητευτικό, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.


Στην είσοδο της κοιλάδας υπάρχει η παλαιότερη εκκλησία του νησιού «Μεταμόρφωση του Σωτήρα» όπου μπορείτε να επιλέξετε αν θα συνεχίσετε ή θα βγείτε από τον δρόμο σας για μια επίσκεψη στα ερείπια του Ενετικού κάστρου. Το μονοπάτι που συνεχίζει σας φέρνει μπροστά σε φυσικά εμπόδια, ένα φαράγγι που μπορείτε να ανεβείτε μέσω


ΠΟΤAΜΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ μιας απότομης σκάλας ή να κολυμπήσετε κατά μήκος του ποταμού και να ανεβείτε απο το εξοπλισμένο μονοπάτι με σχοινιά και σκάλες. Θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία γεμάτη συγκινήσεις.


ΣΠHΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓOΡΑ ΚΑΙ Η ΣΑΡAΝΤΑ ΣΚΑΛΙOΤΗΣΣΑ Όνομάζεται έτσι επειδή σε αυτό το μακρινό και ξεχασμένο τόπο κατέφυγαν ο Πυθαγόρας και οι οπαδοί του για να αποφύγουν την οργή του Πολυκράτη. Μεταγενέστερα χτίστηκε μια μικρή εκκλησία που ονομάστηκε Σαράντα Σκαλιότησσα. Οι σπηλιές χρησίμευαν στους ανθρώπους και σαν καταφύγειο για να ξεφύγουν από τις επιδρομές των Σαρακηνών και των πειρατών που εισέβαλαν σε πόλεις κατά μήκος των ακτών. Τα τελευταία χρόνια εντοπίστηκαν πολλά σπήλαια σε όλο το νησί από τον σπηλαιολογικό σύλλογο Σάμου, σπάνιας ομορφιάς. Τα περισσότερα επισκέψημα.


ΤΑ ΑΡΧΑIΑ ΛΑΤΟΜΕIΑ ΜΑΡΜAΡΟΥ


Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκδρομή που θα πρέπει να κάνετε είναι στα αρχαία λατομεία μαρμάρου του όρους Καταρούγα, από το οποίο εξήχθη το υλικό για την κατασκευή του Ιερού Ναού της Ήρας καθώς επίσης και για τα τείχη της αρχαίας πόλης. Είναι ακόμα φανερά τα σημάδια από τα χτυπήματα με το σφυρί και την αξίνα πάνω στον βράχο. Πιο κάτω στην κοιλάδα είναι ακόμα ορατές δύο εντυπωσιακές καμάρες του αρχαίου ρωμαϊκού υδραγωγείου.


Pythagoras CAVES

ΜΟΝH ΜΕΓAΛΗΣ ΠΑΝΑΓIΑΣ


ΜΟΝΑΣΤHΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣIΕΣ Από τον 15˚ έως και τον 17˚ αιώνα κατασκευάστηκαν στο νησί πολλά μοναστήρια τόσο για τους μοναχούς όσο και για τις καλόγριες που ήθελαν να αποσυρθούν στην ηρεμία και στην γαλήνη του νησιού, αφιερώνοντας το χρόνο τους στην προσευχή. Το παλαιότερο μοναστήρι είναι η Μονή Βροντά (1566) και έπειτα ακολουθούν η Μονή Τιμίου Σταυρού (1582), η Μονή Μεγάλης Παναγίας (1586), η Μονή του Προφήτη Ηλία (1625), Μονή Αγίας Ζώνης (1695), Μονή Ζωοδόχου Πηγής (1756), ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (1823), Μονή Αγίας Τριάδας

(1824), Παναγία Σπηλιανή (1823). Οι αρχαιότερες εκκλησίες είναι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του 1200 κοντά στο Ποτάμι και η εκκλησία στο Άνω Βαθύ του Άγιου Ιωάννη, λόγω της πίστης του πληθυσμού σε ολόκληρο το νησί υπάρχουν πολλές εκκλησίες και παρεκκλήσια. Η γοητεία και η μαγεία του τόπου σου δίνουν το κίνητρο να επισκεφθείς τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Σάμου, πλούσιασεπνευματικότητα, όμορφα διακοσμημένα, με ξύλινα εικονοστάσια, γεμάτα ιστορία και αναμνήσεις.


