Page 1

Σεπτέμβριος 2012

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Φυλ. 5 , Εκδοση 5η

Σ Συ υν νεερ ργ γα ασ σίία αΠ Πα αγ γκ κύ ύπ πρ ριια αςς Σ Σχ χο ολ λή ήςς Γ Γο ον νέέω ων ν– –A Assttrra a9 92 2..8 8 Ρ Ρα αδ διιο οφ φω ων νιικ κή ήΕ Εκ κπ πο ομ μπ πή ή« «Η Ηώ ώρ ρα α ττω ων νγ γο ον νιιώ ών ν» » Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, εγκαινιάστηκε η νέα σειρά επιμορφωτικών εκπομπών «Η ώρα των γονιών» που θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη από τις 18:00 μέχρι τις 19:00 μ.μ. από τις συχνότητες του Astra 92.8, με παραγωγό τον κ. Νεόφυτο Νεοφύτου. Η νέα ραδιοφωνική αυτή εκπομπή, αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας της Παγκύπριας Σχολής Γονέων με το ραδιοφωνικό σταθμό Astra, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του Διοικητικού της Συμβουλίου για συνεχή αναβάθμιση της προσφοράς της και με σκοπό την άμεση επαφή με την κοινωνία και κυρίως τους νέους γονείς. Μέσα από την εκπομπή, με θεματολογία που άπτεται των ενδιαφερόντων του σύγχρονου γονέα και με προσκεκλημένους επιστήμονες – συνεργάτες της Παγκύπριας Σχολής Γονέων και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, θα κληθεί να απαντήσει σε καυτά ερωτήματα των γονιών και να δώσει απαντήσεις σε θέματα που προβληματίζουν αναφορικά με το δύσκολο έργο που έχουν να διεκπεραιώσουν, την ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Στην πρώτη εκπομπή, στόχος ήταν η γνωριμία των ακροατών με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων και η ενημέρωση για τις δράσεις και τις δραστηριότητές της. Καλεσμένοι στο ραδιοθάλαμο, ήταν ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων κ. Νίκος Μουλαζίμης και ο Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος και Επίτιμο Μέλος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων κ. Μιχάλης Ιωάννου. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η τηλεφωνική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους, ο οποίος εξήρε το έργο που επιτελεί η Παγκύπρια Σχολή Γονέων, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας και του ιδίου προσωπικά.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ Τ.Θ. 27298, 1643, Λευκωσία, Κύπρος Τηλ.: 22 754466, 22754467 Fax: 22 345103 E-mail: scholigoneon@cytanet.com.cy Website: www.scholigoneon.org.cy Facebook: www.facebook.com/scholigoneon


Ραδιοφωνική Εκπομπή «Η ώρα των γονιών» ΠΠΡΡΟ ΟΓΓΡΡΑΑΜ ΜΜ ΜΑΑ ΕΕΚΚΠΠΟ ΟΜ ΜΠΠΩ ΩΝ Ν ΣΣΕΕΠΠΤΤΕΕΜ ΜΒΒΡΡΙΙΟ ΟΥΥ 22001122 Στη συνέχεια, παρενέβησαν τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2012 Θέμα: Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων Καλεσμένοι: - Νίκος Μουλαζίμης, Πρόεδρος Παγκύπριας Σχολής Γονέων - Μιχάλης Ιωάννου, Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος, Επίτιμο Μέλος Παγκύπριας Σχολής Γονέων

Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Ε.Λ.Μ.ΕΚ) κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κ. Στέφανος Στεφάνου, οι οποίοι εξέφρασαν την εκτίμηση τους για την Παγκύπρια Σχολή Γονέων και το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ σημείωσαν και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φορέων τους με τη Σχολή, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας εκπροσωπούνται.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 Θέμα: Προσαρμογή στο σχολείο, Προετοιμασία του παιδιού για το σχολείο και ο ρόλος των γονέων. Η σχολική ζωή του παιδιού και η ένταξη στη σχολική μονάδα. Καλεσμένοι: - Μερόπη Καψάλη, Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος ΥΕΨ - Κυριάκος Παστίδης, Εκπαιδευτικός Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 Θέμα: Διδάσκοντας πρακτικές διαβάσματος στα παιδιά (ανά ηλικία), ανεξαρτησία και υπευθυνότητα. Γονιός – Παιδί – Δάσκαλος: Πρακτικές αποτελεσματικής Συνεργασίας Καλεσμένοι: - Μάρκος Γιώργατσος, Ειδικός εκπαιδευτικός για παιδιά με νοητικά, συναισθηματικά και άλλα νοσήματα – Ψυχολόγος. - Αγάθη καραολή, Εκπ. Ψυχολόγος Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 Θέμα: Σχολικός Εκφοβισμός Καλεσμένοι: - Έρνη Σισμάνη Παπακώστα, Ανώτερη Εκπαιδευτική Ψυχολόγος (Υπεύθυνη Επαρχιακού Γραφείου Λάρνακας) ΥΕΨ-ΥΠΠ - Κωνσταντίνα Καπαρδή, Εγκληματολόγος (Παραβατικότητα ανηλίκων / αντικοινωνική συμπεριφορά νέων)

