Page 1

Εσείς τη θεωρείτε ακόμα ταμπού;


Σας απασχολεί η ακράτεια. Θα… κρατηθείτε ή θα το συζητήσετε; 25% των γυναικών έχουν βρεθεί στη θέση σας. Η γυναικεία ακράτεια θεωρείται ένα από τα θέματα ταμπού. Κι όσο είναι ταμπού δεν γνωρίζουμε ότι στις τέσσερις γυναίκες που συναναστρεφόμαστε καθημερινά, μία έχει το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Ούτε αν το έλυσε. Ούτε πώς. Κρατιόμαστε κρατώντας ένα μυστικό που βαραίνει το σώμα και το μυαλό.

Εσείς θεωρείτε τη γυναικεία ακράτεια ακόμα ταμπού; Αν γνωρίζατε πόσες γυναίκες αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα και πως με τα κατάλληλα προϊόντα δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα στον τρόπο ζωής σας... τότε θα αλλάζατε γνώμη!

Γνωρίζατε ότι…; • Η ακράτεια στις γυναίκες εμφανίζεται πλέον ακόμη και στις ηλικίες 30-35 ετών; • 1 στις 4 γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποιου βαθμού ακράτεια; • Η ακράτεια ούρων είναι κυρίως «γυναικεία υπόθεση»; • Η γυναικεία ακράτεια έχει συνήθως ελαφριά μορφή και σχετικά εύκολη αντιμετώπιση; Ξεφυλλίστε το φυλλάδιο που έχετε στα χέρια σας και μάθετε γιατί δεν έχετε κανένα λόγο να αισθάνεστε άβολα. Γνωρίστε την ακράτεια, δείτε ποιά προϊόντα ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και ζήστε κάθε μέρα με σιγουριά κι ελευθερία, όπως σας αξίζει!

Κάθε μέρα, γυναίκα.

Γιατί; Η ακράτεια συχνά είναι παροδική, ιδίως όταν εμφανίζεται μετά από εγκυμοσύνη ή αύξηση βάρους. Χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα, μπ μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε χωρίς να κλειστούμε σπίτι, χωρίς να πετάξουμε τη μισή μας γκαρνταρόμπα, χωρίς να αισθανόμαστε αμηχανία. Αρκεί να το συζητήσουμε, πρώτα απ’όλα με τον γιατρό μας (έναν ειδικευμένο ουρολόγο) ή να ανατρέξουμε σε επίσημους φορείς όπως η Ελληνική Ουρολογική Εταιρία (http://www.huante.gr). Οι κατάλληλες λύσεις θα βρεθούν και πολύ πιθανόν να είναι οριστικές! Μέχρι τότε όμως, δεν χρειάζεται να κρατιόμαστε. Βάζουμε στη τσάντα μας τα κατάλληλα προϊόντα …και ξεκινάμε!


Γιατί πάσχουν από ακράτεια ...περισσότερο οι γυναίκες; Η γέννα Ένας από τους σημαντικούς λόγους που μπορεί να προκαλέσει ακράτεια ούρων είναι η γέννα. Κατά τη διάρκεια της γέννησης ενός μωρού οι μύες του πυελικού εδάφους τεντώνουν και αποδυναμώνονται. Οι μύες δεν μπορούν πλέον να ασκήσουν την πίεση που χρειάζεται για να κρατήσουν κλειστή την ουρήθρα και σε περιπτώσεις όπου ασκείται λίγο παραπάνω πίεση (π.χ. τρέξιμο, βήχας, γέλιο), μία ποσότητα ούρων διαρρέει. Ειδικές ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν όλες τις νέες μητέρες να αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο. Επισκεφθείτε το site www.sanilady.gr και δείτε τα videos με τις κατάλληλες ασκήσεις που προτείνουν οι ειδικοί.

