Page 1

Sigtuna


WB03

2


3


»Få saker gör vardagen mer lustfylld än ett hem som kittlar sinnena. Vi på Panghus tycker att alla som köper hus ska erbjudas spännande och åtråvärd arkitektur till ett rimligt pris. Vår filosofi kallar vi för Det designade folkhemmet.«

PANGHUS PROJEKT WB03 WB03 Ett kombinerat kök/matrum med extra hög takhöjd är husets kärna kring vilket resten av husets rum grupperar sig. Från kök och vardagsrum når man terrassen utformat som ett atrium. Husets plan är mycket yteffektiv och möjliggör en planlösning om 6 r o k, alla rum med stora ljusinsläpp. Exteriört har byggnaden en specialfräst liggande panel vilket ger husets ett alldeles speciellt uttryck. Typ: 1-plans villa. Antal rum: 5-6 r o k varav 4-5 sovrum. Storlek: 116 kvm Typ: 1-plans villa. Antal rum: 5–6 rok, varav 4–5 sovrum. Storlek: 116 kvm.

4


5


Sigtuna – wb03 Ett prisbelönt hus i Sigtuna! Med sin speciella form och självklara roll på platsen byggde Panghus ett hus med “extra allt”. Här samsas fina materialval med utsökt arkitektonisk formgivning, smarta lösningar och ett flöde mellan rummen utan dess like. Ett hus vi gärna bygger igen!

»Ett prisbelönt hus med extra allt!« 6


7


Fasad entrĂŠ

Fasad vardagsrum

8


FASAD SOVRUM

Fasad vardagsrum FASAD INNERGÅRD

9


PLAN

Typ: 1-plans villa. Antal rum: 5–6 Storlek: 116 kvm.

10


SÄTT DIN PRÄGEL PÅ HUSET När du köper ett hus från Panghus så vet du redan från början att standarden är genomgående hög på alla ytor i huset. Det första dina fötter möter i entrén är ett vackert klinkergolv eftersom det är både praktiskt, tåligt och snyggt. Och eftersom golvvärme är standard i hela huset behöver du aldrig frysa om fötterna. Golven i hela huset läggs med ett vackert plankgolv i vitsåpad och lutad furu – ett gediget golv som åldras med värdighet och är skönt att gå på. Den höga standarden går igen även i snickeriköket med induktionshäll, inbyggd micro, helintegrerad kyl och frys och diskmaskin – allt från Smeg. Vi lägger stor omsorg vid val av material och bryr oss in i minsta detalj för att skapa harmoni och helhet. Vi har från början valt ut det finaste vi vet av högsta kvalitet, men självklart finns det utrymme för en del personliga val om ni känner för det. Våra samarbetspartners är bland andra Hans Grohe, Duravit, INR och Rappgo. Kort sagt bryr vi oss in i minsta detalj för att skapa harmoni och helhet som känns i hela huset. Det är en del av det vi brukar kalla för inbyggd omtanke.

11


OM PANGHUS

12


»Panghus grundades 2007 och vi har under årens lopp byggt över 90 bostäder runt om i Stockholm.«

