Page 1

Διατίθεται δωρεάν

ΤΕΥΧΟΣ 1

news

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝ. ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΤΩΝ

από τη

υπό την αιγίδα του Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ.


Editorial

...και το όνομα αυτού ΦΥΤΟΝΕΤnews!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΥΛΗΣ

Ψ

άχνοντας να βρω τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου παραγωγού φυτών, το όνομα του οποίου άκουσα από έναν συνάδελφο, ενώ άνοιξα όλα τα περιοδικά του χώρου που είχα στο γραφείο μου, διερεύνησα στο διαδίκτυο, …τελικά κατέληξα στο να τηλεφωνώ στη σειρά σε συναδέλφους, μέχρι που, μετά από μεγάλο ψάξιμο, να καταφέρω να επικοινωνήσω μαζί του. Αυτό ήταν το έναυσμα που μας οδήγησε στο να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους της Φυτοnet και του Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ, για την έκδοση ενός εντύπου, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επαγγελματικός οδηγός για τα φυτώρια πώλησης φυτών και συναφών λιανικώς, τα γνωστά μας και ως “garden centers“. Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Είναι δύσκολο να βρεις όλα τα ονόματα και τα στοιχεία παραγωγών φυτών και προμηθευτών για τα καταστήματα φυτών, αφού τα είδη που προμηθευόμαστε (φυτά – συναφή) είναι εκατοντάδες. Με τη βοήθεια του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΤΩΝ ΛΙΑΝΙΚΩΣ, διαφόρων συνεργατών προμηθευτών αλλά και με πολύ τρέξιμο από τους συναδέλφους της Φυτοnet, καταφέραμε να εκδώσουμε αυτό το έντυπο, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε συναδέλφους με καταστήματα πώλησης φυτών. Επειδή πιστεύουμε ότι ένας επαγγελματικός οδηγός ποτέ δεν θα είναι πλήρης, (για αυτό ας μας συγχωρήσουν οι προμηθευτές των οποίων οι εταιρείες τους δεν είναι καταχωρημένες σε αυτό το τεύχος) αποφασίσαμε να εκδίδεται κάθε έξι μήνες και να συμπληρώνεται σταδιακά με τα στοιχεία των προμηθευτών που λείπουν. Το Φυτοnet news θέλουμε επίσης να γίνει ένα μέσον επικοινωνίας όλων των εμπόρων φυτών, καθώς και ενημέρωσης για τα νέα του χώρου μας, για γεωπονικά – φορολογικά – εμπορικά θέματα και ό,τι άλλο μπορεί να αποτελεί είδηση για το επάγγελμά μας. Το έντυπο θα διανέμεται δωρεάν σε όλα τα καταστήματα πώλησης φυτών λιανικώς, αφού όλα τα έξοδα του θα καλύπτονται από χορηγίες διαφόρων εταιρειών. Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Εκδόσεις Λαμπρόπουλος που ανέλαβαν να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια αλλά και σε όλους όσους δούλεψαν, έγραψαν άρθρα, φωτογράφησαν, διένειμαν αυτό το τεύχος, γιατί πιστεύουμε ότι παρά τις ατέλειες του, το Φυτοnet news θα γίνει ένα εργαλείο στα χέρια των συναδέλφων και δεν θα λείψει ούτε μια μέρα πάνω από το γραφείο των καταστημάτων μας. *όποιο κατάστημα δεν το λάβει, από παράλειψη η άγνοια, να μας συγχωρέσει και να ζητήσει να μπει στη λίστα μας, για να του αποσταλεί αυτό και τα επόμενα τεύχη, στο τηλέφωνο του συλλόγου 210 6740188

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΝΤΗΣ


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 8

Χαιρετισμός προέδρου Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ. (Βασιλειάδου Αναστασία)

10

Φυτοnet news

18

10+ ...χρόνια προσπάθειας (Θανάσης - Γιώργος - Αναστασία - Δημήτρης)

24

Απόψεις: Άνυδροι κήποι (Κεφαλά Νίκη)

28

Συμβουλές από ειδικούς 1: Λογιστικό (Γιουβανέλλης Κωνσταντίνος)

34

Φυτοnet: Ένα όμορφο ταξίδι (Τι ...πώς ...και γιατί) (Τσατσάνης Παναγιώτης)

38

Συμβουλές από ειδικούς 2: Απλά Βήματα του Μη οργανωμένου Λιανεμπορίου (Κορρές Κώστας)

42

Απόψεις συναδέλφων 1: Η σημασία της αλυσίδας (Κολλέσια Χρυσαυγή)

44

Απόψεις συναδέλφων 2: Ποϊνσέτια με ...τυρί του τoστ (Τσατσάνης Παναγιώτης)

46

Συνέντυξη με έναν παραγωγό

50

Απόψεις συναδέλφων 3: Τι φυτό και σε τι θέση (Κολυμπίρης Σωτήρης, Κουτσούδης Ανδρέας)

52

Συνέντευξη με έναν συνάδελφο

54

... κάτι για τους χορηγούς

57

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Φυτά - πολλαπλασιαστικό υλικό κλπ

60

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Χλοοτάπητας & συναφή

60

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Χώματα - φυσικά λιπάσματα

60

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Πλαστικές γλάστρες

60

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Λιπάσματα - φυτοφάρμακα - σπόρια - βολβοί

62

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Πήλινες γλάστρες - κεραμικά

62

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Συστήματα άρδευσης - υλικά ποτίσματος

63

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Μεταλλικές βάσεις - βαρέλια μεταλλικά

63

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Εργαλεία - μηχανήματα

63

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Βιβλία - περιοδικά

64

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Αδρανή υλικά - Τσιμεντένιες γλάστρες

64

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Είδη διακόσμησης - συσκευασίας & λοιποί προμηθευτές

Ιδιοκτήτης έκδοσης

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ, τεύχος 1 Διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ σε καταστήματα πώλησης φυτών λιανικώς

Υπεύθυνος έκδοσης: Βλαχούλης Δημήτρης

6

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Συντακτική Ομάδα: Βλαχούλης Δημήτρης, Σαντής Κώστας

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μεσογείων 256, Χολαργός Αττικής Τηλ.: 210-6740188

Συνεργάτες: Γιουβανέλλης Κωνσταντίνος, Θυμάκης Νίκος, Κεφαλά Νίκη, Κορρές Κώστας, Κολέσσια Χρυσαυγή, Κολυμπίρης Σωτήρης, Κουτσούδης Ανδρέας, Τσατσάνης Παναγιώτης Δημιουργικό-Επιμέλεια έκδοσης-Διανομή: Εκδόσεις Δ. Λαμπρόπουλος Ε.Π.Ε. Εκτύπωση: Ηλίανθος Α.Β.Ε.Ε.

* Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του παρόντος έργου στο σύνολό του ή τμημάτων του με οποιονδήποτε τρόπο, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης Βέρνης - Παρισίου, που κυρώθηκε με τον ν. 100/1975. Επίσης απαγορεύεται η αναπαραγωγή της στοιχειοθεσίας, της σελιδοποίησης, του εξωφύλλου και γενικότερα της εμφάνισης του βιβλίου, με φωτοτυπικές, ηλεκτρονικές ή οποιεσδήποτε άλλες μεθόδους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του ν. 2121/1993 χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.


Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σαν πρόεδρος του Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ., του μοναδικού συνδικαλιστικού οργάνου στο χώρο των φυτωρίων πώλησης φυτών λιανικώς, θέλω να χαιρετίσω, εκ μέρους όλου του Δ.Σ. την προσπάθεια που έγινε από τη Φυτοnet για να κυκλοφορησει αυτό το έντυπο. Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή: - θα εξυπηρετήσει όλα τα μαγαζιά και θα αρέσει σε όλους τους συναδέλφους - θα μας φέρει πιο κοντά γιατί θα είναι ένα μέσον επικοινωνίας μεταξύ μας και - το έντυπο θα είναι ένας τόπος έκφρασης απόψεων και προβληματισμών πάνω στη δουλειά μας Ο αγώνας που έγινε για να κυκλοφορήσει αλλά και οι προσπάθειες (παρά τον ερασιτεχνισμό μας) για να είναι ευπαρουσίαστο και χρήσιμο στη δουλειά μας, δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν σοβαρά για τα προβλήματα του χώρου και σε αυτήν την προσπάθεια θα βρουν έμενα και όλο τον Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ. συμπαραστάτες και συναγωνιστές.

Εύχομαι καλή επιτυχία, η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

8

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Συλλόγου Επαγγελματιών ΠΩλησης ΦΥτών Λιανικώς ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ


Γνωρίζετε ότι...

...ιδανική για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος αποδεικνύεται η αρώνια που επιδρά ευεργετικά ακόμη και στον υψηλό πυρετό και την πνευμονία! Με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση αυτή την εποχή, τρεις κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη και καρποί της αρώνιας σε ένα λίτρο καυτό νερό, μπορούν να βοηθήσουν στα κρυολογήματα. Η αρώνια θα πρέπει να «καθίσει» στο νερό για 3-4 ώρες, μετά το μείγμα να περάσει από σουρωτήρι και να προστεθεί λίγο μέλι. Η κατανάλωση του αφεψήματος ενδείκνυται για δύο με τέσσερεις φορές την μέρα. Πηγή: express.gr

10

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

...ένα φυτό που μπορείτε να δείτε σε αφθονία στην ελληνική εξοχή και ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές αλλά και τοξικές ιδιότητές του από την αρχαιότητα, ίσως αποτελέσει το επόμενο όπλο της επιστήμης ενάντια στον καρκίνο. Η θαψιά (Thapsia garganica) ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, μια εργαστηριακή «απομίμηση» της δραστικής της ουσίας, θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν το τεστ έχει επιτυχή έκβαση, το ταπεινό φυτό της Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσει το «κλειδί» για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων. ΠΗΓΗ: in.gr

Η υποστήριξη της απασχόλησης και της σταδιοδρομίας μέσα από τη ΔΑΣΤΑ και τις συστατικές δομές του ΓΠΑ Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2010, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013», η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ). Σκοπός της ΔΑΣΤΑ είναι: α) η υποστήριξη των δομών που σχετίζονται με την απασχόληση και την σταδιοδρομία, όπως το Γραφείο Κεντρικών Δράσεων Πρακτικής Άσκησης (ΠΑ), το Γραφείο Διασύνδεσης (ΓΔ) και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) δημιουργώντας κοινά εργαλεία και προβάλλοντας το έργο τους β) η διερεύνηση της δυνατότητας αμφίδρομης ενημέρωσης μεταξύ του ΓΠΑ και του γεωπονικού χώρου εργασίας, για την απόκτηση παραπέρα γνώσεων και δεξιοτήτων, απαραίτητων για το επαγγελματικό μέλλον των αποφοίτων του ΓΠΑ. Η ΔΑΣΤΑ απευθύνεται κυρίως στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στους νέους αποφοίτους του ΓΠΑ και στους εργασιακούς φορείς. Επικοινωνήστε μαζί μας σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει: • να ενημερωθείτε για τα Τμήματα του ΓΠΑ και τις ειδικότητες των αποφοίτων του • να απασχολήσετε φοιτητές στα πλαίσια της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης • να προβάλετε μια θέση εργασίας για απόφοιτο του ΓΠΑ • να ενημερωθείτε για τα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν εκπονηθεί από τελειόφοιτους φοιτητές, όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου • να γίνετε μέλος του Μητρώου Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων • να συμμετέχετε στις Ημέρες Καριέρας ή σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται σχετικά με την επιχειρηματική σας δραστηριότητα Θα χαρούμε να συνεργαστούμε! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Προϊσταμένη Υπηρεσιών ΔΑΣΤΑ κ. Ιωάννα Σκαλτσά (τηλ. 210 529 4818, e-mail:dasta@aua.gr - www.dasta.aua.gr).


Γνωρίζετε ότι...

Έρευνα της ΝΑΣΑ για φυτά εσωτερικού χώρου ...οι άνθρωποι ξοδεύουν το 90% της ζωής τους μέσα στο σπίτι ή καλύτερα σε κλειστούς χώρους. Η ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους είναι υψίστης σημασίας. Η κακή ποιότητα του αέρα στο σπίτι και το γραφείο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ασθενειών. Το γεγονός αυτό είναι γνωστό ως «σύνδρομο των άρρωστων κτηρίων». Η ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των κτηρίων μπορεί να βελτιωθεί με φυσικές μεθόδους, όπως είναι η χρήση των φυτών σαν «καθαριστές» του αέρα. Η ΝΑΣΑ μετά από έρευνες διαπίστωσε ότι τα πέντε κορυφαία φυτά για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας είναι: 1) Αρέκα (Areca lutescens) 2) Ράπις (Rhapis excelsa) 3) Δράκαινα (Dracaena fragrans) 4) Φίκος (Ficus elastica) 5) Χαμαιντώρια (Chamaedorea elegans)

...Ρώσοι επιστήμονες «ανέστησαν» φυτά ηλικίας 30.000 ετών! Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Κυτταρικής Βιοφυσικής μπόρεσαν να καλλιεργήσουν τα φυτά του είδους Silene stenophylla με χρήση καρπών οι οποίοι είχαν αποθηκευθεί στους μόνιμους πάγους της Σιβηρίας από σκίουρους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σκίουροι φαίνεται ότι είχαν κρύψει τον «θησαυρό» τους στα πιο κρύα τμήματα της φωλιάς τους, τα οποία στη συνέχεια «καταψύχθηκαν» για πάντα, πιθανώς εξαιτίας του ότι το τοπικό κλίμα έγινε πιο ψυχρό. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτού του είδους η έρευνα μπορεί να ρίξει φως στις περιβαλλοντικές συνθήκες των περασμένων χιλιετιών. Πηγή: mynews.gr

Ωστόσο, η προσθήκη φυτών για καθαρό αέρα δεν πρόκειται να εξαλείψει τη σκόνη ή τη γύρη.

12

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Πηγή: naturalnews.com

...η νέα εφεύρεση Click and Grow, ανήκει στο σχεδιαστή Mattias Lepp που προσπάθησε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας να καλλιεργήσει φυτά με μηδενική ή ελάχιστη φροντίδα κάτω από δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα γλαστράκι που περιέχει λογισμικό, αισθητήρες, μπαταρίες, μια αντλία, ένα μικρό δοχείο με νερό, σπόρους και θρεπτικά συστατικά. Ήδη παρέχονται 13 διαφορετικά γλαστράκια με ποικιλία λουλουδιών, αρωματικών φυτών και λαχανικών. Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να βάλει μπαταρίες στο γλαστράκι, να ρίξει νερό και να τοποθετήσει το φυτό σε ηλιόλουστο σημείο. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το λογισμικό! ΠΗΓΗ: inews.gr

...η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Svalbard είναι ένα ιδιαίτερα ασφαλές θησαυροφυλάκιο σπόρων. Βρίσκεται στο νησί Spitsbergen σε απόσταση 1120 χλμ από το Βόρειο Πόλο. Άρχισε να λειτουργεί το 2008 με στόχο να συμβάλλει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, συγκεντρώνοντας σπόρους από κάθε γνωστό είδος φυτού. Το θησαυροφυλάκιο σπόρων χτίστηκε σε ένα παλιό ορυχείο Βρίσκεται ψηλά στο βουνό για να αποφύγει την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, αλλά και πολύ βαθειά στη γη για να είναι προστατευμένο ακόμη και από μια πυρηνική έκρηξη ή σύγκρουση μεγάλου μετεωρίτη με τη Γη. Πηγή: ellinikanea.gr


Γνωρίζετε ότι... ...μετά από 85 εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης, η ορχιδέα έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τα χημικά σήματα που στέλνουν μεταξύ τους τα έντομα για να επικοινωνούν. Χρησιμοποιεί αυτές τις μυρωδιές για να τα προσελκύσει, προκειμένου να μεταφέρουν τη γύρη της για να γονιμοποιηθεί. Η ορχιδέα μπορεί να εκπέμψει το άρωμα που εκκρίνει ένα θηλυκό έντομο σε περίοδο αναπαραγωγής. Το αρσενικό ξελογιάζεται και ξαφνικά βρίσκεται εν μέσω σφοδρής... γύρης. Μερικά είδη ορχιδέας - όπως η Αυστραλιανή - έχουν γίνει τόσο καλοί αντιγραφείς, που τα αρσενικά μπορεί να μείνουν για πάντα μέσα στο λουλούδι και να πεθάνουν. Πηγή: inews.gr ... επιστήμονες από την Ολλανδία και τη Μαλαισία που μελέτησαν τη βιοποικιλότητα στο όρος Κιναμπάλου, στο Βόρνεο, εντόπισαν φυτά βγαλμένα από την χώρα των θαυμάτων. Συνέλεξαν περίπου 3.500 δείγματα DNA από 1.400 είδη ζώων, φυτών και μυκήτων, ενώ βρήκαν 160 νέα είδη. Μανιτάρια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι, μύγες με μάτια – κεραίες που πολλές φορές ξεπερνούν σε μήκος το σώμα τους και ένα φυτό που χρησιμεύει και ως τουαλέτα για τα μικρά ζώα είναι λίγα από τα απίστευτα που βρήκαν. Το φυτό «Nepenthes lowii», προσελκύει μικρά θηλαστικά, τα ταΐζει νέκταρ και τρέφεται με τις ακαθαρσίες τους!