Η Εμμηνόπαυση Η έναρξη της εμμηνόπαυσης με τις ορμονικές αλλαγές που επιφέρει, ειδικά τη μείωση του επιπέδου των οιστρογόνων, προκαλεί καταστάσεις ακράτειας ούρων. Παρόλα αυτά, επιστημονικές μελέτες προς το παρόν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι αποκλειστικά οι ορμονικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν από μόνες τους ακράτεια. Το χαμηλό επίπεδο οιστρογόνων, όμως, αυξάνει το ρίσκο της δημιουργίας ακράτειας ούρων λόγω της ατροφίας του κολπικού τοιχώματος. Η Ανατομία του σώματος Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο να παρουσιάσουν ακράτεια ούρων εξαιτίας της ανατομίας του σώματός τους. Η γυναικεία ουρήθρα είναι μόνο 5 εκ. σε μήκος, ενώ των ανδρών είναι περίπου 25 εκ. Αυτό κάνει τις γυναίκες πιο ευαίσθητες σε μολύνσεις της ουροδόχου κύστης, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ακράτεια.

Η εγκυμοσύνη Περίπου οι μισές από τις γυναίκες που εγκυμονούν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ακράτειας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας μιας ορμόνης που εκκρίνεται στα πρώτα στάδια της κύησης, η οποία χαλαρώνει τους μύες της κοιλιάς. H συγκεκριμένη ορμόνη όμως έχει μία δυσάρεστη παρενέργεια, χαλαρώνει τους μύες του σφικτήρα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να συγκρατηθεί η ροή των ούρων. Σε συνδυασμό με το βάρος του μωρού, που πιέζει ακόμα περισσότερο την ουροδόχο κύστη, το πρόβλημα εντείνεται.

Άλλοι λόγοι Το αυξημένο σωματικό βάρος ή ο χρόνιος βήχας συμβάλλουν στο να τεντώνονται ακόμα περισσότερο οι μύες του πυελικού εδάφους και άρα ασκείται μόνιμα πίεση στην κοιλιά και την ουροδόχο κύστη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακράτεια. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι συγκεκριμένες νευρολογικές παθήσεις, τραύματα, κλπ.

Συμπτώματα Είναι πιθανό να διαπιστωθεί ακράτεια, αν παρουσιαστούν κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα: • Συχνή επιθυμία για ενούρηση. • Επιτακτική ανάγκη για ενούρηση. • Ακούσια απώλεια ούρων. • ∆υσκολία συγκράτησης των ούρων, ιδίως με το βήχα, το γέλιο, τη φωνή, το βάρος ή άλλες κινήσεις που πιέζουν την κοιλιακή χώρα.


Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης • Κάντε ασκήσεις Kegel: Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους τονώνουν τους μύες που περιβάλλουν την ουρήθρα. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα σαν να προσπαθείτε να ουρήσετε και να σταματάτε. Γίνονται παντού π.χ. στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, κλπ. • Χάστε βάρος: H παχυσαρκία αυξάνει την ενδοκοιλιακή πίεση γι’αυτό και η μείωση βάρους καθυστερεί την ακράτεια. • Επιλέξτε τις σωστές ασκήσεις στο γυμναστήριο: Αποφύγετε τα βάρη στο γυμναστήριο γιατί αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση.

• Κάντε σωστές διατροφικές επιλογές: Καφές, αλκοόλ, τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα είναι διουρητικά και καλό είναι να αποφεύγονται. Επίσης, η ακράτεια μπορεί να επιδεινωθεί όταν υπάρχει δυσκοιλιότητα, οπότε προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδες, μέλι, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως). • Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε την τουαλέτα τη στιγμή που το έχετε ανάγκη και όχι προληπτικά ή καθυστερημένα.

Γιατί οι κοινές σερβιέτες περιόδου δεν είναι το κατάλληλο προϊόν για ελαφρά ακράτεια; Αρκετές γυναίκες που πάσχουν από ακράτεια ούρων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρησιμοποιώντας κοινές σερβιέτες ή σερβιετάκια περιόδου. Αυτά τα προϊόντα είναι εύκολα διαθέσιμα και η επιλογή τους στο ράφι ενός supermarket ή καταστήματος καλλυντικών δεν σας κάνει να νιώθετε «άβολα». Όμως: Οι κοινές σερβιέτες περιόδου είναι σχεδιασμένες να απορροφούν αίμα, το οποίο έχει διαφορετική πυκνότητα από τα ούρα. Έχουν τελείως διαφορετικό κάλυμμα από τα ειδικά επιθέματα ελαφράς ακράτειας, καθώς και διαφορετικό πάχος. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ξαφνικής ή μεγάλης απώλειας ούρων δεν είναι πάντα κατάλληλες να προσφέρουν την άμεση προστασία και απορροφητικότητα που χρειάζεστε. Σκεφτείτε ότι τα περισσότερα επώνυμα επιθέματα ελαφράς ακράτειας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απορροφούν 4 φορές περισσότερη υγρασία από τις κοινές σερβιέτες περιόδου!