DET DESIGNADE FOLKHEMMET Få saker gör vardagen mer lustfylld än ett hem som kittlar sinnena. Vi på Panghus tycker att alla som köper hus ska erbjudas spännande och åtråvärd arkitektur till ett rimligt pris. Vår filosofi kallar vi för Det designade folkhemmet. Kortfattat sagt bygger vi grupphusområden, det vill säga mindre villakvarter, med modernt designade hus. Arkitekturen är ambitiös, nyfiken och nyskapande samtidigt som den är enkel, tydlig och funktionell. Med omsorg om materialval och modern design skapar vi vackra hem som ligger rätt i tiden och som passar den lite mindre plånboken. Det behöver inte vara dyrare att bygga designade hus! För varje nytt område vi bygger ritar noga utvalda arkitekter ett nytt hus som är anpassat till de förutsättningar som finns på just den platsen. Att vi begränsar antalet produktioner av varje enskild hustyp gör att vi hela tiden följer med utvecklingen inom modernt boende. Varje projekt innebär en nära dialog mellan oss på Panghus och arkitekter, leverantörer, mäklare och – naturligtvis – köparen. Vi sätter prestige i att allt, på alla sätt, ska vara perfekt när köparen flyttar in i det nyckelfärdiga huset. Ett Panghus som byggs i dag skapas givetvis för familjen som skall bo där. Här skall alla trivas och leva en lång tid framöver. Huset är också en symbol som i framtiden kommer att återspegla den tid vi nu lever i, berätta om våra värderingar och livsmönster och vår tids teknik. Huset blir därför ett tidsdokument som vi vill vara stolta över. Lika viktigt som det är att vi har skapat ett hem där du och din familj trivs, lika viktigt är det för oss att vi under vår arbetsprocess påverkat vår yttre miljö så lite som möjligt. HISTORIA Panghus grundades 2007 och vi har under årens lopp byggt över 90 bostäder runt om i Stockholm. Idén föddes ur en tanke att vilja bygga prisvärda hus med hög inredningsstandard, att visa att det inte nödvändigtvis måste vara dyrare att bygga stilrena hem med bra materialval – det designade folkhemmet! Vi har provat oss fram med stommar, materialval, samarbetspartners och leverantörer och nu har vi hittat en formel för husbyggnation som faktiskt fungerar – och det är vi stolta över!

13


PROCESSEN Panghus har som affärsidé att bygga sina hus som grupphusområden. För varje nytt projekt ritar Panghus ett hus som är anpassat till det aktuella området. Panghus bygger också den infrastruktur som området behöver – tillfartsvägar, vatten och avlopp, elanslutningar, bredband etc.

ETT ENKELT KÖP

HUSLEVERANSEN

När du väljer ett projekthus från Panghus gör du ett smart val. Ett köp från oss innebär att du får ett nybyggt hus lika enkelt som du köper ett begagnat. Det är vi som har hela ansvaret för byggnationen och du behöver bara tänka på eventuella personliga val. Att köpa ett nybyggt hus skiljer sig en aning från att köpa ett begagnat hus – för det första är huset inte byggt ännu, utan det finns tid att välja lite olika inredningsval, komma ut på byggarbetsplatsen på bokade visningar, och se fram emot den dag huset är klart och flyttlasset går. Med Panghus är du i trygga händer. Bygga hus är trots allt det vi kan allra bäst. Med vår totalentreprenad skriver du ett kontrakt, sedan tar vi ansvar för resten. Och om det är en Bostadsrättsförening vi bygger, så köper du din bostad av föreningen, precis som om det hade varit en bostadsrätt på andrahandsmarknaden, med den stora skillnaden att du är den första som bor i bostaden. Du får en preliminär inflyttningsdag och ett fast pris. Och framförallt slipper du oroa dig över dyra överraskningar under byggets gång. Vi håller i alla kontakter med hantverkare och leverantörer och finns alltid där för dig för att svara på frågor om allt från ekonomi till materialval. Vår ambition är att bygget ska gå så smidigt som möjligt för dig som kund. Så att du kan fokusera på allt det roliga med ett nytt boende.

MARK Marken förbereds innan grunden gjuts. Detta kan innebära pålning, urgrävning, sprängning, markförstärkning m.m.

BYGGLOV

INREDNING

För varje projekt sköter Panghus bygglovshanteringen. Vi använder bara certifierade kvalitetsansvariga enligt Plan- och bygglagen (PBL). Obligatorisk kontrollplan garanterar att Panghus följer alla ställda byggherrekrav.

Vad ingår i ett Panghus? Inredningen i alla våra hus skiljer sig från våra konkurrenter – vi har valt ut vackra hållbara material i tidlös design från etablerade leverantörer som borgar för hög kvalitet. Alla vitvaror är från SMEG, vi bygger våra egna kök – Pangkök, blandare från Hans Grohe, duschväggar från INR, handfat från Duravit, massiva trägolv från Rappgo och form och funktion i alla detaljer.