...πώς θα ήταν τα πράγματα αν τα φυτά μπορούσαν να τρέξουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, όπως ακριβώς κάνουν τα ζώα; Ο ερευνητής Ivan Henriques και ο φυσιολόγος Δρ. Bert van Duijn, ανέπτυξαν το φυτό Jurema Action Plant, το οποίο διαθέτει αισθητήρες για να αντιδρά στο άγγιγμα και ρόδες για να απομακρύνεται. Ένας ενισχυτής σήματος «διαβάζει» τις διαφορές στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από το φυτό και αντιλαμβάνεται πότε κάποιος το αγγίζει. Το φυτό τοποθετείται πάνω σε ένα ρομπότ, το οποίο ενεργοποιείται με τις ηλεκτρομαγνητικές αλλαγές και μετακινείται κάθε φορά που κάποιος αγγίζει το φυτό.

Πηγή: inews.gr

16

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Πηγή: express.gr

...τα φυτά αν και εκτίθενται στις ηλιακές ακτίνες δεν καίγονται; Βασιζόμενοι σε ερευνητική εργασία 15 ετών, στη Γλασκώβη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα φυτά διαθέτουν ένα σύστημα αυτόπροστασίας, που λειτουργεί σαν αντηλιακό. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η πρωτεΐνη UVR8 στα φύλλα των φυτών ανιχνεύει την ακτινοβολία UV-B και ξεκινά μια χημική αντίδραση που λειτουργεί προστατευτικά για το φυτό. Επομένως γλυτώνεις από τις ηλιακές ακτίνες εάν είσαι …φυτό! Πηγή: mynews.gr


Ιστορία της Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ.

Σύλλογος

Επαγγελματιών

ΠΩλησης

ΦYτών

ΟΛιανικώς, ήταν ένα όνειρο τεσσάρων φίλων, που

όπως όλοι οι συνάδελφοι, είχαν φιλοδοξίες για καλύτερα καταστήματα, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, καλύτερες συναδελφικές σχέσεις και συλλογική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. Ιδρύθηκε το 2002 σε μια καφετέρια στη Μεσογείων, όπου 23 άτομα υπέγραψαν το καταστατικό του και έτσι υλοποιήθηκε μια ιδέα του Γιώργου, του Δημήτρη, του Αλέξη και του Θανάση, που συζητώντας διαπίστωσαν ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πολύ μεγάλα για να τα λύσουν ο καθένας μόνος του. Ο πρώτος πρόεδρος ήταν ο Θανάσης Κολέσσιας, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος για μια δεκαετία. Αυτά τα χρόνια ο σύλλογος ωρίμασε, καθιερώθηκε στη συνείδηση προμηθευτών και εμπόρων, κατάφερε να επιβιώσει μέσα από πόλεμο και διαφωνίες, από προσωπικά συμφέροντα και ανιαρές συμμαχίες και με πολύ προσπάθεια των μελών του Δ.Σ να λειτουργήσει τα γραφεία του. Επίσης να λειτουργήσει μια γραμμή νομικής βοήθειας, αλλά και μια γραμμή λογιστικής βοήθειας, για τα μέλη του.

18

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Με πολύ προσωπική δουλειά του προέδρου και των μελών του Δ.Σ., οργανωθήκαμε έτσι ώστε να ανταλλάσουμε απόψεις, σε συνεδριάσεις και συζητήσεις, συνεργαστήκαμε με το Δ.Σ του αγροτικού ανθοκομικού συνεταιρισμού φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής για τη βελτίωση του χώρου της αγοράς, συμμετείχαμε στην έκθεση Κηποτέχνικα 2011 και βρεθήκαμε με 162 μέλη εγγεγραμμένα στο σύλλογό μας. Σιγά-σιγά και όποτε επέτρεπαν οι δουλειές μας, ο Θανάσης Κολέσσιας, η Αναστασία Βασιλειάδου, ο Αποστόλης Ζαχαράς, ο Δημήτρης Δημοσθενιάδης, ο Στρατής Πετράκης, η Ελένη και η Σοφία Κωτσάκη, ο Γιώργος Νησιώτης, ο Κώστας Σαντής, ο Παναγιώτης Τσατσάνης και ο Δημήτρης Βλαχούλης βρισκόμασταν, ή στα μαγαζιά μας το βράδυ, ή σε ταβέρνες, ή σε καφετέριες, και βάζοντας πολλά λεφτά για τις ανάγκες ...


...του γραφείου και την επαφή με τους συναδέλφους, καταφέραμε να γίνει ο σύλλογος ισότιμος συνεργάτης με Έλληνες και Ιταλούς παραγωγούς. Ο σύλλογος συμμετείχε μαζικά στο πρόγραμμα «ο κήπος της Ευρώπης» με Ιταλούς παραγωγούς. Πραγματοποιώντας μια λαχειοφόρο κλήρωση τον Νοέμβριο του 2011 (τη μόνη φορά που χρησιμοποιήσαμε χρήματα φίλων), μπήκαμε στην καινούργια δεκαετία με μια, ας πούμε, οικονομική άνεση. Τη σκυτάλη στην προεδρία ανέλαβε η Αναστασία Βασιλειάδου.

Αλλάξαμε

γραφεία

(πήγαμε

στη

Μεσογείων 256), ιδρύσαμε την Φυτοnet, μπήκαν νέοι συνάδελφοι στην ηγεσία του συλλόγου. Με τις μαζικές αγορές καταφέραμε να είμαστε ένα πολύ υγιές κομμάτι στη διακίνηση του φυτού και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία παρά την οικονομική κρίση. Παράλληλα εντατικοποιήσαμε τον αγώνα για την βελτίωση της αγοράς και διευρύναμε την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «ο κήπος της Ευρώπης» και έπεται η συνέχεια …

20

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

ΘΑΝΑΣΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΑΝΥΔΡΟΙ ΚΗΠΟΙ

Τ

α καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι θερμά, πολλές φορές συνοδεύονται από ζεστούς ανέμους, κι εμείς καλούμαστε από τη μια να σώσουμε χλοοτάπητες και φυτά από την απειλητική ξηρασία κι από την άλλη να διαφυλάξουμε το νερό ως ένα πολύτιμο φυσικό πόρο που μακροπρόθεσμα εξαντλείται και βραχυπρόθεσμα... ακριβαίνει! Είναι γνωστό πως για τη δημιουργία ενός κήπου, αποτελεί προϋπόθεση η εξασφάλιση επαρκούς υγρασίας. της Νίκης Ν. Κεφαλά, Γεωπόνου Mπορούμε ωστόσο να αποκτήσουμε kefala_niki@yahoo.com ένα πρωτότυπο κηποτεχνικά σύνολο χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση νερού, δημιουργώντας έναν όμορφο άνυδρο κήπο. Είναι μια μορφή κήπου που δεν υστερεί σε χρώματα και ευωδιές όλο τον χρόνο, εναρμονίζεται πλήρως με το ευρύτερο μεσογειακό περιβάλλον της πατρίδας μας, επιδεικνύει εξαιρετική προσαρμογή στα ξηρά καλοκαίρια και έχει χαμηλές ή και μηδενικές απαιτήσεις σε νερό.

24

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Μια μεγάλη ποικιλία δένδρων, θάμνων, αρωματικών φυτών, βολβών

και εποχιακών φυτών, ελληνικής κυρίως παραγωγής ή εισαγωγής, εγκλιματισμένα σε ξηροθερμικές συνθήκες, δηλώνουν έτοιμα να μετακομίσουν στον κήπο σας. Αν τα επιλέξετε, θα τα δείτε να αναπτύσσονται το φθινόπωρο, τον χειμώνα ή την άνοιξη υποβοηθούμενα από τις βροχές, ενώ το καλοκαίρι σταματούν οποιαδήποτε ανάπτυξη. Μερικά από αυτά έχουν σκληρά, γυαλιστερά, χνουδωτά ή ασημιά φυλλώματα που τα βοηθούν στο να περιοριορίσουν την απώλεια νερού από


τα φύλλα τους ενώ παράλληλα τους προσδίδουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση ακόμα κι όταν δεν είναι ανθισμένα. Άλλα ξεραίνονται αν ποτιστούν ή απλά επιβιώνουν, αλλά με βραχύτερο κύκλο ζωής απ’ ότι θα είχαν απότιστα και άλλα, θα δεχτούν το πότισμα χωρίς βλαβερές συνέπειες. Τέλος κάποια από τα φυτά που θα φυτευτούν στον άνυδρο κήπο, πέφτουν σε θερινή νάρκη και με τη διακοπή του ποτίσματος χάνουν όλα τους τα φύλλα. Μοιάζουν πεθαμένα όμως το φθινόπωρο θα τα δείτε να ...ξαναζωντανεύουν! Πριν καταλήξετε στα είδη που θα θέλατε να φυτέψετε, συνυπολογίστε τις χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής σας, γιατί πολλά είδη ξηρικών φυτών είναι ευπαθή στις παγωνιές. Στους άνυδρους κήπους δεν συστήνεται η εγκατάσταση χλοοτάπητα, αν όμως πρέπει να προβείτε οπωσδήποτε σε εδαφοκάλυψη, επιλέξτε είδη φυτών που έρπουν. Γενικά θα λέγαμε πως για τη δημιουργία ενός άνυδρου κήπου θα πρέπει: • η φύτευση να γίνεται τους φθινοπωρινούς μήνες

ώστε να γίνεται εκμετάλλευση των χειμωνιάτικων βροχών • να επιλέγονται μικρά φυτά γιατί είναι πιο

ευπροσάρμοστα • να εξασφαλιστεί σωστή αποστράγγιση με καλή

αναμόχλευση του εδάφους και ενσωμάτωση ποταμίσιας άμμου ή χαλικιού ή ελαφρόπετρας γίνει εδαφοκάλυψη με οργανικά υλικά (φλοιό πεύκου, ξερά κλαδάκια, κ.α.) ή ανόργανα (βότσαλο, χαλίκι κ.λπ.) ώστε να περιοριστεί η επιφανειακή εξάτμιση του νερού.

• να

Ο άνυδρος κήπος κατά την αρχική του εγκατάσταση και ίσως και κατά τη διάρκεια των πρώτων καλοκαιριών θα χρειαστεί ένα «βαθύ» πότισμα περίπου μια φορά το μήνα.

Για περισσότερο χρώμα αλλά και άρωμα φυτέψτε επίσης : –– Αγγελικές (Pittosporum tobira) –– Μυρτιές (Myrthus communis) –– Φασκόμηλο (Salvia officinalis) –– Λυγαριές (Vitex agnus castus) –– Αγιοκλήματα (Lonicera japonica) –– Πολύγαλα (Polygala myrtifolia) –– Τουλμπάκιες (Tulbaghia violacea) –– Αγάπανθους (Agapanthus praecox) –– Λεβαντίνη (Santolina chamaecyparisus) –– Βερβένα (Verbena x hybrida) –– Βουδλέιες (Buddleja alternifolia) –– Ελίχρυσο και Ερίγερο –– Βουκαμβίλιες (Bougainvillea x buttiana) –– Πικροδάφνες (Nerium oleander) –– Κάσσιες (Cassia floribunda) –– Λαγκεστρέμιες (Lagerstroemia indica)

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

–– Ιβίσκους (Hibiscus rosa-sinensis & Hibiscus syriacus)

25


ΑΝΥΔΡΟΙ ΚΗΠΟΙ

Ποτίζοντας αραιά και με μεγάλη ποσότητα νερού, οι ρίζες αναγκάζονται να εισχωρήσουν στο έδαφος και να γίνουν ακόμα πιο ανθεκτικές στην ξηρασία. Γι’αυτό δημιουργήστε μεγάλες λεκάνες γύρω από τα φυτά, μεμονωμένες ή κατά ομάδες, γεμίστε τις με νερό και αφήστε τα φυτά να το «πιουν» αργά-αργά... Σταδιακά και ανάλογα με το είδος των φυτών, τη σύσταση του εδάφους και τον προσανατολισμό του κήπου, θα αραιώνετε τα ποτίσματα ώσπου να επιτευχθεί η «σκληραγώγηση» των φυτών σας στη λειψυδρία. Αναζητώντας στα φυτώρια ξηρικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας, θα βρεθείτε ανάμεσα σε φυτά ξεχασμένα που αντικαταστάθηκαν στα χρόνια που πέρασαν από είδη «ξενόφερτα» και τώρα ...παίρνουν το αίμα τους πίσω! Ανάμεσά τους θα βρείτε: • παχύφυτα με σαρκώδες φύλλωμα

όπως ο Αθάνατος (Agave americana), η Αλόη (Aloe vera), η Φραγκοσυκιά (Ficus opulus), και η Ευφόρβια (Euphorbia sp.)

• αρωματικά με γκρίζο χνούδι όπως η Λεβάντα

(Lavandula officinalis, Lavandula dentata), η Αρμπαρόριζα (Pelargonium odoratissimum), το Δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis), η Ρίγανη (Origanum vulgare), το Θυμάρι (Thymus vulgaris) και ο Δίκταμος (Origanum dictamus) • ξηροφυτικούς

θάμνους όπως το Σπάρτο (Spartium junceum), ο Σχίνος (Pistacia lentiscus), ο Κίστος ή Λαδανιά (Cistus creticus) και ο Ελαίαγνος (Elaegnus x ebbinge)

• διακοσμητικά χόρτα

που είναι πολυετή αγρωστώδη όπως διάφορα είδη Stipa, Μίσχανθου, Penissetum κτλ.

• δένδρα όπως η Ελιά ( Olea europaea ), η Τζιτζιφιά

26

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

ή Μοσχοϊτιά (Elaeagnus angustifolia), η Ροδιά (Punica granatum), η Ακακία η κυανόφυλλη cyanophylla), η Ψευδοπιπεριά (Acacia (Schinus molle) και η Κουτσουπιά (Cercis siliquastrum) Μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας ενός άνυδρου ή ενός μεσογειακού κήπου, αποδεικνύουμε έμπρακτα το σεβασμό μας στο περιβάλλον, αναπαράγουμε την ελληνική φύση, διαχειριζόμαστε με ευγνωμοσύνη το νερό, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της πολύτιμης παρουσίας του χωρίς ημερομηνία λήξης και τέλος, ενισχύουμε την παραγωγή και εμπορία ντόπιων φυτών. Είπαμε: «Προσέχουμε για να έχουμε»!!!


Μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου προσωπικών εταιρειών (ΟΕ,ΕΕ) ή ατομικής επιχείρησης Ένα φοροτεχνικό θέμα που μπορεί να απασχολήσει αρκετούς από εμάς αναλύεται με σαφήνεια ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι και διαβασμένοι. του Κωνσταντίνου Γιουβανέλλη Λογιστή - Φοροτεχνικού 6942466854

Περίπτωση A : ΠΩΛΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Στη περίπτωση αυτή γίνεται μεταβίβαση της ατομικής επιχείρησης από ένα φυσικό πρόσωπο σε άλλο και για να γίνει αυτό υπολογίζεται το ελάχιστο ποσό υπεραξίας πάνω στο οποίο θα πληρωθεί και ο φόρος υπεραξίας. Ο υπολογισμός γίνεται ως κάτωθι: Ελάχιστο ποσό υπεραξίας ατομικής επιχείρησης = Ελάχιστη αξία μεταβίβασης - κόστος απόκτησης

Όπου: Ελάχιστη αξία μεταβίβασης = άυλη αξία + καθαρά θέση επιχείρησης. Κόστος απόκτησης = κόστος απόκτησής της από τον μεταβιβάζοντα το οποίο δεν μπορεί να είναι κάτω των 3.000 ευρώ. Είναι χρήσιμο στην παρούσα φάση να αναλύσουμε εκτενεστέρα τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία για καλύτερη κατανόηση. Άυλη αξία Για τον προσδιορισμό της άυλης αξίας είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα εξής : - Σε βιβλία Β΄ κατηγορίας Β΄ κατηγορίας = μέσος όρος δηλωθέντων εισοδημάτων κάθε πηγής των 5 τελευταίων ετών πριν τη μεταβίβαση που αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα. - Σε βιβλία Γ΄ κατηγορίας Γ΄ κατηγορίας = Μέσος όρος των ολικών αποτελεσμάτων εκμετάλλευσης των 5 τελευταίων ετών όπως εμφανίζονται στον ισολογισμό (αν είναι λιγότερα από 5, λαμβάνονται όσα είναι). Από αυτό το παραπάνω μέσο όρο αφαιρούνται

28

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

α) Ετήσια Αμοιβή Επιχειρηματία που αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο και ορίζεται με ΠΟΛ του Υπουργείου Οικονομικών που συνήθως δημοσιεύεται κάθε αρχή του χρόνου. Η πιο πρόσφατη είναι η ΠΟΛ.1017/13.1.2012. Σύμφωνα με αυτή για Επιχείρηση εμπορικής δραστηριότητας ανέρχεται στα 13.746€ Επιχείρηση αμιγώς παροχής Υπηρεσιών ανέρχεται στα 17.870€ β) τόκοι ίδιων κεφαλαίων με επιτόκιο 4,85% γ) συντελεστής αναπροσαρμογής από την οικεία ράντα 4,3474886 ή κατά στρογγυλοποίηση 4,3 δ) συντελεστής παλαιότητας ανάλογα με έτη λειτουργίας: - πάνω από 3 μέχρι 5 έτη 10% - πάνω από 5 μέχρι 10 έτη 20% - πάνω από 10 μέχρι 15 έτη 30% - πάνω από 15 40%


