Page 1

Απρίλιος 2012

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ Τ.Θ. 27298, 1643, Λευκωσία, Κύπρος Τηλ.: 22 754466, Fax: 22 345103 E-mail: scholigoneon@cytanet.com.cy Website: www.scholigoneon.org.cy

Φυλ. 2 , Εκδοση 2η


Ενίσχυση της συνεργασίας Σχολής Γονέων και Υπουργείου Παιδείας Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συνάντηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Σχολής Γονέων με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Ολυμπία Στυλιανού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης κα Ζήνα Πουλλή και επιθεωρητές Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων έχει εντοπίσει την ανάγκη αυτή εδώ και αρκετό καιρό, κύρια όμως μέσα και από τα τελευταία ατυχή συμβάντα βίας και παραβατικότητας στα σχολεία μας αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η γνωριμία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου με τα μέλη του νέο Εκτελεστικού Συμβουλίου της Σχολής και η συζήτηση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας της Σχολής με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης κα Ζήνα Πουλλή, εξέφρασε την ετοιμότητα της Διεύθυνσης Μέσης να στηρίξει αυτό το πρόγραμμα ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποσταλεί επιστολή από την Παγκύπρια Σχολή Γονέων προς τους Διευθυντές Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης για ορισμό συνάντησης κατά την οποία θα συζητηθούν οι τρόποι υλοποίησης της πρότασης αυτής.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων κος Νίκος Μουλαζίμης, ενημέρωσε τη Γενική Διευθύντρια και την αντιπροσωπεία του Υπουργείου για τις τρέχουσες δράσεις και δραστηριότητες της Σχολής και για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει το Διοικητικό Συμβούλιο για αναβάθμιση και βελτίωση της προσφοράς της Σχολής.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων ζήτησε την ουσιαστική βελτίωση της συνεργασίας της Παγκύπριας Σχολής Γονέων με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με στόχο, όλοι οι γονείς των μαθητών των σχολείων μας, να καταστούν κοινωνοί της προσφοράς της Παγκύπριας Σχολής Γονέων.

Η κα Στυλιανού, αφού εξέφρασε την εκτίμησή της για το έργο που παράγει η Παγκύπρια Σχολή Γονέων, δήλωσε την ετοιμότητα και την επιθυμία του Υπουργείου Παιδείας να στηρίξει ακόμη περισσότερο τη δράση της Σχολής.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, παρέδωσε επισήμως στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού τους ελεγμένους λογαριασμούς της Παγκύπριας Σχολής Γονέων καθώς επίσης και τον απολογισμό επί των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια συζητήθηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Σχολής Γονέων για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σεμιναρίων για υποψήφιους γονείς και διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας που θα απαρτίζεται από άτομα της Παγκύπριας Σχολής Γονέων και του Υπουργείου Παιδείας, η οποία θα μελετήσει τις παραμέτρους για την εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος και στη συνέχεια θα εργαστεί για την υλοποίησή του. Επίσης, συζητήθηκε άλλη μια πρόταση της Παγκύπριας Σχολής Γονέων για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος στοχευμένων δράσεων και δραστηριοτήτων για ευπαθείς ομάδες γονιών.


Τηλεοπτική εκπομπή ΣΥΝ/ΠΛΗΝ στο ΡΙΚ1 Νέα παρουσία της Παγκύπριας Σχολής Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας που ανέπτυξε η Γονέων Παγκύπρια Σχολή Γονέων με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 η Σχολή συμμετείχε για δεύτερη φορά στην τηλεοπτική εκπομπή Συν/Πλην στο ΡΙΚ1. Θέμα της εκπομπής ήταν «Η επίδραση των προτύπων στην ανάπτυξη του παιδιού» και εκ μέρους της Παγκύπριας Σχολής Γονέων συμμετείχαν οι:  Κος Λευτέρης Αριστείδου, Αντιπρόεδρος τους Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Σχολής Γονέων.  Κος Μιχάλης Ιωάννου, Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος  Κα Μερόπη Καψάλη, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και  Δρ Μάρκος Γιώργατσος, Ψυχολόγος, Ειδικός Εκπαιδευτικός Κατά διάρκεια της εκπομπή έγινε αναφορά στα πρότυπα που έχουν τα παιδιά στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους και την επίδραση που έχουν αυτά τα πρότυπα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και του ψυχικού κόσμου των παιδιών. Η εκπομπή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών οι οποίοι με τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις κατέθεσαν τις δικές τους ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και ζήτησαν απαντήσεις από τους επιστήμονες στο πάνελ. Όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκπομπή, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, στην ενότητα «Πολυμέσα», όπου και βρίσκονται αναρτημένες τόσο η εκπομπή αυτή, όσο και η πρώτη εκπομπή που πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2012.