ENTREPRENADKONTRAKT, TOTALENTREPRENAD Det ska vara tryggt att vara kund hos Panghus. Därför får du alltid en tvåårig garantitid för material, varor och arbete. Där ingår givetvis också den lagstadgade byggfelsförsäkringen på 10 år. I samband med att garantitiden går ut efter två år sker ytterligare en besiktning för att se om några brister har uppstått under garantitiden. Panghus bekostar även denna besiktning. Entreprenadkontraktet baserar sig på konsumenttjänstlagen och ABS09 d.v.s Allmänna Bestämmelser för Småhusentreprenader. Totalentreprenad innebär att alla materialleveranser samordnas av Panghus. Panghus har även kontakter med berörda myndigheter. Vårt kontrakt erbjuder: • Fast pris • Fast slutbesiktningsdag • Allriskförsäkring • ”Nyckelfärdigt hus”

GRUND Grunderna byggs med isolerade kantelement på en bädd av grundisolering enligt gällande normer. Bottenplattan armeras och gjuts med betong. I alla grunder läggs radonslang samt i förekommande fall förbereds för tilluft till braskamin. HUSSTOMME Alla våra stommar byggs under tak i husfabrik och stommarna levereras som vägg- och takelement som monteras direkt på bottenplattan på 1-2 dagar. Montering sker endast i torr väderlek. MELLANVÄGGAR Alla mellanväggar och ytterväggar är konstruerade med en hård träskiva under den yttersta gipsskivan. På så sätt kan man skruva i alla väggar utan att behöva leta efter bärande reglar. Alla väggar inkl. innerväggar är isolerade för bättre akustik. YTSKIKT Alla arbeten utförs av certifierade hantverkare. INSTSTALLATIONER El, ventilation, värme och vatten installeras av behöriga installatörer. Alla rör m.m. installeras dolda.

Vad kan jag välja till? De flesta av våra kunder gör inte så många tillval – vilket vi ser som ett tecken på att vi har gjort rätt från början. Men det går att tex uppgradera till en ännu tystare diskmaskin, svarta vitvaror i kök istället för rostfria och i badrum med en kommod med lådor istället för med luckor. Hur går det till att välja? Ni blir kontaktade av vår inredningsansvarig och får komma på ett inredningsmöte på vårt kontor. Här har vi Pangkök och prover på de material som ingår i våra hus. Ni väljer det utförande ni vill ha, får en inredningsbeställning att signera och sedan gäller det som ett separat avtal. Betalningen fördelas på två tillfällen om beloppet överstiger 10 000 kr. 50% betalas vid beställningen och resterande 50% betalas ca tre veckor innan tillträdet. Bopärmen Är en pärm som hör till er nya bostad. Här står skötselråd och instruktioner för hur man tar hand om de olika sakerna i ert nya hem. Här får ni även instruktioner om hur man gör vid eventuella reklamationer.

Kontraktet utgör även underlag för den byggfels-(tioårig) och färdigställandeförsäkring som utfärdas av Gar-Bo Försäkringar AB.

14


BYGGLOV

ENTREPRENADKONTRAKT

TOTALENTREPRENADT

MARKARBETE

HUSGRUND

STOMME

MELLANVÄGGAR

YTSKIKT

INSTALLATIONER

INREDNING

BESIKTNING

TILLTRÄDE

15


»Vår idé föddes ur en tanke att vilja bygga prisvärda hus med hög inredningsstandard, att visa att det inte nödvändigtvis måste vara dyrare att bygga stilrena hem med bra materialval. Vi har hittat en formel för husbyggnation som faktiskt fungerar – och det är vi stolta över!


gT • ArKI T

u

g

ET

T r I TAT • n

TI

dA • gEd

I

Panghus AB Sveavägen 159 113 Stockholm 08-12081500

n

LI

EK

För en mer personlig presentation av våra hus maila gärna till info@panghus.se för att boka ett möte.

• PErS O

Nyfiken? Ring oss så berättar vi mer! 08-120 815 00


Panghus WB03 Sigtuna