ΜΟΝH ΜΕΓAΛΗΣ ΠΑΝΑΓIΑΣ


ΜΟΝH ΖΩΟΔOΧΟΥ ΠΗΓHΣ


ΜΟΝH ΤΙΜIΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


ΜEΤΑΜOΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤHΡΟΣ


AΓΙΟΣ ΙΩAΝΝΗΣ


ΜΟΝH ΒΡΟΝΤA


ΜΟΝH ΑΓIΑΣ ΖΩΝΗΣ


ΠΑΝΑΓIΑ ΣΠΗΛΙΑΝH


H θάλασσα, οι παραλίες και τα βράχια θα σας καταπλήξουν με την ομορφιά τους και θα σας γοητεύσουν με τα πανέμορφα σχήματα και χρώματα. Η γοητεία της Σάμου είναι η ικανότητά της να είναι πάντα διαφορετική αλλά πάντα εξαιρετική. Κατά μήκος των ακτών με

τα βότσαλα και την άμμο, θα συναντήσετε παραλίες και όρμους ιδανικους για κολύμπι ή έστω και για μια βουτιά όπου τα γαλάζια νερά της θάλασσας είναι καθαρά και δαιφανα. Ακολουθεί μια επισκόπηση από τις πιο φημισμένες παραλίες της Σάμου.

ΘAΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛIΕΣ


ΑΓIΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ


ΡΕΜΑΤAΚΙ BEACH Φεύγοντας απο το Πυθαγόρειο, η παραλία Ρεματάκι είναι εύκολη σε πρόσβαση. Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και προσφέρει καταγάλανα νερά και παραλίες με ψιλή άμμο και χαλίκι.


ΠΟΤΟΚAΚΙ


Δυτικά του Πυθαγορείου εκτείνεται μία μακρά ακτή 5 χιλιομέτρων που φτάνει μέχρι και το Ηραίον, με βότσαλα και άμμο, είναι η παραλία του Πυθαγορείου και του Ποτοκακίου. Στο βάθος μπορείτε να δείτε το βουνό Μυκάλη τις τουρκικές ακτές, το κάστρο του Λυκούργου, την εκκλησία της Μεταμόρφωσης και δίπλα τα ερείπια της ρωμαϊκής Βίλας.


ΜΥΚAΛΗ BEACH Η μεγάλη, λευκή παραλία με βότσαλα και άμμο της Μυκάλης, πίσω από την οποία βρίσκεται ο υδροβιότοπος της Αλυκής, όπου από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο διαμένουν ροζ φλαμίνγκο, ερωδιοί και άλλα είδη. Στο παρελθόν η Αλυκή έβγαζε την καλύτερη ποιότητα αλατιού σε όλη την Ελλάδα, αλλά το 1965 έπαψε να λειτουργεί.


ΑΣΠΡOΣ ΚΑΒΟΣ & ΠΑΠ Μία από τις πιο οργανωμένες και πολυσύχναστες παραλίες είναι το Παππάς beach. Πεντακάθαρη παραλία με βότσαλα που περιβάλλεται από βράχια και ύφαλους. Ακριβώς πάνω από το άνω άκρο του κόλπου βρίσκεται ο Άσπρος Κάβος χαρακτηρίζεται από τα λευκά βράχια και από το τόξο του βράχου ακριβώς μπροστά από το βράχο Καραβόπετρας.


ΠΠAΣ BEACH


ΨΙΛH AΜΜΟΣ

Μια υπέροχη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά, ιδανική για κολύμπι και παιχνίδι για τα μικρά παιδιά. Απέχει μόλις 1.700 μέτρα από τις τουρκικές ακτές. Από εκεί φαίνονται δύο μικρά νησάκια που κατοικούνται μόνο από γλάρους, το ένα ελληνικό και ονομάζεται Βαρελούδι και το άλλο τουρκικό το Bayrak. Κοντά βρίσκεται και η μεγάλη παραλία της Μυκάλης.


ΚΛΗΜΑ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ Δύο ήσυχες και μικρές παραλίες πολύ καλά προστατευμένες μέσα σε έναν ορμίσκο, στα νοτιο-ανατολικά του νησιού με άμμο και βότσαλο και εξοπλισμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Πολυσυχνάστες επίσης για τις ψαροταβέρνες που προσφέρουν υπέροχο θαλασσινό φαγητό. Όμορφη η διαδρομή με τα πόδια από το μονοπάτι που οδηγεί στην εκκλησία στο ακρωτήρι, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη θέα.