Παρουσίαση της Παγκύπριας Σχολής Γονέων στην Ομοσπονδία Προδημοτικής Αμμοχώστου Διάλεξη με θέμα «Συμπεριφορά των παιδιών και ανάπτυξη της αυτοεκτίμησής τους» πραγματοποίησε μέσω της Παγκύπριας Σχολής Γονέων η νεοσύστατη Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Αμμοχώστου. Κατά την εκδήλωση, στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων κ. Νίκος Μουλαζίμης, έγινε εκτενής παρουσίαση του έργου, της δράσης και των δραστηριοτήτων της Σχολής, καθώς επίσης και του στρατηγικού προγραμματισμού. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν όλο το ενημερωτικό υλικό της Σχολής καθώς επίσης και το εγχειρίδιο για γονείς παιδιών Προδημοτικής «Μεγαλώνοντας τα παιδιά με σοφία και γνώση» το οποίο ετοιμάστηκε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και τη Διεύθυνση Προδημοτικής του Υπουργείου Παιδείας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ: Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρουσίες της Παγκύπριας Σχολής Γονέων στις συνεδριάσεις των ολομελειών των Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτά γίνεται ενημέρωση των ολομελειών για τις τελευταίες δράσεις και δραστηριότητες της Σχολής και προσπάθεια ανάπτυξης του οργανογράμματος της Σχολής μέσα από το οποίο ο κάθε Σύνδεσμος Γονέων θα πρέπει να ορίσει έναν εκπρόσωπο στην Παγκύπρια Σχολή Γονέων. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικότερο δίκτυο επικοινωνίας και αμφίδρομης ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, ούτως ώστε όλοι οι σύνδεσμοι γονέων να καταστούν κοινωνοί της προσφοράς της Σχολής και ταυτόχρονα μέσα από την ανατροφοδότηση η Σχολή να αναβαθμίζεται και να διευρύνει τη δράση της.

Περιοδικό «Οικογένεια και Σχολείο» Το Περιοδικό Οικογένεια και Σχολείο εκδίδεται σε πέντε τεύχη ετησίως (κάθε δίμηνο) και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε συνδρομητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους διαφόρων φορέων σε ολόκληρη την Κύπρο και στο εξωτερικό. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια και έχει επιτύχει την ραγδαία αναβάθμισή του σε ότι αφορά το περιεχόμενο αλλά και την έκδοσή του. Στο περιοδικό μπορείτε να βρείτε επιστημονικά άρθρα που άπτονται όλων των ενδιαφερόντων του σύγχρονου γονέα . Το κόστος της συνδρομής είναι 10 ευρώ για ολόκληρη τη σχολική χρονιά και σχετική αίτηση συνδρομητή μπορείτε να βρείτε είτε στην ιστοσελίδα μας είτε στο ενημερωτικό μας δελτίο το οποίο αποστέλλεται δωρεάν κατά την έναρξη της σχολική χρονιάς σε όλους τους γονείς μαθητών των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης. Πιο κάτω παρατίθενται τα εξώφυλλα των πρώτων τριών τευχών της τρέχουσας σχολικής χρόνιας.

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Παγκύπριας Σχολής Γονέων (Απρίλιος 2012)  

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο αναφορικά με όλες τις τρέχουσες δράσεις και δραστηριότητες της Παγκύπριας Σχολής Γονέων - Έκδοση Απριλίου 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you