Page 48

48

SPALin ja HALin jäsenet voivat osallistua PHT:n hyvinvointijaksoille. SPALin järjestösihteeri Laura Ruokonen osallistui perheineen lokakuussa hyvinvointijaksolle Ikaalisten kylpylässä ja kertoo seuraavassa kokemuksia matkalta.

Meidän perheen 1. askel

T

änä syksynä perheemme oli ensimmäistä kertaa uudessa tilanteessa: esikoinen aloitti koulun ja näin ollen perheen yhteiset lomat tullaan jatkossa suunnittelemaan koulun lomien mukaan. Syysloma siis läheni ja mietimme tapoja viettää sitä perheen kesken. Koska työnantajani, Palomiesliitto tekee yhteistyötä PHT ry:n kanssa ja jäsenemme voivat hakea perheiden 1. askel -hyvinvointilomille, päätin itsekin sellaiseen hakea. Kävin katsomassa PHT:n internetsivuilla tarjontaa ja käden käänteessä oli kohde valittu ja hakulomake täytetty nettisivujen kautta. Hakulomakkeen täyttämisen jälkeen kului vain noin pari viikkoa, kun saimme iloista sähköpostia, että meidät on valittu 1. askel perheille -hyvinvointijaksolle Ikaalisten kylpylään. Omavastuuosuus reissusta piti suorittaa pian hyväksymisilmoituksen jälkeen, ja pari viikkoa ennen jakson alkua saimme räätälöidyt ohjelmat kaikille perheenjäsenille. Ohjelma sisälsi täysihoidon eli buffet-aamiaisen, lounaan, illallisen ja pienen välipalan sekä iltapalan. Lisäksi kylpylän ja kuntosalin vapaan käytön ja alennusta (-50 %) muista kylpylän tarjoamista aktiviteeteista esim. keilaus, frisbeegolf. Vanhemmilla oli myös mahdollisuus hyödyntää perheen pienimpien osalta lapsiparkkia, joka oli järjestetty kylpylän kattavaan leikkihuoneeseen. Lapsiparkissa toimi Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta otettu ohjaaja. Perheeseemme kuuluu vanhempien lisäksi 7 ja 4,5 vuotiaat tytöt sekä 3-vuotias poika.

PELASTUSALAN AMMATTILAINEN

Häntähippaleikkiä rantamaisemissa.

Syyslomaviikolla siis starttasimme auton kohti Ikaalisia, kyydissä kolme iloista lasta ja kaksi aikuista.

1. päivä / maanantai Saavuimme Ikaalisten kylpylälle puolilta päivin. Siellä kaikille hyvinvointijakson perheille oli järjestetty infotilaisuus, jossa käytiin läpi käytännön asiat. Meille selvisi, että ohjelmaa sai noudattaa jokainen perhe oman kiinnostuksensa mukaan ja että ruokailut pystyi joustavasti hoitamaan omien aikataulujen puitteissa. Ensimmäinen päivä kului mukavasti paikkoihin tutustumalla. Itse pääsin käymään kuntosa-

lilla kun lapset pelailivat isänsä kanssa liikuntasalissa. Illalla vielä pulahdimme kylpylässä koko perheen voimin.

2. päivä / tiistai Aamupäivällä lapsille oli järjestetty temppurata ohjaajan opastuksella ja tällä välin vanhemmilla oli mahdollisuus luentoon ruokailutottumuksista tai muuhun aktiviteetteihin. Itse vietimme tämän ajan treenaten kuntosalilla. Säät suosivat ja päivällä oli järjestetty kylpyläalueen pihalla lapsille ulkoilua ja vaahtokarkkien grillausta, kun vanhemmat saivat käydä tekemässä kävelytestin. Ilta päättyi mukavasti rentoutuen kylpylässä perheen kanssa.

Pelastusalan ammattilainen 6/14  

Suomen Palomiesliitto SPALin jäsenlehti

Advertisement