Καθαρά θέση ατομικής επιχείρησης Για το προσδιορισμό της καθαρής θέσης είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα εξής: Σε βιβλία Β΄ κατηγορίας Καθαρή θέση= Αναπόσβεστη αξία παγίων εκτός ακινήτων και αυτοκινήτων + Αποθέματα = 10% των αγορών εμπορευσίμων αγαθών προηγούμενης χρήσης + Απαιτήσεις = 10% των πωλήσεων προηγούμενης χρήσης - Υποχρεώσεις = 10% των αγορών προηγούμενης χρήσης Σε βιβλία Γ΄ κατηγορίας Καθαρά θέση = λογιστική καθαρά θέση τελευταίου πριν τη μεταβίβαση ισολογισμού πλέον της θετικής διαφοράς των ακινήτων (μεταξύ αντικειμενικής και αξίας κτήσης αυτών όπως εμφανίζεται στα βιβλία). Αν από έγγραφο προκύπτει αξία μεγαλύτερη, λαμβάνεται η μεγαλύτερη αυτή αξία. Αφού ολοκληρώσουμε την παραπάνω διαδικασία και υπολογίσουμε το Ελάχιστο ποσό υπεραξίας ατομικής επιχείρησης, υπολογίζουμε το φόρο υπεραξίας. (βλ. παρακάτω)

Περίπτωση Β : ΠΩΛΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ Στην περίπτωση αυτή μεταβιβάζεται το εταιρικό μερίδιο που κατέχει ένα πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) σε άλλο πρόσωπο το οποίο μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό αντίστοιχα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι περίπου η ίδια με την περίπτωση της ατομικής επιχείρησης. Εδώ θα πρέπει να προσδιορίσουμε το Ελάχιστο ποσό της υπεραξίας από τη μεταβίβαση των εταιρικών μερίδων πάνω στο οποίο θα πληρωθεί ο φόρος υπεραξίας. Μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων Ο.Ε., Ε.Ε. Πριν υπολογίσουμε το ελάχιστο ποσό της υπεραξίας είναι σκόπιμο να υπολογίσουμε την Ελάχιστη αξία μεταβίβασης ως κάτωθι: Ελάχιστη αξία μεταβίβασης = άυλη αξία + καθαρά θέση εταιρίας Για τον προσδιορισμό της άυλης αξίας θα πρέπει να γνωρίζουμε: Άυλη αξία = Μέσος όρος εισοδημάτων 5 τελευταίων ετών Από το παραπάνω μέσο όρο αφαιρούνται: α) Ετήσια αμοιβή επιχειρηματία 13.746 ευρώ (από 1.1.2012) Σε μεταβίβαση ποσοστού ομόρρυθμης εταιρίας, το ποσόν της ετήσιας αμοιβής διπλασιάζεται. Σε ετερόρρυθμη εταιρία πάλι στο διπλάσιο η ετήσια αμοιβή επί το ποσοστό συμμετοχής των ομορρύθμων εταίρων, όχι όμως κάτω της ετήσιας αμοιβής, π.χ. Συμμετοχή ομορρύθμου εταίρου στην Ε.Ε. 40% = ετήσια αμοιβή επιχειρηματία προ έκπτωσης 27.492 x 40% = 10.996,80 € δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 13.746€ γ) συντελεστής αναπροσαρμογής από την οικεία ράντα 4,3474886 ή κατά στρογγυλοποίηση 4,3 δ) συντελεστής παλαιότητας ανάλογα με έτη λειτουργίας πάνω από 3 μέχρι 5 έτη 10% πάνω από 5 μέχρι 10 έτη 20% πάνω από 10 μέχρι 15 έτη 30% πάνω από 15 40%

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

β) Τόκοι ιδίων κεφαλαίων με επιτόκιο 4,85%

29


Καθαρά θέση Εταιρίας Για τον προσδιορισμό της καθαρής θέσης είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα εξής: Αναπόσβεστη αξία παγίων πλην ακινήτων και αυτοκινήτων + Αναπόσβεστη αξία ακινήτων + Αναπόσβεστη αξία αυτοκινήτων + Θετική διαφορά μεταξύ αντικειμενικής αξίας ακινήτων και τιμής κτήσης + Αποθέματα εμπορευσίμων (10% αγορών προηγούμενης χρήσης) + Απαιτήσεις (10% επί πωλήσεων προηγούμενης χρήσης) - Υποχρεώσεις (10% επί αγορών προηγούμενης χρήσης) Ελάχιστο ποσό της υπεραξίας από τη μεταβίβαση των εταιρικών μερίδων Αφού υπολογίσαμε την ελάχιστη αξία μεταβίβασης μπορούμε να υπολογίσουμε το ελάχιστο ποσό της υπεραξίας Ελάχιστο ποσό της υπεραξίας από τη μεταβίβαση των εταιρικών μερίδων = Ελάχιστη αξία μεταβίβασης όλων των περιουσιακών στοιχείων μείον κόστος απόκτησης Για τον προσδιορισμό του κόστους απόκτησης λαμβάνουμε υπόψη μας τα εξής: Κόστος απόκτησης = το κεφάλαιο του καταστατικού. Αν έχουν λάβει χώρα αυξομειώσεις του κεφαλαίου, ως κόστος απόκτησης λαμβάνεται ο μέσος όρος του κεφαλαίου των 5 τελευταίων ετών πριν τη μεταβίβαση, ή όσων χρήσεων αν είναι λιγότερες από 5.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΊΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ο υπολογισμός του φόρου υπεραξίας γίνεται κατά περίπτωση έτσι έχουμε τις παρακάτω περιπτώσεις: • Μεταβίβαση ατομικής επιχείρησης ή ποσοστού μεριδίου Ο.Ε. ή Ε.Ε. χωρίς ακίνητα στα παιδιά ή στο/η σύζυγο , λόγω σύνταξης Απαλλαγή από το φόρο (δηλ. είναι 0% φόρος υπεραξίας). • Μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου Ο.Ε. ή Ε.Ε. που έχει ακίνητα λόγω σύνταξης στα παιδιά ή στο/η σύζυγο. Αντικειμενική αξία του ακινήτου, που ισχύει τον καιρό αυτό της αποχώρησης λόγω σύνταξης, φορολογείται (δηλαδή υπάρχει υπεραξία που φορολογείται) ως εξής: Φόρος υπεραξίας = αντικειμενική αξία ακινήτων X 5% X ποσοστό μεριδίου αποχ/τος • Μεταβίβαση ατομικής επιχείρησης ή μερίδιο Ο.Ε. ή Ε.Ε., κοινωνίας κτλ., σε παιδιά ή σύζυγο (ή εγγόνια ή παππούδες) ( συγγενής Α΄ κατηγορία), χωρίς αποχώρηση λόγω σύνταξης, προκύπτει υπεραξία με συντελεστή 5% φόρος υπεραξίας. • Μεταβίβαση ατομικής επιχείρησης ή μερίδιο Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή κοινωνίας κτλ. σε συγγενή Β΄ κατηγορίας (γαμπροί, νύφες κτλ.), χωρίς αποχώρηση λόγω σύνταξης, η υπεραξία φορολογείται με συντελεστή 10%.


...ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ στο WWW.GARDENSERVICE.GR ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΤΑΧΥΤΗΤΑ - ΤΙΜΕΣ

Νέα σειρά GOGREEN

Γλάστρες Nicoli

Φωτιζόμενες γλάστρες

Γλάστρες Lechuza


Arena - Graffiato vulcano - Graffiato Μεταλλικές γλαστροθήκες

Μεγάλη ποικιλία σε κασπώ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΔΙΑΘΕΣΗ 60ο χλμ. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ ( Διόδια Σχηματαρίου) τηλ.: 22620-58066, 58068, 58078, fax: 22620-58080 www.gardenservice.gr e-mail: sgarden@otenet.gr


του Πάνου Τσατσάνη

34

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

φορά που βρισκόμασταν μερικοί φίλοι, συνάδελφοι καταστηματάρχες, στο Σύλλογο (Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ.), μόλις Κάθε

τελειώναμε τα Συλλογικά θέματα, συνηθίζαμε να αλλάζουμε ιδέες για τη δουλειά χωρίς ατζέντα. Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια όλοι είχαμε κάποιες σκέψεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Αρχίσαμε σιγά σιγά να τις χαρτογραφούμε και διαπιστώσαμε πως μας ενώνουν πολύ περισσότερα απ’ ότι φανταζόμασταν. Η αρχή είχε ήδη γίνει. Βρεθήκαμε άνθρωποι που είχαμε πολύ αγάπη για τα μαγαζιά μας και τη δουλειά μας με εμπειρία και ιστορία στο χώρο. Συμφωνήσαμε πως κλειδί της επιτυχίας μας είναι ο τεράστιος σεβασμός στον πελάτη μας και η αδιάκοπη προσήλωση στην ποιότητα. Είχαμε όλοι την ίδια αγωνία για το μέλλον λόγω της κρίσης και μοιραζόμασταν τα ίδια προβλήματα με τα συνεχώς διογκούμενα κόστη και την πτώση του τζίρου. Μόλις αρχίσαμε να αισθανόμαστε καλοί συνάδελφοι με ανοιχτό και ανυστερόβουλο διάλογο, είπαμε πως ήρθε η ώρα να γίνουμε και συνέταιροι. ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΗ Φυτοnet. Μια εταιρεία που καθιστά τα καταστήματα των μελών της συνενωμένα σε ένα δίκτυο. Και ενώ το κάθε κατάστημα του δικτύου διατηρεί την αυτοτέλειά του ως προς τη διοίκησή του, τη νομική του


Αξίζει να σημειώσουμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε ευθέως τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων αφού οι δικοί μας τζίροι στο κομμάτι του κήπου και όχι στα υπόλοιπα είδη είναι σαφώς μεγαλύτεροι αθροιστικά. Με γρήγορους ρυθμούς με τη βοήθεια της διαφήμισης και της δουλειάς μας, καταξιώνουμε στη συνείδηση του καταναλωτή ένα νέο όνομα στα garden centers συνώνυμο της υπευθυνότητας, της σταθερότητας, της υψηλής και ελεγμένης ποιότητας, της φιλικότητας και της εξυπηρέτησης, των προσεγμένων τιμών και των εκπλήξεων με περιόδους στοχευμένων προσφορών και εκπτώσεων. Σύντομα ένα Ελληνικό κατάστημα Φυτοnet θα βρίσκεται κάπου κοντά στον οποιονδήποτε για να τον εξυπηρετήσει και να τον κάνει έμμεσο διαφημιστή μας. Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και βρήκαμε μια ιδέα για να το αναδείξουμε και να το υπερασπιστούμε.

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

μορφή και το διακριτικό του τίτλο, υπάγεται σε ένα ενιαίο brand name που πιστεύουμε πως έχει την απαιτούμενη δυναμική ώστε σύντομα να γίνει leader στο λιανικό εμπόριο των φυτών και των συναφών ειδών για τον κήπο και το μπαλκόνι. Επενδύσαμε στη νέα μας εταιρεία ιδέες, χρήμα και πολλές ώρες δουλειάς με το πάθος του νέου και την εμπειρία του παλιού γιατί πιστεύουμε ακριβώς στη δυναμική της. Γιατί έχουμε πλέον αθροιζόμενη δύναμη στη διαφήμιση του νέου brand, αθροιζόμενη δύναμη στην μαζική ή ακόμα και στην αποκλειστική προμήθεια προϊόντων, διασπορά των σημείων πώλησης, πολλαπλές ιδέες προώθησης (όπως την καθιέρωση μιας σειράς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και αποκλειστικής διάθεσης) και ανεξάντλητη δυνατότητα επέκτασης του δικτύου μιας και δεν χρειάζεται να ανοίγουμε νέα καταστήματα αλλά να υπάγουμε υπάρχοντα που πληρούν απλώς τα standards της Φυτοnet.

35


Σ

τη σημερινή πραγματικότητα εάν θέλει μία μικρομεσαία λιανεμπορική επιχείρηση να επιβιώσει και γιατί όχι να αναπτυχθεί, υπάρχουν κάποια απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει. Τα βήματα αυτά έχουν δύο κατευθύνσεις. H πρώτη κατεύθυνση αφορά την αύξηση της πελατειακής βάσης και η δεύτερη την αύξηση του τζίρου ανά επίσκεψη του πελάτη κοινώς την αύξηση του λεγόμενου «καλαθιού».

38

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Η αύξηση της πελατειακής βάσης σχετίζεται άμεσα με τη γνωστοποίηση των προϊόντων ή υπηρεσίων. Ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες αυτό έχει βαρύνουσα σημασία εάν λάβουμε υπόψη ότι η πραγματική πελατεία ενός καταστήματος είναι ένα υποσύνολο αυτών που μας γνωρίζουν κατά μία συγκεκριμένη αναλογία. Συνεπώς όσοι περισσοτέροι υποψήφιοι αγοραστές μας γνωρίσουν τόσο περισσότεροι ενδέχεται να γίνουν πελάτες της επιχείρησης. Το κόστος της αύξησης της γνωστοποίησης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, έχει μειωθεί αισθητά βοηθούμενο από την οικονομική κρίση. Το κόστος της διαφημιστικής δαπάνης έχει πλέον μειωθεί εξαιτίας της συρρίκνωσης της συγκεκριμένης αγοράς αλλά και του έντονα αυξανόμενου ανταγωνισμού των διαφημιστικών εταιριών. Η εκμετάλλευση επίσης του Internet – ο «Χρυσός Οδηγός της σημερινής εποχής»αποτελεί

πολύ συμφέρουσα αλλά και επιβεβλημένη επιλογή ανεξαρτήτως των προϊόντων ή υπηρεσιών που εμπορεύεται οποιαδήποτε επιχείρηση. Το συγκεκριμένο μέσο μάλιστα μπορεί να αποτελέσει και ουσιαστικό παράγοντα εκσυγχρονισμού οποιασδήποτε επιχείρησης γιατί δεν επικοινωνεί μόνο αλλά «πουλάει» και μάλιστα άμεσα υιοθετόντας την ανάλογη υποδομή. Η υιοθέτηση επιθετικής πολιτικής από μία λιανεμπορική επιχείρηση είναι πλέον αναγκαία επιλογή. Δεν αρκεί πλέον να περιμένουμε έναν υποψήφιο αγοραστή να μπει σε ένα κατάστημα αλλά πρέπει τον προσελκύσουμε στο κατάστημά μας. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα πωλήσεων η οποία θα πουλάει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες όχι στο κατάστημα αλλά στην επιχείρηση ή στα σπίτια των αγοραστών/καταναλωτών. Η αύξηση του «καλαθιού» γίνεται μέσω της προσαρμογής στις ανάγκες των αγοραστών. Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει ουσιαστική διαφοροποίηση μεταξύ αυτών που αγοράζουν τα προϊόντα μιας επιχείρησης και αυτών που τα καταναλώνουν. Όσο πιο καλά γνωρίζουμε τους αγοραστές χτίζοντας μια βάση δεδομένων λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές τους τόσο πιο ξεκάθαρες θα είναι σε μια λιανεμπορική επιχείρηση οι ανάγκες τους.


Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε.

Γνωρίζοντας τις ανάγκες τους μπορούμε να διαμορφώσουμε τόσο τον χώρο που καταλαμβάνουν οι διάφορες κατηγορίες μέσα στο κατάστημα αλλά και πως να γίνεται η διαχείρηση αυτών. Εάν για παράδειγμα ένα συγκεκριμένο προϊόν έχει ελάχιστες πωλήσεις και καταλαμβάνει δυσανάλογο χώρο με αυτές τότε πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη γιατί όχι μόνο αυτό μειώνει τις πωλήσεις αλλά και δεν εξυπηρετεί τους αγοραστές. Η εξυπηρέτηση των πελατών έμμεσα (π.χ. καθαρότητα χώρου, φωτισμός, επεξήγηση τιμών κλπ) είτε άμεσα (επαρκής πληροφόρηση, προθυμία προσωπικού κλπ.) είναι κάτι το οποίο όχι μόνο προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονεκτήμα αλλά και βοηθάει την έμμεση γνωστοποίηση της επιχείρησης μέσω των προσωπικών επαφών «από στόμα σε στόμα».

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994, ως Sales Consultant βιομηχανικών προϊόντων, στην RicohDoxiadi. To 1995, συνέχισε στην Cadbury Hellas όπου διατέλεσε Key Account Manager, Group Key Account Manager, Sales Manager για τη νότια Ελλάδα και Sales Manager Οργανωμένου Λιανεμπορίου (υπεύθυνος για όλες τις αλυσίδες λιανεμπορίου). Μεταπήδησε στη Sarah Lee ως Senior Sales Manager, (υπεύθυνος για όλα τα κανάλια πωλήσεων). Υπήρξε ενεργό μέλος της συγχώνευσης της Sarah Lee με την Unilever, διατελώντας καθήκοντα Country Manager. Στο δυναμικό της Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε. εντάχθηκε τον Αύγουστο 2011 αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Ο Κώστας Κορρές γεννήθηκε το 1968 και σπούδασε Μάρκετινγκ στο ΤΕΙ Αθηνών. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη μουσική, τα σπορ, τον κινηματογράφο και έχει πάθος με τα ταξίδια.

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Τέλος σε όλη τη δραστηριότητα της επιχείρησης αυτό που έχει πλέον σημασία είναι όχι το να πουλάμε αλλά το πώς πουλάμε. Δεν αρκεί μόνο ο όγκος ή αξία των πωλήσεων αλλά η κερδοφορία αυτών. Η κερδοφορία των πωλήσεων δεν έχει να κάνει μόνο με τη λογιστική αποτίμηση της επιχείρησης αλλά με την κερδοφορία ανά ξεχωριστό προϊόν ή υπηρεσία και η υποστήριξη των πιο προσοδοφόρων με ταυτόχρονη απομάκρυνση των ζημιογόνων.

