Page 1

Protagonistes PalmaActiva

A COLABORADORS

0 2 2 num042

RAFAEL TUDURI

“VIDEOTUTORIALS: per la tecnologia col·laborativa i social”

EMPRENEDORS I LLANÇATS/ COL·LABORADORS/ L’EQUIP / USUARIS www.palmaactiva.com www.palmaactiva.com


nº 42 Colaboradors: RAFAEL TUDURI “VIDEOTUTORIALS: per la tecnologia col·laborativa i social” Rafael Tudurí va néixer a Mallorca fa 29 anys. Jove creatiu i alhora dissenyador gràfic, assessor de màrqueting & social media, fotògraf, publicista i formador. Va ser pioner en la producció de videotutorials amb el projecte Conectatutoriales amb el qual va desenvolupar la seva pròpia marca com “Rafael Tudurí”. Des de 2007 dirigeix l’agència Conectapublicidad, una empresa de publicitat freelance amb més de 40 creatius repartits per tot el món. A més col·labora amb diferents multinacionals com Adobe, Video2brain o Youtube.


Va començar a treballar des de jove com electricista d’obra, però ràpidament la limitació creativa el va orientar cap a altres horitzons. Va decidir abandonar els estudis en electricitat per a crear el seu primer estudi de disseny gràfic Molin-art Studios. Un any més tard ja s’havia convertit en una agència amb 10 treballadors repartits entre Espanya i Amèrica llatina, i ha arribat a ser actualment una gran xarxa

de treballadors freelance que col•laboren a tot el món. I, a més d’això, sense descuidar la seva clientela local: copisteries, impremtes, estudis de disseny, agències de publicitat o estudis i laboratoris de fotografia, que li varen permetre conèixer el mercat a la perfecció i ampliar així la seva pròpia cartera de clients.


Com va néixer la marca Rafael Tudurí? Va sorgir a través de conectatutoriales.com, amb l’esperit de fer alguna cosa diferent davant la saturació del mercat, però al mateix temps perseguia una finalitat social. Els videotutorials són una gran ajuda per a molts joves sense majors horitzons, als quals facilitam eines tan cridaneres com la informàtica i el disseny, que poden arribar a ser una oportunitat de feina divertida.

“Conectatutoriales va néixer amb l’esperit de fer alguna cosa diferent davant la saturació del mercat, però al mateix temps que tingués una finalitat social” Quins són els principals elements innovadors de la teva iniciativa? D’una banda hem apostat per la nova publicitat, no feim publicitat no desitjada. Hem identificat una nova estratègia on és l’usuari qui ens cerca a nosaltres i no a al revés. Però al mateix temps hem optat per la filosofia del tot gratis. En lloc de cobrar a l’usuari final per aprendre, preferim cobrar a una multinacional per a ensenyar a manejar els seus programes i amb això aconseguir nous i més fidels clients, o fins i tot monetitzar el nostre contingut amb publicitat.

Quin és el teu ús de les xarxes socials? Actualment és complet; gran part de la nostra promoció així com l’assistència als alumnes la realitzam íntegrament des de les xarxes socials. Twitter, Facebook i Youtube són eines aliades que des d’un primer moment ens han permès

estar en contacte instantani amb els alumnes o clients, i demostrar el nostre costat humà a més del professional. Les xarxes han estat el nostre mostrador, la nostra plataforma d’atenció i la millor eina de fidelització.

Quin és el perfil de clients/usuaris que sol demanar els vostres serveis? Treballam per a tot tipus de negocis, des de petits i mitjans comerços fins a grans multinacionals. Dins la formació, el nostre perfil és una mica més ampli, i ens trobam amb estudiants que necessiten reforçar el que han après en la formació presencial, joves que encara no tenen gaire clar el seu futur laboral, professionals que necessiten conèixer les últimes tècniques i tendències del sector o simplement curiosos o aficionats a la fotografia que cerquen aprendre com quedar més guapos a les fotos.

“La formació és un pilar fonamental per a poder diferenciar-se de qualsevol competència i sens dubte PalmaActiva facilita a la perfecció aquesta tasca” Com va començar la teva col•laboració amb PalmaActiva? Als 18 anys varen començar a ajudar-me amb la creació del primer estudi, i em varen acompanyar durant tot el procés de conversió cap a agència de publicitat. Passats diversos anys em varen sol•licitar una primera conferència i des de llavors hem anat col·laborant mútuament de forma regular, encara que he de confessar que sempre tinc la sensació de dur-me’n més del que don.


Quin és el resultat més evident de les trobades promogudes a PalmaActiva? Vaig impartir recentment una xerrada en un Màster Cafè, sota el títol “Com internacionalitzar els teus serveis des de Mallorca”, i reconec que després de cada esdeveniment me n’he duit alguna cosa. Coneixes assistents fantàstics i talents ocults, però a més tens la possibilitat de trobar futurs col•laboradors o consultors amb els quals mesos més tard hem acabat col•laborant junts en alguna cosa.

Com ha evolucionat el vostre model de negoci? Quan varem començar érem dels primers a usar el format de videotutorials i a dia d’avui es creen centenars de canals nous cada dia dins la matèria. Però nosaltres comptam amb dos factors clau, l’antiguitat i amb això l’experiència, però sobretot tenim el millor equip col·laboratiu que es pugui trobar.

Per què recomanaries l’assistència als esdeveniments de PalmaActiva? Saber més que la competència ens posarà en avantatge dins el mercat laboral. Per a això la formació és un pilar fonamental per a poder diferenciar-se de qualsevol competència i sens dubte PalmaActiva facilita a la perfecció aquesta tasca. Però a més ens ofereix la possibilitat de poder dialogar i negociar amb els assistents o fins i tot els mateixos ponents. Poder crear un equip de

col·laboració ens permet oferir més serveis, o fins i tot la possibilitat d’arribar a més clients.

Quines són les conclusions sobre els avantatges de la vostra situació actual? Tenim la capacitat de poder desenvolupar gran part del nostre treball a distància, fins i tot des de la comoditat de la llar. Les noves tecnologies ens han permès ampliar els nostres horitzons i poder oferir un servei global amb una atenció completa i una considerable reducció de costs quant a desplaçaments, allotjaments o dietes.

“Volem grans reptes que ens obliguin a esforçar-nos i donar el millor de nosaltres i que el seu resultat pugui donar de què parlar” Quins són els vostres reptes i plans futurs? Sens dubte seguir creixent i poder arribar encara a més gent. Aconseguir el mig milió d’alumnes o aconseguir ampliar la nostra cartera de clients internacionals seran dos dels nostres objectius a curt termini. Volem grans reptes que ens obliguin a esforçar-nos i donar el millor de nosaltres i que el seu resultat pugui donar de què parlar. Volem que cadascun dels nostres futurs projectes sigui un projecte d’exposició que ens pugui servir per a ensenyar els alumnes a executar les seves pròpies campanyes de màrqueting.

+info: http://rafaeltuduri.com/ http://adobe.conectatutoriales.com/


info@palmaactiva.com www.palmaactiva.com T. gratuito 900 139 138

Profile for PalmaActiva

N42 rafael tuduri cat  

Rafael Tudurí va néixer a Mallorca fa 29 anys. Jove creatiu i alhora dissenyador gràfic, assessor de màrqueting & social media, fotògraf, pu...

N42 rafael tuduri cat  

Rafael Tudurí va néixer a Mallorca fa 29 anys. Jove creatiu i alhora dissenyador gràfic, assessor de màrqueting & social media, fotògraf, pu...

Advertisement