Pelastusalan ammattilainen 2/17

Page 28

28

ENSIHOITO

Esittäydy ja anna kiittää Reijo Ronkanen hankkii potilaan luottamuksen kohteliaalla käytöksellä. Se alkaa esittäytymisestä, mikä on Ronkasen mukaan potilaskontaktin kivijalka. Lopussa seisoo yleensä kiitos.

P

otilastyössä kommunikointi alkaa esittäytymisestä, ylipalomies-ensihoitaja (perustaso) Reijo Ronkanen sanoo. Heti perään hän toteaa, että nykyään esittäytyminen on kovin harvinaista — eikä sitä juurikaan näe ensihoitoa kuvaavissa television "realitysarjoissakaan". – Luottamuksen kannalta esittäytyminen on tärkeää, Ronkanen sanoo. Hän kättelee lähes jokaisen potilaan — laitapuolenkulkijatkin — sekä kertoo kuka on ja mistä tulee. Päihteiden käyttäjien kanssa voi tulla joskus vääntöä puheen tasolla, mutta kun on aloittanut tervehtimisellä ja luonut alusta asti kunnon keskusteluvälit, voi tilanteesta selvitä helpommin. – Tehtävillä, joilla on useampi auttaja, pitäisi potilas tervehtiä viimeistään silloin, kun tekee hänelle jonkin tutkimuksen tai toimenpiteen. Ronkanen sanoo, että vanhemmat ihmiset ovat tottuneet esittäytymiseen ja kättelyyn, mutta nuorempien kulttuurissa tapa vähenee. Kun Ronkanen kättelee keikalla potilaansa, joutuu nuorempi kollega usein tekemään sen perässä, vaikka ei välttämättä niin olisi suunnitellut. – On käynyt niinkin, että potilas puhuu vain minulle, sanoo Ronkanen ja arvelee sen johtuvan asiallisesta

PELASTUSALAN AMMATTILAINEN

– Reijo Ronkanen, Helsingin pelastuslaitokselta päivää. Näin Ronkanen esittelee itsenä jokaiselle potilaalle. Esittelyyn kuuluu myös kädenpuristus.