Κώστας Κορρές Διευθυντής Πωλήσεων

39


Απόψεις συναδέλφων

Η ΣΗΜΑΣΙΑ

ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ της Χρυσαυγής Κολέσσια Γεωπόνου Γ.Π.Α.

Έ

ρχομαι καθημερινά σε επαφή με προμηθευτές και με συναδέλφους. Οι δύο αυτές ομάδες αποτελούν αναπόσπαστο κρίκο μιας αλυσίδας που μεταφέρει στον τελικό αποδέκτη, τους πελάτες, φυτά και άλλα είδη. Είναι απαραίτητη η ομαλή συνεργασία και η επικοινωνία των ομάδων αυτών. Οι προμηθευτές βρίσκουν και προωθούν τα προϊόντα και εμείς τα προτείνουμε και τα πουλάμε. Είναι αναγκαίο να υπάρχει σαφής διαχωρισμός των εκάστοτε ρόλων και σεβασμός μεταξύ των δύο ομάδων. Κάτι που πραγματικά αρκετές φορές στο παρελθόν δεν τηρήθηκε. Εκλεκτοί συνάδελφοι λοιπόν ίδρυσαν τον Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ. για να αντιμετωπίσουν και το συγκεκριμένο ζήτημα. Οφείλω να επισημάνω πως σε αυτή την αλυσίδα της αγοράς, ο καθένας έχει το στόχο του και το ρόλο του. Για την ομαλή λειτουργία της αλυσίδας δεν θα πρέπει κανείς να παρεκκλίνει από αυτόν. Κάνοντας ο καθένας τη δουλειά του όσο πιο τέλεια δύναται, η αλυσίδα λειτουργεί και εξελίσσεται και κατ’ επέκταση και όλα τα μέλη της.

42

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Στο χώρο εισέρχονται όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι κατανοούν τη σημασία της μαζικότητας. Οι παλαιότεροι πώς αντιδρούν; Κρατούν συνήθως γερά τα σκήπτρα της ατομικότητας, αγνοώντας την ισχύ της ομάδας. Μέσα σε έναν κόσμο παγκοσμιοποίησης, όπου μεγάλοι οίκοι συγχωνεύονται για να διατηρήσουν τα συμφέροντά τους και να επιβιώσουν, πώς πρέπει και εμείς να δράσουμε; μήπως πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Σ.Ε.ΠΩ.ΦΥ.Λ. ή ακομα και της Φυτοnet; Μία νέα περίοδος ξεκινά, με όραμα, με αρχές, με επιστημονικότητα και με πίστη που θα οδηγήσει στη σύμπνοια και στην ανταγωνιστικότητα με το διεθνές σύστημα. Γιατί τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τεράστιες διεθνείς εξελίξεις που αλλάζουν βαθμιαία τα ελληνικά δεδομένα και δημιουργούν νέες εργασιακές συνθήκες.


ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

του Πάνου Τσατσάνη, Γεωπόνου Φυτοτεχνία Αφοί Τσατσάνη Ο.Ε.

Ό

χι, δεν πρόκειται για συνταγή μαγειρικής, εξάλλου η Ποϊνσέτια ή αλλιώς Αλεξανδρινό δεν τρώγεται. Έναν μικρό διάλογο θέλω να μοιραστώ μαζί σας δημοσίως. Πρόκειται για ένα φιλικό διάλογο που είχα με μια πελάτισσά μου πέρυσι τέτοιες μέρες παραμονές εορτών όταν πιάσαμε το θέμα της κρίσης και της αντίδρασης που μπορούμε (;) να έχουμε σαν καταναλωτές. Καταναλωτές στην Ελλάδα του 2012 στη μέση της χειρότερης κρίσης που έχουμε γνωρίσει μετά τον πόλεμο. Μιας κρίσης που ανεξάρτητα από τα αίτια – δεν ήταν σκοπός μου να μιλήσω για αυτά, ο καθένας έχει τις απόψεις του – μας επέστρεψε σε βιοτικά επίπεδα προηγούμενων δεκαετιών και γέμισε τη ζωή μας με δυσβάσταχτο άγχος και ανασφάλεια για την επιβίωση κατά κυριολεξία. Είδαμε τα εισοδήματά μας να συρρικνώνονται δραματικά άλλων άμεσα και άλλων έμμεσα και ξεκινήσαμε να κόβουμε από παντού. Ορθολογισμός; Ναι μέχρι εδώ. Αλλά είναι τόσα που πρέπει να κόψουμε που χάσαμε τον έλεγχο. Και κάπου εδώ ξεκινούν οι παραλογισμοί στη συμπεριφορά μας ως καταναλωτές.

44

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Ένα μικρό παράδειγμα για απλή σκέψη: Έρχονται γιορτές και παρά τη μαυρίλα θέλουμε να αλλάξουμε λίγο διάθεση και να στολίσουμε τα σπίτια μας ή να προσφέρουμε ένα μικρό δώρο σε κάποιον που αγαπάμε. Ωραιότατη ιδέα και συμβολικά επίκαιρη όπως κάθε χρόνο, το Αλεξανδρινό. Ένα φυτό σύμβολο των Χριστουγέννων. Και αποφασίζουμε να το προμηθευτούμε από το super market μαζί με το τυρί του τοστ ή από το πολυκατάστημα μαζί με τα χρώματα των τοίχων. Γιατί αλήθεια ; Μήπως είναι ο φυσικός χώρος πώλησης καλλωπιστικών φυτών ένα τέτοιο μαγαζί; Μαζί με το ζαμπόν ή μαζί με τα κατσαβίδια;


Μήπως λόγω της ποιότητας που αναγνωρίσαμε ως ανώτερη; Δεν νομίζω κανείς μας να πιστεύει πως ασχολείται κάποιος άνθρωπος του καταστήματος με τη συντήρηση και την φροντίδα των φυτών που περιμένουν να πουληθούν στο ράφι αυτόματα και διψάνε ή σπάνε από την πολλαπλή διαλογή από τα χέρια των πελατών. Μήπως λόγω του προσεγμένου αμπαλάζ; Μα δεν υπάρχει καν. Μήπως λόγω της ευκολίας στα ψώνια; Μα δεν σε βοηθάει κανείς σε τέτοια μεγάλα μαγαζιά και εξάλλου το φυτώριο της γειτονιάς μας είναι ανοιχτό πιο πολλές ώρες ακόμα και Κυριακή. Μήπως γιατί τα κέρδη από αυτό το είδος προορίζονται για Ελληνικά χέρια; Μα αυτά τα καταστήματα είναι όλα ξένων συμφερόντων και συχνά και τα είδη είναι εισαγόμενα ενώ υπάρχουν αντίστοιχα ή και καλύτερα από Έλληνες παραγωγούς.

Μήπως τέλος λόγω της τιμής; Πράγματι υπάρχει διαφορά από το συνοικιακό φυτώριο 1,01 ή 2,01 ευρώ (γιατί στο super market ή στο πολυκατάστημα όλα τελειώνουν σε ,99 και όχι απλά δεν μας προσβάλλει τη νοημοσύνη αλλά τσιμπάμε κιόλας). Το βρήκαμε λοιπόν: για 1-2 ευρώ παύουμε να στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας που μαραζώνουν καθημερινά γιατί δεν μπορούν να περιορίσουν άλλο τα έξοδά τους ούτε να μετακυλήσουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους στο προϊόν, αλλά σε κάποιες από αυτές δουλεύουν τα παιδιά μας.

Αν σας έκανα να σκεφτείτε, προτείνω για το τραπέζι των Χριστουγέννων γαλοπούλα. Η Ποϊνσέτια δεν τρώγεται. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Αν συμφωνείτε μαζί μου ότι η παραπάνω καταναλωτική συμπεριφορά είναι παράλογη και δεν σώζει κανέναν οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά μπορεί άνετα να κλείσει μερικά μικρά μαγαζιά, φαντάζομαι πως θα συμφωνήσετε πως με την ίδια θόλωση μυαλού ως καταναλωτές πιέζουμε σε ανόητα μικροπαζάρια στο ταμείο τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, που μπορεί ακόμα και μειώσεις τιμών να έχει κάνει, κάτι που είναι αδιανόητο να κάνουμε στο απρόσωπο και αυτοματοποιημένο πολυκατάστημα που τα barcode αλλάζουν κάθε βδομάδα και πάντα προς τα πάνω, εκτός από κάνα δυο είδη για το φυλλάδιο και μόνο.

45


Συνέντευξη

...κάκτοι - παχύφυτα

αξεπέραστη αξία ... Βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της παραγωγικής μονάδας των αδελφών Πουλημένου στο Καπανδρίτι, αυτή τη φορά όχι για να προμηθευτούμε κάκτους η παχύφυτα, αλλά για να πάρουμε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη από τον κύριο Πουλημένο Αριστείδη.

Ερ.: Κύριε Πουλημένε κατ’ αρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας και την υποδοχή σας. Αλήθεια πόσα χρόνια παράγετε κάκτους ; Απ.: Ξεκίνησε ο πατέρας μας Νεοπτόλεμος μαζί με τον θείο μας Αχιλλέα το 1950 στο Παλαιό Φάληρο. Ερ.: Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς ξεκίνησε η επιχείρηση που από όσο γνωρίζουμε είναι οικογενειακή. Απ.: Όπως προανέφερα, ξεκίνησε ο πατέρας μας Νεοπτόλεμος την παραγωγή και διάθεση κάκτων και παχυφύτων καθώς αγαπούσε πολύ αυτά τα είδη και σιγάσιγά μπόλιασε εμένα τον Αριστείδη και τον αδελφό μου Ανδρέα και εμείς με την σειρά μας τα παιδιά μας τα οποία είναι η τρίτη γενιά και έτσι η παράδοση συνεχίζεται. Ερ.: Θα θέλαμε να μάθουμε πόσα στρέμματα θερμοκηπίου καλλιεργείτε και αν υπάρχουν και υπαίθρια κομμάτια παραγωγής. Απ.: Η καλλιέργεια γίνεται σε υαλόφρακτα θερμοκήπια έκτασης 10.000τμ και σε υπαίθρια έκταση 8.000τμ.

46

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Ερ.: Πού αποδίδετε το κυρίαρχο μερίδιο αγοράς των κάκτων και των παχύφυτων που κατέχετε; Απ.: Πρωταρχικά στην απόλυτη εξειδίκευση μονοκαλλιέργειας κάκτων, επίσης λόγω της συνέπειας και της πολύχρονης παρουσίας μας στον χώρο της ανθοκομίας με σεβασμό, ποιότητα, αξιοπιστία και τακτική επαφή με τους πελάτες μας σ’ όλη την χώρα, από την πιο ηπειρωτική γωνιά της έως το πιο απομακρυσμένο νησί της.

Ερ.: Τα είδη που βλέπουμε εδώ είναι παραγόμενα από εσάς αλλά και κάποια είναι εισαγόμενα. Θα είχε ενδιαφέρον το εξής στοιχείο: σε τι ποσοστό περίπου αναλογούν τα εγχώρια παραγόμενα είδη συγκριτικά με τα εισαγόμενα, και αν αυτό έχει μεταβληθεί τα 2-3 τελευταία χρόνια λόγω κρίσης; Απ.: Μόνο το 20% απ’ ότι βλέπετε είναι εισαγόμενα και αυτά είναι νέες ποικιλίες που θα μας χρειασθούν σαν μητρικά φυτά για παραγωγή. Στο τεύχος Οκτωβρίου 2012 του μεγαλύτερου Ολλανδικού περιοδικού για την ανθοκομία Βloemisterij που είχε ένα 3σέλιδο αφιέρωμα για την επίπτωση της κρίσης στις εξαγωγές τους προς Ελλάδα αναφέρεται ότι το 2007 εξήγαγαν 40 εκ. ευρώ, το 2008 και κάθε επόμενο έτος 10% λιγότερα. Το 2012 έως τον Αύγουστο μειωθήκαν στα 16 εκ. ευρώ και εκτιμάται ότι έως το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 19 εκ. ευρώ. Ερ.: Είσαστε βέβαια και εξαγωγείς και αυτό είναι και για εθνικούς λόγους σημαντικό. Σε πόσες χώρες εξάγετε και τι ποσοστό της παραγωγής σας; Απ.: Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουμε αυξήσει τις εξαγωγές της επιχείρησής μας, εξάγουμε στις βαλκανικές χώρες, στην Ιταλία και στην Ολλανδία σε ποσοστό 20% της παραγωγής μας, τώρα προσπαθούμε να εξάγουμε στην Τουρκία και Κύπρο.


Ερ.: Η κρίση έχει επηρεάσει τις εξαγωγές ή την εγχώρια ζήτηση περισσότερο; Απ.: Ασφαλώς και έχει επηρεασθεί η εγχώρια ζήτηση περισσότερο, διότι η ύφεση φέρνει περισσότερη ύφεση και η ζήτηση διαρκώς θα μειώνεται, έτσι μοναδική μας ελπίδα είναι η αύξηση των εξαγωγών αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και οι τιμές χαμηλές την ώρα που το κόστος παραγωγής μας διαρκώς αυξάνεται με τις ακριβές πρώτες ύλες και υπηρεσίες και με τους νέους φόρους. Ερ.: Φανταζόμαστε και ελπίζουμε, σαν παραγωγική κοιτίδα του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και μάλιστα με εξωστρεφή δράση, να έχετε βοηθηθεί και να στηρίζεστε από το κράτος. Είναι έτσι; Απ.: Όχι, δεν έχουμε καμία στήριξη από το κράτος στον κλάδο μας, ο κλάδος της Ελληνικής ανθοκομίας δεν έχει ίσες ευκαιρίες με τους συναδέλφους του ίδιου κλάδου των λοιπών χωρών της Ε.Ε. Η χρηματοδότηση είναι ανύπαρκτη με υψηλά επιτόκια 2πλάσια από αυτά της Ολλανδίας. Η δε τιμή της θέρμανσης για παράδειγμα με υγραέριο είναι η 3πλάσια από αυτήν της Ολλανδίας. Ερ.: Έχετε μεγάλη πείρα σε θέματα αγοράς. Θέλουμε τη γνώμη σας για το μέλλον του ανθοκομικού προϊόντος στη χώρα μας. Απ.: Χρειάζεται αγώνας και νέο αίμα. Ο κλάδος της ανθοκομίας είναι ο πιο δυναμικός της γεωργίας αλλά δυστυχώς δεν προωθείται όπως θα έπρεπε στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας. Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές οι σελίδες του εντύπου μας θα φιλοξενούν πάντα έναν Έλληνα παραγωγό φυτών. Ξεκινάμε με εσάς μιας και πιστεύουμε ότι είστε από τους πρωτοπόρους της Ελληνικής ανθοκομίας σε όλους τους τομείς της.

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

47


Αξιοπρόσεκτη η Ελληνική συμμετοχή με τη ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ-HELLENIC GARDEN TEAM Επιμέλεια: Νίκος Θυμάκης, Γεωπόνος

Μ

ε ιδιαίτερη επιτυχία και με τελική επισκεψιμότητα πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες, ολοκληρώθηκε την 7η Οκτωβρίου 2012, η μεγαλύτερη έκθεση στην παγκόσμια κηποτεχνία, η FLORIADE. Σε έναν καταπληκτικό χώρο 660 στρεμμάτων λίγο έξω από το Venlo της Ολλανδίας, η 6η FLORIADE με κεντρικό θέμα «Το θέατρο της Φύσης», συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κλάδου όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού συμμετείχαν σε αυτήν περίπου 50 χώρες.

Άποψη του ελληνικού κήπου

48

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Τα βραβεία της Έκθεσης, όσον αφορά τις εθνικές συμμετοχές και τους κήπους δόθηκαν στην Κίνα, την Τουρκία και την Ινδονησία ενώ οι Ιάπωνες κέρδισαν πολλά βραβεία στον τομέα των νέων ποικιλιών ανθισμένων φυτών (χρυσανθέμων). Αξιοσημείωτη ήταν η πρώτη παρουσία της Ελλάδας σε αυτόν τον θεσμό με την ευθύνη της «Συνέργεια-Hellenic Garden Team», ομάδας γεωπόνων – κηποτεχνών, που παρουσίασε τον «ελληνικό κήπο» με θέμα εκπαιδευτικό (με παιχνίδι για παιδιά), σχετικό με το μήνυμα των Ολυμπιακών αγώνων. Τα φυτά, το logistics, τα έξοδα ταξιδιών και της ομάδας, η επικοινωνία καθώς και κάποια έξοδα συντήρησης, χορηγήθηκαν από επιχειρήσεις του κλάδου ανθοκομίας – κηποτεχνίας και περιβαλλοντικά ιδρύματα και οργανώσεις. Συμβολική ήταν η αιγίδα που έδωσε ο Δήμος Πεντέλης, αφού ...

Ολυμπιακοί κύκλοι με αγριελιές στον ελληνικό κήπο

Περίπτερο μεγάλου φυτωρίου της Ολλανδίας


τι φυτό και σε τι θέση;

των Κολυμπίρη Σωτήρη & Κουτσούδη Ανδρέα

Π

αρατηρώντας ότι στην πράξη οι αντιδράσεις των φυτών στις πραγματικές φυσικές συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με τις θεωρητικές αναφερόμενες αντιδράσεις τους στη σχετική βιβλιογραφία, προκύπτει η ανάγκη ύπαρξης ενός άρθρου, το οποίο θα αναφέρεται στις συνθήκες ενδιαίτησης, οι οποίες απαιτούνται για την ορθή εγκατάσταση, ανάπτυξη και εν γένει ύπαρξη ενός φυτού σε συγκεκριμένες θέσεις. Με τον όρο θέση δεν γίνεται αναφορά αποκλειστικά σε χωροθετικά στοιχεία αλλά σε όλες τις συνθήκες του μικροπεριβάλλοντός τους εντός του οποίου διαβιώνουν και επηρεάζονται άμεσα. Είναι πολύ σημαντική η καταγραφή των συνθηκών ενδιαίτησης των φυτών, οι οποίες προκύπτουν αφενός από το γνωστικό επιστημονικό αντικείμενο και αφετέρου από παρατήρηση στην πράξη έπειτα από μακροχρόνια ενασχόληση με την κατασκευή και φροντίδα κήπων και χώρων πρασίνου.