ΛΑΚΚΑΣ, ΚΕΡΒΕΛΗ Οι κόλποι της μικρής και της μεγάλης Λάκκας είναι εντυπωσιακοί με παρθένα νερά και αμμώδεις πυθμένες καθώς επίσης και η παραλία της Κέρβελης που βρίσκεται μπροστά συνεχίζοντας νότια. Το τοπίο της ακτής χαρακτηρίζεται από τα αλμυρίκια και τα κυπαρίσσια που φυτρώνουν σχεδόν στις όχθες. Παραλία με ψιλό χαλίκι όπου στα εστιατόρια της περιοχής θα απολαύσετε ένα εξαιρετικό μενού από φρέσκα ψάρια, ότι πρέπει για μια μέρα στην θάλασσα.


ΜΟΥΡΤΙA BEACH Ανατολικά του νησιού στον κόλπο Μουρτιά, με θέα τα τουρκικά παράλια. Χαρακτηριστικό της παραλίας τα γαλαζοπράσινα νερά της, το μικρό λιμάνι και το ακρωτήρι όπου θα συναντήσετε μια σειρά από καταπράσινους φοίνικες.


ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΛΙΒΑΔΑΚΙ

Εδώ τελειώνει και η είσοδος οχημάτων στο βόρειο τμήμα του νησιού. Η Αγ. Παρασκευή έχει μια στενή λωρίδα παραλίας που στο τέλος υπάρχει ένα μικρό, γοητευτικό εκκλησάκι. Το Λιβαδάκι βρίσκεται σε έναν όρμο προστατευμένο


από τους ανέμους και τα ρεύματα από τη βόρεια και κλείνεται στα νότια από τρία ακατοίκητα νησάκια το Διαπόρι, του Αγ. Νικολάου και το Πρασονήσι. Αμμώδης παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες και μπαρ.


ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΓΚΟΥ, ΚΑΛΑΜΙ

Παραλία της Σάμου που προσφέρει σμαραγδένια νερά και μια σειρά από μικρούς όρμους με βράχια έως την άκρη της χερσονήσου του Κότσικα που περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση.


ΚΟΚΚAΡΙ ΤΣΑΜΑΔΟΥ Η οποία αρχίζει από την ακτή του Κοκκαρίου και προσφέρει εξαιρετικές παραλίες τόσο σε ομορφιά όσο και σε ποικιλία χρωμάτων.


ΛΕΜΟΝAΚΙΑ & TΣΑΜΑΔΟΥ

Η παραλία Λεμονάκια βρίσκεται λίγο έξω από το Κοκκάρι σε έναν προφυλαγμένο κόλπο όπου η θάλασσα είναι ήρεμη. Μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, βρίσκεται 100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο μέσα από ένα χωματόδρομο. Η παραλία έχει βότσαλα και άμμο και υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, αλλά και μια μικρή ταβέρνα. Η Τσαμαδού είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες στην Ελλάδα, οφείλεται στο γεγονός ότι η δεξιά πλευρά κοιτάζοντας τη θάλασσα προορίζεται για γυμνιστές και είναι η μόνη επίσημη παραλία γυμνιστών της Σάμου.


ΤΣΑΜΠΟΥ ΠΛΑΤΑΝAΚΙΑ Αυτές οι δύο παραλίες βρίσκονται πολύ κοντά στα Αυλάκια και είναι πραγματικά υπέροχες και ήσυχες.


ΠΟΤAΜΙ Βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού από το οποίο πήρε το όνομά του, με χαρακτηριστικό σχήμα δύο τόξα της ίσης ακτίνας με ένα βράχο στη μέση. Η παραλία είναι με πολύχρωμα βότσαλα και στα άκρα επικρατεί το καφεκόκκινο χρώμα. Δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου από όπου μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη θέα.


ΜΙΚPO ΣΕΙΤAΝΙ Προσβάσιμη μόνο με τα πόδια, περίπου 30 λεπτά, από ένα εύκολο μονοπάτι ή από τη θάλασσα με καραβάκι.

Συναρπαστικό φυσικό περιβάλλον με θέα στο βουνό και ένα μικρό φαράγγι και πίσω η παραλία με τα άσπρα βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά.


ΜΕΓAΛΟ ΣΕΙΤAΝΙ Συνεχίζοντας την πορεία προς τα δυτικά μετά από μια ώρα περπάτημα φθάνουμε στην παραλία Μεγάλο Σειτάνι. Η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομα της είναι πολύ μεγαλύτερη σε έκταση από την προηγούμενη. Μία παραλία περίπου 2 χιλιομέτρων σε απόλυτη απομόνωση.


ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ, ΚΑΜΠΟΣ, ΜΠΑΛΟΣ BEACH Υπέροχες παραλίες κατά μήκος αυτού του τμήματος της ακτής νοτιοδυτικά του νησιού. Ελεύθερες και εξοπλισμένες παραλίες με άμμο και βότσαλα, αλλά και με πεντακάθαρη καταγάλανη θάλασσα. Στον ορίζοντα το νησί Σαμιοπούλα και πιο μακριά τα νησιά Ικαρία και Φούρνοι, ενώ υπάρχει πάντα ο επιβλητικός όγκος του βουνού Κέρκη που με ύψος 1430 μέτρα ξεχωρίζει στον ουρανό.


ΤΣΟΠEΛΑ

Προσβάσιμη μέσω ενός χωματόδρομου, 6 χιλιομέτρων, που κατεβαίνει απότομα στη θάλασσα. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού και μπορείτε να δείτε το νησί της Σαμιοπούλας. Είναι ένα ακρωτήρι που από τη μία πλευρά έχει παραλία με βότσαλα και από την άλλη λείες πλάκες βράχων που βγαίνουν απο την θάλασσα.


Η “μικρή Σάμος”, η Σαμιοπούλα είναι περίπου 1 χλμ. από την ακτή και κατά την τουριστική περίοδο, μπορείτε να την επισκεφτείτε με καραβάκια από το λιμάνι του Όρμου και του Πυθαγορείου, για ημερήσιες εκδρομές. Κυρίως βραχώδες νησί που καλύπτεται από ελαιόδεντρα και θάμνους, αλλά το μαργαριτάρι της είναι η παραλία Ψαλίδα με την λευκή άμμο και τις αντανακλάσεις του νερού στα χρώματα της Καραϊβικής.


ΣΑΜΙΟΠΟΥΛΑ


ΣAΜΟΣ, ΒΑΘΥ

Μερικές εικόνες από τις πόλεις και από τις πιο ελκυστικές τοποθεσίες του νησιού. Το Βαθύ ή Σάμος είναι η πρωτεύουσα και το πιο σημαντικό λιμάνι του νησιού. Έχει επίσης πανεπιστημιακή έδρα και θεωρείται ένα από τα κυριότερα εμπορικά κέντρα του νησιού. Κατά μήκος της παραλίας συναντά κανείς τα παλιά βυρσοδεψία, που ήκμασαν στις αρχές του εικοστού αιώνα.


ΠΥΘΑΓOΡΕΙΟΝ

Πυθαγόρειο, η αρχαία πρωτεύουσα, η πόλη του τύρανου Πολυκράτη, γενέτειρα του Πυθαγόρα, είναι από τα ωραιότερα τουριστικά μέρη της Σάμου. Εχει ενταχτεί στα αρχαία λιμάνια της Μεσογείου και συνδιάζει το απλό νησιώτικο με το κοσμοπολίτικο, έτοιμο πάντα να ικανοποιήση και τα πιο απαιτητικά γούστα. Στην περιοχή του βρίσκεται το αεροδρόμειο που συνδέει το νησί με διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Στις παραλίες του, βρίσκει κανείς ελεύθερα και οργανωμένα τμήματα, θαλάσσια σπορ, surf, εστιατόρια και μπαρ. Ανατολικά του Πυθαγορείου βρίσκεται η μαρίνα του νησιού. Από το λιμάνι του υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τα γύρω νησιά και με την Τουρκία. Πυθαγόρειο, αρχαία πρωτεύουσα, γενέτειρα του Πυθαγόρα.


ΚΑΡΛOΒΑΣΙ Το Καρλόβασι είναι η συμπρωτεύσα του νησιού. Διαθέτει μεγάλο εμπορικό λιμάνι.


ΜΑΡΑΘOΚΑΜΠΟΣ Ο Μαραθόκαμπος κεφαλοχώρη με θέα τη θάλασσα της Ικαρίας, γεωργικό κέντρο της νοτιοδυτικής ακτής.