Τέλος τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων κ. Σοφοκλής Χαραλαμπίδης ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν στη Σχολή τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις οποίες η Σχολή αναβαθμίστηκε σημαντικά και διεύρυνε τους τομείς της προσφοράς και των υπηρεσιών της.

Την πρώτη εκπομπή καθώς επίσης και όλες τις επόμενες εκπομπές που θα πραγματοποιηθούν, μπορείτε να τις ακούσετε από την ιστοσελίδα της Παγκύπριας Σχολής Γονέων στο www.scholigoneon.org.cy


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2012 – 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 2012 – 2013

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ο νέος κατάλογος εισηγητών και θεμάτων των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που θα προσφέρει η Σχολή για τη σχολική χρονιά 2012 – 2013.

Για ακόμη μία χρονιά η Παγκύπρια Σχολή Γονέων έχει εκδώσει το Ενημερωτικό της Δελτίο το οποίο θα σταλεί τις επόμενες ημέρες σε όλα τα σχολεία Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής εκπαίδευσης, ούτως ώστε να δοθεί σε όλους τους μαθητές.

Ο νέος κατάλογος, σημαντικά αναβαθμισμένος από την προηγούμενη σχολική χρονιά, περιλαμβάνει 120 επιστήμονες συνεργάτες από 17 διαφορετικές ειδικότητες (Ακαδημαϊκοί, Γυμναστές, Διαιτολόγοι/Διατροφολόγοι, Εγκληματολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Εικαστικοί Ψυχοθεραπευτές, Εκπαιδευτικοί, Επιθεωρητές, Ερευνητές, Ειδικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαδικτύου, Ιατροί, Καθηγητές Θεάτρου, Κοινωνιολόγοι, Λογοθεραπευτές/ Λογοπαθολόγοι, Σύμβουλοι, Φιλόλογοι και Ψυχολόγοι), ενώ περιλαμβάνει και τη συνεργασία της Παγκύπριας Σχολής Γονέων με 6 φορείς – οργανώσεις (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, Βιωματικό Εργαστήρι Μέντωρ, Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης Ο.Α.Π., Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ., Σύνδεσμος Ανάλυσης Συμπεριφοράς Κύπρου Σ.Α.Σ.Κ. και Cytanet). Η πλειάδα των θεμάτων των διαλέξεων και βιωματικών εργαστηρίων που περιλαμβάνονται, φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των γονέων και να καλύψει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τους τομείς που άπτονται της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους και του ρόλου τους ως γονείς. Οι ενδιαφερόμενοι Σύνδεσμοι Γονέων, μπορούν να βρουν τον κατάλογο εισηγητών και θεμάτων επιμορφωτικών δραστηριοτήτων στην ιστοσελίδα της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, τόσο ανά ειδικότητα όσο και ως ενιαίο έγγραφο καθώς επίσης και όλα τα σχετικά έντυπα και πληροφορίες για τη διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων μέσω της Παγκύπριας Σχολής Γονέων.

Το Ενημερωτικό Δελτίο 2012 – 2013, το οποίο με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, έχει τυπωθεί και φέτος στο κυβερνητικό τυπογραφείο, χαιρετίζει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους ο οποίος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που επιτελείται από την Παγκύπρια Σχολή Γονέων.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων από ένα Σύνδεσμο Γονέων μέσω της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή του Συνδέσμου ως μέλος της Σχολής για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2012 – 2013.

Στις σελίδες του Ενημερωτικού Δελτίου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη δράση και τις δραστηριότητες της Σχολής κατά την τελευταία τριετία, τους κανονισμούς και τις πληροφορίες αναφορικά με τη διεξαγωγή επιμορφωτικών δραστηριοτήτων μέσω της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά έντυπα και την αίτηση εγγραφής συνδρομητή για το περιοδικό Οικογένεια και Σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Παγκύπριας Σχολής Γονέων στο www.scholigoneon.org.cy.

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012  

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο αναφορικά με όλες τις τρέχουσες δράσεις και δραστηριότητες της Παγκύπριας Σχολής Γονέων - Έκδοση Σεπτεμβρίου 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you