50

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Έτσι, στα άρθρα τα οποία θα ακολουθήσουν, προσπαθώντας να απαντηθεί το ερώτημα: «τι φυτό και σε ποια θέση;», θα αναλύονται οι συνθήκες ηλιοφάνειας (ηλιόλουστη, ημισκιερή, σκιερή θέση), οι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, υπόστρωμα) για την εγκατάσταση των φυτών, τα χαρακτηριστικά ανάπτυξής τους αλλά και η ανθεκτικότητά τους σε υφάλμυρα νερά, σε δυνατούς ανέμους, σε ξηρά ή άγονα εδάφη, σε ασθένειες και οι ενδεχόμενες ιδιαίτερες απαιτήσεις τους σε φροντίδα. Με βάση τα παραπάνω θα προκύψουν οι δυνατότητες χρήσεων των φυτών προσδίδοντας νέες ιδέες για σχηματισμούς και συνθέσεις σε βεράντες ή σε κήπους κατά περίπτωση και περίσταση, λειτουργώντας έτσι βοηθητικά στη διαδικασία επιλογής και πώλησης των κατάλληλων φυτών πάντα σε συμφωνία με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών.


Τα συνήθη ερωτήματα στα οποία καλούμαστε καθημερινά να απαντήσουμε στους πελάτες μας σε σχέση με την επιλογή των κατάλληλων φυτών για συγκεκριμένες θέσεις – απαιτήσεις, οδηγούν στις εξής θεματικές ενότητες, οι οποίες θα αποτελέσουν το αντικείμενο του παρόντος άρθρου: • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά Φυτά

κατάλληλα για σκιερές θέσεις κατάλληλα για ημισκιερές θέσεις κατάλληλα για ηλιόλουστες θέσεις κατάλληλα για βορινή βεράντα κατάλληλα για παραθαλάσσιες θέσεις κατάλληλα για ξηρά και άγονα εδάφη κατάλληλα για βραχόκηπους κατάλληλα για φράχτες κατάλληλα για αναρρίχηση κατάλληλα για εδαφοκάλυψη κατάλληλα για μπορντούρες κατάλληλα για βρώση με αρωματικά άνθη ή φύλλωμα με ανθοφορία το φθινόπωρο με ανθοφορία το χειμώνα με ανθοφορία την άνοιξη με ανθοφορία το καλοκαίρι με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας

Σε κάθε μία από τις παραπάνω θεματικές ενότητες που θα δημοσιεύεται, αναγράφεται εισαγωγικό σημείωμα στο οποίο θα καταγράφονται οι ορισμοί ή και οι παραδοχές υπό τις οποίες υφίσταται η κάθε ενότητα, σχετικές πληροφορίες και tips ενώ δεν θα γίνεται ανάλυση των βασικών ή ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των φυτών, απλά θα υπάρχει η ονομαστική καταγραφή τους. Μετά το πέρας των θεματικών ενοτήτων θα ακολουθήσουν μία σειρά από άρθρα στα οποία θα γίνεται πλήρης ανάλυση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων και ιδιαιτεροτήτων των φυτών, όπως αυτά έχουν αναγραφεί παραπάνω και για τα οποία έχει γίνει λόγος σε αυτές τις ενότητες. Με τη συγκεκριμένη δομή αποφεύγονται επαναλήψεις και οι συνεχείς παραπομπές, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αναπόφευκτες καθώς κάθε φυτό δύναται να συμπεριληφθεί σε άνω της μίας κατηγορίας – ενότητας.

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Επιπλέον, τα φυτά αναγράφονται με την εμπορική τους ονομασία και όχι με τη βοτανική τους εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων κατά τις οποίες αυτό κρίνεται απαραίτητο. Με τον τρόπο αυτό η συγκεκριμένη αρθρογραφία θα αποτελέσει ένα αξιόπιστο και εύχρηστο βοήθημα για όσους ασχολούνται με την πώληση φυτών χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προστρέχουν σε εξειδικευμένους φυτολογικούς οδηγούς και εγκυκλοπαίδειες.

51


Συνέντευξη

Η

συντακτική ομάδα του Φυτοnet news βρίσκει ενδιαφέρον και καθιερώνει από το πρώτο τεύχος σαν μόνιμη στήλη τη συνέντευξη - γνωριμία με έναν

επιχειρηματία από τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων με αναγνωρισμένο κύρος, μακροχρόνια επιχειρηματική πορεία και ωφέλιμη εμπειρία. Για το πρώτο τεύχος επιλέξαμε και επισκεφτήκαμε τον κ. Γιώργο Νησιώτη στο κέντρο κήπου που διατηρεί στη Λεωφόρο Μεσογείων 301 στο Χαλάνδρι Αττικής και είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Ερ.: κ. Νησιώτη, κατ αρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας υποδεχτήκατε στο κατάστημά σας που ομολογουμένως είναι από τα πιο κεντρικά και πλήρη. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κατάγεστε από τη Μυτιλήνη. Πότε και για ποιούς λόγους ήρθατε στην Αθήνα και ποια ήταν τα πρώτα σας βήματα; Απ.: Στην Αθήνα ήρθα το 1977 για σπουδές στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Παράλληλα με τη σχολή δούλευα για 4 χρόνια ως μηχανικός αυτοκινήτων σε συνεργείο. Ερ.: Από πότε ασχολείστε με το χώρο του φυτού και του κήπου και πώς ξεκινήσατε; Απ.: Με το χώρο ασχολήθηκα από το 1984 τυχαία θα έλεγα. Είχα ένα μικρό κεφάλαιο που ήθελα να το επενδύσω, βρέθηκε το συγκεκριμένο πόστο και ξεκίνησα. Με λίγα είδη στην αρχή περιορισμένα και σιγά σιγά η επιχείρηση επεκτεινόταν. 28 χρόνια συνεχούς λειτουργίας μετράει αυτό το μαγαζί και ακόμα εξελίσσεται.

52

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Ερ.: Τα καταστήματα του κλάδου μας λειτουργούν με εξαντλητικά ωράρια χωρίς καθόλου αργίες. Εκτός από την επιλογή έμπιστου και ικανού προσωπικού, γνωρίζουμε πως εργάζεται μαζί σας τόσα χρόνια και η σύζυγός σας και πρόσφατα και τα παιδιά σας. Πόσο σημαντική βρίσκετε την οικογενειακή λειτουργία της επιχείρησης και γιατί; Απ.: Είναι αυτονόητο πως στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε, το να έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε σε οικογενειακή βάση είναι το ιδανικότερο. Τα εξαντλητικά ωράρια με τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε κοστίζουν. Και εδώ έρχεται να βοηθήσει η οικογένεια. Εγώ έχω αυτήν την τύχη, όχι μόνο τώρα που τα παιδιά μου μεγάλωσαν και μπορούν να βοηθήσουν, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια που, τολμώ να πω, χωρίς την παρουσία και την βοήθεια της γυναίκας μου, τίποτα δε θα ήταν το ίδιο. Όταν συσπειρώνεται η οικογένεια η επιχείρηση ευημερεί.

Ερ.: Όπως έλεγαν και οι παλιοί έμποροι “το μεροκάματο βγαίνει στην αγορά και όχι στη πώληση”. Ποια είναι τα κριτήρια που έχετε στην επιλογή των προμηθευτών και ποια στην επιλογή των προϊόντων που επιλέγεται; Απ.: Τι να πω για τους προμηθευτές ... Με τους περισσότερους μετά από τόσα χρόνια είμαστε πια φίλοι. Ας μιλήσω καλύτερα για τα προϊόντα. Για μένα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων που μπαίνουν στο μαγαζί μου. Μερικές φορές αυτό μπορεί να κοστίζει παραπάνω αλλά μακροπρόθεσμα βγαίνει σε καλό. Οι πελάτες μας το γνωρίζουν και το εκτιμούν. Το ιδανικό βέβαια είναι το να καταφέρουμε να έχουμε υψηλή ποιότητα με τις καλύτερες τιμές. Ερ.: Ποιες είναι οι αρχές λειτουργίας της επιχείρησής σας τις οποίες θεωρείτε απαράβατες και σημαντικές για την επιτυχία σας; Απ.: Θεωρώ ότι ο σεβασμός και η άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη είναι προαπαιτούμενα. Επιπλέον ένα οργανωμένο, καλοστημένο και πλήρως ενημερωμένο μαγαζί, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και εμπορευμάτων, σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης για τους πελάτες. Και βέβαια η υψηλή ποιότητα των προϊόντων σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές είναι η διαρκής και αγωνιώδης προσπάθειά μας.


Ερ.: Συστήνετε λοιπόν στους συναδέλφους άμυνα και αναδίπλωση. Με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να το πετύχουμε;

Ερ.: Αλήθεια πιστεύετε πως ο πελάτης έχει πάντα δίκιο; Απ.: Έχει δεν έχει έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Τις δύσκολες στιγμές οφείλουμε να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και υπομονή. Ο πελάτης πρέπει να φύγει ευχαριστημένος. Η εμπειρία μου, με έχει διδάξει πως το χιούμορ και η καλή διάθεση αυτές τις στιγμές είναι σωτήρια. Ερ.: Δυστυχώς δεν μπορούμε να μην σας ρωτήσουμε και για το θέμα που αφορά όλη τη χώρα. Την οικονομική και κατ’ επέκταση και κοινωνική κρίση. Πώς τα βλέπετε τα πράγματα; Απ.: Το θέμα της κρίσης αφορά αλλά και επηρεάζει όλους μας, τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα εμένα με επηρεάζει επαγγελματικά, οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Δυστυχώς οι δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μας έφεραν προ απροόπτου και όπως φαίνεται σε τετελεσμένο στάδιο. Θέλει λοιπόν πολύ δυνατή ψυχολογία, καθαρό μυαλό και άρτιο επαγγελματισμό για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, απαιτείται ομαδικότητα και κατανόηση σε όλα τα επίπεδα γιατί τα νήματα είναι τεντωμένα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να προσπαθούμε να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας με περισσότερη προσοχή και σύνεση. Ευελπιστώ πως όλα αυτά θα έχουν τελικά κάποια καλή έκβαση και δεν θέλω να πιστεύω πως φτάσαμε σε τέτοιο σημείο προς όφελος λίγων και αναξιόπιστων.

Απ.: Θεωρώ πως όλοι μας έχουμε αρχίσει να αμυνόμαστε και να αναδιπλωνόμαστε σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι ένας τρόπος να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ο καθένας μας λοιπόν γνωρίζοντας από την δική του πλευρά και με τα δικά του κριτήρια πράττει αναλόγως προς το όφελός του. Αυτό που θα σύστηνα και δε θέλω να θεωρηθεί δεδομένο, είναι απλώς προσωπική παρατήρηση, είναι να προσπαθήσουμε για την καλύτερη δυνατή άμυνα στην δουλειά μας με συναδελφικότητα και ομαδικότητα. Ερ.: Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα και στο χώρο των φυτών και του πρασίνου; Απ.: Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι να τολμήσει κανείς χρειάζονται τρία πράγματα: ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ. Και επίσης να ξεχάσει Χριστούγεννα, Πάσχα, Κυριακές, αργίες. Να καινοτομεί και να εξελίσσεται και προ πάντων: Να αγαπήσει ότι κάνει! Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε μαζί με την οικογένειά σας να αναπτύσσεστε και να έχετε επιτυχίες. Κι εγώ ευχαριστώ και χαίρομαι που εγκαινιάζω αυτή τη στήλη, είναι τιμή μου. Χαιρετίζω την κίνησή σας αυτή και εύχομαι καλή επιτυχία.

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

53


54

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας, της εκδοτικής ομάδας, των καταστημάτων της Φυτοnet και του προέδρου της Φυτοnet θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας και να δηλώσω ότι αφενός θα είναι υπογραμμισμένοι στον οδηγό προμηθευτών αφετέρου στις προτιμήσεις προμηθειών των καταστημάτων μας θα έχουν πάντα προτεραιότητα. Ευχαριστώ λοιπόν τις εταιρίες: ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΒΕΕ (ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΧΩΜΑΤΑ κλπ), Α.ΜΑΝΙΚΑΣ-Α ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΟΕ-GARDEN SERVICE (ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ), Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ (ΧΩΜΑΤΑΚΟΜΠΟΣΤ κλπ), ΦΥΤΑ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΠΕ-PARADISE PLANTS (ΦΥΤΑ, ΓΛΑΣΤΡΕΣ, ΥΛΙΚΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΝΘΗ), ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΟΜΙΔΗΣ ΟΕ (ΦΥΤΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΧΩΜΑΤΑ κλπ ), ΦΩΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε-AGRICULT (ΧΩΜΑΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤ κλπ), ΦΥΤΩΡΙΑ «Kώστας Tσακίρης» (ΦΥΤΑ κλπ), ΜΙΛΤΟΠΛΑΣΤ ΑΕΒΕ (ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ), COSMOS PLANTS ΑΕ (ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ-ΠΩΛΗΣΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ), ΜΕΛΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ-GEMMA (ΒΟΛΒΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ), ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. (ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ κλπ), ΝΕΑ ΦΕΡΤΥΛ Α.Ε. (ΧΩΜΑΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤ κλπ), ΕΚΔΟΣΕΙΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ (ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΒΙΒΛΙΑ, ΕΝΤΥΠΑ, INTERNET), ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ Ι. & ΣΙΑ Ο.Ε GARDENLAND (ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ), ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΦΥΤΑ (ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΥΤΩΝ), ASIAN ART-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΡΙΕΤΤΑ (ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ - ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΙΔΗ), HUSQVARNA ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕGARDENA (ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ ΥΛΙΚΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ), ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΚΤΟΙ & ΠΑΧΥΦΥΤΑ (ΚΑΚΤΟΙ κλπ), ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΦΥΤΑ Α.Ε. (ΦΥΤΑ, ΓΛΑΣΤΡΕΣ, ΥΛΙΚΑ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΝΘΗ), HELLASOD ΕΠΕ (ΕΤΟΙΜΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ κλπ), ΜΠΙΓΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ - MODAGRI PLANTS (ΦΥΤΑ κλπ), ΣΙΩΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΙΚ ΠΛΑΣΤ (ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ), ΑΦΟΙ ΑΝΔΡΗ ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙΓΕΩΠΟΝΟΙ (ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ), ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΛΑΣ ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ (ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ), CERAMART A.B.E.E. (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΓΛΑΣΤΡΩΝ), ART by ATTART - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΛΙΤΣΑ (ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΦΥΤΩΝ κλπ), GRYLLIS-WATERLILIES-ΓΡΥΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΟΒΙΩΝ & ΥΔΡΟΧΑΡΩΝ ΦΥΤΩΝ).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Φυτοnet ΒΛΑΧΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Η προσπάθεια που έγινε για την καταγραφή των προμηθευτών μας είχε 3 φάσεις:

Α ΦΑΣΗ

1. Ό λοι οι προμηθευτές των καταστημάτων της Φυτοnet καταχωρήθηκαν, σβήσαμε τις διπλογραφίες και συμπληρώσαμε τα στοιχεία που έλειπαν. 2. Καταφέραμε να καταγράψουμε σχεδόν όλους τους προμηθευτές από το χώρο του ανθοκομικού συνεταιρισμού Αχαρνών, παρά τις δυσκολίες που μας εμφανίστηκαν. 3. Από το επιμελητήριο πήραμε 8500 καταχωρήσεις αδειών παραγωγής και εμπορίας και με συνεχείς συσκέψεις καταφέραμε να βρούμε ποιοι περίπου, είναι δυνατόν να είναι προμηθευτές σε κέντρα κήπου. 4. Από τα διαφημιστικά φυλλάδια που μας έχουν φέρει στα μαγαζιά μας διάφοροι προμηθευτές, αλιεύσαμε αρκετούς που θα είναι μελλοντικοί προμηθευτές μας.

B ΦΑΣΗ

1. Χωρίσαμε τους προμηθευτές σε κατηγορίες: φυτά κλπ-χώματα κλππλαστικές γλάστρες κλπ-κεραμικές γλάστρες κλπ-λιπάσματα κλπάρδευση –πότισμα κλπ-αδρανή υλικά κλπ-διάφορα εφόδια γενικά και τέλος υλικά συσκευασίας, διακόσμησης και λοιποί προμηθευτές. 2. Χωρίσαμε τους προμηθευτές με βάση το νομό της έδρας τους. 3. Καταγράψαμε τον κατάλογο με βάση την κατηγορία, μετά τον νομό και μετά αλφαβητικά.