ΚΟΚΚAΡΙ ΜΑΝΩΛAΤΕΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ Το Κοκκάρι είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός του νησιού και ένας αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του surf. Χαρακτηριστικά είναι τα γραφικά δρομάκια και η προκυμαία γεμάτη με μπαρ και εστιατόρια. Στις κατάφυτες βορεινές πλαγιές του βουνού Αμπελος βρίσκονται τα χωριά Βουρλιώτες και Μανωλάτες, με τα στενά δρομάκια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Οι Μανωλάτες αποτελούν το επίκεντρο


των καλλιτεχνών, όπου εκτίθενται σε ανοικτό χώρο οι τοπικές βιοτεχνίες και τα κεραμικά raku. Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες που θα σας προσφέρουν υπέροχα χρώματα και ιδέες, όπου θα βρείτε γνήσια φιλοξενία και την αυθεντική ελληνική ψυχή.


ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ


ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙA Πού αλλού, αν όχι στη Σάμο, εδώ θα πιείτε ένα ποτήρι κρασί, το νέκταρ των θεών που αγαπούσε και επευφημούσε ακόμα και ο Λόρδος Byron... Γεμίστε το ποτήρι σας μέχρι το χείλος με το κράσι της Σάμου... πιείτε μέχρι και την τελευταία του σταγόνα! Το κρασί της Σάμου ήταν γνωστό και περιζήτητο από την αρχαιότητα και στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πιο εκλεκτά και βραβευμένα κρασιά. Τα αμπέλια καλλιεργούνται σε αναβαθμίδες, απολαμβάνουν το σωστό κλίμα του νησιού και το πάτημα των ώριμων σταφυλιών δίνει το καλύτερο όσον αφορά το άρωμα και τη γεύση του κρασιού.


ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟI


H ποικιλία βασιλιάς της Σάμου είναι το μοσχάτο λευκό (muscat blanc à petits grains) ή μοσχούδι ή Muscat de Frontignan. Πρόκειται για μια ευγενή ποικιλία αμπέλου, αρκετά διαδεδομένη σε ολόκληρη τη Mεσόγειο. Tο μοσχάτο καλύπτει το 97% του αμπελώνα της Σάμου, το υπόλοιπο 3% μοιράζονται μερικές επιτραπέζιες ποικιλίες (μεταξύ των οποίων το εκπληκτικό κολοκυθάτο) και δύο ερυθρές, το ρητινό και το φωκιανό, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των ερυθρωπών οίνων της Ένωσης.


ΤΑ ΚΕΛAΡΙΑ


Το πιο γνωστό κρασί είναι το περίφημο γλυκό κρασί με το προσωπικό του χρώμα και άρωμα. Στο Βαθύ μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο ΕΟΣΣ Συναιτερισμός Οινοποιών Σάμου στο Μαλαγάρι, μπορείτε να δείτε τα κελάρια με τις μεγάλες δεξαμενές και τα βαρέλια, να δοκιμάσετε και αν το θελήσετε μπορείτε και να αγοράσετε μερικά μπουκάλια κρασί από αυτά που θα σας προτείνει ο οινολόγος του μουσείου. Οι αμπελώνες της Σάμου είναι μοναδικοί στον κόσμο: 16.000 στρέμματα, σχεδόν όλα διαμορφωμένα σε πεζούλες, σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση του νησιού, δημιουργούν ένα αξέχαστο σκηνικό που εξασφαλίζει την ιδιαιτερότητα των κρασιών μας.  Aπό τα 25 αμπελοχώρια της Σάμου τα περισσότερα βρίσκονται στο βόρειο και λιγότερα στο τουριστικό τμήμα του νησιού όπως το Καρλόβασι, ο Πλάτανος, τα Κοντείκα, η Ιδρούσσα, η Λέκα και άλλα.


ΤΑ ΕΛΑΙOΔΕΝΤΡΑ Η καταπράσινη Σάμος είναι επίσης γνωστή για τους ελαιώνες και για το νόστιμο και ελαφρύ λάδι της όπως και για τις βρώσιμες ελιές της, τις χαμάδες. Ελαιόδεντρα που βρίσκονται διάσπαρτα και χρωματίζουν το φυσικό τοπίο, στρέμματα και στρέμματα τα οποία εκτείνονται μέχρι να τα χάσει το μάτι, δεν κουράζεσαι να θαυμάζεις τα υπέροχα δέντρα με τους καταπράσινους κορμούς και με τα φύλλα που φυσάει ο άνεμος.


ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ Το μέλι της Σάμου είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα από τα πιο αρωματικά και τα πιο γευστικά. Κι αυτό γιατί οι μέλλισσες τρυγούν τα άνθη από πολλά άγρια, αλλά και παραγωγικά δέντρα και φύτα της υπαίθρου του νησιού, όπως το θυμάρι, τσάι του βουνού, πεύκο, έλατο, καστανιά, δενδρολίβανο, αγριολεβάντα, ερείκι, λυγαριά, μολόχα, ρίγανη, αλλά και ροδακινία, κερασιά, μηλιά, λεμονιά, αμυγδαλιά. Πρόκειται για μια πραγματική απόλαυση στο ψωμί για το πρωινό σας ή μαζί με ελληνικό γιαούρτι, λουκουμάδες ή τηγανίτες.


ΠΕΡΠAΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡEΣ Το περπάτημα στα σοκάκια των χωριών είναι πάντα μια ανακάλυψη, αλλά θα αποτελέσει επίσης και μια ευκαιρία για αγορές στα όμορφα μαγαζιά του νησιού. Θα βρείτε το μέλι της Σάμου, μπαχαρικά, σαπούνια, κεραμικά όπως παραδείγματος χάριν τη γνωστή κούπα κρασιού του Πυθαγόρα, κρασιά και λικέρ, μικρά διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι, κεντήματα, αντικείμενα από ξύλο ελιάς, ρούχα και κοσμήματα, και γιατί όχι και μερικά αναμνηστικά των διακοπών σας.


ΠΕΡΠAΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡEΣ Και μετά από τόσο πολύ περπάτημα έφτασε η ώρα να κάνετε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα μπροστά στη θάλασσα για ένα καφέ, μια μπύρα ή ένα δροσιστικό χυμό από πορτοκάλια της Σάμου, περιμένοντας την ώρα για ένα δείπνο στο ηλιοβασίλεμα ή στο φως του φεγγαριού στα φιλόξενα εστιατόρια του νησιού.


ΕΛΛΗΝΙΚH ΚΟΥΖIΝΑ

Η γεύση, το μεράκι και η απλότητα της ελληνικής κουζίνας είναι ένα από τα πράγματα που συναρπάζουν τους τουρίστες όταν φθάνουν στην Ελλάδα. Πρώτα το κλασικό aperitif με ούζο και φρέσκα αγγουράκια έπειτα μια σειρά από πιάτα με πλούσιους τοπικούς μεζέδες, όπως πίτα γύρος, σουτζουκάκια, κεφτεδάκια και ντολμαδάκια. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια θα βρείτε πολλές ποικιλίες θαλασσινών ψαριών και οστρακοειδή. Αλλά επίσης για όσους αγαπούν το κρέας θα το βρούν στη σχάρα όπως γύρος και σουβλάκια ή μαγειρευτό, σε γεμιστές ντομάτες, πιπεριές και κολοκύθια. Το νοστιμότατο και λαχταριστό αρνί.


EΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚO ΕΛΛΗΝΙΚO ΔΕIΠΝΟ Από τον κλασσικό μουσακά με τις μελιτζάνες του, τις πατάτες, τον κιμά και την μπεσαμέλ μέχρι και το παστίτσιο, όπου και αν πάτε, θα το βρείτε πάντα διαφορετικό με καινούργια συνταγή. Ο καθένας στο νησί έχει και την δική του μοναδική συνταγή. Έπειτα πολλές ποικιλίες θαλασσινών ψαριών και οστρακοειδή. Για όσους αγαπούν το κρέας θα το βρούν στη σχάρα όπως ο γύρος και τα σουβλάκια ή μαγειρευτό, σε γεμιστές ντομάτες, πιπεριές και κολοκύθια, γεμιστό κατσικάκι ή κοτόπουλο. Από ορεκτικά το πιο γνωστό είναι αναμφισβήτητα η χωριάτικη σαλάτα, με στρογγυλές φέτες αγγουριού, ντομάτες και απο πάνω αρκετό ελαιόλαδο, ρίγανη, ελιές, χοντροκομμένα ξερά κρεμμύδια και κομματάκια από τυρί φέτα. Μετά έχουμε το τζατζίκι ή την ταραμοσαλάτα. Παραδοσιακά γλυκά του νησιού είναι το γαλακτομπούρεκο, το κανταίφι, ο μπακλαβάς, οι λουκουμάδες και το ραβανί όλα να συνοδεύονται από ένα ποτήρι γλυκό κρασί Σάμου. Ας μην ξεχνάμε και τα φρέσκα φρούτα εποχής..... ένα ελληνικό δείπνο περιτριγυρισμένο από τη μαγική ατμόσφαιρα που μόνο στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε!