Είναι λοιπόν καθοριστική η επιλογή ενός κατάλληλου προϊόντος, με ειδικό σχεδιασμό για ελαφρά ακράτεια για να αισθάνεστε πάντα ασφαλής και άνετη.


Νέα γενιά επιθεμάτων ελαφράς ακράτειας Sani Lady Sensitive. Σχεδιασμένες από γυναίκες για γυναίκες. Οι SaniLady είναι οι μόνες “Sensitive” σερβιέτες ελαφράς ακράτειας και σχεδιάστηκαν από την γυναικεία ομάδα έμπειρων επιστημόνων της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ, μετά από πλήθος ερευνών, όπου μελετήθηκαν προσεκτικά οι ανάγκες των γυναικών που παρουσιάζουν κάποιας μορφής ελαφρά ακράτεια. Συνδυάζουν: “Για να αντιμετωπίσεις την ελαφρά ακράτεια, πρέπει ν’ ακούσεις. Να ρωτήσεις. Να καταλάβεις. Να είσαι πρώτα γυναίκα και μετά επιστήμονας...”

Συνιστώνται από την Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος

Με υγιεινό υφασμάτινο κάλυμμα CO

T TO N S O F T CO V E R

Σε ατομική συσκευασία

• ∆ιαφορετικό σχεδιασμό από τις κοινές σερβιέτες περιόδου, με ενισχυμένο πυρήνα για πολλαπλάσια απορροφητικότητα. • Περιορισμό των οσμών. • Ανατομικό σχεδιασμό και νέα ελαστικά πλαϊνά, για άνεση, διακριτικότητα και προστασία. • Υγιεινό υφασμάτινο κάλυμμα cotton soft, που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, αποφεύγοντας έτσι τους ερεθισμούς. • Ενισχυμένο αυτοκόλλητο, ώστε το επίθεμα να παραμένει σταθερά στη θέση του. • Ατομική συσκευασία*, για υγιεινή προστασία και ευκολία κατά τη μεταφορά. • Νέο μέγεθος Extra Large: το μοναδικό επίθεμα με extra μήκος, για να καλύπτει ιδανικά ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας, χωρίς να χρειάζεται πάνα-βρακάκι. *Με εξαίρεση το μέγεθος Extra Large.

ΕΟ Ν μέγεθος

Με την εγγύηση της EveryDay, της σερβιέτας που ξέρει να προσφέρει όχι μόνο υψηλή απορροφητικότητα, αλλά και sensitive προστασία και που εμπιστεύονται χρόνια τώρα οι Ελληνίδες καταναλώτριες.


Πώς και πότε εμφανίζεται ακράτεια;

Ποιά περιγραφή ροής ταιριάζει στη δική σας περίπτωση;

Αραιές σταγόνες.

Σε περίπτωση γέλιου, φταρνίσματος ή βήχα. Όταν υπάρχει φυσική φόρτιση, π.χ. όταν σηκώνετε κάποιο βάρος ή κάνετε άσκηση.

Ελαφρά/μέτρια ακράτεια Όταν υπάρχει επιθυμία ούρησης, αλλά δεν προλαβαίνετε πάντα να συγκρατήσετε τα ούρα.

Προτεινόμενο κατάλληλο μέγεθος

No1

No 2

Thin Normal Thin Super

Πιο συχνές σταγόνες. Κάποιες φορές ροές. Συχνές ροές. Κάποιες φορές σημαντική ροή ούρων.

Αρκετές μεγάλες ροές, φτάνοντας μέχρι ούρηση που δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Ροές που δεν μπορούν να συγκρατηθούν, σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες. Καλέστε μας στη δωρεάν γραμμή 800-11-22000 να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο επιλογής του σωστού προϊόντος ή επισκεφθείτε το site www.sanilady.gr


Σχεδιασμένη για να προσφέρει τη Sensitive προστασία που χρειάζεστε.

∆εκελείας 148, 136 78 Αχαρνές www. sanilady.gr Γραμμή χωρίς χρέωση: 800-11-22000

Sani Lady  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you