Γ ΦΑΣΗ

Όλους τους καταγεγραμμένους περίπου 500 προμηθευτές τους πήραμε τηλέφωνο, για επιβεβαίωση των στοιχείων τους, και διορθώσαμε τυχόν λάθη στοιχείων. Ξέρουμε ότι αυτός ο «ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΗΠΟΥ» όπως θέλουμε να λέγεται είναι και ελλιπής και με πολλά λάθη, αλλά πρέπει να πιστέψετε ότι φτιάχτηκε με μεράκι και όρεξη και με στόχο να μας επιτρέψει την επόμενη φορά να τον ολοκληρώσουμε και να τον τελειοποιήσουμε. Επίσης ξέρουμε ότι μας λείπουν εκατοντάδες προμηθευτές κέντρων κήπου και ιδιαίτερα από επιχειρήσεις εκτός Αττικής, αλλά υποσχόμαστε ένα καλύτερο και πληρέστερο οδηγό στο επόμενο τεύχος. Κώστας Σαντής – Δημήτρης Βλαχούλης


ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

ΦΥΤΑ, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΛΠ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΠΕΙΡΑΙΑ COSMOS PLANTS S.A Λ. ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ, Τ.Κ. 136 72 ΤΗΛ.: 210 2435776 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ GARDENLAND Ε.Π.Ε. ΘΕΣΗ ΒΑΡΑΜΠΕΣΑ ΚΟΡΩΠΙ ΤΗΛ.: 2108051182 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ MARIGOLD PLANTS A.E. ΛΕΩ. ΣΟΥΛΙΟΥ 189 ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294063574 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ Α & Β. ΠΑΤΡΟΣ Ο.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΛ.: 6936827904 ΕΜΠΟΡΕΙΑ ΦΥΤΩΝ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ & ΥΑΛΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΡΙΣΜΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΧΑΡΝΑΙ, Τ.Κ. 136 71 ΤΗΛ.: 2102434015 ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΥΤΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΙΔΗ ΑΜΥΡΣΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΡΟΜΠΟΝΑ 38, Τ.Κ. 111 43 ΤΗΛ.: 2102582721 ΣΥΜΠΙΝΤΙΟΥΜ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 48, Τ.Κ. 174 55 ΤΗΛ.: 2106626536 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΔΡΗΣ Π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚ. ΞΥΛΟΥΡΗ 27 ΤΗΛ.: 2294063620 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Λ. ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝΩΝ 180, Τ.Κ. 136 79 ΤΗΛ.: 2102433888 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΘΕΜΠΟΡΙΚΗ Β.Π Α.Β.Ε.Ε. ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ, Τ.Κ. 174 26 ΤΗΛ.: 2109957365 ΦΥΤΑ-ΥΛΙΚΑ-ΚΟΜΜΕΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΕΑ ΔΑΦΝΗ, Τ.Κ. 191 00 ΤΗΛ.: 2296090080 ΑΝΘΟΦΟΡΑ ΦΥΤΑ

ΑΤΤΑΡΤ Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΘΕΩΝ 5 ΚΟΡΩΠΙ ΤΗΛ.: 2106625618 ΑΝΘΟΦΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΒΑΛΣΑΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΡΥΩΝΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 25 ΒΟΥΛΑ, Τ.Κ. 166 73 ΤΗΛ.: 2108957026 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΑΛΑΡΑ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.:2294063578 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ ΓΑΛΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ: 2294063730 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΘΕΣΗ 14, Τ.Κ. 193 00 ΤΗΛ.: 2105577229 ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ-ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑΒΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΥΤΟΡΙΖΑ

ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝ ΑΛΑΜΑΝΑΣ, Τ.Κ. 151 25 ΤΗΛ.: 2294055711 ΣΠΟΡΟΥΣ-ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑΦΥΤΑ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΛΑΜΑΝΑΣ & ΔΟΞΑΤΟΥ, Τ.Κ. 151 25 ΤΗΛ.: 2106197377 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΖΙ ΒΑΝ ΒΛΙΕΤ ΚΑΣ ΕΝΤ ΚΕΡΙ Μ Ε.Π.Ε ΕΡΜΟΥ, Τ.Κ. 190 02 ΤΗΛ.: 2106646704 ΣΠΟΡΟΙ-ΦΥΤΑ-ΒΟΛΒΟΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ. ΓΕΩΡΓ. ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4Ο, Τ.Κ. 105 52 ΤΗΛ.: 2103217104 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ&ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΌΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΓΕΝΙΚΩΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΜΠΕΤΥ ΕΡΜΟΥ 39, Τ.Κ. 136 71 ΤΗΛ.: 6944601132 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΣΟΣ Α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΣΕΦΕΡΗ 8, Ν ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΤΗΛ.: 2108074343 ΚΑΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΣΟΣ Α. ΝΙΚ. ΣΕΦΕΡΗ 17 Ν ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΤΗΛ.: 6944846066 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΣΟΣ Α.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΦΕΡΗ 17 ΤΗΛ.: 2108001560 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΚΑΤΣΟΣ Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΦΕΡΗ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΤΗΛ.: 2108074343 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ-ΕΠΟΧΙΑΚΑ

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝ. ΑΜΥΡΣΩΝΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑ 38 ΤΗΛ.: 2102582721 ΟΡΧΙΔΕΕΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΑΛΑ ΩΡΟΠΟΥ, Τ.Κ. 190 15 ΤΗΛ.: 6944818136 ΕΠΟΧΙΚΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΓΚΑΤΖΗΣ ΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ Κ. ΣΟΥΛΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294063892 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ

ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΣΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΤΣΑΝΑ, Τ.Κ.19 4 00 ΤΗΛ.: 2106627423 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΥΤΩΝ

ΓΚΙΟΥΡΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ ΤΗΛ.: 2294063718 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΗΜΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 6932472324 ΜΙΚΡΟΦΥΤΑ

ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΤΗΛ.: 2102432796 ΑΝΘΗ ΦΥΤΑ

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ (ΠΑΤΗΜΑ) 37-39, Τ.Κ. 152 38 ΤΗΛ.: 2106000524 ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ Τ.Κ. 136 72 ΤΗΛ.: 2102432602 ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΥΤΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΙΔΗ

ΚΑΛΑΙΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2295041715 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΦΥΤΑ

ΚΟΛΑΓΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣΗ ΜΙΛΙΑΡΗ, Τ.Κ. 191 00 ΤΗΛ.: 6947686920 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΦΥΤΑ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Κ. 190 11 ΤΗΛ.:2295041721 ΚΑΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΙΓΕΩΣ 52, Τ.Κ. 194 00 ΤΗΛ.: 2106628447 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΓΟΥΡΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ & ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ 2, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294056866 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΡΥΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΛΩΝΟΣ 50, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΤΗΛ.: 2294069534 ΥΔΡΟΒΙΑ & ΥΔΡΟΧΑΡΗ ΦΥΤΑ ΔΑΝΙΗΛΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΟΙΟΥ 504 ΑΧΑΡΝΑΙ ΤΗΛ.: 6932463848 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 14 ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, Τ.Κ. 189 02 ΤΗΛ.: 6977785572 ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ-ΠΟINΣΕΤΙΕΣ-ΟΡΤΑΝΣΙΕΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ & ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΟΜΙΔΗΣ Ο.Ε. ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ & ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΑΧΑΡΝΑΙ Τ.Κ.136 71 ΤΗΛ.: 2102460660 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 36ο χλμ. ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294095336 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΧΑΡΑ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294067555 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ 45 ΑΧΑΡΝΑΙ, Τ.Κ.: 136 79 ΤΗΛ.: 6947152638 ΑΝΘΟΦΟΡΑ

ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΣΤΥΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΤΗΛ.: 2294066338 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ-ΦΥΤΑ ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΦΥΤΑ ΑΓΕΕ Αγίας Βαρβάρας 26, Τ.Κ. 145 61 ΤΗΛ.: 2108011914 ΕΤΟΙΜΑ ΦΥΤΑ-ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ

ΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ & ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙ, ΤΗΛ.: 2106627909 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ ΤΡΟΙΖΙΝΙΑΣ ΤΗΛ.: 2298023806 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ

ΚΑΠΕΛΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΩΝ, Τ.Κ. 146 71 ΤΗΛ.: 6945542898 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ

ΛΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294067982 ΜΙΚΡΟΦΥΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΦΥΤΩΝ

ΚΑΠΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΦΙΔΝΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Κ. 190 14 ΤΗΛ.: 2295023424 ΑΝΘΟΦΟΡΑ& ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

ΛΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΩΝΙΑ ΒΑΡΗ ΤΗΛ.: 2108974241 ΑΝΘΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

ΑΤΤΑΡΤ Α. ΠΕΤΡΟΣ Λ.ΣΟΥΛΙΟΥ 102 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΤΗΛ.: 2106625618 ΑΝΘΟΦΥΤΑ&ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΛΑΡΝΑΚΟΣ 22 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, Τ.Κ. 143 42 ΤΗΛ.: 6937428482 ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΕΠΟΧΙΑΚΑ

57


ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΟΣ 2 ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 26 ΤΗΛ.: 6944386362 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΚΟΣ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 6944863123 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗ ΤΗΛ.: 6932412323 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΦΥΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΝΑ

ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΑΜΤΣΟΥΡΗ-ΣΤΑΘΑ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 24 ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ.: 2296090079 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ ΤΗΛ.: 6944979786 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΡΑΜΙΩΤΗΣ ΠΑΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ ΤΗΛ.: 2294063894 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗΣ ΔΙΟΝ. ΚΩΝ/NΟΣ ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ. Θ7, Τ.Κ. 190 11 ΤΗΛ.: 6937245644 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 50 ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΛ.: 6977413153 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΡΑΜΠΑΚΑΚΗ ΑΘΗΝΑ & ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΜΙΝΔΡΙ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ, Τ.Κ. 191 00 ΤΗΛ.: 6944467773 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΑΚΟΥΣ 43 ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΤΗΛ.: 2102520054 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑ 28ο χλμ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΟ ΤΗΛ.: 2295023086 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ

ΡΑΜΠΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΙΝΔΡΙ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ, Τ.Κ. 190 06 ΤΗΛ.: 2296032849 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΦΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ 19 ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294064002 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΡΟΜΠΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ 106 ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294063577 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΜΗΤΣΟΥ ΕΥΓΕΝΕΙΑ Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ4- Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τ.Κ. 141 21 ΤΗΛ.: 2102779064 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΙΓΓΑΣ Δ. ΗΛΙΑΣ 1η ΜΑΗ 30 ΚΗΦΙΣΙΑ ΤΗΛ.: 2295042631 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΡΟΚΟΜΙΚΑ ΜΙΓΓΑΣ ΦΥΤΑ 45ο χλμ Ε.O. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΛ.: 2295042361 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΟΣΧΑ ΣΠ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ 74, Τ.Κ. 151 26 ΤΗΛ.: 2114027543 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΠΑΓΙΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΗΛ.: 6975029979 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΑΤΟΙΟΥ, Τ.Κ. 136 77 ΤΗΛ.: 2106209678 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ Β. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 26 ΤΗΛ.: 2108042757 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ ΜΠΙΝΙΩΡΗΣ ΦΥΤΑ ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Κ. 190 11 ΤΗΛ.: 6974507682 ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ -ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ

58

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΑΟΥΛΗ 22 ΚΗΦΙΣΙΑ ΤΗΛ.: 2294063724 ΠΟINΣΕΤΙΕΣ ΑΖΑΛΕΕΣ ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΑΡΤΖΙΝΑΤΑ ΞΕΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΛΤΑΝΙΩΤΗ 46 Κ. ΚΗΦΙΣΙΑ ΤΗΛ.: 2106204765 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ ΞΥΡΑΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΤΟΙΟΥ 500 ΑΧΑΡΝΑΙ ΤΗΛ.: 2108076599 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗ 3 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΤΗΛ.: 6938100419 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΗΛ.: 2294066300 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΣΑΜΙΧΑΛΗ ΕΜ. ΟΛΥΜΠΙΑ (OLYPLANT.GR) ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2299048407 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΜΕΛΙΝΤΑ ΤΣΟΚΡΗ 22 ΚΑΤΩ ΚΙΦΗΣΙΑ, Τ.Κ., 145 64 ΤΗΛ.: 2108074243 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 25 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΤΗΛ.: 2294063011 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΣ ΕΛΛΕΒΟΡΟΣ 23ο χλμ. Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 2106038096 ΔΕΝΔΡΑ-ΘΑΜΝΟΙ-ΚΑΡΠΟΦΟΡΑΕΡΠΩΝΤΑ-ΑΜΠΕΛΙΑ-ΑΡΩΜΑΤΙΚΑΚΩΝΟΦΟΡΑ-ΑΓΡΟΣΤΩΔΗ ΠΟΝΗΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 278, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294056479 ΦΥΤΑ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΝΗΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ17- ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΤΗΛ.: 2108329544 ΦΥΤΑ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2295052200 ΚΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΧΥΦΥΤΑ

ΣΑΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΟΥ ΜΟΝΟΜΑΤΙ ΑΧΑΡΝΑΙ, Τ.Κ. 136 71 ΤΗΛ.: 2102400459 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΣΓΑΡΔΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 10 ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, Τ.Κ. 190 07 ΤΗΛ.: 2294063249 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΑΝΘΟΦΟΡΑ - ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΣΗ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛ.: 6932768566 ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΟΠΟΥ, Τ.Κ. 190 15 ΤΗΛ.: 2295037025 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΣΗ ΔΡΙΤΣΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ, Τ.Κ. 191 00 ΤΗΛ.: 6977449061 ΑΝΘΟΦΟΡΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 28 & ΣΚΡΑ ΤΗΛ.: 2102314107 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ 2 ΤΗΛ.: 2294056346 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΤΖΕΡΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, T.K.: 190 07 ΤΗΛ.: 2294063977 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, Τ.Κ. 190 14 ΤΗΛ.: 2295022606 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ - ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΤΣΙΑΜΤΣΟΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 24- ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Τ.Κ. 152 31 ΤΗΛ.: 2296090080 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ ΦΛΕΡΙΑΝΟΣ ΙΑΚ. ΠΕΤΡΟΣ ΘΗΣΕΩΣ 34 Π. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ.: 2109843466 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ ΦΥΤΑ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ Ε.Π.Ε ΠΕΛΚΙΖΑΖ 6 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, Τ.Κ. 194 00 ΤΗΛ.: 2106627440 ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΔΡΕΠΤΑ ΑΝΘΗ - ΚΑΣΠΩ ΒΑΣΕΙΣ - ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΥΓΡΑ & ΣΤΕΡΕΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΦΥΤΑ ΖΕΡΚΟΥΛΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΟΥ 11 ΤΗΛ.: 6998000006 ΜΠΟΝΖΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑ Α.Ε. ΟΡΤΑΝΣΙΑΣ 64, Τ.Κ. 136 77 ΤΗΛ.: 2102477635 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΡΑ ΦΥΤΟΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΟΕ Π.ΡΑΛΛΗ 105 ΤΗΛ.: 2105621667 ΑΝΘΟΦΟΡΑ - ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ Α.Ε. ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 209, Τ.Κ. 173 43 ΤΗΛ.: 2109352065 ΦΥΤΑ-ΣΠΟΡΟΙ-ΒΟΛΒΟΙ ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ Α.Ε. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ28, Τ.Κ. 153 42 ΤΗΛ.: 2106001048 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ-ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 6 ΤΗΛ.: 6932080843 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΦΥΤΩΝ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΜΜ.ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 25 ΤΗΛ.: 229463011 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. ΦΛΕΜΙΝΚ 15, Τ.Κ. 151 23 ΤΗΛ.: 2106800900 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΣΠΟΡΟΙ-ΦΥΤΑ

Τ.Α.Ν.Ι ΘΑΝΟΣ ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε ΑΤΤΙΚΗΣ 75, Τ.Κ. 165 62 ΤΗΛ.: 2109654402 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ - ΦΥΤΑ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΣΗ ΤΟΧΙ ΚΟΡΩΠΙ, Τ.Κ. 194 00 ΤΗΛ.: 6977990010 ΕΠΟΧΙΑΚΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 22 ΜΕΝΙΔΙ, Τ.Κ. 136 71 ΤΗΛ.: 6977689913 ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΣΙΚΑΣΚΥΠΑΡΙΣΣΟΕΙΔΗ

Γ.ΝΙΚΟΥ-ΕΙΡ. ΧΕΙΛΑ ΑΘΗΝΩΝ 230, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Τ.Κ. 241 00, Ν. ΜΕΣΗΝΙΑΣ ΤΗΛ.: 2721093900 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ - ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΙΚΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΝΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΛ.: 2743041477 ΦΥΤΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ & ΣΑΚΟΥΛΑ

AGRIFLOR 30 ΧΛΜ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΡΑΛΗΓΕΙΑΣ, ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Τ.Κ. 722 00 ΤΗΛ.: 2842028921 ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ- ΑΝΘΗ MY PLANTS ΑΕ ΜΑΥΣΩΛΟΥ 224 Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τ.Κ. 71601 ΤΗΛ.: 2810220229 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΥΤΩΝ ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΣ ΓΕΡΑΝΙ, ΧΑΝΙΑ Τ.Κ. 730 14 ΤΗΛ.: 2821061361 ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 68, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Τ.Κ. 71306 ΤΗΛ.: 2810234440 ΦΥΤΑ-ΔΕΝΔΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΒΑΡΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ RHODOLAND ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ 1, ΑΙΓΙΟ, Τ.Κ. 251 00, Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΛ.: 2691082600 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΘΑΜΝΟΕΙΔΗ-ΔΕΝΔΡΩΔΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΑΣΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 8, ΤΡΙΠΟΛΗ, Τ.Κ. 221 00, Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΗΛ.: 2710230601 ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΣΠΟΡΟΙ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΙΩΤΙΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΛ.: 6942876619 ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΕΛΙΕΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΑΡΙΟΧΩΡΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Τ.Κ. 240 09, Ν. ΜΕΣΗΝΙΑΣ ΤΗΛ.: 2721051192 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ - ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΙΚΑ ΚΟΥΤΣΙΚΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΛΑΝΤΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΗΛ.: 6973880885 ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ

ΜΠΑΡΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Τ.Κ. 200 09, ΤΗΛ.: 6974589017 ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ&ΕΛΙΕΣ

ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΦΩΤΗ ΣΠΑΘΑΒΟΥΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Τ.Κ. 200 08, Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΛ.: 2741099159 ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΜΠΕΛΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ ΜΠΑΚΑΣΙΕΤΑ ΛΕΟΝΤΙΟ ΝΕΜΕΑΣ, Τ.Κ. 205 00, Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΛ.: 2746061245 ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΜΠΕΛΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΥΛΚΙ ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Τ.Κ. 202 00, Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΛ.: 2742029219 ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ-ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ-ΤΡΟΠΙΚΑΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΦΥΤΩΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Τ.Κ. 23051 Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΛ.: 2735022746 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΤΡΟΥΠΗ 6ο χλμ ΤΡΙΠΟΛΗΣ –ΠΥΡΓΟΥ, Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΗΛ.: 2710411141 ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΦΑΚΛΑΡΗ 1ο χλμ ΑΡΓΟΥΣ-ΚΑΡΥΑΣ & ΣΚΑΦΙΔΑΚΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΛ.: 2751063442 ΑΜΠΕΛΙΑ-ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ-ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ ΧΙΩΤΗΣ Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Τ.Κ. 230 55, Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΛ.: 2735041725 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΧΙΩΤΗΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΛ.: 2735041725 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΝΟΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΦΥΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ, Τ.Κ. 35005, Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΛ.: 2233092418 ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

MODAGRI PLANTS Μόδι, Δήμος Βόλβης, Τ.Κ. 570 14 ΤΗΛ.: 2397051620 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΚΑΝΤΖΟΣ Α. ΘΩΜΑΣ Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ, Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΛ.: 2231061569 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ

PLANTY LTD 5χλμ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, Τ.Κ. 570 09 ΤΗΛ.: 2310789789 ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΦΟΔΙΑ

ΜΑΜΜΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΑΓΑΝΑ, Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΛ.: 2233092000 ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ & ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΟΥΛΚΙΑΡΩΤΗΣ ΒΑΓΙΑ ΘΗΒΩΝ, Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΛ.: 6976516511 ΦΥΤΑ-ΣΠΟΡΟΙ-ΒΟΛΒΟΙ ΤΖΙΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑ, Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΛ.: 6937303777 ΑΝΘΟΦΟΡΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ 4ο χλμ ΘΗΒΩΝ-ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, Τ.Κ. 322 00, Ν ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΛ.: 2262071626 ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΜΠΕΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΥΠΑΤΟ ΘΗΒΩΝ, Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΛ.: 6947902009 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΕΛΟΣ ΕΜΜ. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ, Τ.Κ. 382 21, ΒΟΛΟΣ,Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΛ.: 6946406743 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΑΝΘΟΦΟΡΑ (ΦΥΤΑ ΠΗΛΙΟΥ - ΓΑΡΔΕΝΙΕΣ KΑΜΕΛΙΕΣ) ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΛΑΥΡ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΝΗΛΙΟ ΘΕΣΗ ΚΑΜΑΡΑ, Τ.Κ. 370 12, ΒΟΛΟΣ, Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΛ.: 2426031467 ΦΥΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 2393021220 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΕΣΙΔΗ 19ο χλμ ΠΕΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2394052407 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ ΤΗΛ.: 2310464061 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΝΟΜΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ AGRIS A.E ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ, Τ.Κ. 590 32, Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΗΛ.: 2333053500 ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΒΡΑΜΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΗΔΕΝ ΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, Τ.Κ. 581 00, Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΛ.: 2382022220 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑ, Τ.Κ. 584 00, Ν. ΠΕΛΛΑΣ, ΤΗΛ.: 2384501140 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ-ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΖΙΑΣΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 15, Τ.Κ. 582 00, Ν.ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΗΛ.: 2381027152 ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ-ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ

ΧΡΟΝΗΣ ΑΝ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΟΛΟΥ, Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΛ.: 2428091931 ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΑΝΘΟΦΟΡΑ(ΦΥΤΑ ΠΗΛΙΟΥ ΌΠΩΣ ΓΑΡΔΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΛΙΕΣ) ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ GREEN AGRO A.E. ΟΔΟΣ 14 ΒΙ.ΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Τ.Κ. 1387 ΤΗΛ.: 2310784841 ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ - ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΚΗΠΩΝ

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

ΜΙΧΑΛΑΣ ΦΥΤΑ ΑΓ. Ο.Ε. ΦΡΑΓΚΑΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, Τ.Κ. 272 00, Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΛ.: 2622026454 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

ΤΣΙΠΑΣ ΧΡ. ΚΑΜΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΛ.: 2743024674 ΑΝΘΟΦΥΤΑ ΘΑΜΝΟΙ

ΚΑΝΤΖΟΣ Γ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ, Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΛ.: 2231061569 ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ

59


ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ GREENGRASS ΕΠΕ 14ο χλμ. Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΘΗΝΑΣ, Τ.Κ. 412 23, Ν.ΛΑΡΙΣΣΗΣ ΤΗΛ.: 2410237019 ΡΟΛΛΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

PANDA SPORTS ΤΑΤΟΙΟΥ 73, Τ.Κ. 145 64, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210-7234384 ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

SIMCON GRASS ΛΙΜΝΗΣ 3, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, T.K. 190 14, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2295029125 ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΧΛΟΤΑΠΗΤΑΣ

ΓΡΑΣΤΙΣ ΘΕΣΗ ΚΑΡΚΑΝΤΖΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Τ.Κ. 40400, ΛΑΡΙΣΣΗΣ ΤΗΛ.: 2492025137 ΕΤΟΙΜΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣΣ

HELLASOD ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΒΙΩΤΙΑΣ, Τ.Κ. 322 00, Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΛ.: 2268041183 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΤΟΙΜΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

ΧΩΜΑΤΑ-ΦΥΣΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΛΠ AGRICULT ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ 115, T.K. 136 71, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102469170 ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΦΥΤΟΧΩΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΧΟΥΜ Α.Ε. ΛΟΦΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ, Τ.Κ. 193 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104831708 ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΦΟΔΙΑ - ΧΩΜΑ ΤΥΡΦΕΣ - ΚΟΜΠΟΣΤ ΤΥΡΦΗΣ ΣΠΟΡΟΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤ.ΜΙΧΑΗΛ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 3 ΑΧΑΡΝΑΙ, Τ.Κ. 136 74, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102468762 ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ-ΧΩΜΑ ΦΥΤΟΧΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ ΒΙΟΤΥΠΕΡΦΥΛ ΑΓ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ, ΑΧΑΡΝΑΙ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6944286981 ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΦΥΤΟΧΩΜΑΤΩΝ ΖΙΩΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΣΗ ΑΜΜΟΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ.: 6932109219 ΚΟΠΡΙΕΣ-ΧΩΜΑΤΑ

ΚΑΤΑΡΑΣ ΒΑΣ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 224, Τ.Κ. 136 72, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102431622 ΦΥΤΟΧΩΜΑΤΑ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΜΑΝΟΛΙΑ ΑΙΜ. ΒΕΑΚΗ 14, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ.: 2410620376 ΦΥΤΟΧΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΥΖΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΝ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ, Τ.Κ. 401 00, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ.: 6932734586 ΖΩΙΚΑ&ΦΥΤΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑΦΥΤΟΧΩΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΝΕΑ ΦΕΡΤΙΛ Α.Ε. ΠΡΙΝΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Τ.Κ. 322 00, Ν. ΒΟΙΩΤΙΑ ΤΗΛ.: 2268041163 ΧΩΜΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 24ο χλμ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2294032410 ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΛΠ BILL PLASTIK Λ. ΠΑΡΝΗΘΟΣ 307, Τ.Κ. 136 71, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108325905 ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ - ΚΑΣΠΟ - ΓΛΑΣΤΡΕΣ

MILTOPLAST ΒΙ.ΠΕ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, Τ.Κ. 320 11, ΒΟΙΩΤΙΑ ΤΗΛ.: 2262030945 ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ-ΠΛΑΣΤΙΚΑ-ΓΛΑΣΤΡΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΗΠΟΥ

SIC PLAST 2ο χλμ ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, Τ.Κ. 190 02, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106643130 ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΗΠΟΥ & ΒΕΡΑΝΤΑΣ

ET PLAST ABEE ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 100, Τ.Κ. 136 71, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102405200 ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ - ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ

NEKTAR PLAST ΝΕΑ ΖΩΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, Τ.Κ. 193 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105593771 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ - ΚΑΛΑΘΙΑ

ΒΙΑΡ ΑΕ Παπαδά 16-18, Τ.Κ. 115 25, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106926230 ΣΩΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ

GREEN GARDEN ΝΕΑ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6932929256 ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ-ΠΛΑΣΤΙΚΑ-ΓΛΑΣΤΡΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΗΠΟΥ

PLASTONA ΑΝΘΕΩΝ 29, Τ.Κ. 111 43, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102515840 ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣΜΠΑΛΚΟΝΙΕΡΕΣ

ΒΙΟΣΜΥΡΛ ΑΕ Ελευθερίου Βενιζέλου & Χανίων, Τ.Κ. 145 65, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210 8141547 ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥ-ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΡΑΝΤΖΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΤΑΤΟΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102815678 ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ Α. ΜΑΝΙΚΑΣ - Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ο.Ε. ΡΑΧΙΛΗ ΠΑΤΗΜΑ , ΚΡΕΣΠΙ, T.K. 320 09, N. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΛ.: 2262058066 ΓΛΑΣΤ/ΘΗΚΕΣ-ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΖΑΡΝΤ/ΡΕΣ ΝΟΒΑΣΩΛ ΑΕ Λ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105559325 ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΓΩΓΩΝ-ΣΩΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΙΛΙΓΝΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 10, Τ.Κ. 121 32, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105782508 ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΓΛΑΣΤΡΕΣ

60

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ-ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ-ΣΠΟΡΙΑ-ΒΟΛΒΟΙ AGROFASMA

AGROLINE ΑΕ

ΚΗΦΙΣΟΥ 85-ΠΑΡΟΔΟΣ,

ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ 9,

T.K. 122 41, N. ΑΤΤΙΚΗΣ

Τ.Κ. 174 55, N. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛ.: 2103474333

ΤΗΛ.: 2109853264

ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ

ΣΠΟΡΟΙ, ΠΑΤΑΤΟΣΠΟΡΟΣ

AGROGEN

AGROZA ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ

47o ΧΛΜ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ,

ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 158 Α,

Τ.Κ. 194 00, N. ΑΤΤΙΚΗΣ

Τ.Κ. 163 41, N. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛ.: 210 6658822

ΤΗΛ.: 2109927286

ΣΠΟΡΟΥΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

ALCHEMA ΕΠΕ ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΣ ΕΒΡΟΥ, Τ.Κ. 190 18, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105555684 ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ AROSEED ΑΡΟΥΚΑΤΟΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 5, Τ.Κ. 144 52, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102848645 ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ

BASF HELLAS ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 449, Τ.Κ. 153 43, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106860100 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ BAYER HELLAS ΣΩΡΟΥ 18-20 ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 25, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106166000 ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΛΠ


BIOCOMPOST ΑΒΕΕ ΒΟΡΕΟΥ 19 & ΦΙΝΕΩΣ 7, Τ.Κ. 16672, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108900177 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ COMPO ΕΛΛΑΣ Α.Ε ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 54, Τ.Κ. 151 25, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2111769100 ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ & ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ COMPOST HELLAS ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο.Ε. ΑΓ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ 81, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2671081009 ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

NEW TRADE FERTILIZERS LTD ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 120, Τ.Κ. 115 26, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2107296000 ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ PROVIROM ΘΕΣΗ ΒΑΡΥΜΑΤΣΙ, Τ.Κ. 193 00, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105584089 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ RIGAKIS SEEDS ΑΕΒΕ Βόρροι Ηρακλείου Κρήτης, Τ.Κ. 702 00, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΛ.: 2892091326 ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ

DELTA AGRONOMICS ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 27, Τ.Κ. 163 42, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2109912455 ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ

SYNGENTA HELLAS ΛΕΩΦ. ΑΝΘΟΥΣΑΣ, Τ.Κ. 153 49, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106666612 ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑΣΠΟΡΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣΣΠΟΡΟΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

ECO-VAS ΘΕΣΗ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΓΟΥΛΑ, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105555398 ΟΡΓΑΝΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑΟΡΓΑΝΟΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑΦΥΤΟΧΩΜΑΤΑ

VALAGRO HELLAS ΑΕ ΚΙΦΗΣΙΑΣ 167 & ΦΛΟΙΑΣ 8, Τ.Κ. 151 24, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106143780 ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

FYTRO SEEDS SA ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27, Τ.Κ. 122 43, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105317573 ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ FARMACHEM ΒΙ.ΠΕΘ – ΣΙΝΔΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τ.Κ. 570 22, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2310 569630 ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ FIVA TECH 12ο χλμ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, Τ.Κ. 570 01, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2310475345 ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ HUMOFERT ΕΡΜΟΥ 1 & ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ, Τ.Κ. 144 52, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102845891 ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

NATURE SA Νέα Έφεσος, Τ.Κ. 601 00, Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΛ.: 23510 51115 ΕΙΔΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ-ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΔΑΦΟΥΣ-ΒΙΟΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΕΣ

YARA HELLAS ΑΕ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 143, Τ.Κ. 171 21, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2109370355 ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΑΓΚΡΟΣΙΝΤ ΕΞΟΔΟΣ 1 ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΣ ΑΤ.ΟΔΟΥ Τ.Κ. 196 00, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106910311 ΣΠΟΡΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ Λ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ 127, Τ.Κ. 175 63, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 21301757000 ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΑΕΒΕ ΜΑΡΚΟΝΙ 5, Τ.Κ. 122 42, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2103497500 ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΧΕΙΜΑΡΑΣ 3, Τ.Κ. 143 43, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102027960 ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΙΟΕΡΓΕΞ ΑΦΟΙ ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΕΕ ΑΛΚΙΟΝΙΔΩΝ 16, Τ.Κ. 145 64, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108072111 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΙΔΗ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΡΕΨΗΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΠ. ΜΕΛΗΤΟΣ 9 & ΚΥΔΩΝΙΑΣ, Τ.Κ. 171 21, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2109373770 ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΓΑΤΟΣ ΚΩΝ.ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΕΥΑΛΚΙΔΟΥ 22, Τ.Κ. 104 44, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105148863 ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ ΓΕΩ. Λ. ΙΧ Ε.Π.Ε ΑΠΟΘΗΚΗ ,ΘΕΣ/ΚΗΣ.ΣΤΑΔΙΟΥ 4 ΚΑΛΟΧΩΡΙ, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105579824 ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ-ΚΟΚΩΔΗΥΓΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ 26,5 χλμ Λεωφόρος Λαυρίου, Τ.Κ. 194 00, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210 6620147 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΡΕΨΗΣ-ΣΠΟΡΟΙΣΠΟΡΟΦΥΤΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ SEEDS ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 36, Τ.Κ. 105 54, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2103211704 ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ Κ & Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΒΙΠΕΘ ΣΙΝΔΟΣ ΤΘ 48, Τ.Κ. 570 22, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2310568656 ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ&ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΗΠΟΕΦΟΔΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ 7, Τ.Κ. 141 21, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102775421 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ-ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 17, Τ.Κ. 185 31, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104128366 ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑΦΑΡΜΑΚΑ

ΟΦΛΙΔΗΣ ΕΠΕ ΤΖΑΒΕΛΑ 6 ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τ.Κ. 563 34, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2310708132 ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΑΕ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ 39, Τ.Κ. 121 32, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108542270 ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ-ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ ΣΕΓΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 84, Τ.Κ. 152 31, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106717794 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (GEO HUMUS) Λ. ΤΙΤΑΝ ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Κ. 190 18, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105556175 ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ-ΟΡΓΑΝΟΧΗΜΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΕΡΕΗΣ ΚΑΙ ΥΓΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. ΤΖΑΒΕΡΔΕΛΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, Τ.Κ. 133 10, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105591126 ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΥΓΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΡΕΨΗΣ ΦΥΤΟΡΓΚΑΝ ΠΕΡΙΔΟΙΑΣ 6 & ΧΡΥΣΑΠΠΟΥ , Τ.Κ. 145 46, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106252600 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 14, Τ.Κ. 144 51, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102849190 ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ ΦΥΤΟΦΑΡ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 5, Τ.Κ. 118 55, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105249565 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΙΔΗ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΡΕΨΗΣ

ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ ΟΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3, Τ.Κ. 153 41, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106390434 ΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ ΜΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣ.ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ 7 Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Τ.Κ. 141 21, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102775421 ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΛΠ ΜΕΛΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. GEMMA Λ. ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 107 ΑΧΑΡΝΑΙ, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102434006 ΒΟΛΒΟΙ-ΣΠΟΡΟΙ-ΚΟΝΔΥΛΟΙΛΙΠΑΣΜΑΤΑ-ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

NATURALIA GARDENING 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 120, Τ.Κ. 121 31, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105729637 ΣΠΟΡΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΛΒΟΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

VITAPHARM ΠΑΡΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ 3Η, Τ.Κ. 194 00, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106643655 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΒΙΟΚΑΛ ΑΕ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 320, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106253234 ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