Η ΣΥΝΤΑΓH ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤA Υλικά 6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες μεγάλες 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες 3 πιπεριές πράσινες 500 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς 1 κολοκύθι χοντροτριμμένο 12 κ.σ. ρύζι Καρολίνα 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο φρυγανιά 1 κ.σ. ζάχαρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Αφού πλύνουμε όλα τα λαχανικά, τ’ ανοίγουμε. Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν αποχωρίζουμε τελείως) και με κουτάλι ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της· προσέχοντας ν’ αφήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα ώστε να μην ανοίξουν μετά. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, ν’ αφήσουν τα υγρά τους. Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους. Κόβουμε 1 λεπτή φέτα απ’ το πίσω μέρος της μελιτζάνας ώστε να κάθονται καλά στο ταψί. Αφαιρούμε και μια φέτα απ’ το κοτσάνι και με κουτάλα ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της και την ψιλοκόβουμε. Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε τη γέμιση. Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας. Κρατάμε το ½ της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄- 6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄- 3΄, να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ½ της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά. Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά. Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα γεμιστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τα γεμιστά σκεπασμένα. Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.


Bodrum Peninsula, Turkey

Farmakonissi isl. Kos isl. Pserimos isl.

Agatonissi isl.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚH ΘEΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑIΟΥ Αν η παρουσίαση αυτή έχει κινήσει την περιέργεια σας και θέλετε να επισκεφτείτε τη Σάμο, για τη διαμονή σας θα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσω στο Ήρα ΙΙ θα απολαύσετε την πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα. Από τα μπαλκόνια θα δείτε την υπέροχη θέα, το λιμάνι του Πυθαγορείου, τη θάλασσα και τα νησιά στον ορίζοντα. Σας προσφέρουμε φιλοξενία σε ένα ήσυχο, άνετο και φιλικό περιβάλλον. Είναι το ιδανικό μέρος για όσους επιθυμούν ενεργές

διακοπές,θάλασσακαιηλιοθεραπεία,αλλά και για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν κάτι το διαφορετικό. Μπορείτε να κάνετε τη Σάμο το σημείο εκκίνησης για εκδρομές στην κοντινή Τουρκία (Έφεσος, Kushadasi βρίσκονται σε απόσταση μίας ώρας με το καραβάκι) ή σε γειτονικά νησιά του Αιγαίου, όπως Φούρνοι - Ικαρία - Χίος - Πάτμος - Λέρος Κως.

Lero


os isl.

Lipsi isl.

Arki isl.

Patmos isl. Karavopetra


ΚΑΛΩ


Hotel Hera II Odos Loghothetis Pythagorion- Samos

ΩΣ HΛΘΑΤΕ ΣΤΟ HΡΑ II Σας παρουσιάζω το ξενοδόχειο και τις υπηρεσίες του. Είναι εύκολα προσβάσιμο, βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από το Πυθαγόρειο στο Βαθύ. Διαθέτει 7 δίκλινα υπνοδωμάτια, μπάνιο με ντους και στεγνωτήρα μαλλιών, κλιματισμό, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ψυγείο, τηλέφωνο και χρηματοκιβώτιο. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν θέα στη θάλασσα.


ΠΡΩΙΝO ΣΤΗ ΒΕΡAΝΤΑ Το πλούσιο και πλήρες πρωινό στο μπουφέ, πραγματοποιείται στη βεράντα και εκτός από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα απολαύσετε μια εκπληκτική θέα από το Πυθαγόρειο.


Το σκιερό καταπράσινο μπαλκόνι γεμάτο λουλούδια θα είναι στη διάθεση σας για ξεκούραση, στιγμές χαλάρωσης, περισυλλογής και συζήτησης.


ΗΡΕΜIΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚO ΣΑΣ ΥΠΝΟ Για όλους τους επισκέπτες μας είναι ένα μέρος μάγικο! Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κάθε άνεση, φρέσκα​​ και καθαρά. Το μπλέ της θάλασσας θα πλαισιώσει τα λευκά δωμάτια.


Η ΤΡΑΠΕΖΑΡIΑ Για εκείνες τις ημέρες, που δεν θα μπορούμε να σερβίρουμε το πρωινό στην βεράντα, στην τραπεζαρία θα βρείτε τον μπουφέ, η αίθουσα χρησιμοποιείται επίσης και ως σημείο συνάντησης και συνεδρίασης.