61


ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

ΠΗΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΚΛΠ CERAMART Α.Β.Ε.Ε. ΛΕΩΦ. ΚΥΜΗΣ & ΑΣΦΟΔΕΛΟΥ, Τ.Κ. 136 77, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102462309 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΦΡΟΥΤΙΕΡΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ CRETA CERAMICS ΘΡΑΨΑΝΟ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Τ.Κ. 700 06, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΛ.: 2289141717 ΠΥΛΙΝΑ ΕΙΔΗ GARDEN & FLOOR ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ, Ν. ΒΟΙΩΤΙΑ ΤΗΛ.: 2262059473 ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ HELIOU ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ , T.K. 212 00, N. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΛ.: 2751091971 ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΙΟΥΠΙΑ

POTTERY ART 2ο χλμ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΘΡΑΨΑΝΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΛ.: 6936855344 ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΥΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ TERRA CERAMICS ΘΡΑΨΑΝΟ ΠΕΔΙΑΔΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΛ.: 2891041065 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ(ΓΥΑΛΙ-ΠΗΛΟΣΜΕΤΑΛΛΟ) ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΕΙΟΝ ΠΟΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΟΔΟΣ ΜΟΛΑΣ, Τ.Κ. 136 71, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102467479 ΓΛΑΣΤΡΕΣ - ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΤΙΜΕΝΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Τ.Κ. 212 00, Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΛ.: 2751051510 ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

ΑΦΟΙ ΡΕΝΤΖΟΥ Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 20, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108142510 ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ -ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΒΑΛΛΑΤΟΣ Φ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΩΡΟΥ 67, Τ.Κ. 15125, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106105244 ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΓΑΓΙΑΤΣΟΣ ΑΝΤ. ΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 108 ΜΑΡΟΥΣΙ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106107538 ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΕΙΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105556314 ΓΛΑΣΤΡΕΣ- ΚΙΟΥΠΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ Γ. ΧΑΡΙΤΩΝ ΓΕΜΕΛΟΥ Κ 274 ΝΙΚΑΙΑ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104970579 ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ-ΓΛΑΣΤΡΕΣ

HOULAKIS MINOAN POTTERY ΘΡΑΨΑΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Τ.Κ. 700 06, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΛ.: 2891041296 ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΥΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

ΑΦΟΙ ΚΟΥΒΑΤΣΟΥ Ο.Ε. ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ 121, Τ.Κ. 184 51, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104970579 ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ

ΚΥΖΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 14ο ΧΛΜ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ, Τ.Κ. 570 13, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6972314509 ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΕΙΑ-ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ

Κ&Κ CO 18o χλμ ΠΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ –ΚΙΑΤΟΥ, Τ.Κ. 202 00, Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΛ.: 2742034691 ΚΕΡΑΜΙΚΑ -ΒΑΣΕΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΛΠ

ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΒΑΝΟΥ 41 ΧΛΜ ΠΕΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Τ.Κ. 191 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2296080801 ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

ΛΑΔΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 10 ΑΙΓΑΛΕΩ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105913493 ΠΗΛΙΝΑ

ΛΕΜΠΕΣΗΣ Β. ΣΙΦΝΟΣ, Τ.Κ. 840 03, Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΛ.: 2284032010 ΠΗΛΙΝΑ ΜΑΜΙΔΑΣ ΝΙΚΟΣ&ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 14, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106106437 ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΚΙΟΥΠΙΑ ΜΑΡΝΕΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΙΟ.ΠΑ ΑΝΩΠΟΛΗΣ, Τ.Κ. 711 00, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810221093 ΠΗΛΙΝΑ ΕΙΔΗ-ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΑΣΑΡΗΣ Κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ 16 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105744825 ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΗΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΤΑΦΙΛΟΠΑΤΗ ΑΡΓΥΡΩ Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ 36 ΑΝΑΤΟΛΗ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6977080691 ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΚΙΟΥΠΙΑ ΤΖΩΡΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙ, Τ.Κ. 193 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6945370683 ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΚΙΟΥΠΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ & ΥΛΙΚΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ EURODRIP 55ο χλμ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ, T.K. 320 11, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 22620-54800 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΑ

62

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

GARDENA ΗΦΑΙΣΤΟΥ 33Α, Τ.Κ. 194 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106620225 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ LANDCO LTD Μαιάνδρου 83 & Φλαβιανών, Τ.Κ. 143 41, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210 2515005 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΠΙΟΥ PALAPLAST ΑΕ ΒΙΠΕΘ ΣΙΝΔΟΣ ΟΤ 30 Γ ΦΑΣΗ, Τ.Κ. 570 22, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2310712530 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

VERITAS SOLUTION ΠΕΡΙΔΟΙΑΣ 6 , Τ.Κ 145 64, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106252600 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Κ-Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ -ΚΑΒΕΝΤΖΟΣ Αναξαγόρα 37, T.K. 143 42, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102521254 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΑΦΟΙ ΜΠΡΑΤΗ ΣΑΜΟΥ 14 & ΜΕΝΕΛΑΟΥ 175, Τ.Κ 173 42, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210-9958896 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Μ. & Ζ. ΚΑΚΑΒΑ Ο.Ε. Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 11, Τ.Κ. 153 44, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106614141 ΕΡΓΑΛΕΙΑ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΥΛΙΚΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΛΗΣΗΣ

ΓΙΑΛΥΨΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ 25 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Τ.Κ. 176 75, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2109405010 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΣΚΟΠΑΡΑΝΤΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ 81, Τ.Κ 190 14, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2295054210 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Κ. ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΑΕ ΚΟΥΓΚΙ -ΣΑΜΟΥΗΛ 13, Τ.Κ. 133 42, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2109917317 ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ

ΤΕΧΝΟΠΛΑΣΤΙΚ ΒΙΠΕΘ ΣΙΝΔΟΣ, Τ.Κ. 570 22, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2310795151 ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΥΔΡΑΥΛΙΣ ΕΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4, Τ.Κ. 141 21, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102816890 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛ. ΔΗΜ. ΓΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ 27, Τ.Κ. 104 42, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105229107 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ


ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ- ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΞΥΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΑΒΡΑΑΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΥΤΑΙΝΗΣ 8, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108326506 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ

ΓΙΟΥΝΙΚΑ ΑΕ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΘΕΣΗ ΚΑΠΝΟΣ, Τ.Κ. 190 11, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2295098780 ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ Μ. & ΣΙΑ ΟΕ

ΑΦΟΙ ΑΝ. ΛΙΟΥΤΑ ΟΕ 8ο ΧΙΛ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Τ.Κ 413 34, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ.: 2410851564 ΒΑΡΕΛΟΠΟΙΙΑ

ΔΕΝΑΞΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΕ DENAXAS Δημοκρίτου 3, Τ.Κ. 194 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106624758 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & ΒΑΣΕΙΣ

ΞΥΛΕΙΑ- ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΞΥΛΕΙΑ -

ΚΟΙΛΑΚΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105542314 ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ-ΒΕΡΑΝΤΑΣ

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΟΙ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΑΕΕ Λεωφόρος Σπάτων 153, Τ.Κ. 153 51, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106664780 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΕΣ ΑΦΟΙ ΠΑΤΙΝΙΩΤΗ ΟΕ ΜΕΓΑΡΑ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104822732 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ & ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΜΑΝΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ 1-3, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, T.K. 121 32, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105787397 ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ 137, Τ.Κ. 152 35, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108033623 ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ-ΕΙΔΗ ΞΥΛΕΙΑΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 20 χλμ ΛΕΩΦ. ΛΑΥΡΙΟΥ, Τ.Κ. 190 02, ΤΗΛ.: 2106646864 ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΒΑΣΕΙΣ

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 6, Τ.Κ. 165 62, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2109612683 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥΛΗΣ Π. ΣΠΥΡΟΣ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 112 ΑΧΑΡΝΑΙ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102815660 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ι. ΔΗΜΗΤΡΑ. Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 112 ΑΧΑΡΝΑΙ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102465919 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΝΙΚΟΛΗΣ ΛΕΩΝ ΑΒΕΕ ΟΛΥΜΠΟΥ 92, Τ.Κ. 173 42, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2109931961 ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΒΑΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΛΠ BLUE DOT ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ - ΟΤ 19 ΚΤ 43, T.K. 570 22, N. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2310796565 ΕΡΓΑΛΕΙΑ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΗΠΟΥ (ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ)

HACO ΑΕΒΕ ΠΛΑΤΑΙΩΝ 4Β, Τ.Κ. 185 40, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104123841 ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

DOLMAR ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6 , Τ.Κ. 183 46, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104810817 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ

HITACHI 11ο χλμ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ, Τ.Κ. 144 51, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102813103 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ

ECHO 4ο χλμ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ-ΣΙΘΩΝΙΑΣ, ΑΓ. ΜΑΜΑΣ, Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6948601500 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ERGEX FARM ΑΕ ΗΦΑΙΣΤΟΥ 4, Τ.Κ. 166 72, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108979174 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΗΠΟΥ ΨΕΚΑΣΤΗΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ(ΨΑΛΙΔΙΑ-ΓΑΝΤΙΑ) GARDEN SPORT ΚΟΥΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ Ηρώων Πολυτεχνείου 24, Τ.Κ. 413 34, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ.: 2410624062 ΧΛΟΟΚΟΠΤIΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

HUSQVARNA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. ΗΦΑΙΣΤΟΥ 33Α, Τ.Κ. 194 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:2106620225 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΗΠΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΑ MOTOAGRINO ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΚΙΜΙΝΙΑ, Τ.Κ. 190 11, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2295042913 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ROBIN Λ. ΛΑΥΡΙΟΥ 111, Τ.Κ. 153 44, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106658334 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

SKF ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Ελ. Βενιζέλου 131, Τ.Κ. 142 31, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102717092 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ STIHL ΤΑΤΟΙΟΥ 307, Τ.Κ. 13677, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108002500 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ STOCKER ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ, Τ.Κ. 570 12, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6977506457 ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ WURTH 23ο χλμ. E.O. Aθηνών – Λαμίας, Τ.Κ. 145 68, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 8001111300 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΗΠΟΥΡΩΝ ΒΙΟΨΕΚ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ Ηρακλείτου 19, Τ.Κ. 133 44, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102311655 ΨΕΚΑΣΤΗΡΕΣ ΒΡΟΝΤΑΝΗΣ ΠΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε ΜΟΛΑΣ 3 ΑΧΑΡΝΑΙ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102402020 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ-ΒΟΛΒΟΙ-ΣΠΟΡΟΙ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Δ.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑ 20, Τ.Κ. 111 45, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108544904 ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

ΜΠΟΥΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΙΑΝΙΤΟΥ 13, T.K. 114 72, N. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2103600222 ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ Λ. Κορωπίου - Μαρκοπούλου 49, Τ.Κ. 194 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106626540 ΓΕΩΡΓΙΚΑ-ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΠΟΥΣΙΟΣ Β. Κωνσταντίνου ΙΒ΄ 25 ΣΠΑΤΑ, Τ.Κ. 190 04, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210-6630057 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Λεωφ. Αθηνών 92, Τ.Κ. 104 42, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105193100 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΣΤΟΣ Ν & ΣΙΑ ΟΕ ΤΣΑΜΑΛΗ & ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 36, Τ.Κ. 136 71, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102409827 ΓΕΩΡΓΙΚΑ-ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

ΒΙΒΛΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

ΜΑΤΤΕΣ Α. ΑΕ ΘΕΣΗ ΣΧΙΝΕΖΑ, Τ.Κ. 193 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105599200 ΜΙΚΡΟΕΡΓΑΛΕΙΑ & ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ ΒΕΡΑΝΤΑΣ

63


ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΚΛΠ - ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ VIORYP ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ 53 ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Τ.Κ. 167 77, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2109652258 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΠΕΡΛΙΤΗΣ

ΚΡΙΘΑΡΗΣ 20ο χλμ Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Τ.Κ. 192 00, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105546410 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΒΟΤΣΑΛΑ-ΠΕΤΡΕΣ

GAIOLITHOS 17o χλμ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2394052930 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ

ΑΦΕΝΔΡΑΣ ΕΠΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 5, Τ.Κ. 151 27, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2108040539 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-Θ. ΣΚΟΥΡΗ -Ε. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΟΕ ΣΑΛΑΜΙΝΙΑΣ 131 ΑΙΓΑΛΕΩ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2103470644 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΒΟΤΣΑΛΑ-ΠΕΤΡΕΣ

PERLOFLOR ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ 23, Τ.Κ. 182 33, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104916001 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΠΕΡΛΙΤΗΣ

ΑΦΟΙ ΚΟΝΔΥΛΗ ΟΕ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, T.K. 213 00, Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΛ.: 2754051740 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΒΟΤΣΑΛΑ-ΠΕΤΡΕΣ

AKROLITHOS ΚΗΠΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ, Τ.Κ. 641 00, Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛ.: 2592051151 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΧΑΛΙΚΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

ERMIS ΑΒΕΕ 19ο χλμ. ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ), Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105775980 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΒΟΤΣΑΛΑ-ΠΕΤΡΕΣ

ΚΟΥΒΑΡΗΣ Θ. ΦΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 87 ΡΕΝΤΗ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104920157 ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ELVOMAR 9o χλμ ΘΗΒΑΣ-ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Τ.Κ. 322 00, Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΛ. 2262071600 ΑΔΡΑΝΗ ΚΛΠ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΣΑΛΑ-ΜΑΡΜΑΡΑ

ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ & ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ASIAN ART Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 69, Τ.Κ. 154 51, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106745295 ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΥΑΛΙΚΑ ΧΑΡΤΙΚΑ ΠΕΡΙΤΙΛΥΓΜΑΤΟΣ

GOLDPRINT ΑΒΕΕ Μπουμπουλίνας & Αγίας Τριάδος, Τ.Κ. 193 00, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105577118 ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΕΤΙΚΕΤΟΠΟΙΙΑ

CANDLELIGHT SHOW ROOM Λ. ΑΝΘΟΥΣΑΣ 50, Τ.Κ. 153 51, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106034205 ΕΠΙΠΛΑ, ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ ΒΕΡΑΝΤΑΣ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ

NOVATRON ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 81, Τ.Κ. 151 26, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210 61 80 865 ΕΤΙΚΕΤΟΠΟΙΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΙΚΕΤΩΝ

ECOSALES ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 15 Β, Τ.Κ. 151 27, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2110104295 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΔΗ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΥΣ

64

Φυτοnet news Δεκέμβριος 2012

LANDSCAPE ΤΣΙΜΙΣΚΗ 116, Τ.Κ. 546 21, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2310268242 ΕΤΙΚΕΤΟΠΟΙΙΑ ΕΤΙΚΕΤΕΣ-ΚΑΡΤΕΛΑΚΙΑ LIANA AVGERIS ΑΝΘΕΩΝ 25 & ΕΠΙΝΙΚΟΥ 1, Τ.Κ. 111 43, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210-2532700 ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΥΤΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ - YΦΑΣΜΑΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ FLORADYN M. Ε.Π.Ε. ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ ΑΧΑΡΝΑΙ, Τ.Κ. 136 72, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102432769 ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΑ

ONE ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ ΘΡΑΚΗΣ 55, T.K. 152 35, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210-6984280 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ PLAMAL ΑΕΒΕ Κύπρου 24, Τ.Κ. 177 78, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210-4817680 ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ(ΣΑΚΟΥΛΕΣ) SHOWOOD Λ. Καραμανλή 186, Τ.Κ. 136 78, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210 2478811 ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ-ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ SPANNER ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 25, Τ.Κ. 182 33, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2104970666 ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΗΠΟΥ

ΓΟΥΜΕΝΟΥ Γ. ΑΝΝΑ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 245, Τ.Κ. 136 77, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2106209155 ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΑΚΡΙΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ι. ΘΕΟΛΟΓΟΥ 24 - 26 ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Τ.Κ. 157 71, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6977449051 ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΩΝ ΦΥΤΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΚΑ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ 17ο ΧΛΜ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, Τ.Κ. 145 64, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210 800 71 00 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΔΗ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΚΗΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΦΟΙ ΛΕΒΟΓΙΑΝΗ Ε.Π.Ε. ΑΝΘΕΩΝ 24-26 ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 111 43, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102519218 ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΚΟΣΜΙΤΗΚΑ ΕΙΔΗ ΑΦΟΙ ΧΑΙΔΟΥΛΗ Ο.Ε ΚΗΦΙΣΟΥ 54, Τ.Κ. 104 42, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105751600 ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ Β. ΒΑΛΕΝΤΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΔΙΟΣ 7, Τ.Κ. 166 71, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 210 89 64 387 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΔΗ

ΚΑΓΙΑΥΤΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΚΥΠΡΟΥ 75, Τ.Κ. 136 71, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102446465 ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΡΑΒΙΒΕΡΗΣ ΧΡΙΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΟΥ 6 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 185 41, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 6947520049 ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΛΟΥΠΑΣ Σ. - ΑΛ. ΛΟΥΠΑΣ Ο.Ε. ΔΥΡΑΧΙΟΥ 50, Τ.Κ. 104 43, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105120145 ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ&ΚΑΛΑΘΙΑ ΧΑΡΤΟΠΑΚ ΑΕ ΤΥΜΦΙΡΣΤΟΥ 6, Τ.Κ. 136 78, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2102445305 ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΧΑΡΤΟΟΡΑΜΑ ΚΡΕΟΝΤΩΣ 139 ΚΟΛΩΝΟΣ, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2105147588 ΧΑΡΤΙΚΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜ.ΦΑΚΑΡΟΣ ΠΑΝ. ΟΕ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ48, Τ.Κ. 122 41, Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: 2103426614 ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ


ΦΥΤΟΝΕΤ  

Φυτοnet - τευχος 1

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you