ΤΟ ΣΑΛOΝΙ Εδώ βρίσκεται ο χώρος υποδοχής του ξενοδοχείου και το σαλόνι με τους καναπέδες να βλέπουν προς την βεράντα.


OΜΟΡΦΗ ΘEΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜAΝΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕIΟΥ Αυτή είναι η μαγεία του λιμανιού, με το Πυθαγόρειο θα έχουν πάντα μία τις εγκαταστάσεις και τα μνημεία να θέση στην καρδιάς σας. φωτίζονται τη νύχτα. Σας περιμένουμε, έτσι ώστε να μπορέσετε και εσείς να ζήσετε αυτήν την μαγική εμπειρία. Είμαστε σίγουροι ότι θα εκπληρώσουμε κάθε επιθυμία σας και θα θέσουμε τις βάσεις για μια ειλικρινή φιλία. Μετά από αυτό το ταξίδι η Σάμος και


HΡΑ 1 ΔΙΑΜΕΡIΣΜΑΤΑ Το Ήρα 1 διαμερίσματα βρίσκεται κόντα στο λιμάνι και τονίζεται από τον κύκλο. Διαθέτει 10 διαμερίσματα με μικρή κουζίνα και από 2 έως και 4 κρεβάτια. Είναι η εναλλακτική λύση για τους επισκέπτες που επιθυμούν η διαμονή τους να μοιάζει σαν το σπίτι τους.


ΚΑΛΩΣ HΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ HΡΑ 1

Βρίσκεται 50 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο του Πυθαγορείου, 100 μέτρα από το λιμάνι, είναι μια λύση για όσους θέλουν να είναι σε κοντινή απόσταση από την παραλία το σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα χωρίς να χρειαστεί να οδηγήσετε μηχανάκι ή αυτοκίνητο. Διαθέτει ιδιωτικό κήπο και αίθουσα πρωινού με σαλόνι.


Στις εικόνες : η μικρή ανεξάρτητη κουζίνα, το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο. Όπως και το Ήρα 2 έτσι και το Ήρα 1 έχει τις ίδιες προδιαγραφές και υπηρεσίες, σε αντίθεση με τα μπαλκόνια που έχουν θέα στο κέντρο της πόλης και λίγα μόνο στους πάνω ορόφους απολαμβάνουν τη θέα στη θάλασσα.


Η επιλογή είναι δική σας ή επικοινωνήστε μαζί μας, θα είμαστε ευτυχείς να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. Σας περιμένω για ένα κοκτέηλ καλωσορίσματος.


ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤIΕΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡAΦΟ Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όσους με βοήθησαν να κάνω αυτή την παρουσίαση για την Σάμο καθώς και για τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Πρόκειτε για έναν πιστό μας πελάτη, ο οποίος ήρθε στη Σάμο, για πρώτη φορά το 2004.

Ερωτεύτηκε το νησί μας και από τότε, πάντα επιστρέφει για να συλλέξει νέες εικόνες και να μάθει τα νέα του νησιού. Θέλησε να μας χαρίσει τις φωτογραφίες του που εικονογραφούν και περιγράφουν τα πλούσια και όμορφα χρώματα του πανέμορφου νησιού μας, τη Σάμο.


ΣΤΟΝ ΦIΛΟ ΜΟΥ, ΤΟΝ Είμαστε σίγουροι ότι οι εικόνες του, σας γοήτευσαν και σας προσέφεραν μία πανοραμική άποψη για το Μυθικό νησί των θεών. Grazie Μarco! Δέσποινα και Δάμον Αθηναίων

© Marco Facchinelli Όλες οι εικόνες είναι πνευματικά δικαιώματα


Hotel HΡΑ 2

Contact : Despina Athineou Address : Odos Polykrati - Pythagorion Zipcode : 83103 City : SAMOS

Hotel HΡΑ 1

Contact: Despina Athineon Address : Odos Pythagora - Pythagorion Zipcode : 83103 City : SAMOS Phone : +30 2273061879 - 61428 - 61319 Fax : +30 2273061196

www.hera2hotel.gr mail:herasamos@hotmail.com © Photo: Marco Facchinelli

Γραφικός σχεδιασμός και διαρρύθμιση: Studio Kappa - Trento - Italia Μετάφραση: Sofia Pipini

Hera 2 greco  
Hera 2 greco  

nisi Samos

Advertisement